Ma olin kord tõlgina kohal tehingu juures, kus päris suur kamp sugulasi üritas üht ehmunud vanamemme oma vara ära kinkima panna. Notar viskas nad kõik välja.
On siin juriste
-
Külaline
-
Külaline
Niipalju siis sinu tarkusestKülaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 16:48Googelda kui oskad.
-
Külaline
Kui sa kirjutad googlesse "notarid, dementsed vanainimesed" saad esimesel lehel kohe 3-4 ajakirjandusele viitavat artiklit. kui sa googeldada ei oska, siis oled lihtsalt väga rumal inimene, kes kunagi ei kontrolli midagi ise järele.
-
Külaline
Isegi ainuüksi Kuuuurija on täis lugusid kuidas kõik lahkesti ära on vormistatud.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 16:48Neid artikleid küll olnud kus sugulased on oma dementseid lähedasi notarisse testamente tegema toonud ja siis notari poolt pikalt saadetud
-
Külaline
Eestis on 86 notarit. Eks osad on ju ka kellegi tuttavad, sugulased, paljudel on ülekoormus, osadel ka suva, sest notar on tegelikult tehingu vormistaja. Nii nagu kohtunikud, mõni laseb raske päti minema, teine paneb pisiasja eest kohe vangi.
-
Külaline
Ma ei ole küll jurist aga see on seadusega ebakõlas. Inimene(täie mõistuse juures) võib muuta notariaalset testamenti nii palju kui tahab. Va siin välja toodud abikaasade ühine.Külaline kirjutas: ↑21 Okt 2025 11:00 Ehk siin leidub juriste, kes oskavad vastata. Kas testamendile saab teha lisadokumendi, mis välistab tehtud testamendi muutmist?
Kodube testament aga peab olema vähemalt iga pooöe aasta tagant värskendatud.
-
Külaline
Vaatamata kirjavigadele (no loe ometi üle enne postitamist!) sain aru. Nii on. Kodune testament kehtib vaid pool aastat. Tunnistajate nimede ja allkirjadega.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 22:02Kodube testament aga peab olema vähemalt iga pooöe aasta tagant värskendatud.
-
Külaline
Telefoniga kirjutatudKülaline kirjutas: ↑31 Okt 2025 00:50Vaatamata kirjavigadele (no loe ometi üle enne postitamist!) sain aru. Nii on. Kodune testament kehtib vaid pool aastat. Tunnistajate nimede ja allkirjadega.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 22:02Kodube testament aga peab olema vähemalt iga pooöe aasta tagant värskendatud.
-
Külaline
Ma kirjutan samuti telefonis. See ei takista ometi üle lugemast ja parandamast. Või kohe toksimisel iga tähte vaatamast.Külaline kirjutas: ↑31 Okt 2025 00:53Telefoniga kirjutatudKülaline kirjutas: ↑31 Okt 2025 00:50Vaatamata kirjavigadele (no loe ometi üle enne postitamist!) sain aru. Nii on. Kodune testament kehtib vaid pool aastat. Tunnistajate nimede ja allkirjadega.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 22:02Kodube testament aga peab olema vähemalt iga pooöe aasta tagant värskendatud.
Kuhu kiire?
-
Külaline
Potile. Kõht on lahti.Külaline kirjutas: ↑31 Okt 2025 01:14Ma kirjutan samuti telefonis. See ei takista ometi üle lugemast ja parandamast. Või kohe toksimisel iga tähte vaatamast.
Kuhu kiire?
-
Külaline
Mul oleks piinlik, kui olen sellise sodi postitanud, et aru ei saa, mis sõnad on, mitte ei hakkaks vastu plõksima.
-
Külaline
A see oli alles mu esimene postitus siin! Tahtsin lihtsalt teada anda, et enam ei kannata kannatada...Külaline kirjutas: ↑31 Okt 2025 04:27Mul oleks piinlik, kui olen sellise sodi postitanud, et aru ei saa, mis sõnad on, mitte ei hakkaks vastu plõksima.
-
Külaline
Mingeid tunnistajaid pole vaja.Külaline kirjutas: ↑31 Okt 2025 00:50Kodune testament kehtib vaid pool aastat. Tunnistajate nimede ja allkirjadega.
-
Külaline
Omakäelisel testamendil pole mingeid tunnistajaid vaja.Külaline kirjutas: ↑31 Okt 2025 00:50Vaatamata kirjavigadele (no loe ometi üle enne postitamist!) sain aru. Nii on. Kodune testament kehtib vaid pool aastat. Tunnistajate nimede ja allkirjadega.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 22:02Kodube testament aga peab olema vähemalt iga pooöe aasta tagant värskendatud.
Kodune testament võib olla tunnistajate juuresolekul alla kirjutatud või omakäeliselt kirjutatud testament. Omakäeliselt kirjutatud testament peab olema algusest lõpuni kirjutatud testaatori oma käega (testament ei tohi olla nt arvutis ega kirjutusmasinal trükitud). Testamendile tuleb testaatori poolt märkida enda nimi, testamendi tegemise kuupäev ja aasta. Testament peab olema allkirjastatud testaatori poolt.
Tunnistajate juuresolekul kinnitatud testamendi tegemiseks nõuab seadus üheaegselt kahe teovõimelise tunnistaja juuresolekut.
-
Külaline
Potile mineja on keegi muu. Mina kirjutasin selle soga, on piinlik küll jaa. Nagu näha esimene osa oli ilusti kirjutatud. Viimast lõiku ei jõudnud parandada, sest laps vajutas just täpselt sisesta nuppu. Õppetund mulle, ära näpi telefoni, kui väikelaps kõrval on
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist