Suhtes olemine ja kehakaal
Suhtes olemine ja kehakaal
No mida ütlete, kas see artikkel vastab teie puhul tõele?
Uuringud kinnitavad: suhtes olles lähed päriselt ka paksuks
Eesti Naine
https://eestinaine.delfi.ee › artikkel › uuringud-kinnitava...
17. sept 2018 — Uuringust selgus ka, et võrreldes vallalistega, kipuvad suhtes inimestel siiski olema tervislikumad harjumused ja nad ka suitsetavad vähem, ...
Uuringud kinnitavad: suhtes olles lähed päriselt ka paksuks
Eesti Naine
https://eestinaine.delfi.ee › artikkel › uuringud-kinnitava...
17. sept 2018 — Uuringust selgus ka, et võrreldes vallalistega, kipuvad suhtes inimestel siiski olema tervislikumad harjumused ja nad ka suitsetavad vähem, ...
-
Külaline
-
Külaline
Minu(naine) puhul vastupidi. Suhte ajal ma olin normaalkaalus. Peale lahkuminekut hakkas vaikselt kaal kogunema, eksmees aga on vastupidi. Tema oli suhte ajal ülekaaluline ja peale lahkuminekut võttis alla. Suhte ajal toitusime ju ometi samamoodi. 
Jah, seda artiklit mõtlen.Külaline kirjutas: ↑09 Nov 2025 11:26 https://eestinaine.delfi.ee/artikkel/83 ... ka-paksuks
Seda artiklit mõtled?
-
Külaline
A sinu puhul vastab või? Kui teed mingi järjekordse lambiteema, siis esiteks räägi endast.
-
Külaline
No kui teid häirib kehakaal, võtke siis kaalust alla. Isegi ameerika rasvumine pidi nüüd vähenema ja see pidi suur ime olema. Võtke aga kaalulangetus ravimid ja alustage. Saate peenemaks ja olete oma kehakaaluga rahul. Raha kulub, aga selleks inimene käibki tööl.
-
Külaline
Kuidas teha vahet, kas inimene läheb paksemaks, kuna on abielus, või vanuse lisandumisest? Ma olen umbes samas kaalus, mis 27 aastat tagasi abielludes. Vahepeal olen kõvastu paksem olnud, aga alla võtnud alati ainult enda pärast, mitte kunagi kellegile teisele meeldimiseks.
-
Külaline
A sinu puhul? Kui teed mingi järjekordse lambikommentaari.
Nõus väitega, et suhtes võib, aga ei pruugi juurde võtta - ma elasin pikka aega üksinda ja sõin nagu soovisin, tegin oma valgupäevi ja trennipäevi ja siis vahest ei viitsinud üldse kokata....nüüd suhtes olles vaaritan aina head-paremat, sest nüüd on kellelegi teha (mulle meeldib kokata), aga söön ise ka ja kaalu muudkui tuleb, vanust ka ja see viimne number ei soodusta just kalorikulutust...
-
Külaline
See on umbes selline väide, et haiglas olles jääd kindlasti haigeks, viimased uuringud kinnitavad, et haiglas ei leidunud ühtegi tervet inimest ...
Olen suhtes, siis ma ei lähe paksuks seepärast, et ma suhtes olen, vaid seepärast, et ma jään rasedaks, mul sünnivad lapsed, mu eluviis lüüakse pea peale, ma võitlen mulle tundmatute stresside ja olukordadega jne. Või siis seepärast, et suhe, mille lõin, ei rahulda mind, aga ma ei oska midagi peale hakata. Või siis selle pärast, et suhtes olles tahaks kogu aeg kallaga koos olla, aga kalla käib nii harva kodus ja ma ei taha kodust ära olla, kui kalla tuleb ... jne jne jne. Tuhat erinevat stsenaariumit, millest EI SAA teha lineaarset järeldust, et suhtes olemine teeb paksuks.
Olen suhtes, siis ma ei lähe paksuks seepärast, et ma suhtes olen, vaid seepärast, et ma jään rasedaks, mul sünnivad lapsed, mu eluviis lüüakse pea peale, ma võitlen mulle tundmatute stresside ja olukordadega jne. Või siis seepärast, et suhe, mille lõin, ei rahulda mind, aga ma ei oska midagi peale hakata. Või siis selle pärast, et suhtes olles tahaks kogu aeg kallaga koos olla, aga kalla käib nii harva kodus ja ma ei taha kodust ära olla, kui kalla tuleb ... jne jne jne. Tuhat erinevat stsenaariumit, millest EI SAA teha lineaarset järeldust, et suhtes olemine teeb paksuks.
-
Külaline
Jah, minul on samamoodi. Ma olen aastaid oma kehakaluga võidelnud. Olin pikalt vallaline ja ikka paks. No ja siis ühel hetkel võtsin kätte ja hakkasin hoolega jälgima, mida söön ja veidi üle 15 kilo sain kaalust alla. Ja siis jalutas mu ellu uus mees. Ning nüüd me elame koos ja mina muudkui kokkan. Talle maitsevad mu toidud, mulle meeldib süüa teha .. Ja olen sellest kunagi kaotatust taas mingi 10 kilo juurde võtnud. Nüüd veidi aega tagasi hakkasin jälle oma totumist hooleg jälgima. Aga esiteks on vanust juurde tulnud, teiseks on ikka väga raske nii, kui mehele ikka tahan häid toite pakkuda.. Siiski olen mingi 4 kilo jälle tagasi alla saanud. Aga jah, väga keeruline on.Nõiamoor kirjutas: ↑09 Nov 2025 22:32 Nõus väitega, et suhtes võib, aga ei pruugi juurde võtta - ma elasin pikka aega üksinda ja sõin nagu soovisin, tegin oma valgupäevi ja trennipäevi ja siis vahest ei viitsinud üldse kokata....nüüd suhtes olles vaaritan aina head-paremat, sest nüüd on kellelegi teha (mulle meeldib kokata), aga söön ise ka ja kaalu muudkui tuleb, vanust ka ja see viimne number ei soodusta just kalorikulutust...
PS, kes siin muudkui kaalulangetusravimeid soovitab - need ei ole käsimüügi ravimid. Minu endokrinoloog näiteks keeldub neid kirjutamast, teatab, et trenn ja toitumine on õige lahendus. On jah, aga no ei ole seda motivatsiooni alati niipalju. Olen küll nende rohtde sihtgrupp (diabeet), aga näed ikka pingutan ilma nendeta ja ei saa hakkama.
Ohh, mul kuni vanuseni 44 - ei olnud kaaluga üldse probleeme, aga siis tulid korraga uus suhe ja lollakas vanus ja lisaks muutus mu päevakava, trennikava ja kogu senine rutiin hoopis teiseks, sealhulgas toiduvalikud... Nüüd on 4 aastaga ca 9 kg juures. Ok, vähemalt on mul nüüd tissid
. Enne oli niru B, nüüd on D.
-
Külaline
Noorena pole probleemi. Pole probleemi kaaluga, vererõhuga, kolesterooliga, liigestega. See et kaaluga pole probleemi, ei tähenda aga seda et nt kolesterooliga poleks.
Nii tulebki väga mõelda söögile kui vanemaks saad. Palju rohkem kui noorena, mil eesmärk oli olla ainult ilus. Tervis oli niigi.
Nii tulebki väga mõelda söögile kui vanemaks saad. Palju rohkem kui noorena, mil eesmärk oli olla ainult ilus. Tervis oli niigi.
-
Külaline
Jah, jumala eest ära katseta ravimeid, mis sul kergelt söögiisu kaotaks ja diabeeti aitaks ka kontrolli all hoida. Milleks. Ikka punnita ise samal kohal edasi alla võtmata.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2025 20:40Jah, minul on samamoodi. Ma olen aastaid oma kehakaluga võidelnud. Olin pikalt vallaline ja ikka paks. No ja siis ühel hetkel võtsin kätte ja hakkasin hoolega jälgima, mida söön ja veidi üle 15 kilo sain kaalust alla. Ja siis jalutas mu ellu uus mees. Ning nüüd me elame koos ja mina muudkui kokkan. Talle maitsevad mu toidud, mulle meeldib süüa teha .. Ja olen sellest kunagi kaotatust taas mingi 10 kilo juurde võtnud. Nüüd veidi aega tagasi hakkasin jälle oma totumist hooleg jälgima. Aga esiteks on vanust juurde tulnud, teiseks on ikka väga raske nii, kui mehele ikka tahan häid toite pakkuda.. Siiski olen mingi 4 kilo jälle tagasi alla saanud. Aga jah, väga keeruline on.Nõiamoor kirjutas: ↑09 Nov 2025 22:32 Nõus väitega, et suhtes võib, aga ei pruugi juurde võtta - ma elasin pikka aega üksinda ja sõin nagu soovisin, tegin oma valgupäevi ja trennipäevi ja siis vahest ei viitsinud üldse kokata....nüüd suhtes olles vaaritan aina head-paremat, sest nüüd on kellelegi teha (mulle meeldib kokata), aga söön ise ka ja kaalu muudkui tuleb, vanust ka ja see viimne number ei soodusta just kalorikulutust...
PS, kes siin muudkui kaalulangetusravimeid soovitab - need ei ole käsimüügi ravimid. Minu endokrinoloog näiteks keeldub neid kirjutamast, teatab, et trenn ja toitumine on õige lahendus. On jah, aga no ei ole seda motivatsiooni alati niipalju. Olen küll nende rohtde sihtgrupp (diabeet), aga näed ikka pingutan ilma nendeta ja ei saa hakkama.
Inimesed on veidrikud, kui LÕPUKS on leitud ravim, mis ka päriselt aitab, siis osadel on mingi draama ikka.
Ise võtsin Ozempicuga 25kg alla ja see oli minu jaoks elumuutev ravim. Toitumist oli ülikerge jälgida (söögiisu oli madal), patused toidud ei ahvatlenud, pidev food noise peas oli LÕPUKS vaigistatud ja trennis tundis ennast nagu kerge liblikas.
-
Külaline
Endokrinoloog keeldub diabeetikule kirjutamast diabeediravimit, mis lihtsustaks õigesti toitumist, nõuab, et ilma rohuta õigesti toituksid. Hmh. Ei ole loogiline. Arsti vahetada pole mõelnud? Seda ravimit kirjutab ka perearst.Guest kirjutas: ↑10 Nov 2025 20:40 PS, kes siin muudkui kaalulangetusravimeid soovitab - need ei ole käsimüügi ravimid. Minu endokrinoloog näiteks keeldub neid kirjutamast, teatab, et trenn ja toitumine on õige lahendus. On jah, aga no ei ole seda motivatsiooni alati niipalju. Olen küll nende rohtde sihtgrupp (diabeet), aga näed ikka pingutan ilma nendeta ja ei saa hakkama.
-
Külaline
See ei ole piisav ülekaal, et ravimit eluliselt vaja oleks.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 14:25Endokrinoloog keeldub diabeetikule kirjutamast diabeediravimit, mis lihtsustaks õigesti toitumist, nõuab, et ilma rohuta õigesti toituksid. Hmh. Ei ole loogiline. Arsti vahetada pole mõelnud? Seda ravimit kirjutab ka perearst.Guest kirjutas: ↑10 Nov 2025 20:40 PS, kes siin muudkui kaalulangetusravimeid soovitab - need ei ole käsimüügi ravimid. Minu endokrinoloog näiteks keeldub neid kirjutamast, teatab, et trenn ja toitumine on õige lahendus. On jah, aga no ei ole seda motivatsiooni alati niipalju. Olen küll nende rohtde sihtgrupp (diabeet), aga näed ikka pingutan ilma nendeta ja ei saa hakkama.
Endokrinoloog ei ole vaid diabeediarst. Ka kilpnäärmega käiakse tema juures.
Minu arvates arst õieti teeb.
-
Külaline
Ta ütles, et tal on diabeet.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 15:13See ei ole piisav ülekaal, et ravimit eluliselt vaja oleks.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 14:25Endokrinoloog keeldub diabeetikule kirjutamast diabeediravimit, mis lihtsustaks õigesti toitumist, nõuab, et ilma rohuta õigesti toituksid. Hmh. Ei ole loogiline. Arsti vahetada pole mõelnud? Seda ravimit kirjutab ka perearst.Guest kirjutas: ↑10 Nov 2025 20:40 PS, kes siin muudkui kaalulangetusravimeid soovitab - need ei ole käsimüügi ravimid. Minu endokrinoloog näiteks keeldub neid kirjutamast, teatab, et trenn ja toitumine on õige lahendus. On jah, aga no ei ole seda motivatsiooni alati niipalju. Olen küll nende rohtde sihtgrupp (diabeet), aga näed ikka pingutan ilma nendeta ja ei saa hakkama.
Kui kuskilt sai 15 kg alla võtta, siis oli küll piisav ülekaal.
-
Külaline
On küll diabeet ja diabeediiravi saan ka, aga mitte nende ravimitega, mis kaalu aitaks alandada. Ja ülekaal on kindlasti piisav. See 15 kg, mis ma alla võtsin, oli ainult osa mu ülekaalust, oleks pidanud edasi võtma, aga läks käest. Nüüd siis pingutan jälle.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 15:38Ta ütles, et tal on diabeet.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 15:13See ei ole piisav ülekaal, et ravimit eluliselt vaja oleks.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 14:25 Endokrinoloog keeldub diabeetikule kirjutamast diabeediravimit, mis lihtsustaks õigesti toitumist, nõuab, et ilma rohuta õigesti toituksid. Hmh. Ei ole loogiline. Arsti vahetada pole mõelnud? Seda ravimit kirjutab ka perearst.
Jah, endokrinoloogi peaksin ehk vahetama. Ma kuidagi siiani lootsin ikka ise saada, aga nüüd viimane kord kontrollis käies oli ta nii ebameeldiv. Googeldasin teda siis veidi, kõik kurdavad ta üle...
Keegi vist soovitas, et perearst võiks kaalulangetusravimut kirjutada. Kuna käin siiski diabeediga endokrinoloogi juures kontrollides, siis ei oleks õige perearstil mu diabeediravi muuta.
-
Külaline
Oled Tallinnast? Mul on imehea endokrinoloog.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 21:11On küll diabeet ja diabeediiravi saan ka, aga mitte nende ravimitega, mis kaalu aitaks alandada. Ja ülekaal on kindlasti piisav. See 15 kg, mis ma alla võtsin, oli ainult osa mu ülekaalust, oleks pidanud edasi võtma, aga läks käest. Nüüd siis pingutan jälle.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 15:38Ta ütles, et tal on diabeet.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 15:13
See ei ole piisav ülekaal, et ravimit eluliselt vaja oleks.
Jah, endokrinoloogi peaksin ehk vahetama. Ma kuidagi siiani lootsin ikka ise saada, aga nüüd viimane kord kontrollis käies oli ta nii ebameeldiv. Googeldasin teda siis veidi, kõik kurdavad ta üle...
Keegi vist soovitas, et perearst võiks kaalulangetusravimut kirjutada. Kuna käin siiski diabeediga endokrinoloogi juures kontrollides, siis ei oleks õige perearstil mu diabeediravi muuta.
-
Külaline
Jah. Soovitad?Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 22:17Oled Tallinnast? Mul on imehea endokrinoloog.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 21:11On küll diabeet ja diabeediiravi saan ka, aga mitte nende ravimitega, mis kaalu aitaks alandada. Ja ülekaal on kindlasti piisav. See 15 kg, mis ma alla võtsin, oli ainult osa mu ülekaalust, oleks pidanud edasi võtma, aga läks käest. Nüüd siis pingutan jälle.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 15:38 Ta ütles, et tal on diabeet.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist