Mõnest toidust süda paha
-
Külaline
Mõnest toidust süda paha
Mul on kahel viimasel korral Selverist ostetud oasalatist haiglane enesetunne tekkinud - pool tundi peale söömist olemine kehv ja palavikutunne. Ei arva, et salatil midagi viga, lihtsalt mulle mõjub halvasti.
Kas teil ka mõne toiduga niimoodi?
-
Külaline
See ei ole normaalne reaktsioon, vaata salati koostis üle. Tundlikuma seedimisega inimesele ei sobi lisaaineid ja säilitusaineid täis toidud. Minule on Selveri salatid alati vastu hakanud, pole neid ka vähemalt 10+ aastat enam maitsnud.
-
Külaline
Mind ajab iiveldama väidetavalt hirmus tervislik tume šokolaad. Teab keegi miks?
-
Külaline
Keegi ei tea, mille peale kellegi magu ärritub. Mulle et tee ei Selveri salatid ega tume šokolaad midagi, aga nt värske küüslauguga toidud ajavad poole tunni pärast iiveldama. Marineeritud/hapendatud või mingil moel kuumutatud küüslauk maitseb väga ega põhjusta ühtki vaevust.
-
Külaline
Kõik inimesed on erinevad.
Nt kuuseriisikat peetakse üliheaks seeneks, mida võib ka toorelt leiva peale panna. Rääkimata otse pannile panemisest ja kastme tegemisest. Mulle väga maitseb, aga iga kord saan seedehäired. Samas purki pandud kas omas mahlas või marineerituna ei tee midagi.
Nt kuuseriisikat peetakse üliheaks seeneks, mida võib ka toorelt leiva peale panna. Rääkimata otse pannile panemisest ja kastme tegemisest. Mulle väga maitseb, aga iga kord saan seedehäired. Samas purki pandud kas omas mahlas või marineerituna ei tee midagi.
-
Külaline
Mina tean vastust. Põhjus Helicobakteris mis elab maos. See bakter on maovähi peamine tekitaja.Helicobakter võib tekitada iiveldust, kõhulahtisust, valu kõhus jneGuest kirjutas: ↑01 Okt 2025 22:45 Mind ajab iiveldama väidetavalt hirmus tervislik tume šokolaad. Teab keegi miks?
Perearst teeb kõigepealt vereproovi. Kui analüüs näitab et antud bakter on olemas siis tuleb teha ka väljaheite proov.
Raviks määratakse ülipikk antibiootikumi kuur - 10 päevane.
Paraku mina antibiootikumi talusin jube halvasti, tekkis meeletu nõrkus. Kuid hambas ristis võtsin need tabletid ära ja voilaa, nüüd saan kõike asju jälle süüa, kaasa arvatud shokolaadi, kohvi, sinepit, vürtse, pipart jne.
-
Külaline
Mina saan neid ja kõike muud iiveldamata süüa, ainult tume šoks ei sobi.Külaline kirjutas: ↑02 Okt 2025 17:33 voilaa, nüüd saan kõike asju jälle süüa, kaasa arvatud shokolaadi, kohvi, sinepit, vürtse, pipart jne.
-
Külaline
mina ei saa toorest kala süüa, nt kilu, soolalõhet, heeeringat kui äädikamarinaadis. Kõik väga maitsevad aga kui poole aasta tagant jälle proovin siis on kõhuvalu kindlustatud. Jätkan siiski proovimist.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2025 22:29 Mul on kahel viimasel korral Selverist ostetud oasalatist haiglane enesetunne tekkinud - pool tundi peale söömist olemine kehv ja palavikutunne. Ei arva, et salatil midagi viga, lihtsalt mulle mõjub halvasti.
-
Külaline
Ei pea olema ilmtingimata helicobekter, neid pahalasi on teisigi, kes ennast sisse sätivad ja iiveldama ajavad. Perearst alustab tavaliselt roojaproovist, et aru saada, millega võiks tegu olla.
-
Külaline
Mul on paar korda süda pahaks läinud bearnaise kastme söömisest. Mõlemal korral nii hullusti, et oksendasin. Samuti ei talu ma väga kõrge kakaosisaldusega tumedat šokolaadi. Lihtsalt ajab iiveldama. Põhjust ei tea. Olen palju sel teemal googeldanud, aga ammendavat vastust pole saanud.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2025 22:29 Mul on kahel viimasel korral Selverist ostetud oasalatist haiglane enesetunne tekkinud - pool tundi peale söömist olemine kehv ja palavikutunne. Ei arva, et salatil midagi viga, lihtsalt mulle mõjub halvasti.
-
Külaline
Mul ajab mõnikord majonees iiveldama. Mitte alati aga kui ma mõnikord harva näiteks pelmeene söön, siis ma söön alati majoneesiga(dipin provensaali majoneesi sisse) ja siis mingi hetk hakkab vastu. Aga samas ilma majoneesita ma pelmeene ei söö üldse.
-
Külaline
Paljast majoneesist läheb igaühel süda pahaks, see on ju nii rasvane.Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 22:26 Mul ajab mõnikord majonees iiveldama. Mitte alati aga kui ma mõnikord harva näiteks pelmeene söön, siis ma söön alati majoneesiga(dipin provensaali majoneesi sisse) ja siis mingi hetk hakkab vastu. Aga samas ilma majoneesita ma pelmeene ei söö üldse.
-
Külaline
Rõõm teada, et ma ei olegi ainus sellise "defektiga".Külaline kirjutas: ↑04 Okt 2025 22:20Samuti ei talu ma väga kõrge kakaosisaldusega tumedat šokolaadi. Lihtsalt ajab iiveldama.
Ei lähe. Vene ajal oli majonees ka rasvane, aga nii hea, et sõin paljalt lusikaga, midagi ei läinud pahaks, anna aga juurde..Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2025 14:13Paljast majoneesist läheb igaühel süda pahaks, see on ju nii rasvane.Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 22:26 Mul ajab mõnikord majonees iiveldama. Mitte alati aga kui ma mõnikord harva näiteks pelmeene söön, siis ma söön alati majoneesiga(dipin provensaali majoneesi sisse) ja siis mingi hetk hakkab vastu. Aga samas ilma majoneesita ma pelmeene ei söö üldse.
-
Külaline
Siis olid ju noor.
-
Külaline
Aga ei söö ju paljalt. Koos pelmeeniga söön.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2025 14:13Paljast majoneesist läheb igaühel süda pahaks, see on ju nii rasvane.Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 22:26 Mul ajab mõnikord majonees iiveldama. Mitte alati aga kui ma mõnikord harva näiteks pelmeene söön, siis ma söön alati majoneesiga(dipin provensaali majoneesi sisse) ja siis mingi hetk hakkab vastu. Aga samas ilma majoneesita ma pelmeene ei söö üldse.
-
Külaline
Ega ta sellest vähem rasvaseks ei lähe, et sa pelmeeni kõrvale hammustad.Guest kirjutas: ↑05 Okt 2025 16:05 Aga ei söö ju paljalt. Koos pelmeeniga söön.
-
Külaline
Seda küll jaa. Muu rasvane toiduaine aga südant pahaks ei aja. Just majonees. Ju siis seal on mõni muu koostisaine sees, mis mõjub just niimoodi. See see point oli.
-
Külaline
Ma armastasin lapsena väga piima - jõin seda igasuguse toidu juurde. Aga mäletan, et alati, kui jõin piima praekartulite kõrvale, läks mul pärast sööki süda pahaks. Ilmselt ikkagi see rasvane soe kartul külma piimaga oli minu mao jaoks halb kombo.
-
Külaline
See on sinu arust ülipikk või? Mulle on määratud aastane antibiootikumikuur, seda ma nimetaks pikaks. 10 päeva on täiesti tavaline antibiootikumikuur.Raviks määratakse ülipikk antibiootikumi kuur - 10 päevane.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kaegu ja 2 külalist