Ravimisõltuvus

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 21:27 Sõltuvus ja võõrutusnähud on kaks eri asja. Kõik antideprekad võivad tekitada väga vastikuid võõrutusnähtusid, uuringute järgi u 20% kasutajatest. Mida kauem võetud, seda tõenäolisem. Inimesed on kurtnud, et meditsiinilise kaaluga kaaludes vähendavad milligrammi võrra ja võõrutavad mitu aastat. Tehakse nii, nagu keegi juba mainis meetodit, et sama annus, aga üle päeva, siis mõne ajapärast üle kahe päeva jne. või siis mängitakse milligrammidega, pika aja jooksul . Õde oskab kindlasti soovitada ja googeldades saab ka teiste kasutajate kogemusi lugeda (ingiskeelseid).
MInu sõbranna võttis Amitrüptiliini kolm nädalat (väike kogus), sai aru, et see ei toimi soovitud viisil, aga võõrutamine kestis sellele vaatamata kaks nädalat ja ta tundis end väga halvasti kogu selle aja.
Nii, et mingit enesesisendust siin pole, puhas ajukeemia reaktsioon.
Kuidas need kaks eri asja on? Võõrutusnähud ju tekivadki sõltuvuse korral.
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Guest kirjutas: 01 Okt 2025 23:50
Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 21:27 Sõltuvus ja võõrutusnähud on kaks eri asja. Kõik antideprekad võivad tekitada väga vastikuid võõrutusnähtusid, uuringute järgi u 20% kasutajatest. Mida kauem võetud, seda tõenäolisem. Inimesed on kurtnud, et meditsiinilise kaaluga kaaludes vähendavad milligrammi võrra ja võõrutavad mitu aastat. Tehakse nii, nagu keegi juba mainis meetodit, et sama annus, aga üle päeva, siis mõne ajapärast üle kahe päeva jne. või siis mängitakse milligrammidega, pika aja jooksul . Õde oskab kindlasti soovitada ja googeldades saab ka teiste kasutajate kogemusi lugeda (ingiskeelseid).
MInu sõbranna võttis Amitrüptiliini kolm nädalat (väike kogus), sai aru, et see ei toimi soovitud viisil, aga võõrutamine kestis sellele vaatamata kaks nädalat ja ta tundis end väga halvasti kogu selle aja.
Vot mina ka ei saa aru :)
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Nätakas kirjutas: 02 Okt 2025 19:02
Guest kirjutas: 01 Okt 2025 23:50
Vot mina ka ei saa aru :)
Mida ma oskan selle peale ütelda, selgitus on alati ainult googeldamise kaugusel.
Aga hea küll, panen siia siis üles: ravimisõltuvus ja võõrutusnähud on kaks erinevat, kuid sageli omavahel seotud asja; sõltuvus on neuroloogiline ja psühholoogiline seisund, mis hõlmab kompulsiivset toimeaine otsimise ja kontrolli kaotamist seisundit, samas kui võõrutusnähud on füüsilised ja emotsionaalsed reaktsioonid, mis tekivad siis, kui ainest/ravimist sõltuv inimene lõpetab aine tarvitamise. Sõltuvus, mis võib viia võõrutusnähtudeni, on füüsiline kohanemine, kus keha vajab normaalseks toimimiseks ainet, kuid mitte kõik sõltuvad inimesed ei ole sõltuvuses ja vastupidi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist