Guest kirjutas: ↑27 Okt 2025 18:04
Mina suitsetasin 27 aastat ja loobusin päevapealt, kui olin otsuse teinud. Mitte kordagi ei ole libastunud, möödas 9 aastat. Sõltlane peab soovida muutuda. Alkohoolikud lähevad ravile, narkarid lähevad ravile. Miks need toidusõltlased midagi ei tee? Harjumuste muutmiseks läheb umbes 28 päeva. Esimesed päevad ongi rasked. Võta näiteks üks kasutaja, kes siin kaalub pea 100 kg. Terve teema on tema toitumisest. Selliselt toitudes on selline kaal loogiline. Muuda toitumist ja hakkad ka ise muutuma. Võta toitumisnõustaja, kui ise hakkama ei saa. Puhas laiskus.
Jah, sina suutsid, aga ilmselgelt ju päris paljud ei suuda või suudetakse alles surmahirmus, kui tervis käest. Osale inimestest nimelt ongi sõltuvusest ülesaamine lihtsam kui teistele. Ka sõltuvusse jäämine on inimestel erinev, osa jääb kiiresti ja tugevalt, osa väga aegamisi.
Mina olen end normaalkaalu tagasi saanud - praeguseks, sest ma ei julge enam mõelda, et suudangi niimoodi väga normaalselt elu lõpuni toituda. Plaan on, tahan suuta, lootus, et nüüd õnnestub, ka on. Aga lõplikke veksleid enam välja ei käi. Liiga mitu korda olen tagasi "tsüklisse" kukkunud. Mulle meeldib liikuda ja tervislik eluviis, mulle meeldib see tunne, mis mul on, kui ei ole söömatsüklis, mulle maitsevad need head, läbi mõeldud, tervislikud ja piisavad toidud, mida teen. Ma olen energilisem, tervem, rõõmsam, kiirem, tugevam, ilusam, no üldse kõik on niivõrd palju paremini, kui ma üle ei söö. Ma tean, mis mul söömishood käivitab, ma tean, mil moel veresuhkrut stabiilsena hoida, millega kihkusid kontrollida, asendustegevusi leida ja tahtejõuga isudest, mis ikkagi vahel tekivad, üle olla. Ma olen teoorias väga tugev. Mul on toetav võrgustik ümber. Aga ikkkkkkkkkkagi kukun ma iga mõne aasta tagant tagasi õgima. Äärmiselt nõme on lugeda nii eluvõõrast targutust, et kannata 28 päeva ära, võta toitumisnõustaja, muuda toitumist ja muutudki ise. Bla-bla-bla. See on kõik niivõrd ammune etapp, enamik neid ülekaalulisi, kes ikkagi tõsiselt alla võtta soovivad, on selle etapi juba ammu läbi teinud ja analüüsinud ja teavad matemaatikat kaalutõusu ja -langetuse taga, nad lihtsalt ei suuda järjepidevalt seda iseenesest õiget teooriat rakendada, sest nende aju kavaldab nad üle.