Gaasipliit eriolukorraks?

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Gaasipliit eriolukorraks?

Postitus Postitas Külaline »

Kas keegi on ostnud endale varuks gaasipliidi juhuks kui Eestis kehtestatakse eriolukord? (loe sõjaseisukord)
Esimene asi mis siis kaduma hakkab on tõenäoliselt elekter.
Või ostate pliidi või diiselgeneraatori siis kui eriolukord on käes ja sajadtuhanded inimesed poodi jooksevad?
Külaline

Matka gaasipliit ja generaator olemas.
Iseasi kauaks gaasi ja bensiini jätkub. Auto paak võiks ka täis olla. Seal saaks sooja ja vajadusel kuhugi ära sõita. Puruks pommitatud majas pole midagi teha.
Kuskil maakohas ehk jääb maja alles. Linnad pommitatakse maatasa. Või kui jääb terveks siis vaenlasele ka ei jäta kui peaks ära minema.
Vb targem oleks elamine maha müüa enne, kui midagi enam pole müüa.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 06:59 Matka gaasipliit ja generaator olemas.
Iseasi kauaks gaasi ja bensiini jätkub. Auto paak võiks ka täis olla. Seal saaks sooja ja vajadusel kuhugi ära sõita. Puruks pommitatud majas pole midagi teha.
Kuskil maakohas ehk jääb maja alles. Linnad pommitatakse maatasa. Või kui jääb terveks siis vaenlasele ka ei jäta kui peaks ära minema.
Vb targem oleks elamine maha müüa enne, kui midagi enam pole müüa.
Kui su maja puruks pommitatud on, siis ei ole kindlasti enam ka autot, millega kuhugi ära sõita 🫣
Või on sul auto kusagil maaaluses angaaris pargitud?
Külaline

Mul on igasugused matkatarbed olemas, sh matkapliit. Olemas on ka gaasigrill ja söegrill. Lõkke tegemise võimalus. Toas on vana hea puupliit ja kuuris vedeleb veel kunagi köögimööbliga kassa tulnud integreeritav kahe auguga gaasipliit.
Külaline

Alates sõja algusest Ukrainas, on nii palju räägitud, mis peaks olema olemas. Ja siis mõni aeg hiljem sellest enam ei räägita. Nt sul peab olema toidu kasvatamiseks maalapp. Sul peaks olema kütusevaru maaharimiseks. Mitte 30 kapsa kasvatamiseks, aga suures plaanis toidutootjal. Sul peab olema söögivaru. Peab olema varjend. Ja siis arvamuslugu, kus evakueeritakse kõik lääne poole eestis või soome. Ja siis algab kõik otsast peale, et sul on varjumiseks 3 minutit.
Mina enam ei tea mis peaks olema olemas. Mida teha kui kõik peavad evakueeruma kuhugi. See mu isiklik toidujulgeokek ja näib mõttetu seejuures. Mul on küll kelder oma majas, aga kui mu puumaja seal peal põleb või kukub kokku. .mõttetu.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 07:31 Alates sõja algusest Ukrainas, on nii palju räägitud, mis peaks olema olemas. Ja siis mõni aeg hiljem sellest enam ei räägita. Nt sul peab olema toidu kasvatamiseks maalapp. Sul peaks olema kütusevaru maaharimiseks. Mitte 30 kapsa kasvatamiseks, aga suures plaanis toidutootjal. Sul peab olema söögivaru. Peab olema varjend. Ja siis arvamuslugu, kus evakueeritakse kõik lääne poole eestis või soome. Ja siis algab kõik otsast peale, et sul on varjumiseks 3 minutit.
Mina enam ei tea mis peaks olema olemas. Mida teha kui kõik peavad evakueeruma kuhugi. See mu isiklik toidujulgeokek ja näib mõttetu seejuures. Mul on küll kelder oma majas, aga kui mu puumaja seal peal põleb või kukub kokku. .mõttetu.
Ma olen ka seda mõelnud, et jah räägitakse varuse olemasolust aga kus neid siis säilitada nii, et need ka maja pommitamisel alles jääks. Igalühel ei ole isiklikku maaalust keldrit või pommivarjendit.
Lisakütus ba toit lendavad koos majaga õhku.
Külaline

ikka. mul on maal gaasipliit koos kahe varuballooniga. lisaks generaator, ahi, puupliit, maakelder mooside ja mahladega, kuuritäis kuivi puid, aiamaa, päikesepaneelid akudega, autonoomne puurkaev ja kompostvets. lisaks täispaagiga maastur - aga venelaste sissetungi korral lasen ma siiski jalga.
Külaline

Panen kirja veel ühe mõtte selle 3 min varjumise reklaamist.
Varjuma peab. Aga nt koolid haiglad muud asutused kus peab mõtlema teistele. 3 minutiga jõuad sa ehk ise vaid kuhugi, mitte aga hakata organiseerima teiste liikumist.
Reklaam on vajalik et inimesed mõtleksid. Samas ei korraldata neid õppusi. Veel? Õppused tekitavad hirmu.
Või on see reklaam kellegi projekt, mille eest ta sai raha? St kasulik reklaam sobival ajal tehtud. Nagu igasuguse nt terviseedenduse reklaam.
Kui see minu mõte pole nüüd teemas ja häirib kõrvalekaldumisest, jätke tähelepanuta.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 07:10Kui su maja puruks pommitatud on, siis ei ole kindlasti enam ka autot, millega kuhugi ära sõita 🫣
Või on sul auto kusagil maaaluses angaaris pargitud?
No enne tuleks jalga lasta. Kel kinnisvara, see tuleks kiiremas korras maha müüa kui veel ostetakse.
Mis alles jääb saab puutin omale.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 07:18Toas on vana hea puupliit ja kuuris vedeleb veel kunagi köögimööbliga kassa tulnud integreeritav kahe auguga gaasipliit.
Juhul kui elamine pommist veel terve, või sind evakueeritud pole.
Külaline

Linnas on meil väike matkapliit, mis käib mingit spetstablettidega, mis põlevad. Vajadusel saab rõdul ka lõket teha. :D
Aga üldiselt, kui mingi jama tekiks, siis ilmselt sõidaks maakoju, kus on puupliit, puudega köetav saun, kaev ja maakelder ning piisavalt maad, et kartul maha panna vmt. Küttepuid saab samuti vajadusel oma metsast.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 09:16Aga üldiselt, kui mingi jama tekiks, siis ilmselt sõidaks maakoju, kus on puupliit, puudega köetav saun, kaev ja maakelder ning piisavalt maad, et kartul maha panna vmt. Küttepuid saab samuti vajadusel oma metsast.
Kui ollakse juba okupeeritud, siis pole sul midagi oma metsa ja kardulat. Kardula sööb okupant ära. Ja puu pliita peal soojendab ka kupant oma käsi.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Mul on olemas gaasiballooniga matkapliit, on kokkupandav roostevaba puuküttega matkapliit https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... in_prod%3A , on piiritusepriimus kaitseliidu varustuse seas (kaitseliidu tegevuste tarbeks).
Kodus on keskküttepliit, majal on akud, seega saab kasutada ka elektripliiti, samuti töötab elektrikatkestuste korral ka kaevuvesi ja kanalisatsioonipump ja biopuhasti kompressor.
Majal on päiksepaneelid, lisaks on olemas ka diiselgeneraator millega maja akud ka täis laadida, arvan, et paari tunni geneka töötamisega (ca 5l kütust) saaks maja akud taas ööpäeva vajaduseks täis laadida, seda juhul kui pole päikest. Päikeselistel päevadel olen nagunii elektrivõrgust välja lülitatud.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Nov 2025 08:16
No enne tuleks jalga lasta. Kel kinnisvara, see tuleks kiiremas korras maha müüa kui veel ostetakse.
Ja mis "puutin" sellega teeb siis?! Tuleb Eestisse elama?
Külaline

Guest kirjutas: 04 Nov 2025 07:57 Panen kirja veel ühe mõtte selle 3 min varjumise reklaamist.
Varjuma peab. Aga nt koolid haiglad muud asutused kus peab mõtlema teistele. 3 minutiga jõuad sa ehk ise vaid kuhugi, mitte aga hakata organiseerima teiste liikumist.
NATO riiki pole võimalik ootamatult rünnata.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 11:32
Puutin tuleb varsti tartu vanglasse elama.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 12:39NATO riiki pole võimalik ootamatult rünnata.
Miks sa nii arvad?
Kui puutin tahab, siis laseb raketid, droonid pommid teele ja kohal nad ongi. Lennuaeg minutites.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Nov 2025 11:32
Puutini tavalisem taktika on venelastega maa üle ujutada. Saadab Venemaalt siia sadu tuhandeid sõdureid ja töölisi, kes hakkavad elama eestlaste korterites. Nii nagu ka pärast teist maailmasõda. Kohalikud ära küüditada ja venelased sisse.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 07:38
Puutini tavalisem taktika on venelastega maa üle ujutada. Saadab Venemaalt siia sadu tuhandeid sõdureid ja töölisi, kes hakkavad elama eestlaste korterites. Nii nagu ka pärast teist maailmasõda. Kohalikud ära küüditada ja venelased sisse.
Ainult et maailm on 80 aastat edasi arenenud ja isegi Siber pole enam selline jumalast maha jäetud kohta nagu ta peale 2.maailmasõda oli. Sealgi on juba transpordiühendus ja internet. Kuhu ta need eestlased küüditab?
Külaline

Sõja alguses varusin suure paanikaga purgitoite ja suuri veepütte. Nüüd kui elektri ümberlülitamise aktsioon oli, vaatasin, et isegi veel on säilivusaeg ammu möödas. Täitsin need kraaniveega uuesti. Purgitoidud ka ammu aegunud. Viisin paar purki prügikonteineri peale, isegi bomsud ei ole neid ära võtnud. Peaksin jälle uusi purgitäisi hakkama ostma? Need nii vastikud, et rahuajal süüa ka neid ei taha.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist