Tasuta kinopiletite, kinkekaartide jne “kerjamine” lastele
-
Külaline
Tasuta kinopiletite, kinkekaartide jne “kerjamine” lastele
Üsna sageli on FBs nt sooduskoodide lehel postitusi, kus palutakse tasuta Apollo kinopiletit, Apollo kinkekaarti, Circle K mängude auhindu jne. Ja väga tihti on juurde märgitud “tahaks lastega kinno minna”, “lapsele raamatu ostmiseks”, “lapsed tahaks väga jääjooki” jne. Kas see peaks inimesi rohkem motiveerima neid tasuta asju andma? Mind jätavad võõrad lapsed külmaks. Kui lapsed tahavad väga jääjooki, siis mine ja osta ise neile jääjoogid. Miks see laste-osa peab postituses olema. Keda huvitavad su lapsed?
-
Külaline
No see on täpselt sama kui see, et paned oma laste pildid üles ja kirjutad, et kolisime just uude koju ja tibukesed ootavad oma uude tuppa voodeid. Võiks olla uueväärsed, korraliku madratsiga jne.
-
Külaline
Küll leiab asju, mille peale vinguda.
-
Külaline
Lihtsalt jube kõrini on sellest, et igal pool tasuta asju mangutakse.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 14:27 Küll leiab asju, mille peale vinguda.
-
Külaline
Eks üritatakse "lastega" empaatiat nuruda. Et äkki läheb süda härdaks, kui lapsed mängu tuuakse.
-
Külaline
Kas sinu arvates peab igasuguse nõmedusega nõus olema? Sinusugused ongi raudselt need, kes iga riigikorraga värvi muudavad, kõigele takka kiidavad, midagi öelda ei julge ja kui midagi juhtub, siis on alati pea liiva all ja kui naaber peksab naist, siis see on pere siseasi.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 14:27 Küll leiab asju, mille peale vinguda.
-
Külaline
Utreeri veel veits, sul tuleb see ja irrelevantsete võrdluste toomine hästi välja.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 15:44Kas sinu arvates peab igasuguse nõmedusega nõus olema? Sinusugused ongi raudselt need, kes iga riigikorraga värvi muudavad, kõigele takka kiidavad, midagi öelda ei julge ja kui midagi juhtub, siis on alati pea liiva all ja kui naaber peksab naist, siis see on pere siseasi.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 14:27 Küll leiab asju, mille peale vinguda.
Elus on palju tähtsamat kui see, kas keegi kuskil postituses midagi tasuta nurub. Selline tunne, nagu keegi oleks sul ukse taga käinud ja asju välja pressinud, et kõike nii personaalselt ja traagiliselt võtad.
-
Külaline
Minul küll ei lähe süda härdaks teise inimeste laste peale. Loomade peale läheks.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 15:37 Eks üritatakse "lastega" empaatiat nuruda. Et äkki läheb süda härdaks, kui lapsed mängu tuuakse.
-
Külaline
Aga paljudel läheb.
Minul selliste palvete peale ka ei lähe. Sest ma näen igapäevaselt lastega seotud gruppides, kuidas petetakse just lapsi mängu tuues. Nutulaul on ilus aga siis selgub, et tavaline pettur.
-
Külaline
Mul ei läheks süda härdaks ka siis, kui teaksin, et tegemist ei ole petturiga.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 16:51Aga paljudel läheb.
Minul selliste palvete peale ka ei lähe. Sest ma näen igapäevaselt lastega seotud gruppides, kuidas petetakse just lapsi mängu tuues. Nutulaul on ilus aga siis selgub, et tavaline pettur.
-
Külaline
Olen samamoodi mõelnud, et no täiesti külmaks jätab, kui kuskil mingi suurpere ema kurdab- lastele pole riideid, lastele ei ole mänguasju. Mida sa muretsesid neid tittesid nii palju ,kui ei suuda kõige elementaarsemaidki asju tagada neile? Kondoomi või spiraali jaoks ka raha polnud või?
-
Külaline
Ega eestlane ei salligi lapsi. Vingutakse ainult iibe üle, aga keegi neid lapsi kuskil näha ega kuulda ei taha, enne kui nad suureks on kasvanud.
-
Külaline
Sallivad küll, aga ainult oma lapsi. Miks peaks mulle teiste inimeste lapsed korda minema?Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 21:11 Ega eestlane ei salligi lapsi. Vingutakse ainult iibe üle, aga keegi neid lapsi kuskil näha ega kuulda ei taha, enne kui nad suureks on kasvanud.
-
Külaline
Empaatiavõime? Solidaarsus? Ei tea, endal lapsi pole, aga loomade puhul tunnen küll selliseid tundeid ka teiste suhtes, mitte et ainult enda omad on ülimad ja ülejäänud kerigu persse. Maksku ise oma kliinikuarveid, mis nad siin kerjavad jne. Ei mõista aga, kus on inimlikkus selles foorumis, sest näen pidevat vaenulikkust selles osas, mis lapsi või lapsevanemaid puudutab.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 21:44Sallivad küll, aga ainult oma lapsi. Miks peaks mulle teiste inimeste lapsed korda minema?Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 21:11 Ega eestlane ei salligi lapsi. Vingutakse ainult iibe üle, aga keegi neid lapsi kuskil näha ega kuulda ei taha, enne kui nad suureks on kasvanud.
-
Külaline
Meil kõigil on piiratud hulk ressursse. Me kalkuleerime hoolikalt, mitu last saada, ja mida me neile lastele võimaldada saame. Ja mind ajab küll täiega närvi, kui siis mina olen oma võimalusi arvestades piirdunud kahe lapsega, aga siis tuleb mõni lihtsake oma 5 lapsega ja arvab, et kogu maailm on kohustatud neid üleval pidama. Ei ole. Ma saan veel aru, kui on ootamatu õnnetus juhtunud. Aga lihtsalt niisama selle pärast küsida, et mul on palju lapsi? Sorri. Ära tee neid lapsi nii palju, kui sa ei tea, kuidas neid üleval pidada. Täpselt nagu meie teisedki.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 22:00Empaatiavõime? Solidaarsus? Ei tea, endal lapsi pole, aga loomade puhul tunnen küll selliseid tundeid ka teiste suhtes, mitte et ainult enda omad on ülimad ja ülejäänud kerigu persse. Maksku ise oma kliinikuarveid, mis nad siin kerjavad jne. Ei mõista aga, kus on inimlikkus selles foorumis, sest näen pidevat vaenulikkust selles osas, mis lapsi või lapsevanemaid puudutab.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 21:44Sallivad küll, aga ainult oma lapsi. Miks peaks mulle teiste inimeste lapsed korda minema?Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 21:11 Ega eestlane ei salligi lapsi. Vingutakse ainult iibe üle, aga keegi neid lapsi kuskil näha ega kuulda ei taha, enne kui nad suureks on kasvanud.
-
Külaline
Olen tsiteeritud vastaja. Loomad mulle meeldivad kõik, mitte ainult enda omad, hoolin loomadest väga. Lapsed teiste omad ei huvita.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 22:00Empaatiavõime? Solidaarsus? Ei tea, endal lapsi pole, aga loomade puhul tunnen küll selliseid tundeid ka teiste suhtes, mitte et ainult enda omad on ülimad ja ülejäänud kerigu persse. Maksku ise oma kliinikuarveid, mis nad siin kerjavad jne. Ei mõista aga, kus on inimlikkus selles foorumis, sest näen pidevat vaenulikkust selles osas, mis lapsi või lapsevanemaid puudutab.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 21:44Sallivad küll, aga ainult oma lapsi. Miks peaks mulle teiste inimeste lapsed korda minema?Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 21:11 Ega eestlane ei salligi lapsi. Vingutakse ainult iibe üle, aga keegi neid lapsi kuskil näha ega kuulda ei taha, enne kui nad suureks on kasvanud.
-
Külaline
Miks see nii on siis, mis need lapsed teistmoodi on? Loomade puhul võib ju ka nii mõelda, et miks neid siis võeti, kui piisavalt paksu rahakotti pole. Eks mõni mõtlebki, aga mina aitan alati - nii lapsi kui loomi. See ei võta minult tükki küljest ära.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 22:32Olen tsiteeritud vastaja. Loomad mulle meeldivad kõik, mitte ainult enda omad, hoolin loomadest väga. Lapsed teiste omad ei huvita.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 22:00Empaatiavõime? Solidaarsus? Ei tea, endal lapsi pole, aga loomade puhul tunnen küll selliseid tundeid ka teiste suhtes, mitte et ainult enda omad on ülimad ja ülejäänud kerigu persse. Maksku ise oma kliinikuarveid, mis nad siin kerjavad jne. Ei mõista aga, kus on inimlikkus selles foorumis, sest näen pidevat vaenulikkust selles osas, mis lapsi või lapsevanemaid puudutab.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 21:44
Sallivad küll, aga ainult oma lapsi. Miks peaks mulle teiste inimeste lapsed korda minema?
-
Külaline
Loomad on nunnud, teiste inimeste lapsed ei ole.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 22:39Miks see nii on siis, mis need lapsed teistmoodi on? Loomade puhul võib ju ka nii mõelda, et miks neid siis võeti, kui piisavalt paksu rahakotti pole. Eks mõni mõtlebki, aga mina aitan alati - nii lapsi kui loomi. See ei võta minult tükki küljest ära.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 22:32Olen tsiteeritud vastaja. Loomad mulle meeldivad kõik, mitte ainult enda omad, hoolin loomadest väga. Lapsed teiste omad ei huvita.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 22:00
Empaatiavõime? Solidaarsus? Ei tea, endal lapsi pole, aga loomade puhul tunnen küll selliseid tundeid ka teiste suhtes, mitte et ainult enda omad on ülimad ja ülejäänud kerigu persse. Maksku ise oma kliinikuarveid, mis nad siin kerjavad jne. Ei mõista aga, kus on inimlikkus selles foorumis, sest näen pidevat vaenulikkust selles osas, mis lapsi või lapsevanemaid puudutab.
-
Külaline
Minu esimene mõte pole ka enamasti lapsi nähes see, et küll nad on nunnud, pigem toimuvad peas muud protsessid, mis panevad mõtlema, et neid tuleb hoida ja kokkupuude täiskasvanutega peaks olema meeldiv kogemus.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 22:51Loomad on nunnud, teiste inimeste lapsed ei ole.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 22:39Miks see nii on siis, mis need lapsed teistmoodi on? Loomade puhul võib ju ka nii mõelda, et miks neid siis võeti, kui piisavalt paksu rahakotti pole. Eks mõni mõtlebki, aga mina aitan alati - nii lapsi kui loomi. See ei võta minult tükki küljest ära.Guest kirjutas: ↑28 Sept 2025 22:32
Olen tsiteeritud vastaja. Loomad mulle meeldivad kõik, mitte ainult enda omad, hoolin loomadest väga. Lapsed teiste omad ei huvita.
-
Külaline
Ma saan aru, ilmselt vist küsitakse neid kinkekaarte, auhinud vms. lootuses, et kellegi jaoks on need ebaolulised, ja motiveerima neid kellelegi teisele peaks andma siis kinnitus, et see teine pere neid kindlasti kasutaks - need ei läheks raisku. Midagi sellist. Mul endal ei ole mingeid auhindu vms., nii et selle koha pealt kehitan õlgu.
Laste asju olen ära andnud seetõttu, et kuidagi kahju on oma laste nunnut asja, mis on veel kasutuskõlbulik, aga millest lapsed on välja kasvanud (riiete puhul füüsilises või mänguasjade puhul vaimses mõttes), prügi hulka visata. Müüa aga ei viitsi. Lihtsam on ära anda kuhugi "Sõbralt sõbrale" poodi või heategevuslikku müüki, et "aga äkki keegi veel rõõmustab selle üle". Nii et siin on niiöelda oma kasud sees, tahan kuidagi viisakalt lahti saada asjadest, mida kõike mälestueks kappi jätta oleks liig. Pmst ka küsimine "kas kellegi on pakkuda" on minu meelest normaalne, sest laste asjad on sellised asjad, mida kellelgi üle ikka jääb ja on vaja lahti saada.
Võib vahel niisuguste küsimuste toon olla liiga pealesuruv. Ebameeldiv pole mitte võõras laps sel juhul küll, lapsed on nunnud (ka võõrad), aga see täiskasvanu.
Laste asju olen ära andnud seetõttu, et kuidagi kahju on oma laste nunnut asja, mis on veel kasutuskõlbulik, aga millest lapsed on välja kasvanud (riiete puhul füüsilises või mänguasjade puhul vaimses mõttes), prügi hulka visata. Müüa aga ei viitsi. Lihtsam on ära anda kuhugi "Sõbralt sõbrale" poodi või heategevuslikku müüki, et "aga äkki keegi veel rõõmustab selle üle". Nii et siin on niiöelda oma kasud sees, tahan kuidagi viisakalt lahti saada asjadest, mida kõike mälestueks kappi jätta oleks liig. Pmst ka küsimine "kas kellegi on pakkuda" on minu meelest normaalne, sest laste asjad on sellised asjad, mida kellelgi üle ikka jääb ja on vaja lahti saada.
Võib vahel niisuguste küsimuste toon olla liiga pealesuruv. Ebameeldiv pole mitte võõras laps sel juhul küll, lapsed on nunnud (ka võõrad), aga see täiskasvanu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist