Bioprügikast

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Bioprügikast

Postitus Postitas Külaline »

Nüüd kaks päeva järjest olen sattunud mingile bioprügikasti reklaamile. Eile Nurgakivi saates. Täna hommikul Malluka reklaamile. Seda toodet siia ei lingi, kuna ei taha reklaami teha.

Tundub täitsa asjalik asi olema. Kuna mul tekib biojäädet palju ja see on alati koledasti puuviljakilekotti kogutud ja see kotike seisab kraanikausi nõrutusalal, siis oleks täitsa hea võtta midagi paremat kasutusele võtta, kui see lekkiv kilekotike. Sain aru, et see kogumisanum on ka masinpestav.

Ainus viga, et see on üüratu hinnaga. Kas keegi oskab soovitada mõistliku hinnaga bioprügikasti, mida saaks masinas pesta?
Külaline

Igasugune kaanega potsik(klaas, plastik, keraamiline), kuhu selle sama kilekoti sisse saad panna, sobib sama hästi.
Külaline

https://online.depo.ee/product/495675

Mul on selline.
Külaline

Soovitan vaadata alist, temust vms. Üks paljureklaamitud bioprügikast on samasugune white label toode, mida tellitakse kuskilt hiinast, lükatakse kleepsuke peale ja müüakse 10kordse hinnaga.
Külaline

mul see Ikea aukudega prügikast:
https://www.ikea.ee/et/products/kook/ko ... t-80433882
Enne oli ilma aukudeta, ja selles joudis biokilest kott nädalaga laguneda. Uus on palju parem!
Külaline

Tallinna linn jagas paar aastat tagasi tasuta bioprügi ämbreid. Ise kasutangi sellist ja tühjendan siis aianurgas asuvase kompostikasti. Kõige atraktiivsema välimusega pole, aga on seni oma funktsiooni täitnud.

Pilt
Külaline

mul on see tallinna omale sarnane roheline, ostetud büroomaailmast.
aga kahjuks saab seda kasutada vaid pool aastat (talvest jaanipäevani), sest siis sel perioodil ei teki kööki kärbseid. Aga jaanipäevast hilissügiseni on see tõeline minikärbeste kasvulava, nii et sel perioodil elab see kast meil kaksikelu hoopis plastikkottide kogumise (koerakaka kottideks jalutuskäigule) kohana ja komposti kogume suvel-sügisel hoopis korralikult suletava kaanega plastikkarpi, mis meile sattus mingite muffinite pakendina
Külaline

https://biobag.ee/product/maxair-biojaa ... pakkumine/
Mul on see, kuna korvil augud ja seega ventileeriv siis biokott ei ligune läbi, samas kaas hoiab potentsiaalsed äädikakärbsed ka sees. Juba mitu aastat olen rahul.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Okt 2025 19:30 https://biobag.ee/product/maxair-biojaa ... pakkumine/
Mul on see, kuna korvil augud ja seega ventileeriv siis biokott ei ligune läbi, samas kaas hoiab potentsiaalsed äädikakärbsed ka sees. Juba mitu aastat olen rahul.
Mul just täpselt selline ongi. juuli-august-september on see tõeline äädikakärbeste kasvulava
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Okt 2025 19:33
Külaline kirjutas: 19 Okt 2025 19:30 https://biobag.ee/product/maxair-biojaa ... pakkumine/
Mul just täpselt selline ongi. juuli-august-september on see tõeline äädikakärbeste kasvulava
No just. Kui kaant kergitad, on tuba neid täis.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Okt 2025 16:53 Tallinna linn jagas paar aastat tagasi tasuta bioprügi ämbreid. Ise kasutangi sellist ja tühjendan siis aianurgas asuvase kompostikasti. Kõige atraktiivsema välimusega pole, aga on seni oma funktsiooni täitnud.

Pilt
See vist on nii kõrge, et ei mahu nõudepesumasinasse?
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 19 Okt 2025 20:43
Guest kirjutas: 19 Okt 2025 16:53 Tallinna linn jagas paar aastat tagasi tasuta bioprügi ämbreid. Ise kasutangi sellist ja tühjendan siis aianurgas asuvase kompostikasti. Kõige atraktiivsema välimusega pole, aga on seni oma funktsiooni täitnud.

See vist on nii kõrge, et ei mahu nõudepesumasinasse?
Appi! Teil on lihstalt väike nõudepesumasin! Kas mitte lihtsam poleks duššinurgas pesta? Eraldi WC poti harjaga ja siis viimase panete nõudekasse?
Külaline

Mul vanematel bioprügi jaoks juba aastaid tavaline läbipaistev ämber, mida toidu jaoks ka kasutatakse.
Taoline: https://www.pakendikeskus.ee/p/labipais ... -3000ml-3l
Nemad eraldi kotti ei kasuta, valavad otse aias olevasse kompostrisse ja pesevad puhtaks. Äädikakärbeste oht on ikka, hais pikemal seismisel ka, aga no siis tuleb lihtsalt tihedamalt tühjendada.

Ise elan korteris ja meil Ikea aukudega prügikast sahtlis koos teiste prügikastidega. Kui sahtlisse ei saaks panna, siis ostaksin tööpinnale nt Brabantia väikese ämbri või muu sarnase vähe kenama.
Külaline

Miks seda nõudekas peaks pesema? Kilekott on ju sees, kui juhtubki määrduma, lihtsalt kraani alt läbi.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Okt 2025 21:42 Miks seda nõudekas peaks pesema? Kilekott on ju sees, kui juhtubki määrduma, lihtsalt kraani alt läbi.
Inimesed on lihtsalt mugavusest laisaks läinud ja tundub, et kui nõudepesumasinas pesta ei saa, siis ei osata enam ka kraani all pesta.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Okt 2025 21:42 Miks seda nõudekas peaks pesema? Kilekott on ju sees, kui juhtubki määrduma, lihtsalt kraani alt läbi.
Ma pesen kõiki nõusid nõudekas. Biojäätmete kastike on ilmselt veel eriti määrduv. Kilekott võib lekkida, kast võib pealt mustaks saada jne. Vähemalt mul praegu kilekotti kogutud jäätmete kotid alati lekivad vähem või rohkemal määral.

Kraani all pesta oska ikka, aga jah - eelistan mugavust. Ilmselt on see nüüd see koht, kus tubli perenaine peaks häbenema, et ta nii mugav (loe: laisk) on?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Okt 2025 21:52Kraani all pesta oska ikka, aga jah - eelistan mugavust.
Ma olen veel mugavam. Kui midagi on lekkinud, teen majapidamispaberiga puhtaks. Seejärel paar sortsu vannitoa puhastusvahendi pritspudelist, jälle majapidamispaberiga puhtaks ja ongi korras. Tehtud ja unustatud. Ealeski ei viitsiks hakata veel nõudepesumasinasse toppima või isegi kraani all loputama. Milleks?
Külaline

Guest kirjutas: 21 Okt 2025 22:35
Külaline kirjutas: 21 Okt 2025 21:52Kraani all pesta oska ikka, aga jah - eelistan mugavust.
Ma olen veel mugavam. Kui midagi on lekkinud, teen majapidamispaberiga puhtaks. Seejärel paar sortsu vannitoa puhastusvahendi pritspudelist, jälle majapidamispaberiga puhtaks ja ongi korras. Tehtud ja unustatud. Ealeski ei viitsiks hakata veel nõudepesumasinasse toppima või isegi kraani all loputama. Milleks?
Minu jaoks saab asi puhtaks sooja, voolava vee all. Sama kehtib näiteks ka kätepesu või beebi pepupesu kohta. Mingid niisked salvakad on abiks vaid hädaolukorras, kus kraan ja voolav vesi puudub.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist