Kui palju puutute kokku rahvamassiga
-
Külaline
Kui palju puutute kokku rahvamassiga
Rääkisime hommikukohvi ajal mehega erinevatel teemadel ja kuidagi jõudis jutt sinna, et mina ei ole adekvaatne sõna võtma teemadel, mis puudutab tavaelus ettetulevaid kokkupuuteid suvaliste inimestega. Hakkasin mõtlema, et kus sunniviisiliselt kokku puututakse. No ühistranspordis - mina sõidan autoga või käin jala. Toidupoes - tellin Selveri koju. Korrusmajas elades - elan metsas. Tööl - mul on oma kabinet, kuhu suvaliselt sisse ei tormata. Rahvaüritusel (Valgus kõnnib Kadriorus vms) - ma ei käi seal. Vahel käin teatris ja kontserdil, aga sealne rahvas mulle meeldib. Soos ja matkaradadel näeb ka vahel mõnda enamasti toredat inimest. Reisin nii, et panen ise oma reisikava kokku, pakettreisid ei ole minujaoks. Mnjah - tal võis õigus olla, ma vist ei armasta üleliia inimesi. Kui palju puutute teie kokku rahvamassiga?
-
Külaline
Aga võib-olla sa ei olegi adekvaatne neil teemadel. Mees ei rääkinud ju rahvamassist, vaid suvalistest inimestest. Tänapäeval suhtlevad inimesed järjest enam endasugustega, eriti jõukuselt sama jõukatega. Tundud tõesti olema selline, kes ei puutu kokku inimestega, kelle palk jääb alla mediaani - ühistranspordis ei sõida, poes ei käi, tööl madalapalgalistega ei lobise. Sa eladki omas mullis.
-
Külaline
Eestis ei olegi eriti mingeid rahvamasse. Ok, laulupidu - seal on tõesti nii, et ei ole kuhugile istuda ega astuda.
Kõige rohkem inimesi ühel kinnisel pinnal nägin Milano raudteejaamas. Usun, et seal oligi ühes ruumis umbes sama palju rahvast kui meil laulupeol. Samuti on meeletu rahvamass Lissaboni kesklinnas. Rahvast on põhimõtteliselt nii palju, et tänaval ei ole ruumi liikuda.
Kõige rohkem inimesi ühel kinnisel pinnal nägin Milano raudteejaamas. Usun, et seal oligi ühes ruumis umbes sama palju rahvast kui meil laulupeol. Samuti on meeletu rahvamass Lissaboni kesklinnas. Rahvast on põhimõtteliselt nii palju, et tänaval ei ole ruumi liikuda.
-
Külaline
päris palju puutun kokku.
sõidan vähemalt korra päevas bussi või trammiga. liigun palju kesklinna piires jalgsi.
töötan õpetajana, õpetades ainet, mida on 1h nädalas, ainuüksi minu tundidest käib nädala jooksul läbi 400+ õpilast. Ülejäänud 600-ga kohtun vahetundides koridoris või treppidel, kui liigutakse ühest ruumist teise või sööklas või kui olen koridoris korrapidaja.
sellepärast ongi õpetajatel igal sügisel gripi vastu vaktsineerimine tasuta (KOV kulul)
sõidan vähemalt korra päevas bussi või trammiga. liigun palju kesklinna piires jalgsi.
töötan õpetajana, õpetades ainet, mida on 1h nädalas, ainuüksi minu tundidest käib nädala jooksul läbi 400+ õpilast. Ülejäänud 600-ga kohtun vahetundides koridoris või treppidel, kui liigutakse ühest ruumist teise või sööklas või kui olen koridoris korrapidaja.
sellepärast ongi õpetajatel igal sügisel gripi vastu vaktsineerimine tasuta (KOV kulul)
-
Külaline
Sama siin. Aga mingi viiruse jõudsin juba septembri keskel kätte saada.Guest kirjutas: ↑05 Okt 2025 14:35 päris palju puutun kokku.
-
Külaline
Sarnanen teemaalgatajaga. Töötan kodukontoris hetkel, vahel sõidan bussiga kesklinna, max kord nädalas. Kui kiire, siis taksoga.
Elame linna- ja mereäärses piirkonnas, jalutame piirkonnas ilma massideta. Hulludel päevadel ei käi, toitu (ja palju muudki) ostan e-poodidest. Reisid paneme ise kokku ja eelistame ka massivabu aegu, kohti, pigem kortereid, kui hotelle. Siiski reisidel rahvamasse päris vältida ei õnnestu (Veneetsia, Mallorca), aga proovime vältida kõige hullemat aega.
See aga ei segaks mul mehele oma arvamust avaldada...
Elame linna- ja mereäärses piirkonnas, jalutame piirkonnas ilma massideta. Hulludel päevadel ei käi, toitu (ja palju muudki) ostan e-poodidest. Reisid paneme ise kokku ja eelistame ka massivabu aegu, kohti, pigem kortereid, kui hotelle. Siiski reisidel rahvamasse päris vältida ei õnnestu (Veneetsia, Mallorca), aga proovime vältida kõige hullemat aega.
See aga ei segaks mul mehele oma arvamust avaldada...
-
Külaline
Tänaval, poodides, ühistranspordis olen harjunud, et seal on inimesi. Ainult, kui ette tean, et poes on eriti suured rahvamassid, trügimine, pikad kassasabad (on mingi pühadeelne päev vms), siis võimaluse korral väldin. Nö. tavaline (igapäevane) hulk juhuslikke inimesi tänaval ja poes mind kuidagi ei sega.Guest kirjutas: ↑05 Okt 2025 11:19 Rääkisime hommikukohvi ajal mehega erinevatel teemadel ja kuidagi jõudis jutt sinna, et mina ei ole adekvaatne sõna võtma teemadel, mis puudutab tavaelus ettetulevaid kokkupuuteid suvaliste inimestega. Hakkasin mõtlema, et kus sunniviisiliselt kokku puututakse. No ühistranspordis - mina sõidan autoga või käin jala. Toidupoes - tellin Selveri koju. Korrusmajas elades - elan metsas. Tööl - mul on oma kabinet, kuhu suvaliselt sisse ei tormata. Rahvaüritusel (Valgus kõnnib Kadriorus vms) - ma ei käi seal. Vahel käin teatris ja kontserdil, aga sealne rahvas mulle meeldib. Soos ja matkaradadel näeb ka vahel mõnda enamasti toredat inimest. Reisin nii, et panen ise oma reisikava kokku, pakettreisid ei ole minujaoks. Mnjah - tal võis õigus olla, ma vist ei armasta üleliia inimesi. Kui palju puutute teie kokku rahvamassiga?
Töötan kodukontoris või töökohas. Omaette tööruumi seal ei ole. Olen töötanud samal töökohal nüüdseks päris pikalt, selle aja jooksul on osa kolleege vahetunud. Päris võõraid käib harva.
Üli-mega rahvarohketel üritustel, nagu näiteks laulupidu või mõne rahvusvahelise staari kontsert, mina ei käi. Lihtsam on telekast vaadata (kui üle kantakse).
Nö. tavalised rahvaüritused, kus väga suuri rahvamasse ei ole - mingid laadad, päevad jms, seal vahel käin.
-
Külaline
Viimane kord oligi see Kadrioru valguse üritus, kust ma kiiresti jalga lasin. Metsik mass oli kokku tulnud ja oi kui palju lastevankreid selle sees.
-
Külaline
Massidega puutun kokku reisil olles, kui sihtkoht on populaarne või siis mingitel üritustel.
-
Külaline
Rahvamassiga puutun kokku nt reisil. Kindlasti lennujaamas ja linnatänavatel.
Minu töö juures sööklas on ka 12 ajal rahvamass, e saba. Rahvast on palju laatadel. Vahel ka rühmatrennis, kuigi 30 inimest pole nagu mass, aga kuna kõik peavad mahtuma ühte ruumi, siis see näib nii.
Samas kui käin kaubanduskeskustes, toidupoes ei pruugi seal olla mingit massi. Sama linnas tänavatel. On inimesi, aga massiks on seda palju nimetada.
Minu töö juures sööklas on ka 12 ajal rahvamass, e saba. Rahvast on palju laatadel. Vahel ka rühmatrennis, kuigi 30 inimest pole nagu mass, aga kuna kõik peavad mahtuma ühte ruumi, siis see näib nii.
Samas kui käin kaubanduskeskustes, toidupoes ei pruugi seal olla mingit massi. Sama linnas tänavatel. On inimesi, aga massiks on seda palju nimetada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline