Elame koos nagu sõbrad

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Elame koos nagu sõbrad

Postitus Postitas Külaline »

...kirjutab pealkirjana meedia Toomas ja Inga Lunge sõnu edastades.
Kui on oldud koos pikka aega, milline kirg peaks olema suhtes? Mille alusel öeldakse et ollakse sõbrad? Kas see on seks?
Kas see armastus/ sõprus väljendub tõesti vaid seksis? Kas armastus = seks? Või mille järgi saab öelda et oleme kooselus nagu sõbrad? Sõbrad olla on ju hästi? Mõned on kooselus nagu vaenlased ja ikka on koos.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 10 Okt 2025 07:16 ...kirjutab pealkirjana meedia Toomas ja Inga Lunge sõnu edastades.
Kui on oldud koos pikka aega, milline kirg peaks olema suhtes? Mille alusel öeldakse et ollakse sõbrad? Kas see on seks?
Kas see armastus/ sõprus väljendub tõesti vaid seksis? Kas armastus = seks? Või mille järgi saab öelda et oleme kooselus nagu sõbrad? Sõbrad olla on ju hästi? Mõned on kooselus nagu vaenlased ja ikka on koos.
Ikka, ega sõbrad ei seksi omavahel. Vbl polnud alguseski kirge. Või alguses oli, aga hiljem kadus ära, kaua sa ikka seksid, kui pole eriti kirglik inimene. Kirg käib rohkem armumise ja mesinädalatega. Armastus pole seks, vaid lugupidamine ja teisega arvestamine, seega saab armastada ka ilma seksimata. Sõbraga võib ju ka koos elada, ei pea temaga seksima. Kui kummalgi otsest seksivajadust pole, siis võibki see tegevus soiku jääda, lihtsalt ükspäev ei viitsi enam võimelda.
Külaline

eks ta nii kipu olema jah. me oleme üle kolmekümne aasta koos. loomulikult oleme me sõbrad. meil on koos tore ja huvitav ja lahe. meil on ühised huvid ja -kodu - lapsed. me reisime koos, käime tearis, kinos, matakamas, metsas kolamas, pildistamas. joome oma maakodus pikalt hommikukohvi ja räägime maailmaasjadest. no vahel kepime ka, aga see ei ole meie suhtes primaarne. nooruse metsik kirg on jah tõepoolest möödas. aga see ei ole traagika. suhtel on erinevad tasandid ja kui keskealised inimesed ei saa aru, et ei pea laiali jooksma, kui teine igal hetkel jalgu nõrgaks ei võta, on ikka hale küll.
Külaline

Pigem ikka mõeldakse seda, et kirge, iha, seksi ja intiimsust enam pole. St, et inimesed küll veel hoolivad üksteisest aga emotsionaalselt enam suhtes ei ole. Elavadki nagu korterikaaslased või sõbrad.
Küll aga mina aru ei saa, kuidas see võimalik on, peale pikka paarisuhet, niimoodi "sõpradena" edasi koos elada.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2025 13:36 Pigem ikka mõeldakse seda, et kirge, iha, seksi ja intiimsust enam pole. St, et inimesed küll veel hoolivad üksteisest aga emotsionaalselt enam suhtes ei ole. Elavadki nagu korterikaaslased või sõbrad.
Küll aga mina aru ei saa, kuidas see võimalik on, peale pikka paarisuhet, niimoodi "sõpradena" edasi koos elada.
Miks ei? Teine on ju ikka armas, ainult et seksida ei soovi. Lahutades andsid inimesed märku, et kaaslane saab seksida kellegi teisega.
Külaline

Nende vanusevahe on nii suur, et nad polekski pidanud abielluma, Ingal tuli nüüd mõistus pähe. See on mingi issikompleks, mis paneb nii paljusid naisi ihaldama endast 20 a vanemat meest.
Külaline

Minu arust Inga Lungele päris halb partii algusest peale. Alkoholiprobleemiga vana mees. Ma ei saanud algusest saadik aru, et milleks selline meesterahvas, kas tõesti paremat siis ei leia.
Külaline

Inga oli abielu alguses 31. Nii noorel võib täitsa olla issikompleks.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Okt 2025 09:24 eks ta nii kipu olema jah. me oleme üle kolmekümne aasta koos. loomulikult oleme me sõbrad. meil on koos tore ja huvitav ja lahe. meil on ühised huvid ja -kodu - lapsed. me reisime koos, käime tearis, kinos, matakamas, metsas kolamas, pildistamas. joome oma maakodus pikalt hommikukohvi ja räägime maailmaasjadest. no vahel kepime ka, aga see ei ole meie suhtes primaarne. nooruse metsik kirg on jah tõepoolest möödas. aga see ei ole traagika. suhtel on erinevad tasandid ja kui keskealised inimesed ei saa aru, et ei pea laiali jooksma, kui teine igal hetkel jalgu nõrgaks ei võta, on ikka hale küll.
Nojah, aga nii palju kui on paare, on ka erinevaid olukordi, ilmselt.

Kui teie tunnete, et on huvitav ja lahe, tahate kinos käia, matkata ja igal hommikul koos kohvi juua - andke minna.

Aga häda ongi ilmselt selles, et kõik ei "korterikaaslasteks" muutudes tunda enam ka mitte siirast soovi iga päev koos kohvi juua või midagi muud teha. Mõnel kaovad need ühistegevused ja ühe katuse alla elamine muutub esikus üksteisest tuimalt möödumiseks, näiteks. Mida sa neile soovitaks siis? Punnitatult ei paku koos matkamine või kinos käimine enam midagi. Kas sellises olukorras lahku minek on tingimata vale ja hale?
Mis siis veel jääb? Ilmselt see, et vahel või inimene vajada abikaasa (või eksabikaasa) näol tugivõrgustikku. Kui lahkuläinute vahel ei ole vaenu, on vajadusel ükteise aitamine võimalik.
Külaline

Võib elada koos sõpradena, kui see on mingil põhjusel vajalik (lapsed pole veel täiskasvanud, vara jagamine võtab aega või seda ei tasu hetkel teha jne). Kui on normaalsed arukad inimesed, on see täiesti võimalik. Teineteist ju tuntakse ja kõike on võimalik läbi rääkida. Iseasi on nüüd see lähedus. Kui üks pool enam ei saa, suuda või taha intiimsusi, kaob suhtest ka lähedus. Lahku minnakse seetõttu, et see teine pool tahab anda endale võimaluse leida seda kellegi teisega. Kindel pole siiski miski ja sageli jätkataksegi mõnda aega nn pehme maandumisega.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Okt 2025 07:16 ...kirjutab pealkirjana meedia Toomas ja Inga Lunge sõnu edastades.

Ilmselt ei ole olemas sellist normi või alust, kui palju "peaks" olema. Kui asjaosaline ise väidab, et tunnetab suhet sõprusena ja tema meelest võiks sama hästi ka eraldi elama kolida (sest ta ei tunne enam igastust teist inimest iga päev näha jne.), siis sellega ei anna vaielda.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Okt 2025 19:03
Guest kirjutas: 10 Okt 2025 09:24 eks ta nii kipu olema jah. me oleme üle kolmekümne aasta koos. loomulikult oleme me sõbrad. meil on koos tore ja huvitav ja lahe. meil on ühised huvid ja -kodu - lapsed. me reisime koos, käime tearis, kinos, matakamas, metsas kolamas, pildistamas. joome oma maakodus pikalt hommikukohvi ja räägime maailmaasjadest. no vahel kepime ka, aga see ei ole meie suhtes primaarne. nooruse metsik kirg on jah tõepoolest möödas. aga see ei ole traagika. suhtel on erinevad tasandid ja kui keskealised inimesed ei saa aru, et ei pea laiali jooksma, kui teine igal hetkel jalgu nõrgaks ei võta, on ikka hale küll.
Nojah, aga nii palju kui on paare, on ka erinevaid olukordi, ilmselt.

Kui teie tunnete, et on huvitav ja lahe, tahate kinos käia, matkata ja igal hommikul koos kohvi juua - andke minna.

Aga häda ongi ilmselt selles, et kõik ei "korterikaaslasteks" muutudes tunda enam ka mitte siirast soovi iga päev koos kohvi juua või midagi muud teha. Mõnel kaovad need ühistegevused ja ühe katuse alla elamine muutub esikus üksteisest tuimalt möödumiseks, näiteks. Mida sa neile soovitaks siis? Punnitatult ei paku koos matkamine või kinos käimine enam midagi. Kas sellises olukorras lahku minek on tingimata vale ja hale?
Mis siis veel jääb? Ilmselt see, et vahel või inimene vajada abikaasa (või eksabikaasa) näol tugivõrgustikku. Kui lahkuläinute vahel ei ole vaenu, on vajadusel ükteise aitamine võimalik.
no ega see kirg üle aasta, paari vastu löö - et siis jälle padinal lahutama ja abielluma. no ma ei tea. niisama keppimiseks pole vaja mingit pereelu silti asjale külge kleepida ja anna aga minna.
Külaline

Minus tekitab see elame koos nagu sõbrad väga palju kahetisi tundeid. Eriti kui on abielupaar ametlikult lausa lahutanud.
Ma siin ennem kirjutasin, et ju siis ikka hoolitakse mingil määral jne aga lihtsalt kui intiimbe paar koos ei olda.

Jaa, vb tõesti alguses see on võimalik. Aga kui juba lahutus on ametlik, siis see ju näitab, et keegi otsib uut. Miks ei edasi koos abielus olles sõpradena koos elada?

Sellepärast ma leiangi, et "lahutame aga elame koos nagu sõbrad" on pullikaka ja vaid sõnakõlks meediale.
Külaline

Sattusin seda Papside podcasti kuulama, kus Inga rääkis sellest kõigest. Üllatav, et meedial nädal läks, et see üles noppida. Ja see ei olnud nii, et ta kukkus kuuutama oma suhtestaatust, vaid kuna teemad on seal podcastis kõik perekonna ja selle toimimisega seotud, siis ta mingi hetk lihtsalt ütles selle välja. Et nad elavad koos nagu sõbrad, kasvatavad last, teevad oma ühiseid töiseid ettevõtmisi ja esinemisi jm, aga neil ei ole enam romantilist suhet ja lahutus on sisse antud. Ja ma sain nii aru, et peamine põhjus vast ikkagi oli emotsionaalne väsimine alkohoolikuga koos pingutamisest ja eks sinna ilmselt ka siis see romantiline paarisuhe hääbus. Huvitav podcast oli igatepidi, soovitan kuulata.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2025 21:56 Sattusin seda Papside podcasti kuulama, kus Inga rääkis sellest kõigest. Üllatav, et meedial nädal läks, et see üles noppida. Ja see ei olnud nii, et ta kukkus kuuutama oma suhtestaatust, vaid kuna teemad on seal podcastis kõik perekonna ja selle toimimisega seotud, siis ta mingi hetk lihtsalt ütles selle välja. Et nad elavad koos nagu sõbrad, kasvatavad last, teevad oma ühiseid töiseid ettevõtmisi ja esinemisi jm, aga neil ei ole enam romantilist suhet ja lahutus on sisse antud. Ja ma sain nii aru, et peamine põhjus vast ikkagi oli emotsionaalne väsimine alkohoolikuga koos pingutamisest ja eks sinna ilmselt ka siis see romantiline paarisuhe hääbus. Huvitav podcast oli igatepidi, soovitan kuulata.
Ja kuidas sõpradena kooselu seda taaka vähendab? Ma ei ole selle teemaga üldse kursis. Saan ma õieti aru, et elavad ikka ühe sama katuse all edasi? Seda õudsam ju on.
Külaline

Ah, tehku mis tahku. Kui neile nii sobib elada praegult, siis elagu.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2025 22:00
Külaline kirjutas: 10 Okt 2025 21:56 Sattusin seda Papside podcasti kuulama, kus Inga rääkis sellest kõigest. Üllatav, et meedial nädal läks, et see üles noppida. Ja see ei olnud nii, et ta kukkus kuuutama oma suhtestaatust, vaid kuna teemad on seal podcastis kõik perekonna ja selle toimimisega seotud, siis ta mingi hetk lihtsalt ütles selle välja. Et nad elavad koos nagu sõbrad, kasvatavad last, teevad oma ühiseid töiseid ettevõtmisi ja esinemisi jm, aga neil ei ole enam romantilist suhet ja lahutus on sisse antud. Ja ma sain nii aru, et peamine põhjus vast ikkagi oli emotsionaalne väsimine alkohoolikuga koos pingutamisest ja eks sinna ilmselt ka siis see romantiline paarisuhe hääbus. Huvitav podcast oli igatepidi, soovitan kuulata.
Ja kuidas sõpradena kooselu seda taaka vähendab? Ma ei ole selle teemaga üldse kursis. Saan ma õieti aru, et elavad ikka ühe sama katuse all edasi? Seda õudsam ju on.
Mis seal õudset peaks olema, kui oled sama inimesega juba 18 aastat ühe katuse all elanud?
Ega see otsus ju lambist ja mingi ootamatu ehmatuse peale ei tulnud, et kõik peaks kohe ja kiirelt minema jooksma eri suundades.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2025 00:45
Külaline kirjutas: 10 Okt 2025 22:00
Mis seal õudset peaks olema, kui oled sama inimesega juba 18 aastat ühe katuse all elanud?
Ega see otsus ju lambist ja mingi ootamatu ehmatuse peale ei tulnud, et kõik peaks kohe ja kiirelt minema jooksma eri suundades.
Pidasin silmas seda alkohooliku osa, kui see tõsi on. Ma küll emaga sama katuse alla ei elanud aga aastatega see muutus järjest hullemaks.
Külaline

Mina saan aru, et selle teadaande taga on see, et inimesed ei imestaks ega klatšiks, kui ühte neist või mõlemat nähakse kuskil teise kaaslasega.

Ühe katuse all elada on ilmselt mugavam ja odavam. Samas on antud üksteisele vabadus kellegi teisega asjatada.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Okt 2025 14:47 Minu arust Inga Lungele päris halb partii algusest peale. Alkoholiprobleemiga vana mees. Ma ei saanud algusest saadik aru, et milleks selline meesterahvas, kas tõesti paremat siis ei leia.
Kindlasti oleks leidnud. Ja leiab praegu ka! Ta on ju kena ja aktiivne naisterahvas, keda paljud mehed tahaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist