Kui erinevalt mehed ja naised käituvad
-
Külaline
Kui erinevalt mehed ja naised käituvad
Tabasin end täna mõttelt, et mehed ja naised ikka käituvad mingites situatsioonides nii erinevalt.
Mul on kerged unehäired, st kui ma öösel ärkan, siis läheb sageli mitu tundi, kuni uuesti uinun ja vahel seda ei juhtugi. Unenõustaja nipp on, et ma ei teeks virgudes silmi lahti, ei vaataks nt kella vms, vaid hoiaks end unetaolises seisundis. Ja mul see tõesti aitab enamasti.
Igatahes täna öösel ma ärkasin selle peale, et mees kõral ohkis ja pöörles ja sahmis, ta tavaliselt magab kui kott. Ma püüdlikult hoidsin end vagusi ja püüdsin uuesti uinuda. Mees läks kõpuks allakorrusele. Mõtlesin, et ta hakkab äkki haigeks jääma, meil lapsed just olid haiged. No et läks ilmselt alla kööki rohtu võtma. Igatahes ta tuli peagi tagasi voodisse ja ma juba hakkasin peaaegu uinuma, kui mees südamest ohkas, tõusis uuesti voodist püsti ja läks jälle allakorrusele. Sealt kostsid mingid kolksud. Siis ma juba virgusin ja mõtlesin, et issand, ta on varsti 50, viimasel ajal selline väsinum ka kuidagi, et äkki tal on see infarkti- või insuldieelne seisund või midagi, mina siin lihtsalt ignoreerin ja üritan magada, aga teisel on päriselt ju ilmselgelt väga paha olla.
Kooberdasin siis talle järele ja mida ma näen? Mees seisab porgandpaljalt köögipliidi ees, praeb omale muna! Küsisin, et kas ta on lolliks läinud, kell oli natuke 3 läbi. Ta ütles, et ta ei saanud magada, sest kõht oli nii tühi, käis all, sõi banaani. Proovis uuesti uinuda, aga sai aru, et banaanist ei olnud tolku midagi ja tuli siis uuesti alla endale muna praadima! Ma ütlesin, et ma tulin siin talle enamähem kiirabi kutsuma! Igatahes päris naljakas oli ja siis ma mõtlesingi, et ma ei tea ühtegi naist, kes ärkaks kell 3 öösel näljanäpistusest ja läheks seepeale omale muna praadima. Mehe meelest aga oli kõik jumala loogiline, imestas mu imestust.
Mul on kerged unehäired, st kui ma öösel ärkan, siis läheb sageli mitu tundi, kuni uuesti uinun ja vahel seda ei juhtugi. Unenõustaja nipp on, et ma ei teeks virgudes silmi lahti, ei vaataks nt kella vms, vaid hoiaks end unetaolises seisundis. Ja mul see tõesti aitab enamasti.
Igatahes täna öösel ma ärkasin selle peale, et mees kõral ohkis ja pöörles ja sahmis, ta tavaliselt magab kui kott. Ma püüdlikult hoidsin end vagusi ja püüdsin uuesti uinuda. Mees läks kõpuks allakorrusele. Mõtlesin, et ta hakkab äkki haigeks jääma, meil lapsed just olid haiged. No et läks ilmselt alla kööki rohtu võtma. Igatahes ta tuli peagi tagasi voodisse ja ma juba hakkasin peaaegu uinuma, kui mees südamest ohkas, tõusis uuesti voodist püsti ja läks jälle allakorrusele. Sealt kostsid mingid kolksud. Siis ma juba virgusin ja mõtlesin, et issand, ta on varsti 50, viimasel ajal selline väsinum ka kuidagi, et äkki tal on see infarkti- või insuldieelne seisund või midagi, mina siin lihtsalt ignoreerin ja üritan magada, aga teisel on päriselt ju ilmselgelt väga paha olla.
Kooberdasin siis talle järele ja mida ma näen? Mees seisab porgandpaljalt köögipliidi ees, praeb omale muna! Küsisin, et kas ta on lolliks läinud, kell oli natuke 3 läbi. Ta ütles, et ta ei saanud magada, sest kõht oli nii tühi, käis all, sõi banaani. Proovis uuesti uinuda, aga sai aru, et banaanist ei olnud tolku midagi ja tuli siis uuesti alla endale muna praadima! Ma ütlesin, et ma tulin siin talle enamähem kiirabi kutsuma! Igatahes päris naljakas oli ja siis ma mõtlesingi, et ma ei tea ühtegi naist, kes ärkaks kell 3 öösel näljanäpistusest ja läheks seepeale omale muna praadima. Mehe meelest aga oli kõik jumala loogiline, imestas mu imestust.
-
Külaline
Mina olen 50 (naine) ja mul on viimasel aastal unega halvasti. Üks probleem on vilets une kvaliteet, aga veel hullem on mu viimase aja kreisid unenäod. Üsna tihti näen unes, et söön ja vahel on juhtunud, et ärgates veel matsutan läbi une. Või siis on unenägu üks suur segadus inimestest ja olukordadest. Söömise juurde tagasi tulles, siis üsna mitu korda olen ärganud öösel kell 3 ja mõelnud, et nii hea meelega läheks praeks omale muna ja peekonit. Teoks pole seda veel teinud. 
-
Külaline
Mees on ilma nõustajata õigel teel. Tulebki üles tõusta, midagi süüa-juua ja siis uuesti voodisse und ootama minna.
-
Külaline
-
Külaline
Mina ka mitte. Tean päris mitut (ülekaalulist muidugi) naist, kes käivad süstemaatiliselt öösel köögis söömas. Üks buliimiat põdev naistuttav sõi öösel ära laste järgmise päeva hommikusöögi. Mehi selliseid ei tea.Guest kirjutas: ↑29 Sept 2025 13:49 Ma siin mingit seost sooga ei näe.
Aga kui mitte TA näitesse klammerduda, siis mehed ja naised käituvad minu arvates sõjas erinevalt. Kui maakeral elaksid ainult naised, siis ilmselt nad ussitaksid, kriiskaksid ja kraabiksid üksteisel silmi peast, aga nad ei algataks ega peaks selliseid aastatepiikkuseid maadeanastamise ja võimu saavutamise eesmärgiga sõdu, nagu peavad mehed.
Mitte igas olukorras. Ühes tõsielusarjas kuskil saarel testiti matriarhaati, naised otsustasid, mis tööd mehed teevad, otsustasid, kes saab kutse õhtusöögile, premeerisid või karistasid. Kuigi mehed muidugi ka võistlesid omavahel, siis omavahelist sõda ei tekkinud, kui väikeseid intriige mitte arvestada. Aga, naistel läks asi varsti üle võlli, hakkasid liigselt nautima oma rolli ja seda igal viisil ära kasutama. Seda oli hämmastav vaadata, kuidas algul tagasihidlikud muutusid domineerivaks pooleks.
Oli väga õpetlik ja sundis vägisi mõtlema, et see erinevus polegi nii suur. Võim develveerib, ammusest ajast teada, aju pole ju muutunud.
Oli väga õpetlik ja sundis vägisi mõtlema, et see erinevus polegi nii suur. Võim develveerib, ammusest ajast teada, aju pole ju muutunud.
-
Külaline
Mida sa "devalmeerimise" all silmas pead?
Väärtushinnangud ja moraalne pale käib alla. Ega devalveerimise mõiste ei ole ainult rahakursiga seoses.
devalveeruma - [VSL] Võõrsõnade leksikon
EKI.ee
https://eki.ee › dict › vsl
devalveeruma <devalv`eeruma 27 v> (< devalveerima) • maj odavnema (rahakursi kohta), vastand revalveeruma; piltl alla käima (vaimsete väärtuste kohta).
devalveeruma - [VSL] Võõrsõnade leksikon
EKI.ee
https://eki.ee › dict › vsl
devalveeruma <devalv`eeruma 27 v> (< devalveerima) • maj odavnema (rahakursi kohta), vastand revalveeruma; piltl alla käima (vaimsete väärtuste kohta).
-
Külaline
Päris hea. Tahtsid norida teisega kirjavea pärast, aga tegid ise ka kirjavea?
-
Külaline
Ei pannud kumbagi kirjaviga tähele. Tahtsin sisuliselt teada, mida sellega mõeldi just selles näites - kui võim lööb pähe. Ei käi ju midagi alla, naiste tegelik olemus tuli välja. Neid moraalseid väärtusi kas polnudki või olid näilised.
-
Külaline
Huvitav, ka mehed ka "arutlevad" nii põhjalikult mingi kirjavea üle.
-
Külaline
Sellest näitest küll ei selgu, kas tuli välja tegelik olemus, või muutis võim neid naisi. Mõlemad on võimalikud variandid. Üks kunstnik tegi ju ka kunagi sellise häppeningi või kuidas seda nimetada - istus kuhugi väljakule või avalikku kohta, täpselt ei mäleta, ning pani enda ümber erinevaid vahendeid, millega saab inimese välimust muuta - ehetest kuni terariistadeni. Ja möödujad võisid temaga teha, mida tahtsid, kunstnik ei reageerinud kuidagi. Alguses olid kõik ettevaatlikud, ainult muudeti asendit ja mõni pani ehteid külge valesse kohta, aga hiljem hakati kiusama, riidest lahti võtma, isegi vist noaga lõigati. Inimesed loomastusid. Ühel hetkel hakkas kunstnik jälle ringi vaatama, siis kõik, kes teda ahistanud olid, keerasid pilgu mujale. Keegi ei astunud muuhulgas ka välja tema kaitseks.Guest kirjutas: ↑30 Sept 2025 10:54 Ei pannud kumbagi kirjaviga tähele. Tahtsin sisuliselt teada, mida sellega mõeldi just selles näites - kui võim lööb pähe. Ei käi ju midagi alla, naiste tegelik olemus tuli välja. Neid moraalseid väärtusi kas polnudki või olid näilised.
https://www.instagram.com/p/C_brz1usANF/?hl=en
-
Külaline
Minul naisena ka tihtipeale ajab tühi kõht une ära. Käin ka siis külmkapi kallal. Juba noorena tegin seda. Kuni 32aastaseni olin pigem alakaaluline. Nüüd kahjuks peale viimast last veidi ülekaaluline ja väldin seda öist söömist teadlikult.
-
Külaline
Seda ei tee ka haritud naised.Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2025 11:01Huvitav, ka mehed ka "arutlevad" nii põhjalikult mingi kirjavea üle.
-
Külaline
Õige sõna on devalveerib. Mõtlen ja kirjutan kiiresti, vaatan sõnu tervikuna, mitte tähthaaval, seega vigu raske märgata, sest aju automaatkontroll parandab lugemisel õigeks. Aga õige on, et tuleb õigesti kirjutada, iseasi, kas tasub norida iga trükivea kallal.
Selle all mõeldaksegi seda, et võim rikub ära ja võimaldab moraalset allakäiku. Ettevõtjad näiteks teavad, et iga juhi valik peab olema äärmiselt hästi läbi mõeldud. Vale inimene hakkab võimu armastama ja peatselt on tülid, intriigid majas. Poliitikas eriti tihti esinev, endine tagasihoidlik hiir hakkab äkki arvava, et ongi VIP ning privileegid sünniõigus.
Selle all mõeldaksegi seda, et võim rikub ära ja võimaldab moraalset allakäiku. Ettevõtjad näiteks teavad, et iga juhi valik peab olema äärmiselt hästi läbi mõeldud. Vale inimene hakkab võimu armastama ja peatselt on tülid, intriigid majas. Poliitikas eriti tihti esinev, endine tagasihoidlik hiir hakkab äkki arvava, et ongi VIP ning privileegid sünniõigus.
-
Külaline
Ei ole kunagi öösiti söönud. Ükspäev just mõtlesin selle peale, et kuidas need söövad, kes töötavad vahetustega, kord päeval tööl ja siis öösel tööl a la õed, päästjad jne. Kas nad söövad öösel töö juures lõunat või söövad alati päeval. Kui on öine vahetus tulemas ja päeval magab, siis ärkab söömise ajal üles ja läheb tagasi magama...
-
Külaline
Üks seisukohta ja soovitus on kogu oma söök ära süüa 10hh jooksul. Et kui sööd hommikusööki kell 10.00, siis lõpetad viimase söögiga kell 20.00.
Vahepeal seedesüsteem puhkab ja puhastub. Hilisõhtune söömine on sageli harjumusest tulenev, täpselt naguu telerigi eest nosimine. Sellega harjub väga kiiresti ära. Tõenäoliselt ei aa tühi kõht üles, vaid ärkamisel tuleb toit meelde ja siis tekib mõte, ettekujutus jne.
Vahepeal seedesüsteem puhkab ja puhastub. Hilisõhtune söömine on sageli harjumusest tulenev, täpselt naguu telerigi eest nosimine. Sellega harjub väga kiiresti ära. Tõenäoliselt ei aa tühi kõht üles, vaid ärkamisel tuleb toit meelde ja siis tekib mõte, ettekujutus jne.
-
Külaline
Eks see Stanfordi vanglaeksperiment näitas ka päris palju meeste kohta. Kuigi on saanud palju kriitikat, aga siiski iseloomud lõid välja.Rissel kirjutas: ↑29 Sept 2025 17:01 Mitte igas olukorras. Ühes tõsielusarjas kuskil saarel testiti matriarhaati, naised otsustasid, mis tööd mehed teevad, otsustasid, kes saab kutse õhtusöögile, premeerisid või karistasid. Kuigi mehed muidugi ka võistlesid omavahel, siis omavahelist sõda ei tekkinud, kui väikeseid intriige mitte arvestada. Aga, naistel läks asi varsti üle võlli, hakkasid liigselt nautima oma rolli ja seda igal viisil ära kasutama. Seda oli hämmastav vaadata, kuidas algul tagasihidlikud muutusid domineerivaks pooleks.
Pole me erinevad jah.
Aga devalveerumisest ikka nagu rääkida ei saa. Tõeline olemus tõusis pinnale.
-
Külaline
Keegi ei norinudki. Üks kommentaator lihtsalt arvas, et noriti.Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2025 18:23Õige sõna on devalveerib. Mõtlen ja kirjutan kiiresti, vaatan sõnu tervikuna, mitte tähthaaval, seega vigu raske märgata, sest aju automaatkontroll parandab lugemisel õigeks. Aga õige on, et tuleb õigesti kirjutada, iseasi, kas tasub norida iga trükivea kallal.
Täiesti õige, see oli ka väga huvitav eksperiment. See on tegelikult väga huvitav ja arutlust väärt teema, kas pinnale tõuseb tegelik ja varjatud olemus või inimene muutub vastavalt keskkonnale. Võib ju olla et nii ja naa. Kui oled see hall hiir ja kui võimu ja raha ei tule, kas jäädki selliseks elu lõpuni? Kellele tõuseb võim pähe ja kellele mitte? Ehk siis kas peab olema iseloomus see alge või ei tarvitse ja muutumine toimubki empiiriliselt.Guest kirjutas: ↑30 Sept 2025 23:28Eks see Stanfordi vanglaeksperiment näitas ka päris palju meeste kohta. Kuigi on saanud palju kriitikat, aga siiski iseloomud lõid välja.Rissel kirjutas: ↑29 Sept 2025 17:01 Mitte igas olukorras. Ühes tõsielusarjas kuskil saarel testiti matriarhaati, naised otsustasid, mis tööd mehed teevad, otsustasid, kes saab kutse õhtusöögile, premeerisid või karistasid. Kuigi mehed muidugi ka võistlesid omavahel, siis omavahelist sõda ei tekkinud, kui väikeseid intriige mitte arvestada. Aga, naistel läks asi varsti üle võlli, hakkasid liigselt nautima oma rolli ja seda igal viisil ära kasutama. Seda oli hämmastav vaadata, kuidas algul tagasihidlikud muutusid domineerivaks pooleks.
Pole me erinevad jah.
Aga devalveerumisest ikka nagu rääkida ei saa. Tõeline olemus tõusis pinnale.
On tehtud katseid ka nii, et vajutades nupule, saab teine inimene elektrilöögi ja vajutaja selle eest rahasumma. Näeb seda inimest eemalt klaasi tagant, tema vajutajat ei näe. Iga korraga summa suureneb ja elektrivool samuti. Mida siis inimesed teevad. Tegelikult voolu muidugi polnud, tegemist näitlejatega, aga katsealused seda ei teadnud. Inimesed siis käitusid nii ja naa, kes vajutas ja kes mitte. Lõpuks tunnistasid osa nendest, kes vajutasid, et nad poleks seda endast uskunud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 4 külalist