Magneesiumipuudus

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Tolmukübe
Kontakt:

Magneesiumipuudus

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kellel esineb? Minul esineb, ühel sugulasel ja teise sugulase meestuttaval ka esineb, aga teisel sugulasel endal ei esine. Ja ei toitu ta sugugi tervislikult, pähkleid ei krõbista, ega midagi muud taolist. Ei tea, millest see on, et ühtedel on, ja teistel mitte? Nüüd lugesin, et Ka väga rasvane, kaltsiumi- ja D-vitamiinirikas toit segab magneesiumi imendumist. D-vitamiini võtan kapslites juurde ja kaltsium on natuke üle normi, vbl siis mul sellepärast. Samas see teine sugulane joob iga päev piima, tal peaks ju ka seda kaltsiumi siis olema.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 11 Nov 2025 16:51 Kellel esineb? Minul esineb, ühel sugulasel ja teise sugulase meestuttaval ka esineb, aga teisel sugulasel endal ei esine. Ja ei toitu ta sugugi tervislikult, pähkleid ei krõbista, ega midagi muud taolist. Ei tea, millest see on, et ühtedel on, ja teistel mitte? Nüüd lugesin, et Ka väga rasvane, kaltsiumi- ja D-vitamiinirikas toit segab magneesiumi imendumist. D-vitamiini võtan kapslites juurde ja kaltsium on natuke üle normi, vbl siis mul sellepärast. Samas see teine sugulane joob iga päev piima, tal peaks ju ka seda kaltsiumi siis olema.
Minul ei esine. Ühel sugulasel äkki esineb, teisel ei usu et esineb. Sugulase meestuttaval kindlasti esineb… põnev, põnev
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Kuidas te seda Mg mõõdate, seerumist? See ei pruugi ju midagi tähendada, see on selle hetke vaba magneesium, aga seda on ju aka kudedes ja muudes kehavedelikes. Muide, liigne kaltsum segab Mg imendumist ning tegelikult ei imendu kumbki ilma teiste ühenditeta normaalselt, veres olev liigne kaltsium on see ateroskleroosi põhjustaja - kui kõrge Ca tase ja põletikus veresooneseinad satuvad ühte paati.
Külaline

Ostsin mg tabletid mis on nii prisked, et raske neelata. Mökerdan need võiga kokku ja kuidagi kugistan alla. Varem olid sama koostisega, aga inimsõbralikuma kujuga. Nüüd neid võiga koos võttes olen saavutanud väga hea une, magan kogu öö nagu kott. Varem ikka korduvalt öösel ärkasin.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Nov 2025 21:15 Ostsin mg tabletid mis on nii prisked, et raske neelata. Mökerdan need võiga kokku ja kuidagi kugistan alla. Varem olid sama koostisega, aga inimsõbralikuma kujuga. Nüüd neid võiga koos võttes olen saavutanud väga hea une, magan kogu öö nagu kott. Varem ikka korduvalt öösel ärkasin.
Kumb siis mõjub, magneesium või rasvane või? :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 21:15 Ostsin mg tabletid mis on nii prisked, et raske neelata. Mökerdan need võiga kokku ja kuidagi kugistan alla. Varem olid sama koostisega, aga inimsõbralikuma kujuga. Nüüd neid võiga koos võttes olen saavutanud väga hea une, magan kogu öö nagu kott. Varem ikka korduvalt öösel ärkasin.
Millised need on? Prooviks ka, kui nii hästi mõjuvad.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 21:22Kumb siis mõjub, magneesium või rasvane või? :lol:
No võileib pole mulle küll kunagi head und toonud.
Külaline

Sööge kapsast, kapsas magneesium olemas ja organism kenasti omastab. Lisaks veel kaalium, rauda, seleeni, niklit, terast ja muid värvilisi metalle.
Külaline

Mul Tervisepüramiidi omad ja mõjuvad hästi.

https://www.apothekabeauty.ee/tervisepu ... m0139359ee
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Kuidas te üldse teate, mida teil puudu on? Sageli te vereproove teete siis?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 21:34Millised need on? Prooviks ka, kui nii hästi mõjuvad.
https://www.apothekabeauty.ee/room-magn ... m0250788ee
aga tundub, et või on oluline lisand :)
need inimliku suurusega tablad nii head mõju ei avaldanud, ok nendes oli mg sisaldus natuke väiksem küll
https://fitpoint.ee/room-magneesiumdigl ... 0-kapslit/
Külaline

Nätakas kirjutas: 11 Nov 2025 21:50 Kuidas te üldse teate, mida teil puudu on? Sageli te vereproove teete siis?
Lihaskrambid ja unehäired on üks suur näitaja.

Minul aegajalt tõmbavad öösel sääremarjad või tallaalused krampi. Siis tean, et on aeg uus kuur teha. Võtan pulbri kujul. Väikesed pakid. Nädala jagu võtan, siis on jälle pikaks ajaks rahu. Uni, või õigemini uinumise kiirus on ka sel ajal palju parem.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 22:19
Nätakas kirjutas: 11 Nov 2025 21:50 Kuidas te üldse teate, mida teil puudu on? Sageli te vereproove teete siis?
Lihaskrambid ja unehäired on üks suur näitaja.

Minul aegajalt tõmbavad öösel sääremarjad või tallaalused krampi. Siis tean, et on aeg uus kuur teha. Võtan pulbri kujul. Väikesed pakid. Nädala jagu võtan, siis on jälle pikaks ajaks rahu. Uni, või õigemini uinumise kiirus on ka sel ajal palju parem.
Joo vähem kohvi või teed, need joogid viivad kehast mineraale välja. Lisaks tasuks nädalas teha mõnedel päevadel ka jalalihastele venitusharjutusi. Venitamata lihased lähevad kangeks ja võivad tekitada krampe.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 11 Nov 2025 16:51 Kellel esineb? Minul esineb, ühel sugulasel ja teise sugulase meestuttaval ka esineb, aga teisel sugulasel endal ei esine. Ja ei toitu ta sugugi tervislikult, pähkleid ei krõbista, ega midagi muud taolist. Ei tea, millest see on, et ühtedel on, ja teistel mitte? Nüüd lugesin, et Ka väga rasvane, kaltsiumi- ja D-vitamiinirikas toit segab magneesiumi imendumist. D-vitamiini võtan kapslites juurde ja kaltsium on natuke üle normi, vbl siis mul sellepärast. Samas see teine sugulane joob iga päev piima, tal peaks ju ka seda kaltsiumi siis olema.
Kas üks neist sugulastest oli see, kes ütles sulle, et toore kapsa söömine tekitab gaase?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 22:38
Kas üks neist sugulastest oli see, kes ütles sulle, et toore kapsa söömine tekitab gaase?
Hiinakapsas on toorelt söömiseks. Valge peakapsast ei tasu toorelt väga palju süüa. Kas hapendad või keedad, siis keha omastab paremini aineid ka.
Keha toodab gaasi siis kui soolemikroobid ei oska sööki lammutada. Miks muidu osad peeretavad ja teised sama asja süües ei peereta.
Külaline

Kas teil ka kaerahelbepuder palju gaase tekitab?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 01:22 Kas teil ka kaerahelbepuder palju gaase tekitab?
Jah, kui ma pole kuude viisi seda söönud.
Kõik asjad võivad tekitada nii gaase kui ka suuremaid seedehäireid, kui neid lagundavad bakterid on soolestikust kadunud. Aga pole hullu, nad tekivad taas.
Kui söön peeti üle 3 kuu, saan kõhulahtisuse. Kui söön peeti juba 3 päeva, läheb kõik korda. Sama ka paljude teiste köögiviljadega. Odrakruup nende seas.
Sama ka rammusa piimaga. Kui pole ammu saanud, tuleb väikese kogusega alustada.
Seedesüsteem toodab kõik vajaliku mõne aja jooksul.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 21:46 Mul Tervisepüramiidi omad ja mõjuvad hästi.

Mitu neid siis päevas ära sööd ja kas kõhtu lahti ei tee?
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ei teegi vereproove. Lihaskrambid tekivad, siis on selge, et tuleb magneesiumi võtta. Kui mingi kogus võetud, siis jälle mingi aeg on rahu majas.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 02:53
Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 21:46 Mul Tervisepüramiidi omad ja mõjuvad hästi.

Mitu neid siis päevas ära sööd ja kas kõhtu lahti ei tee?
Kõht läheb lahti siis, kui on liiga kange mg või organismis selle puudust pole.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist