Pakun seda esimest poolt.Tolmukübe on kas kerge vaimse puudega või lihtsalt osav provokaator.
Vanuses teenrid
-
Külaline
Väga võimalik. Vene keeles öeldakse vanema inimese kohta v vozraste, ehk et otsetõlge vanuses. Ja soome keeles on küsimus kuin vanha sinä olet, aga seda sobib küsida nooremate kohta, vanematelt küsitakse mitä ikinä või ikänä (või kuidas see õigekiri võib olla) sinä olet. Ikä on vanus eesti keeles.Külaline kirjutas: ↑11 Okt 2025 12:27 Äkki see väljend on mingi nõukaaja mõju, TK on ju nõuka fänn? Mul on üks tuttav, venelane, kes teeb eesti keeles vigu. Ja tema ütleb ka vanemate inimeste kohta: vanusega. Tema arust on see viisakam väljend kui öelda, et inimene on vana. Siis ta ütlebki, et vanusega inimene.
-
Külaline
Hea, et siis on selgus käes. Sul on siis vene keele õigekiri parem kui eesti keele oma? Oled rohkem nagu venelane?Tolmukübe kirjutas: ↑11 Okt 2025 16:02Väga võimalik. Vene keeles öeldakse vanema inimese kohta v vozraste, ehk et otsetõlge vanuses. Ja soome keeles on küsimus kuin vanha sinä olet, aga seda sobib küsida nooremate kohta, vanematelt küsitakse mitä ikinä või ikänä (või kuidas see õigekiri võib olla) sinä olet. Ikä on vanus eesti keeles.Külaline kirjutas: ↑11 Okt 2025 12:27 Äkki see väljend on mingi nõukaaja mõju, TK on ju nõuka fänn? Mul on üks tuttav, venelane, kes teeb eesti keeles vigu. Ja tema ütleb ka vanemate inimeste kohta: vanusega. Tema arust on see viisakam väljend kui öelda, et inimene on vana. Siis ta ütlebki, et vanusega inimene.
-
Külaline
Ilmselgelt sa eesti keelt ei valda, jää parem oma nõukaaegsete sardellide juurde.Tolmukübe kirjutas: ↑11 Okt 2025 08:10See ju erinev asi. Vanad teenrid/uued teenrid, tähendab, palju keegi on töötanud ametikohal. Nt 10a töötanud, saab öelda, et ah, ta meil juba vana teener, kuigi vanust nt ainult 30a. Vanuses teener on konkreetne väljend, mis tähendab, et inimene on juba vanusesse (vanemasse ikka jõudnud ehk et vanust endale korjanud) jõudnud. Imik pole vanusesse ehk vanadusse jõudnud, tal aastake turjal. Sest mis vanus see ikka on, 1a? Vaat' 60a on juba vanus, aastad turjal..
-
Külaline
Mina arvan, et ei ole kumbagi. Sõnavara on tõenäoliselt seotud vanusega, ta on ilmselt kuskil 60 ringis. Ma ei imestaks sugugi, kui oleks ühe Arutle foorumi asutaja ema, vanuse poolest sobiks. Kuna foorumil palgalisi töötajaid pole, jääbki üle kasutada sugulasi ja sõpru. Igati loogiline ja tavapärane.Guest kirjutas: ↑11 Okt 2025 15:42Pakun seda esimest poolt.Tolmukübe on kas kerge vaimse puudega või lihtsalt osav provokaator.
Peaasi, et keegi viitsib teemasid tekitada, muidu sureb foorum välja.
-
Külaline
Siin on ikkagi väga vaikne. Mõnes alamteemas pole vahel mitu päeva ühtegi uut teemat ega isegi vastust. Kus need kõik läksid, kes Perekoolis olid?Guest kirjutas: ↑11 Okt 2025 16:30 Peaasi, et keegi viitsib teemasid tekitada, muidu sureb foorum välja.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist