Termos/termoskruus kohvi jaoks

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Termos/termoskruus kohvi jaoks

Postitus Postitas Külaline »

Soovitage head termost/termoskruusi kohvi jaoks!
Milles ei tekiks joogile mingit imelikku maitset lõpuks juurde.
Kuulsin kunagi keraamilise sisuga termoskruusist. Aga guugeldades leidsin ka mingid klaasist sisuga.
Milliseid olete kasutanud ja mis on päriselt head ja ei anna kõrvalist maitset juurde ja mis oleks samas ka head-mahukad.
Külaline

Lakeni termospudelit kasutan, hoiab joogi üle 5 tunni nii kuumana, et olen korduvalt keele ära kõrvetanud. Jaheda joogi samamoodi hoiab palju tunde jahedana.
Külaline

Termose sisu on klaasist, mis maitset see klaas anda saab?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2025 17:26 Termose sisu on klaasist, mis maitset see klaas anda saab?
Neid termokruuse on igasugusest materjalist sisuga.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2025 18:39
Külaline kirjutas: 08 Nov 2025 17:26 Termose sisu on klaasist, mis maitset see klaas anda saab?
Kumba sa siis otsid, kas termost või termokruusi?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2025 18:42
Külaline kirjutas: 08 Nov 2025 18:39
Kumba sa siis otsid, kas termost või termokruusi?
Mõlemad on ju mainitud.
Külaline

Termosed on seest klaasist, puhutud klaasist tuub milles ei ole õhku. See hoiabki joogi soojana kuna ei teki soojuse kandumist, sest pole õhku sees.
Klaas mingit maitset anda ei saa.
Külaline

Maitset annab terasest termos/termokruus.
On keraamilise sisuga - kui hea see on? Kas hakkab mingit kõrvalmaitset andma? Või on klaasist sisuga parem?
Kui kaua need joogi soojana hoiavad, pole oluline.
Põhiline, et ei tuleks mingit kõrvalmaitset ja et ei lekiks!!!
Külaline

Oleneb, kas tahad, et midagi ei lekiks, kui kotis ümber läheb. Paljud termosed ei ole lekkekindlad! Minu meelest täiesti absurdne, aga nii see on, isegi tooteinfos on kirjas - pole lekkekindel.
Külaline

Kui sa tahad kusagilt poest või kohvikust oma termosega kohvi kaasa osta, siis on oluline ka kõrgus, et mahuks espressomasina alla.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2025 20:09 Oleneb, kas tahad, et midagi ei lekiks, kui kotis ümber läheb. Paljud termosed ei ole lekkekindlad! Minu meelest täiesti absurdne, aga nii see on, isegi tooteinfos on kirjas - pole lekkekindel.
Mis seal ikka absurdset on. Korralik, lekkekindel termos või ka termoskruus maksab mitukümmend eurot. Aga tahetakse ju viieka eest asja saada. Siis pole ime, et materjalides ja tehnoloogias tuleb järeleandmisi teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2025 20:34Mis seal ikka absurdset on. Korralik, lekkekindel termos või ka termoskruus maksab mitukümmend eurot. Aga tahetakse ju viieka eest asja saada. Siis pole ime, et materjalides ja tehnoloogias tuleb järeleandmisi teha.
Hinnast hetkel üldse juttu ei olegi.
Põhiline, et oleks lekkekindel ja ei annaks maitset!
Aga kuna tooteid on nii palju, siis tahakski teada, et millised on need, mida tasuks osta.
Sest, no tootja võib ju oma toodet kiita taevani, aga kas sel ka alust on ja kas tõesti on tegu hea tootega, ei tea ju.... Ja ei taha niisama neid 30- ja 40- ja 50+ euroseid niisama prooviks laiaks lüüa. Asja eest, mis vbl ei olegi seda hinda väärt.
Tahaks kohe suht kindla peale välja minna.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 20:09 Oleneb, kas tahad, et midagi ei lekiks, kui kotis ümber läheb. Paljud termosed ei ole lekkekindlad! Minu meelest täiesti absurdne, aga nii see on, isegi tooteinfos on kirjas - pole lekkekindel.
Ei ole absurdne. Vajadused on erinevad, inimene võib tahta ka termost kasutada nt oma kodus, ütleme teeb all köögis kohvi valmis ja töötab 8 tundi teisel korrusel kodukontoris. Tal pole vaja lekkekindlust, küll aga temperatuuri hoidmist. Sama asi tööl olles. Kõik inimesed ei matka oma termosega metsas ega topi seda endale selja- või käekotti või ei sõiduta teda autos.
Külaline

see on väga hea! hoiab ikka tunde joogi soojana, nii termose kui tassi kujuga:
https://homedecor.eu/et/grunwerg/4073-g ... 028-l.html
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Nov 2025 10:42see on väga hea! hoiab ikka tunde joogi soojana, nii termose kui tassi kujuga:
https://homedecor.eu/et/grunwerg/4073-g ... 028-l.html
Kui huvitavad ahjuvormid sellel lehel on https://homedecor.eu/et/349-ahjuvormid
Külaline

Guest kirjutas: 07 Nov 2025 22:48 Milliseid olete kasutanud ja mis on päriselt head ja ei anna kõrvalist maitset juurde
Ei ole iialgi aru saanud, et ükski termokruus või termos mingit kõrvalmaitset oleks andnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2025 18:01
Guest kirjutas: Milliseid olete kasutanud ja mis on päriselt head ja ei anna kõrvalist maitset juurde
Ei ole iialgi aru saanud, et ükski termokruus või termos mingit kõrvalmaitset oleks andnud.
No ikka annab küll...
Nt kui võtta kohvi roostevabast terasest termoses kuhugi kaasa ja kui kohe ära ei tarbi, siis hiljem on juba veidike teistsugusem maitse juures.
Teega ma ei tea. Tee ma nt teen eelmisel õhtul hommikuks valmis ja võtan spetsiaalses (mingine lõhnakindel Eastman Tritan materjal) plastpudelis tööle kaasa. Joongi teed külmalt ja niimoodi täitsa hea, teen oma segu kodus valmis.
Töö juures kohvi eraldi teha ei saa ja sealset osta ka ei taha (ei maitse ja ei ole piisava kangusega). Tahan oma kodust kohvi kaasa võtta, kuna maitse ja kvaliteet on see, millega harjunud olen. Nii et jah...
Külaline

No ikka annab küll...
Nt kui võtta kohvi roostevabast terasest termoses kuhugi kaasa ja kui kohe ära ei tarbi, siis hiljem on juba veidike teistsugusem maitse juures.
Kohvile tekibki seistes teistsugune maitse, mitte termos ei anna seda maitset. Mitu tundi soojas olnud kohv on hoopis teise maitsega kui värske kohv.
Külaline

Mul termoskruus seest plastikuga ja ei saa kasutada, sest vastik maitse tuleb kohvile juurde. Nii et on küll selliseid kruuse, mis maitse vastikuks muudavad.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2025 20:04 Maitset annab terasest termos/termokruus.
On keraamilise sisuga - kui hea see on? Kas hakkab mingit kõrvalmaitset andma? Või on klaasist sisuga parem?
Kui kaua need joogi soojana hoiavad, pole oluline.
Põhiline, et ei tuleks mingit kõrvalmaitset ja et ei lekiks!!!
Ei anna see mingit maitset. Mul on see

Pilt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist