Kas vaatate halvustavalt kui

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Paksukesel niigi kogu aeg palav, miks ta peaks suured ja lohvakad riided sinna higi otsa ajama?
Külaline

Ei vaata halvustavalt. Igaüks teab ise, mida sööb ja joob ning mida mitte. Olen seda meelt, et süüa võib kõike, lihtsalt kogused olgu mõõdukad, ülesöömine tähendab ikka koguseliselt suurt hulka toitu, mitte niivõrd ebatervislikke valikuid. Sale inimene sööb võib-olla lõunaks hamburgeri, õhtuks saiakese ja tee, hommikul ei söö midagi, joob ainult musta kohvi, aga kuna kogused on nii väikesed, siis ei võta kaalus juurde, hoolimata mitte just kõige tasakaalustatumast toiduvalikust. Olen ka täheldanud, et saledad inimesed ei armasta magusat, isu on üldse väike, igasugused kinnisideed toiduga seoses puuduvad, süüakse nälja tõttu, mitte siis, kui pidu, söögiaeg, ema tegi pannkooki ja kurvastab vms.

Suurem inimene teeb endale ehk täiesti teadlikult tervislikku toitu - puder marjadega hommikuks, omlett, lõunaks praad, salat, õhtuks kodutoit, aga kogused on suured, vähemast kõhtu täis ei saa. Tean, sest olen selle kõik läbi teinud, olnud nii paks kui kõhn, võrdlusmoment täiesti olemas. Nii et ei mõista kedagi hukka, ma isegi ei märka, mida teine inimene sööb, ei huvita. Igaüks elab nagu oskab, mina pole kellegi kohtumõistja.
Külaline

Võõrastest on ükskõik. Aga oma paksudest lähedastest on küll kahju ja mure, mida nad oma tervisega teevad. Kaua tervis vastu peab sellele rõõmsale söömisele ja toidu nautimisele.
Külaline

Paksudel on vererõhk kõrge, see omakorda põhjustab mitmeid hädasid. Paksudel tekivad varem liigeste probleemid. Seega tasuks ikka vaadata oma söögilaud üle ja äkki annab asja parandada.
Külaline

Mina ei vaata kindlasti halvasti. Ise ka terve elu kaaluga kimpus olnud ja tean, et teinekord peale pikka korralikku toitumisperiood on niii burksi või friika isu ja järgmine päev võtan ennast jälle kokku :( Vbl on sellel "paksul" just täna see päev :)
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 17:20 Mina ei vaata kindlasti halvasti. Ise ka terve elu kaaluga kimpus olnud ja tean, et teinekord peale pikka korralikku toitumisperiood on niii burksi või friika isu ja järgmine päev võtan ennast jälle kokku :( Vbl on sellel "paksul" just täna see päev :)
Ma läheks siis koju nautima, sest nagu näha, Eestis arvab iga inimene, et tal on õigus sind halvustavalt põrnitseda, kui oled paksem. Mingis tutvumisgrupis lugesin, kuidas üks hoolitsetud proua sai vastu päid ja jalgu memmekeste käest, kes ütlesid, et sa ei saa üldse aru, milline on väärikas vananemine, miks on kulmud värvitud ja suured kõrvarõngad, see keskealisele kohe üldse ei sobi. Küll on inimestel palju teistega asja.
Külaline

Ma lihtsalt ei saa aru, kuidas mingit burksi peetakse gurmeeks.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 18:20
Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 17:20 Mina ei vaata kindlasti halvasti. Ise ka terve elu kaaluga kimpus olnud ja tean, et teinekord peale pikka korralikku toitumisperiood on niii burksi või friika isu ja järgmine päev võtan ennast jälle kokku :( Vbl on sellel "paksul" just täna see päev :)
Ma läheks siis koju nautima, sest nagu näha, Eestis arvab iga inimene, et tal on õigus sind halvustavalt põrnitseda, kui oled paksem.
Miks peab mingite üksikute jõllitajate pärast nelja seina vahel istuma ja söömist häbenema? Nii palju ei tohiks ebaoluliste inimeste arvamus ometi korda minna. Lisaks on siin omajagu kirjutatud, et ei paku huvi teiste menüü, seega "iga inimene" sinu kommentaaris on selgelt ülepaisutatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 16:04
Sa võiksid samasuguse etteheitega vaadata kõiki rämpstoidu sööjaid, sest tervisele see kuidagi kasulik ei ole. Kaal pole ainuke terviserisk. Kõik saledad poles sugugi terved inimesed.
Tegelikult vilksabki ka kõhna inimest rämpstoitu söömas vaadates pähe, et kui tihti ta seda sööb ja kui sööb tihti, kuidas ta veel sale on :) JA ise burgerit süües olen ka vägagi teadlik, et ma ei peaks seda tegema (pole paks, aga sinnapoole teel, kmi juba ülekaalulisuse peal)
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 18:29 Ma lihtsalt ei saa aru, kuidas mingit burksi peetakse gurmeeks.
Burksi ei peeta gurmeeks, see on nn lohutustoit. Suur osa liigsöömisest koosneb ikkagi enda lohutamisest, sest see teeb halba enesetunnet paremaks. Või siis juuakse, kasutatakse tubakatooteid, psühhotroopseid retseptiravimeid, illegaalseid mõnuaineid nagu kanep jms. Lihtsalt liigtarbijal on nii paha olla, tahaks midagi, mis parandaks kiiresti meeleolu. Psühholoogiline värk pigem.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 03:46
Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 18:29 Ma lihtsalt ei saa aru, kuidas mingit burksi peetakse gurmeeks.
Burksi ei peeta gurmeeks, see on nn lohutustoit. Suur osa liigsöömisest koosneb ikkagi enda lohutamisest, sest see teeb halba enesetunnet paremaks. Või siis juuakse, kasutatakse tubakatooteid, psühhotroopseid retseptiravimeid, illegaalseid mõnuaineid nagu kanep jms. Lihtsalt liigtarbijal on nii paha olla, tahaks midagi, mis parandaks kiiresti meeleolu. Psühholoogiline värk pigem.
See teeb sama välja. Minu jaoks viimane asi, mida ainult suure näljaga süüa.
Külaline

Mis lohutustoit? Burks on laiskustoit. Või kiire aja toit. Kui midagi ise teha ei viitsi või ei jõua, siis saab söönuks küll
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 07:48 Mis lohutustoit? Burks on laiskustoit. Või kiire aja toit. Kui midagi ise teha ei viitsi või ei jõua, siis saab söönuks küll
Ma pidevalt kuulen, kuidas lapsi nendega ära ostetakse. Ole hea laps, siis lähme hiljem hessi või mäkki. Ja kõik on õhinas. Ok, minu lapsepõlves, kui NL kukkus ja ameerika toidud tulid, oli see arusaadav. Aga nüüd, mingi 35 a hiljem? Lägaburger, kui hea toit?
Külaline

Nii võib ju olla toit nagu preemia ja selle on vanemad külge harjutanud. Nii võib mõelda, kui hakata otsima põhjust lohutustoidule. Samas vanemad lubavad veel minna veeparki, ujuma, rattaga sõitma et lapsi motiveerida paremini käituma. Miks see lohutustegevusena üle ei kandu täiskasvanuks saades?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 03:46
Hinna poolest kuulub sinna gurmeesse. Käin harva burksi söömas, sest selle hind on päris krõbe, 10-18 eurot.
Külaline

Ei vaata, las sööb. Äkki vajas kiiret tankimist.
Külaline

Ei olegi gurmee. Aga kui pidevalt head ja tervislikku toitu süüa, tuleb vahel harva kohe isu krõbeda ja rasvase rämpstoidu järele.
P. S. Ma ei ole ülekaalus😀
Külaline

Sa pole vist iial midagi peale Hesburgeri külastanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 22:08
Sa pole vist iial midagi peale Hesburgeri külastanud.
Vastupidi, ma pole kunagi hesburgeris käinud. Keegi kunagi pakkus nende friikaid. Ei, aitäh.
Külaline

Olen täheldanud, et mus on nagu 2 inimest. Üks paneb tähele küll ja imestab või vaatab viltu. Teine ütleb et see on tema valik, seda peab austama. Nt käisin poes. Poe juures tuli vastu üks paks naine, lühikestes beezides liibuvates pükstes. Päevitamata. Esimene mõte oli küll, et kui jube, kuidas ta sellisena välja tuleb. Ja siis see teine pool minust, ütleb et ta läheb oma kodupoodi. Ega isegi viitsi alati poodi minekuks riideid vahetada. Koju ta ju sellisena sobib. Mugav, pole nii palav. Päevitamine polegi tervisele hea. Tselluliit. No see on kõigi naiste nuhtlus. Ja siis see teine pool minust küsib, et kas vaid pikema seeliku peale panek oleks nii suur raskus. Ei, tal on ükskõik milline ta välja näeb. Aga miks mul pole? Miks see minus üldse mingeid mõtteid tekitab.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist