Aga kas sinus ei tekita ohutunnet, et erakond on praktiliselt ühe inimese oma ja teeb kõike, mida see inimene soovib? Kas sinu arvates on õiged need suured peretoetused ja naiste koju sundimine, aga mis edasi saab, see ei huvita kedagi? Elatisraha mittemaksmisega, pereväärtuste tõstmisega, naiste halvustamise lõpetamisega ei tegele ju keegiP Süüdistatakse naisi, miks nad ei sünnita, aga neil puudub ju turvatunne, sellepärast ei sünnitagi. Ja Isamaa eesotsas mingit Rattad ja jumal teab mis jooksikud on sinu arust normaalne asi?No ilmselt valin Isamaa, neil % piisavalt suured,
EESTI 200
-
Külaline
-
Külaline
See kõik on õige küll ja Ratas pole mulle kunagi meeldinud, kuhu iganes ta ka ei läheks. Aga jah, kui see hetkel aitaks keskile vastukaalu osutada ja nende ainuvõim ära hoida, siis olen sunnitud sellele minema. Sest, ja see on kõige tähtsam, mitte midagi olulist nad korda ei saada niikuinii, olulised valimised alles tulevad kahe aasta pärast, siis need, mis võiksid midagi muuta. See, kes hakkab valitsema koos keskidega, on väiksema tähtsusega, peaasi, et keegi seda teeb (kui Tallinnast räägime).Guest kirjutas: ↑12 Okt 2025 13:50Aga kas sinus ei tekita ohutunnet, et erakond on praktiliselt ühe inimese oma ja teeb kõike, mida see inimene soovib? Kas sinu arvates on õiged need suured peretoetused ja naiste koju sundimine, aga mis edasi saab, see ei huvita kedagi? Elatisraha mittemaksmisega, pereväärtuste tõstmisega, naiste halvustamise lõpetamisega ei tegele ju keegiP Süüdistatakse naisi, miks nad ei sünnita, aga neil puudub ju turvatunne, sellepärast ei sünnitagi. Ja Isamaa eesotsas mingit Rattad ja jumal teab mis jooksikud on sinu arust normaalne asi?No ilmselt valin Isamaa, neil % piisavalt suured,
-
Külaline
Värske ja väga esinduslik SALK uuring (1850 vastanut Tallinnas) näitab, et Eesti 200 reiting on 4%: https://dashboards.salk.ee/kohalik/Guest kirjutas: ↑11 Okt 2025 17:32See ilmselt põhineb eeldusel, et Parempoolsete on rohkem lootust künnis ületada (oli viimasti vist 4% lähedal), Eesti 200 on sellest liiga kaugel (1,6 %).Guest kirjutas: ↑11 Okt 2025 17:18Huvitav artikkel, mis väidab, et ärge valige väikeparteisid nagu Eesti 200 -, aga kindlasti valige väikeparteid nagu Parempoolsed.![]()
Samal ajal on Keskerakond ja EKRE napilt enamust kokku saamas. Kindlaim viis hoida Keskerakond linnavõimult eemal on panna õlg alla Eesti 200-le, kindlustada valimiskünnise ületamine ja vähemalt 4 mandaadi saamine. See välistab jagamata mandaatide jõudmise Keskerakonnale.
Kui tahad turvalist, ligipääsetavat, eestikeelset keskkonda - vali Eesti 200.
-
Külaline
Jah, ma saan aru küll, et sa oled tulihingeline Eesti200 noorpoliitikGuest kirjutas: ↑12 Okt 2025 15:25Värske ja väga esinduslik SALK uuring (1850 vastanut Tallinnas) näitab, et Eesti 200 reiting on 4%: https://dashboards.salk.ee/kohalik/Guest kirjutas: ↑11 Okt 2025 17:32See ilmselt põhineb eeldusel, et Parempoolsete on rohkem lootust künnis ületada (oli viimasti vist 4% lähedal), Eesti 200 on sellest liiga kaugel (1,6 %).Guest kirjutas: ↑11 Okt 2025 17:18
Huvitav artikkel, mis väidab, et ärge valige väikeparteisid nagu Eesti 200 -, aga kindlasti valige väikeparteid nagu Parempoolsed.![]()
Samal ajal on Keskerakond ja EKRE napilt enamust kokku saamas. Kindlaim viis hoida Keskerakond linnavõimult eemal on panna õlg alla Eesti 200-le, kindlustada valimiskünnise ületamine ja vähemalt 4 mandaadi saamine. See välistab jagamata mandaatide jõudmise Keskerakonnale.
Kui tahad turvalist, ligipääsetavat, eestikeelset keskkonda - vali Eesti 200.
-
Külaline
Eksid, ma olen tavaline 50+ kodanik, kellel on kopp ees stammpoliitikutest, venekeelsest linnaruumist, ummikutest ja muudest lollustest. Siin on võimul nähtud igasugu hulle ja veel hullemaid, sellepärast on võrdlusmoment hea.Guest kirjutas: ↑12 Okt 2025 15:39Jah, ma saan aru küll, et sa oled tulihingeline Eesti200 noorpoliitikGuest kirjutas: ↑12 Okt 2025 15:25Värske ja väga esinduslik SALK uuring (1850 vastanut Tallinnas) näitab, et Eesti 200 reiting on 4%: https://dashboards.salk.ee/kohalik/Guest kirjutas: ↑11 Okt 2025 17:32
See ilmselt põhineb eeldusel, et Parempoolsete on rohkem lootust künnis ületada (oli viimasti vist 4% lähedal), Eesti 200 on sellest liiga kaugel (1,6 %).
Kui tahad turvalist, ligipääsetavat, eestikeelset keskkonda - vali Eesti 200.Nice try, aga selle tabeli põhjal on palju kindlam Parempoolseid valida, nende võimalus on palju suurem. Halvimalgi juhul on lootust, et pääsevad üle künnise. Nad on sümpaatsemad ka.
-
Külaline
Soomes elavana võin kinnitada, et siin tõesti on väga hull olukord tööga. Isegi mõtlen oeale 13a tagasi kolida Eestisse.
-
Külaline
Kust sul selline idee, et siin on kuidagi parem. Kui juba seal ei leia tööd, siis ei leia siin ammugi, eriti kui oled 40+. Lisaks töö võid leida, aga palk on nii väike, et sellega ära elamine on ikka paras kunsttükk.Guest kirjutas: ↑12 Okt 2025 15:47 Soomes elavana võin kinnitada, et siin tõesti on väga hull olukord tööga. Isegi mõtlen oeale 13a tagasi kolida Eestisse.
Ok, saan aru ja olen igati nõus, 100%, kui teed klubi, liitun sinuga. Aga, sa ei saa ju uskuda, et Eesti200 valimine muudab neid probleeme. Mitte keegi ei muuda. Keskerakond saab liiga palju hääli ja liitub kellegagi, kui vähegi õnnestub. Kui ei õnnestu, siis teised valitud liituvad omavahel. Seejärel agab kompromisside otsime, mille tulemusena jäävad põhiasjad samaks. Venelased linnast kuhugi ära ei koli, vähemaks neid jääb küll, aga see võtab 50 aastat aega. Ummikud ei kao, sest maju ümber ei tõsta ja autosid ei jää vähemaks, bussijuhte seeest jääb küll. Hulle tuleb ka ainult juurde, sest ravile üha raskem pääseda... :Guest kirjutas: ↑12 Okt 2025 15:46Eksid, ma olen tavaline 50+ kodanik, kellel on kopp ees stammpoliitikutest, venekeelsest linnaruumist, ummikutest ja muudest lollustest. Siin on võimul nähtud igasugu hulle ja veel hullemaid, sellepärast on võrdlusmoment hea.Guest kirjutas: ↑12 Okt 2025 15:39Jah, ma saan aru küll, et sa oled tulihingeline Eesti200 noorpoliitikGuest kirjutas: ↑12 Okt 2025 15:25
Värske ja väga esinduslik SALK uuring (1850 vastanut Tallinnas) näitab, et Eesti 200 reiting on 4%: https://dashboards.salk.ee/kohalik/
Kui tahad turvalist, ligipääsetavat, eestikeelset keskkonda - vali Eesti 200.Nice try, aga selle tabeli põhjal on palju kindlam Parempoolseid valida, nende võimalus on palju suurem. Halvimalgi juhul on lootust, et pääsevad üle künnise. Nad on sümpaatsemad ka.
-
Külaline
Minu sõbranna kolis tagasi Soomest ja on küll rahul.Guest kirjutas: ↑12 Okt 2025 15:55Kust sul selline idee, et siin on kuidagi parem. Kui juba seal ei leia tööd, siis ei leia siin ammugi, eriti kui oled 40+. Lisaks töö võid leida, aga palk on nii väike, et sellega ära elamine on ikka paras kunsttükk.Guest kirjutas: ↑12 Okt 2025 15:47 Soomes elavana võin kinnitada, et siin tõesti on väga hull olukord tööga. Isegi mõtlen oeale 13a tagasi kolida Eestisse.
-
Külaline
Ma 50+ naisterahvana valin ka Eesti200. Tegu on kohalike valimistega ja mulle isiklikult on selle erakonna liikmed linnavalitsuses meeldinud. Jašin viib kindlakäeliselt ellu ühtse Eesti kooli loomist ja olles ise vene emakeelega, on ta selles rollis väga hea. Margot Roose on aga selline poliitik, keda aeg väga vajab - poliitikuks kasvanud päriselust tasapisi ja väga sisuline. Jälgin LinkedInis ja Facebookis Margot Roose tegemisi ja loen ta artikleid - tal on teemadele lai pilk.
Kolmandaks aga meeldis mulle Eesti200 rahumeelsus suvises Reformierakonna ja Keskerakonna korraldatud mäsus. Ma väga tahan, et see meeskond saaks jätkata.
Eesti200 riigipoliitika ei ole nii sirgeselgne, õnneks on RK valimisteni veel aega.
Kolmandaks aga meeldis mulle Eesti200 rahumeelsus suvises Reformierakonna ja Keskerakonna korraldatud mäsus. Ma väga tahan, et see meeskond saaks jätkata.
Eesti200 riigipoliitika ei ole nii sirgeselgne, õnneks on RK valimisteni veel aega.
-
Külaline
Sest elamiskulud võrreldes Soomega Eestis nii kiirelt ei kasva. Ja mis põhiline, miinimumpalgavahe on nüüdseks juba alla 500 euro. Ennemalt oli see vahe üle tuhade.Külaline kirjutas: ↑12 Okt 2025 15:55Kust sul selline idee, et siin on kuidagi parem. Kui juba seal ei leia tööd, siis ei leia siin ammugi, eriti kui oled 40+. Lisaks töö võid leida, aga palk on nii väike, et sellega ära elamine on ikka paras kunsttükk.Guest kirjutas: ↑12 Okt 2025 15:47 Soomes elavana võin kinnitada, et siin tõesti on väga hull olukord tööga. Isegi mõtlen oeale 13a tagasi kolida Eestisse.
Nüüd meil siin Soomes võeti ära ka täiskasvanute niigi oöematu õpitoetus. See tähendab, et inimesed ei saa minna õppima uut ametit, et tööd leida.
-
Külaline
Arvad, et siin saavad või? 20 päeva aastas õppepuhkust tasustatakse, aga selle ajaga sa mingit ametit ju ei õpi. Kutsekoolid lähevad ka kõik tasuliseks, kui sa oled juba varem midagi õppinud.See tähendab, et inimesed ei saa minna õppima uut ametit, et tööd leida.
-
Külaline
Töökoht võib ka toetada sinu õpinguid, kui on sinust huvitatud. Meil näiteks nii tehti, tehti lepingusse lihtsalt vastav lisa.Guest kirjutas: ↑12 Okt 2025 16:56Arvad, et siin saavad või? 20 päeva aastas õppepuhkust tasustatakse, aga selle ajaga sa mingit ametit ju ei õpi. Kutsekoolid lähevad ka kõik tasuliseks, kui sa oled juba varem midagi õppinud.See tähendab, et inimesed ei saa minna õppima uut ametit, et tööd leida.
-
Külaline
Eks võib ka Soomes nii teha. See ei tähenda, et väga paljud seda teeks. Lisaks tehakse selliste koolituste puhul ka lisa, et kui lahkud töölt näiteks vähema kui kahe aasta pärast, pead koolituse kinni maksma. Siin oli võrdlus, et Soomes on kõik väga halb, aga siin hea. Minu arust küll nii ei ole, olen mõlemal maal töötanud.Guest kirjutas: ↑12 Okt 2025 17:13Töökoht võib ka toetada sinu õpinguid, kui on sinust huvitatud. Meil näiteks nii tehti, tehti lepingusse lihtsalt vastav lisa.Guest kirjutas: ↑12 Okt 2025 16:56Arvad, et siin saavad või? 20 päeva aastas õppepuhkust tasustatakse, aga selle ajaga sa mingit ametit ju ei õpi. Kutsekoolid lähevad ka kõik tasuliseks, kui sa oled juba varem midagi õppinud.See tähendab, et inimesed ei saa minna õppima uut ametit, et tööd leida.
-
Külaline
Oppisopimua töökoha kaudu on jah midagi muud. Tööl käid edasi, töökoht maksab õpipäevad kinni. Aga nüüd uus(alles mõned nädalad tagasi tuli) seadu om, et kui töötuna õppima tahad minna, opintotukea ei saa.Külaline kirjutas: ↑12 Okt 2025 17:16Eks võib ka Soomes nii teha. See ei tähenda, et väga paljud seda teeks. Lisaks tehakse selliste koolituste puhul ka lisa, et kui lahkud töölt näiteks vähema kui kahe aasta pärast, pead koolituse kinni maksma. Siin oli võrdlus, et Soomes on kõik väga halb, aga siin hea. Minu arust küll nii ei ole, olen mõlemal maal töötanud.Guest kirjutas: ↑12 Okt 2025 17:13Töökoht võib ka toetada sinu õpinguid, kui on sinust huvitatud. Meil näiteks nii tehti, tehti lepingusse lihtsalt vastav lisa.Guest kirjutas: ↑12 Okt 2025 16:56
Arvad, et siin saavad või? 20 päeva aastas õppepuhkust tasustatakse, aga selle ajaga sa mingit ametit ju ei õpi. Kutsekoolid lähevad ka kõik tasuliseks, kui sa oled juba varem midagi õppinud.
-
Külaline
Siis sa peaksid ju neutraalne olema, praegu aga kaitsed Soomet igas asjas. Ja keegi pole öelnud, et Soomes on KÕIK väga halb, inimene mainis vaid paari asja. Kui loed Vauva.fi foorumit, siis seal soomlased alles kurdavad sadade lehtede kaupa mis kõik nüüd Soomes halvasti on. Omades ka soomlastest sõpru, väidavad nemadki, et viimasel ajal raske ja palju rahulolematuid, kel raske toime tulla kõikide nende muutustega. Paljud ka mõtlevad kolimisele, minugi ühed sõbrad ootavad lapse kooli lõpetamist, plaanides lõuna poole suunduda.Guest kirjutas: ↑12 Okt 2025 17:16Eks võib ka Soomes nii teha. See ei tähenda, et väga paljud seda teeks. Lisaks tehakse selliste koolituste puhul ka lisa, et kui lahkud töölt näiteks vähema kui kahe aasta pärast, pead koolituse kinni maksma. Siin oli võrdlus, et Soomes on kõik väga halb, aga siin hea. Minu arust küll nii ei ole, olen mõlemal maal töötanud.Guest kirjutas: ↑12 Okt 2025 17:13Töökoht võib ka toetada sinu õpinguid, kui on sinust huvitatud. Meil näiteks nii tehti, tehti lepingusse lihtsalt vastav lisa.Guest kirjutas: ↑12 Okt 2025 16:56
Arvad, et siin saavad või? 20 päeva aastas õppepuhkust tasustatakse, aga selle ajaga sa mingit ametit ju ei õpi. Kutsekoolid lähevad ka kõik tasuliseks, kui sa oled juba varem midagi õppinud.
-
Külaline
Tõesti??? Nende programmi oled vaadanud, kõik tasuliseks ja migrandid Eestisse vedada.Külaline kirjutas: ↑12 Okt 2025 15:39Parempoolseid valida, nende võimalus on palju suurem. Halvimalgi juhul on lootust, et pääsevad üle künnise. Nad on sümpaatsemad ka.
-
Külaline
Mida keskerakond korraldas??Külaline kirjutas: ↑12 Okt 2025 16:30Kolmandaks aga meeldis mulle Eesti200 rahumeelsus suvises Reformierakonna ja Keskerakonna korraldatud mäsus. Ma väga tahan, et see meeskond saaks jätkata.
Pidevalt kemplev katk ja koolera olid isamaa ja reform.
-
Külaline
Hiljuti oli uudistes, et Eestis kandideerib 54 inimest ühele töökohale.Külaline kirjutas: ↑12 Okt 2025 15:47Soomes elavana võin kinnitada, et siin tõesti on väga hull olukord tööga. Isegi mõtlen oeale 13a tagasi kolida Eestisse.
-
Külaline
'
Virgutame mälu.
23.11.2019 tuli võimule Jüri Ratase esimene valitsus, mille moodustasid Keskerakond, Sotsiaaldemokraadid ja Isamaa ja Res Publica Liit.
Kaks nädalat pärast ametisse kinnitamist esitas valitsus Riigikogule kobareelnõu, et muuta tulumaksuseadust, sotsiaalmaksuseadust, alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi, käibemaksuseadust, maksukorralduse seadust, perehüvitiste seadust, riigilõivuseadust, tööturuteenuste seadust ja toetuste seadust. 14. detsembril oli eelnõu 302 SE teine lugemine ja eelnõu võeti uue koalitsiooni häältega 19. detsembril vastu.
Kobareelnõuga kehtestatud maksutõusud viisid hinnatõusu Eestis Euroopa Liidu suurimaks ning vallandasid enneolematu piiriülese alkoralli. Aastaga kasvasid kaupade hinnad 5,4% ja teenused 2,1%. Mitmed toiduained kallinesid üle 10%, mõned üle 20%. Bensiin ja diislikütus kallinesid aastaga 16%. Alkohoolsete jookide Lätist ostjate osakaal kasvas aastaga 66 protsenti. Alkoralli tulemusel jäi Eesti riik maksutuluna ilma paarisajast miljonist eurost ja selle tagajärjel suleti rohkem kui 40 piirilähedast maapoodi. Lisaks alkorallile vallandas kobareelnõu ka toidukraami, ehitusmaterjalide, mootorikütuse ja tubakaralli.
Riigikogu 2019. aasta valimiste ja uue valitsuse ametisse asumise järel analüüsis Eesti Ekspress Jüri Ratase esimest valitsusaega. Kahe aastaga kulutas valitsus varem kogutud keskvalitsuse reservi poole väiksemaks ning tekitati 120 miljoni eurone nominaalne ja 1,2 miljardi suurune struktuurne puudujääk. Kaks aastat valitsemist, kümnendi kiireim majanduskasv, aga aktsiisipoliitika muutmisega kahjustati eelarvet sadade miljonitega. Tulumaksureformi tuli hiljem korduvalt parandada. Ettevõtte tulumaksu reformiga loodetud tulu riigieelarvesse ei tulnud, aga see muutis maksulaekumise prognoosimise võimatuks. Niigi kallid sotsiaalprogrammid disainiti kallimaks. Tehti poliitikaid, mille tulemuseks oli eelarvesse püsikulude lisamine. Ratase valitsus päris eelkäijalt mõned probleemid, aga nende lahendamise asemel põlistas või süvendas neid.
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/8642 ... les-otsida
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot], Tigger ja 3 külalist