Pildid tutvumissaidil ehk et kas pilt on sama mis tegelikkus
Pildid tutvumissaidil ehk et kas pilt on sama mis tegelikkus
Kui palju saab hinnata inimest piltide järgi? Hea küll, üks pilt, tundub nagu joodik, aga pole päris kindel, aga toaseinast on tapeet suurte lärakatena maas. Temaga ei kontakteeru. Aga teised. Tavalised pildid, ühel pildil ok, aga teisel pildil sama inimene tundub nagu kuidagi tigeda võitu. Mis siis teha? Kontakteeruda? Nägin kuskil ühe naise pilte, kui naeratas, oli sümpaatne, aga tõsisena oli ka nagu kuidagi tigeda võitu. Temast oligi meelega tehtud kaks erinevat fotot, et näidata, kuidas üks inimene võib nii erinev paista. Milliste piltide järgi üldse valikut teete neil saitidel? Lugesin ka kuskilt, et oli üks naine, kes üldse välimuse järgi ei vaadanud, ja saigi endale mehe. Noh, mõnest saab aru, et heasüdamlik, aga enamus inimesed on ju tavalised, kuidas nende vahel valida? Ma mõtlen, kui tavaline (mitte tige) inimene on pildil tõsine, kas ta paistab siis tige? Et kui on tõsine, kas võib siis inimesest vale mulje jääda pildi järgi? Või üks mees on endast pildi teinud (eeldatavasti oma) paadi peal, ja kiidab end, kui väärtuslik isend ta on. Kas teda saab võtta tõsiselt, või on see naiste lantimiseks, või lihtsalt pilt ja mingi tekst, millele pole vaja tähelepanu pöörata?
Kui olete võõraga kokku saanud, kas mulje, mis pildist jäi, on sama, nagu päris elus? Või oli see halvem/parem?
Kui olete võõraga kokku saanud, kas mulje, mis pildist jäi, on sama, nagu päris elus? Või oli see halvem/parem?
-
Külaline
Näed ju, mine kanaari saartele, ela paar kuud ja oled kohe teine inimene. Kui ainult toas arvutis passid, siis kibestud ära.
-
Külaline
Mina olen üks kord tutvumisportaali sattunud ja mees, kellega korduvalt kokku sain, oli täpselt see, keda ma tema piltidel nägin. Ma ei pea silmas otsest välimust, vaid seda, mida ma tema iseloomu ja eelistuste kohta pildilt välja lugesin. Mees pildil istus, sõi ja vaatas kaamerasse.
Lugesin sealt välja nii rahalise seisu, kui ilmse käitumise vaba-aja veetmisel. Näojoontest lugesin välja mõttemaailma ja isiksuseriske.
Mida aga välja ei lugenud oli see, et selle mehega ei saa kallistada või end õrnemalt tunda. See oli hiljem ainuke pettumus, sest üldjuhul loeks ka selle osa pildil olevalt isikult välja. Aga see selleks.
Minu meelest on suures plaanis kahte sorti hindajaid. Toon näitena filmivaatamise. Ühed vaatavad filmi ja näevad seda, mida pilt näitab. Teised vaatavad filmi ja näevad pildi taha, tabavad allteksti või selle puudumist, loovad seoseid või mõistavad seoste puudumist.
Lugesin sealt välja nii rahalise seisu, kui ilmse käitumise vaba-aja veetmisel. Näojoontest lugesin välja mõttemaailma ja isiksuseriske.
Mida aga välja ei lugenud oli see, et selle mehega ei saa kallistada või end õrnemalt tunda. See oli hiljem ainuke pettumus, sest üldjuhul loeks ka selle osa pildil olevalt isikult välja. Aga see selleks.
Minu meelest on suures plaanis kahte sorti hindajaid. Toon näitena filmivaatamise. Ühed vaatavad filmi ja näevad seda, mida pilt näitab. Teised vaatavad filmi ja näevad pildi taha, tabavad allteksti või selle puudumist, loovad seoseid või mõistavad seoste puudumist.
Teades mida AI suudab ja mida sellega tehakse siis mina enam pilte ei usalda.
-
Külaline
No Sherlock!Guest kirjutas: ↑09 Nov 2025 17:11 Mees pildil istus, sõi ja vaatas kaamerasse.
-
Külaline
Internetis tutvub see kellel pole välimust ja on arg inimene. Siis arvab et leiab teiselt poolt ekraani endast parema. Ikka samasugune leitakse nagu ise ollakse ja siis ei olda rahul.
-
Külaline
Ei pea mingit AI-d kasutama, aga pildil ollakse võib-olla ikkagi kenam kui päriselus, sest pildil pole ju näha kõik kortsud ja asjad. Kui oled 50, siis peaks inimesel ikka reaalsustaju ju olema, et sa ei saa näha välja nagu 20. Mulle üks mees kirjutas, et naised on kõik jube vanad, et pildil arvas, et nooremad. No aga kas siis ise ei tea, milline 40 + inimene välja näeb.
-
Külaline
Kõige rohkem üksikuid inimesi ongi 50 aastaste seas. Miks mitte siis meeldivama juurde ja tutvust teha? Ei pea kohe kepiplaane tegema, lihtsalt midagi koos teha ja aega veeta. Aga ikka istuda netis ja vahtida pilte ja tulla foorumisse kirjutama kui nõmedad nad kõik on.
-
Külaline
Nõus. Aga miks üksikud ollakse? Ikka seepärast, et kaaslane ei tahtnud midagi koos teha ja aega veeta. Ja kui sellisest lahku lähed, siis jääbki vabaks just see, kes ei tahtnud midagi koos teha ega aega veeta. Veedadki aega mõnusalt üksi, vahid pilte ja ...Guest kirjutas: ↑09 Nov 2025 18:04 Kõige rohkem üksikuid inimesi ongi 50 aastaste seas. Miks mitte siis meeldivama juurde ja tutvust teha? Ei pea kohe kepiplaane tegema, lihtsalt midagi koos teha ja aega veeta. Aga ikka istuda netis ja vahtida pilte ja tulla foorumisse kirjutama kui nõmedad nad kõik on.
-
Külaline
Tõenäoliselt peab inimene üksinduse läbi tegema. Siis tema maailmapilt muutub. Nagu öeldakse, kui pole ära kaotanud, siis ei tea ka mis on kaotusvalu.Külaline kirjutas: ↑09 Nov 2025 19:46Nõus. Aga miks üksikud ollakse? Ikka seepärast, et kaaslane ei tahtnud midagi koos teha ja aega veeta. Ja kui sellisest lahku lähed, siis jääbki vabaks just see, kes ei tahtnud midagi koos teha ega aega veeta. Veedadki aega mõnusalt üksi, vahid pilte ja ...Guest kirjutas: ↑09 Nov 2025 18:04 Kõige rohkem üksikuid inimesi ongi 50 aastaste seas. Miks mitte siis meeldivama juurde ja tutvust teha? Ei pea kohe kepiplaane tegema, lihtsalt midagi koos teha ja aega veeta. Aga ikka istuda netis ja vahtida pilte ja tulla foorumisse kirjutama kui nõmedad nad kõik on.
-
Külaline
Ma ei eksinud mitte üks raas.
-
Külaline
Tavainimene, kes pole harjunud poseerima, läheb sageli kaamerasse vaadates näost pingesse ja sellest tulevad sageli need liiga tõsised või tigedad näod. Mõni püüab ehk näoilmet muuta ja pusib parema pildi valmis, aga paljud panevdki need "tavalised" ja "tigedad" üles. Mis see inimese kohta räägib, on eellkõige see, et ei oska eriti pildistada/poseerida.Fotograaf teeks parema, aga kui paljud hakkavad sellise portaali jaoks fotograafi teenust kasutama. See paadi peal mees oskab ilmselt paremini pildistada ja oli endast mingi õnnestunum pilt võtta, seetõttu on mulje parem.Tolmukübe kirjutas: ↑09 Nov 2025 15:10ui palju saab hinnata inimest piltide järgi? Hea küll, üks pilt, tundub nagu joodik, aga pole päris kindel, aga toaseinast on tapeet suurte lärakatena maas. Temaga ei kontakteeru. Aga teised. Tavalised pildid, ühel pildil ok, aga teisel pildil sama inimene tundub nagu kuidagi tigeda võitu. Mis siis teha? Kontakteeruda? Nägin kuskil ühe naise pilte, kui naeratas, oli sümpaatne, aga tõsisena oli ka nagu kuidagi tigeda võitu. Temast oligi meelega tehtud kaks erinevat fotot, et näidata, kuidas üks inimene võib nii erinev paista. Milliste piltide järgi üldse valikut teete neil saitidel? Lugesin ka kuskilt, et oli üks naine, kes üldse välimuse järgi ei vaadanud, ja saigi endale mehe. Noh, mõnest saab aru, et heasüdamlik, aga enamus inimesed on ju tavalised, kuidas nende vahel valida? Ma mõtlen, kui tavaline (mitte tige) inimene on pildil tõsine, kas ta paistab siis tige? Et kui on tõsine, kas võib siis inimesest vale mulje jääda pildi järgi? Või üks mees on endast pildi teinud (eeldatavasti oma) paadi peal, ja kiidab end, kui väärtuslik isend ta on. Kas teda saab võtta tõsiselt, või on see naiste lantimiseks, või lihtsalt pilt ja mingi tekst, millele pole vaja tähelepanu pöörata?
Ilmselt tuleb mingi hulk "tavalisi" (kes muude kriteeriumite järgi sobivad) välja valida ja näost näkku kohtuda, siis saab paremini aru, kas nägu on sümpaatne või eemaletõukav. Või mina ei tea, kuidas see tänapäeval käib, kas üldse rõhutakse reaalkohtumistele või püüatake vaid virtuaalis hakkama saada?Siis tuleb muidgi arvestada, et peale piika virtuaalsuhtlemist kujunenud ettekujutus võib esimese reaalkohtumisega põrmu variseda.
-
Külaline
Mõned inimesed pole ka üldse fotogeenilised. Mina ka pole. Ükski pilt minust pole tegeliku minuga üldse sarnane. Kõik on väga imelikud.
-
Külaline
Mina pole ka fotogeeniline. 150st pildist vb 1 tuleb normaalne ja selline nagu ma päriselt olen. Sellepärast ma ennast väga ei pildista ja ei meeldi, kui ka teised seda teevad.
Ja kuri/tige/tõsine näoilme on mul sünnipäraselt. Aga tige ma päris elus pole.
Ja kuri/tige/tõsine näoilme on mul sünnipäraselt. Aga tige ma päris elus pole.
-
Külaline
Inimesed võivad piltidelt ja päriselus totaalselt erineda. Täpsema ülevaate välimusest ja olemusest saab videokõnega (pilt ja hääl).
Ma ka neid pilte enam ei vaata. On võimalik kirjutada või kokku saada, siis saab ka inimesest mingi pildi. Või videovestlus, kah õige. Tean ka ühte naist, kellel kohe päris tige nägu, aga ise vist nagu tige ei ole. Näo järgi ei vaata, aga mõni on kohe ebameeldiv. Kui inimene on ebameeldiv, siis pole küll õige temaga suhtlema hakata, ega's ta mulle siis meeldima ei hakka silmast-silma. Ei tea, mida arvata meestest, kellel pildi peal on päikeseprillid ees? Kas niisama pilt, või on neil mingi kompleks, tigedad silmad, sinikas silma all, vms? Kuidas suhtute?
-
Külaline
Sama mida arvad päikeseprillidega naistest. Kas kompleks, tigedad silmad, sinikas silma all, kuidas suhtun? Argiselt, küsin ega te pole peksa saanudTolmukübe kirjutas: ↑10 Nov 2025 16:34 Ma ka neid pilte enam ei vaata. On võimalik kirjutada või kokku saada, siis saab ka inimesest mingi pildi. Või videovestlus, kah õige. Tean ka ühte naist, kellel kohe päris tige nägu, aga ise vist nagu tige ei ole. Näo järgi ei vaata, aga mõni on kohe ebameeldiv. Kui inimene on ebameeldiv, siis pole küll õige temaga suhtlema hakata, ega's ta mulle siis meeldima ei hakka silmast-silma. Ei tea, mida arvata meestest, kellel pildi peal on päikeseprillid ees? Kas niisama pilt, või on neil mingi kompleks, tigedad silmad, sinikas silma all, vms? Kuidas suhtute?
-
Külaline
Mul on üks tuttav(nüüdseks eksmehe kaudu) naine, kes piltidel on ülifotogeeniline. Nagu ikka väga. Aga kui ma teda päriselus nägin oli hoopis teistmoodi.mitte kole aga teistmoodi. Mina ei tea, kuidas sel naisel õnnestub fotodel nii hea välja näha. Kadedaks teeb lausa, kui fotogeeniline inimene on.
Ma mõtlen ka, et päikeseprillidega pildi peale jääda on kuidagi imelik, eriti, kui pilt läheb tutvumisportaali. Hea küll, oma kodualbumisse, palun väga. Eriti nagu ei kutsu temaga tutvuma. Mõtlen ka, et inimene varjab midagi. Näiteks üks alguses ei pannud pilti, pärast pani, seal pildil oli selline pundunud ja väga tige nägu. Arvatavasti joodik. Aga ega mina ei tea, on ta alkohoolik, või joodik. Alkohoolikuga võib suhelda, aga joodikuga ei taha.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2025 17:03Sama mida arvad päikeseprillidega naistest. Kas kompleks, tigedad silmad, sinikas silma all, kuidas suhtun? Argiselt, küsin ega te pole peksa saanudTolmukübe kirjutas: ↑10 Nov 2025 16:34 Ma ka neid pilte enam ei vaata. On võimalik kirjutada või kokku saada, siis saab ka inimesest mingi pildi. Või videovestlus, kah õige. Tean ka ühte naist, kellel kohe päris tige nägu, aga ise vist nagu tige ei ole. Näo järgi ei vaata, aga mõni on kohe ebameeldiv. Kui inimene on ebameeldiv, siis pole küll õige temaga suhtlema hakata, ega's ta mulle siis meeldima ei hakka silmast-silma. Ei tea, mida arvata meestest, kellel pildi peal on päikeseprillid ees? Kas niisama pilt, või on neil mingi kompleks, tigedad silmad, sinikas silma all, vms? Kuidas suhtute?
Oi, ma selle videovestlusega oleksin ka ettevaatlik - meil on vahest Teamsis koosolekud ja need lopergused-väsinud näod, mis seal kaameras sageli on, ei vasta üldse reaalsusele. Inimesed ei oska valgust sättida ega taju oma kaamera nurka ja tulemus on tihti selline, et päris kobe hankeosakonna tibi näeb välja nagu 45 + ja kolm päeva joonud....
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist