Kaua püsivad hambaimplantaadid?

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 03 Okt 2025 21:23
Guest kirjutas: 03 Okt 2025 18:53
Guest kirjutas: 03 Okt 2025 17:48 Mul on kaks implantaati ja hambaarst rõhutab niiditamist iga kord, kui sinna nägu näitan. Lisaks on kästud kaks korda aastas ka hügienisti juures põhjalikumas puhastuses käia. Kui neid asju ei tee, on see otsene oht implantaatide vastupidavusele.
Huvitav, minu implantoloog ei käskinud midagi. Ütles, et hooldage samamoodi nagu oma hambaid olete hooldanud. Kas see hügienistivärk pole pigem raha välja pressimine? Mis see 2x aastas korraks puhastamist siis aitab, kui ülejäänud aeg on ikka toit hammaste vahel?
Hügienist eemaldab hambakivi, mitte toitu hammaste vahelt.
Puhastab ära ka hambavahed ja teeb põhjaliku puhastuse, mitte ei eemalda ainult hambakivi. Poole aastaga ei tulegi veel hambakivi.
Külaline

Dailymaili terviserubriigis rääkis üks hambaarst, et need hammaste puhastamised ei tarvitsegi nii süütud olla, kui siiani on arvatud. Siis need, mis igemeid vigastavad, pärlpuhastu, kivi eemaldus jne. Asi pole ainetes, millel pole häda midagi, vaid asjaolus, et sel viisil pääsevad kahjulikud bakterid suust vereringesse, mida seostatakse väga viletsate haigustega. Mainis, et tõenäoliselt tuleks selliseid protseduure teha koos antibiootikumidega. Ma ei kujuta ette, et see oleks nii lihtne, et kord aastas võtad antibiootikumi, ilmselt tuleks ennetavalt hammaste eest hoolitseda nii, et polekski eripuhastust vaja.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Okt 2025 09:08
Guest kirjutas: 01 Okt 2025 08:44
Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 07:27 Kui kaua peavad vastu hambaimplantaadid? Eeldusel, et hooldad suud tõesti korralikult. Pesed-niiditad hambaid 2 korda päevas.
Ma ei niidita kunagi oma hambaid. Vaevalt, 'et seda väga tehakse. Impantaadid mingist niiditamisest kindlasti ei sõltu.
TA olen. Igemete tervis sõltub vägagi niiditamisest. Ja kui ige implantaadi all läheb põletikku või hakkab taanduma, siis loomulikult mõjutab see ka implantaati.
Kuna sa siin implantaatidest räägid, siis ilmselgelt pole mingi niiditamine sinu hambaid tervene hoidnud. Inimestel oilma niiditamata hambad suus ja ei mingeid implantaate.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Okt 2025 22:09
Tõutäkk kirjutas: 03 Okt 2025 21:50 Mina kasutan hambavahe harju. Kuna mul üks tsirkoonkroon on üle 4 hamba, siis niidiga pole ka midagi teha.
Mujal jammastel ikka niiti saab ju kasutada.
Mul on kõik oma hambad aga arst soovitas ka neid harju. Aga mul ei lähe need hammaste vahelegi. Kasutan niiti. Küll mitte igapäevaselt aga üsna tihti.
Äkki on mingeid ekstrapeenikesi müügil? Ise pole näinud.
Mul ka ei lähe need hambavaheharjad hammaste vahele, isegi niidiga on väga suuri raskusi. Kui olin 20, siis üks hambaarst näitas mulle, kuidas hambaniiti kasutatakse, pusis ja pusis, lõpuks olid tema tehtud hambavahed verised.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

See sõltub, mida kasutada. Mul oli ka üks vahe kitsam, sinna hambaniit hästi ei läinud, vaid selle ühe vahe pärast ma ostsin Oral-B Satin flossi, aitas.
Külaline

Kuna sa siin implantaatidest räägid, siis ilmselgelt pole mingi niiditamine sinu hambaid tervene hoidnud. Inimestel oilma niiditamata hambad suus ja ei mingeid implantaate.
Oleneb ikka vanusest ka. Nõukaajal ei olnud hambaravi kuigi hea. Pandi peale amalgaamplomm, mis ei sulgenud auku õhukindlalt. Sinna vahele võis pugeda igasugu baktereid ja uuristada sügava augu, millest aastate pärast arenes edasi juurepõletik, mida raviti mitu korda, aga seda tehti ka 20 aastat tagasi küllaltki kehvasti. Ei tehtud mikroskoobi all ja tavahambaarstid tegid seda. Implantaate on inimestel ka traumade tõttu, mina kaotasin ühe hamba autoavariis. Nii et sinu vihje, et kõigil implantaadiomanikel on need suus ainult halva hügieeni tõttu, on täiesti vale.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2025 11:07Kuna sa siin implantaatidest räägid, siis ilmselgelt pole mingi niiditamine sinu hambaid tervene hoidnu
No ei ole implantaadi panemiseks põhjus vaid see, et oma hammas lagunes halva suuhügieeni tõttu ära. Väga imelik arusaam.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Okt 2025 00:05
No ei ole implantaadi panemiseks põhjus vaid see, et oma hammas lagunes halva suuhügieeni tõttu ära. Väga imelik arusaam.
Enamus kordadel ikka on! Neid õnnetuses hambaid kaotanud on vast 1% 100-st.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Okt 2025 06:34
Guest kirjutas: 09 Okt 2025 00:05
Enamus kordadel ikka on! Neid õnnetuses hambaid kaotanud on vast 1% 100-st.
Minul tekkis 5 või 6-aastaselt purihambasse auk, põhjust keegi ei tea ega mäleta, ja sinna pandi suur plomm. Teismeliseeas tuli põletik alla, vanemad saatsid tavahambaarsti juurde, kes tegi juureravi, ilma mikroskoobi ja kummist hambakaitsmeta nagu tänapäeval tehakse.

Mitmeid aastaid hiljem lõi uuesti põletiku alla. Kuna olin selleks ajaks juba täiskasvanu ja palgatööl, oskasin hea endodondi otsida ja suutsin teenuse eest ka maksta, läksin ja sain korraliku juureravi. Sain ka teada, kuna hammas on liiga madal ja ei hammusta ülemisega kokku, peab selle krooni abil kõrgemaks tegema, mida ma ka lasin teha.

Minu enda hammast on seal krooni all väga vähe alles, seega on ainult aja küsimus, millal kroon enam kinni ei pea ja tuleb implantaat teha. Loodetavasti peab kroon 10 aastat vastu.

Ütle nüüd mulle, kuidas ma kõike seda vältida oleks saanud. Tõesti, tuleb tunnistada, et oleksin pidanud 5-6-aastaselt iseseisvalt ja vastutustundlikult oma toitumisel ja suuhügieenil silma peal hoidma.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Okt 2025 16:49
Minul tekkis 5 või 6-aastaselt purihambasse auk, põhjust keegi ei tea ega mäleta, ja sinna pandi suur plomm. Teismeliseeas tuli põletik alla, vanemad saatsid tavahambaarsti juurde, kes tegi juureravi, ilma mikroskoobi ja kummist hambakaitsmeta nagu tänapäeval tehakse.

Mitmeid aastaid hiljem lõi uuesti põletiku alla. Kuna olin selleks ajaks juba täiskasvanu ja palgatööl, oskasin hea endodondi otsida ja suutsin teenuse eest ka maksta, läksin ja sain korraliku juureravi. Sain ka teada, kuna hammas on liiga madal ja ei hammusta ülemisega kokku, peab selle krooni abil kõrgemaks tegema, mida ma ka lasin teha.

Minu enda hammast on seal krooni all väga vähe alles, seega on ainult aja küsimus, millal kroon enam kinni ei pea ja tuleb implantaat teha. Loodetavasti peab kroon 10 aastat vastu.

Ütle nüüd mulle, kuidas ma kõike seda vältida oleks saanud. Tõesti, tuleb tunnistada, et oleksin pidanud 5-6-aastaselt iseseisvalt ja vastutustundlikult oma toitumisel ja suuhügieenil silma peal hoidma.
Ah, mis sa lorad, 5 ja 6-aastastel on alles piimahambad suus.
Külaline

Minul polnud 2 piimahamba all üldse purihamba juurt. Viimane piimahammas hakkas lagunema alles 40-aastaselt. Alguses isegi parandati, lõpuks tõmmati välja.
Auke pole mul eriti olnud kunagi, käin ka sageli kontrollis. Olin 30+, kui üks hambaarst mulle ütles, et no need sul ju piimahambad. Keegi polnud enne maininud, polnud aimugi.
Praegu seoses nende elektritõukside õnnetustega läheb ka päris palju hambaid, just noortel, sellest kirjutatakse ülepäeva.
Külaline

Minul üks alumine purihammas muutus siniseks ja lõi põletiku alla. Tol ajal juureravi vist väga ei tehtud ja implantaadid oli ka alles uus tulevik. Olin tol ajal ca 13 aastane. Tõmmati välja. Keegi mingit ravi ei pakkunud ega ka uut asemele. See oli 25 aastat tagasi.
Nüüd kui sinna implantaati tahaks panna, peaks ilmselt kapesid vms kandma, sest tõesti kõrvalolev hammas on tühja augu poole vajunud.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kas implantaate ei saa teha suvalise kujuga? Kui kõrval hammas on augu poole vajunud, siis implantaat tuleb selle võrra lihtsalt väiksem sinna tühja auku. Implantaat on ju lihtsalt augutäide, augud erinevad, implantaadid erinevad... lihtne..
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 10 Okt 2025 08:18 Kas implantaate ei saa teha suvalise kujuga? Kui kõrval hammas on augu poole vajunud, siis implantaat tuleb selle võrra lihtsalt väiksem sinna tühja auku. Implantaat on ju lihtsalt augutäide, augud erinevad, implantaadid erinevad... lihtne..
Issand jumal, sa ei pea ju igas teemas sõna võtma, kui sa asjast mitte midagi ei jaga!
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2025 09:22Issand jumal, sa ei pea ju igas teemas sõna võtma, kui sa asjast mitte midagi ei jaga!
Sa iial Tolmuka jälitamisest ei tüdine? Mis sinu diagnoos on?
Külaline

Guest kirjutas: 10 Okt 2025 09:42

Aga mis on selle inimese diagnoos, kes sellist lollust kirjutab nagu Tolmukas siia kirjutas?
Külaline

Guest kirjutas: 10 Okt 2025 12:37
Guest kirjutas: 10 Okt 2025 09:42

Aga mis on selle inimese diagnoos, kes sellist lollust kirjutab nagu Tolmukas siia kirjutas?
Tolmukübeme küsimus on täiesti asjakohane, seda inimese poolt, kes ise pole hambaarst ning tahab neist rohkem teada.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 10 Okt 2025 08:18 Kas implantaate ei saa teha suvalise kujuga? Kui kõrval hammas on augu poole vajunud, siis implantaat tuleb selle võrra lihtsalt väiksem sinna tühja auku. Implantaat on ju lihtsalt augutäide, augud erinevad, implantaadid erinevad... lihtne..
Ei saa. Ei ole hambaarst aga minu loogika ütleb:
Esiteks hambal on lõualuu sees pikk juur, mis samuti vajub. Kui mõlemalt poolt on hammas vajunud, pole enam ruumi sinna kruvi panna.
Teiseks, selle ajaga, kui hammas on juba vajunud, on võimalik ka luu taandumine ja ilmselt on vaja ka luu siirdamist, et üldse implantaadi kruvi püsima jääks
Kolmandaks. Hammastel on põhjusega oma kuju. Eriti purihammastel, mis saavad toidu närimisel enim pinget ja survet.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Roosad tulbid ja 4 külalist