Sulepadi

köök, kodu korrashoid ja aed
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 22:10
Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 21:49 Sulepatju kuivatan ainult pesukuivatiga. Isegi päikselise ilmaga ei saa see piisavalt ruttu kuivaks. Vahel on kuivanud mingid laigud peale jne. Kuivatist tuleb alati ilus, puhas ja kohev padi välja.
Keemilisse ei raatsi viia? Ahjaa, maksab lausa 13 eurot vms.
No kuidas siis nii? Keemiliste lokkidega võib laikude asemel jääda ka midagi vikerkaarevärvilist ja kes neid siis neid kannatab? Arvatakse, et oled .. seesugune ...
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 00:07
Guest kirjutas: 30 Sept 2025 22:10
Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 21:49 Sulepatju kuivatan ainult pesukuivatiga. Isegi päikselise ilmaga ei saa see piisavalt ruttu kuivaks. Vahel on kuivanud mingid laigud peale jne. Kuivatist tuleb alati ilus, puhas ja kohev padi välja.
Pesu peaksin ka äkki kuskil pesumajas pesema? Milleks mul see kuivati siis kodus ruumi võtab?
Appi. Villased mantlid paned siis ka sinna, eks? Miks ta muidu ruumi võtab. Anna kannatust. Tegu on suletootega. Sulejope paned ka sinna?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Okt 2025 08:46
Guest kirjutas: 30 Sept 2025 22:10

Pesu peaksin ka äkki kuskil pesumajas pesema? Milleks mul see kuivati siis kodus ruumi võtab?
Appi. Villased mantlid paned siis ka sinna, eks? Miks ta muidu ruumi võtab. Anna kannatust. Tegu on suletootega. Sulejope paned ka sinna?
Sulejoped, suletekid pesen loomulikult pesumasinas puhtaks ja kuivatan kuivatiga. Täpselt nagu hooldusjuhendis on ka soovitatud. Ei ostagi koju selliseid asju, mida ainult keemiliselt saab puhastada.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 09:45

Sulejoped, suletekid pesen loomulikult pesumasinas puhtaks ja kuivatan kuivatiga. Täpselt nagu hooldusjuhendis on ka soovitatud. Ei ostagi koju selliseid asju, mida ainult keemiliselt saab puhastada.
Kui suur see kuivati on, et 2,2*2,2m tekk sisse mahub ja lausa kohevana välja tuleb?
Villast mantlit siis üldse ei kanna, käid mingi vateeritud mantliga cõi?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Okt 2025 10:43

Kui suur see kuivati on, et 2,2*2,2m tekk sisse mahub ja lausa kohevana välja tuleb?
Tavalise suurusega. Huvitav oleks hoopis teada, kuidas sina oma suletekki siis puhastad - enamikke suletekke ei tohi üldse keemiliselt puhastadagi. Ei kannagi villaseid mantleid, villast on palju kergemaid, mugavamaid ja lihtsamalt puhastatvaid materjale, kasvõi seesama sulemantel. Enamik villaseid mantlikangaid tekitab minus füüsiliselt ebameeldiva reaktsiooni - ka villased kamspunid on mul ainult kašmiirist (mida muide samuti ei vii keemilisse, vaid pesen käsitsi). Osad meriino- või peenvillased materjalid on ka kuidagi talutavad, aga ainuüksi mõte villase mantli katsumisest ajab judinad peale.
Külaline

Trollike sõiduvees.
Tee oma mantlite kohta uus teema, kui niiväga huvitab.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 11:26
Guest kirjutas: 01 Okt 2025 10:43
Tavalise suurusega. Huvitav oleks hoopis teada, kuidas sina oma suletekki siis puhastad - enamikke suletekke ei tohi üldse keemiliselt puhastadagi. Ei kannagi villaseid mantleid, villast on palju kergemaid, mugavamaid ja lihtsamalt puhastatvaid materjale, kasvõi seesama sulemantel. Enamik villaseid mantlikangaid tekitab minus füüsiliselt ebameeldiva reaktsiooni - ka villased kamspunid on mul ainult kašmiirist (mida muide samuti ei vii keemilisse, vaid pesen käsitsi). Osad meriino- või peenvillased materjalid on ka kuidagi talutavad, aga ainuüksi mõte villase mantli katsumisest ajab judinad peale.
Suletekid ja-padjad käivad ja on alati käinud keemilises puhastuses.
Sulemantliga viisakasse kohta ju ei lähe. Igapäevaselt koeraga jalutamas või poodi on ok.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 11:28 Trollike sõiduvees.
Tee oma mantlite kohta uus teema, kui niiväga huvitab.
Issand, jää ometi vait, mis trollike? Sul on mingid vaimsed probleemid?
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 11:56Suletekid ja-padjad käivad ja on alati käinud keemilises puhastuses.
Soovitan ikka enne natuke vaadata oma teki ja padja hooldusjuhendit - sulgedele ei sobi keemiline puhastus, see kahjustab sule loomulikke omadusi, see pole siis enam ka nii kohev. Kui ise targem oled, kui tootja, siis sama hästi võid oma villamantli ka pesumasinasse visata.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 11:56Sulemantliga viisakasse kohta ju ei lähe
Sina külastad oma villamantliga (suletekk ka padjad kaenlas), peamiselt pesumaja ja keemilist puhastust nagu ma aru olen saanud. Mina tõesti kahjuks nii peenetesse asutustesse ei jõua.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 12:15
Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 11:56Sulemantliga viisakasse kohta ju ei lähe
Sina külastad oma villamantliga (suletekk ka padjad kaenlas), peamiselt pesumaja ja keemilist puhastust nagu ma aru olen saanud. Mina tõesti kahjuks nii peenetesse asutustesse ei jõua.
Oled sa nii rokane, et pead neid pidevalt pesema? Ma ei käi isegi kord aastas keemilises, sest padjad ja tekid on puhtad.
Restoranis ja teatris ei käi? Mis mats sa oled?
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 12:10
Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 11:56Suletekid ja-padjad käivad ja on alati käinud keemilises puhastuses.
Soovitan ikka enne natuke vaadata oma teki ja padja hooldusjuhendit - sulgedele ei sobi keemiline puhastus, see kahjustab sule loomulikke omadusi, see pole siis enam ka nii kohev. Kui ise targem oled, kui tootja, siis sama hästi võid oma villamantli ka pesumasinasse visata.
Jajah, muidugi, kõik pesevad oma sulasju masinas, rõvedad randid ümber :lol: Nagunii ostad padjad ja teki vähemalt 5a tagant uued, set maksab alla 1000 euro.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 12:23Oled sa nii rokane, et pead neid pidevalt pesema? Ma ei käi isegi kord aastas keemilises, sest padjad ja tekid on puhtad.
Restoranis ja teatris ei käi? Mis mats sa oled?
Inimene on kahjuks üsna rokane olend - keskmine inimene higistab umbes klaasitäie vedelikku ühe öö jooksul, seda kuidagi muuta ei saa. Kord kahe aasta jooksul seda patjadesse ja tekki kogunenud orgaanikat eemaldada tundub pigem ebahügieeniline.
Mina ise pesen tekke ja patju umbes 2 korda aastas. Vahel isegi rohkem, sest kodus on seda mugav teha ja lapsed ei ole oma magamistarvetega kuigi delikaatsed. Patjadel on lisaks padjapüürile peal ka padjakaitse.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 12:10
Jumal küll, keemiline puhastus on üldine ettevõtte tegevusnimi, loomulikult need tooted, mis keemilisega ei tehta, puhastatakse sobivalt ehk siis pestakse.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 13:06Jumal küll, keemiline puhastus on üldine ettevõtte tegevusnimi, loomulikult need tooted, mis keemilisega ei tehta, puhastatakse sobivalt ehk siis pestakse.
Mis vahet seal siis on, kus seda sulepatja pesta? Meeldib lihtsalt patju pesumajja ja tagasi tassida? Täiesti tarbetu ajakulu, kui just kuskil pesumaja kõrval ei ela. Kodus paned hommikul padja masinasse ja õhtul on puhas padi juba voodis.
Külaline

Mul on 2x2m suletekk. See on juba ilma märg olemata üsna raske. Märjana on sigaraske. Kuidas te küll neid tavamasinas pesete? Kuivati kg on ju veel väiksemad.
See oli muidugi aastaid tagasi aga Mul 5kg masin andis veateate juba siis, kui panin tavalise 150x200 lapse teki koos tekikotiga masinasse. Tekk ise oli normaalne vatiinitekk aga tekikott oli kunagi mingi kampaanikorras templitega kogutud libedast materjalist siiditaoline(Teaspoon firma oli). Ja märjana oli see megaraske.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 13:41
Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 13:06Jumal küll, keemiline puhastus on üldine ettevõtte tegevusnimi, loomulikult need tooted, mis keemilisega ei tehta, puhastatakse sobivalt ehk siis pestakse.
Mis vahet seal siis on, kus seda sulepatja pesta? Meeldib lihtsalt patju pesumajja ja tagasi tassida? Täiesti tarbetu ajakulu, kui just kuskil pesumaja kõrval ei ela. Kodus paned hommikul padja masinasse ja õhtul on puhas padi juba voodis.
Iga hooaja lõpus viid ju oma üleriided sinna nagunii. Pole väga raske need padjad ka võtta. Pealegi ei mahu 220x220 tekk masinasse, sealt tuleks välja paras narts.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 14:51Iga hooaja lõpus viid ju oma üleriided sinna nagunii. Pole väga raske need padjad ka võtta. Pealegi ei mahu 220x220 tekk masinasse, sealt tuleks välja paras narts.
Patju saab täiesti vabalt kodus pesta ja kuivatada, tulemus sama, mis teeninduses. Mingit vahet pole. Miks peaks neid sinna vedama?
Milleks see suur tekk või villane mantel teemasse tuua? Ei puutu patjade hooldamisse kuidagi.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Okt 2025 14:51
Iga hooaja lõpus viid ju oma üleriided sinna nagunii. Pole väga raske need padjad ka võtta. Pealegi ei mahu 220x220 tekk masinasse, sealt tuleks välja paras narts.
Ei kasuta kaheinimese tekki, palju mõnusam on magada, kui on eraldi tekdi. Ja need mahuvad väga hästi masinasse ja kuivatisse, mul on 9 kg masin ja kuivati, sinna mahub koguni kaks sellist tekki. Äkki on asi kvaliteedis, aga minu tekid pole sigarasked, nagu üks siin räägib. Väga vabalt saab neid pesta ja kuivatada, see on ka hooldusjuhendis lubatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2025 07:09
Guest kirjutas: 01 Okt 2025 14:51

Ei kasuta kaheinimese tekki, palju mõnusam on magada, kui on eraldi tekdi. Ja need mahuvad väga hästi masinasse ja kuivatisse, mul on 9 kg masin ja kuivati, sinna mahub koguni kaks sellist tekki. Äkki on asi kvaliteedis, aga minu tekid pole sigarasked, nagu üks siin räägib. Väga vabalt saab neid pesta ja kuivatada, see on ka hooldusjuhendis lubatud.
Ju sul tõesti pole nii kvaliteetsed tekid, sest mida raskem, seda kallim.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline