Ühine aeg suhtes
Ühine aeg suhtes
No näiteks. Seitse päeva nädalas. Kas teil on kokku lepitud, mitu päeva nädalas koos midagi teete? Et on nö meie aeg. Ja mitu päeva nädalas teete omi asju (hobid, sõbrad, sugulased, puhkus omaette - siin ma mõtlen, et on kodune, aga ei suhtle, nt loeb raamatut, istub arvutis, vaatab telekat, pikutab niisama). Peaks olema mingid kokkulepped. Et aeg endale, ja aeg suhtele. Kas olete ajajaotusega rahul? Või võiks üht aega rohkem olla, kui teist?
Kui pole kokku leppinud, kuidas te siis rahumeelselt lahendate, palju ta on sinuga, palju sõpradega, palju hobidele ja sugulastele jääb.. No kui pole kokku leppinud, kas siis ei tule draamat, et "oled pidevalt sõpradega ninapidi koos, minu jätad unarusse"? Või see köis nii suvalt lohiseb, täna nii, homme naa...
-
Külaline
Tead, me pole kokku leppinud ka seda, kes millegi eest maksab, kes lastega mida teeb, kes mida ostab ja kes millal magab. Ma ei kujutaks ette sellist elu, kus kõik käib mingite reeglite järgi. Üks reegel on - arvestame teineteisega. Kogu moos, sellest on viimased 20 aastat piisanud.Tolmukübe kirjutas: ↑26 Sept 2025 17:13 Kui pole kokku leppinud, kuidas te siis rahumeelselt lahendate, palju ta on sinuga, palju sõpradega, palju hobidele ja sugulastele jääb.. No kui pole kokku leppinud, kas siis ei tule draamat, et "oled pidevalt sõpradega ninapidi koos, minu jätad unarusse"? Või see köis nii suvalt lohiseb, täna nii, homme naa...
-
Külaline
-
Külaline
Oletame, et kokkuleppe kohaselt on mehel ettenähtud õhtu sõpradega - no näiteks siis üks õhtu nädalas. Sõpradel pole parajasti aega, mis siis teha, mees istub õues trepi peal, sest on tema vaba õhtu? Kuidas need kokkulepped päris elus üldse toimida saaks?
-
Külaline
34 aastat abielus ja kokku lepime vaid neid õhtuid, mil toimub mingi üritus, kuhu tuleb piletid osta või kuhu meid on koos kutsutud. Teater, kino, kontsert, kellegi sugulase/tuttava/ametikaaslase suuremad üritused.
Ülejäänud elu voolab vabalt.
Kui lapsed elasid veel kodus, sõltus palju nende elust, mida ja millal me teha saime.
Ülejäänud elu voolab vabalt.
Kui lapsed elasid veel kodus, sõltus palju nende elust, mida ja millal me teha saime.
-
Külaline
Sa ei tea vist abielust ega üldse koos elamisest mitte midagiTolmukübe kirjutas: ↑26 Sept 2025 17:13 Kui pole kokku leppinud, kuidas te siis rahumeelselt lahendate, palju ta on sinuga, palju sõpradega, palju hobidele ja sugulastele jääb.. No kui pole kokku leppinud, kas siis ei tule draamat, et "oled pidevalt sõpradega ninapidi koos, minu jätad unarusse"? Või see köis nii suvalt lohiseb, täna nii, homme naa...
Kõik suhted muutuvad ju ajas pidevalt sõltuvalt elu kulgemisest ja suhete iseloomust.
Leppisid 5 aastat tagasi kokku, et igal nädalavahetusel läheme koos Eestit avastama, aga siis tahaks hoopis sõbrannadega saunaõhtut veeta. Normaalne, et inimesed ja soovid muutuvad.
-
Külaline
On ka selline variant, et omavahel koosolemist kokku pole lepitud ja seetõttu oled pidevalt sõpradega ninapidi koos. Muidu see köis jääbki lohisema, täna mõtleb kaaslane nii, homme naa, aga kellegiga koosoldud ei saa. Või oled kokkulepitult kaaslasega koos, too aga istub telefonis ja suhtleb samal ajal oma sõpradega. See ka ei lähe.Tolmukübe kirjutas: ↑26 Sept 2025 17:13 Kui pole kokku leppinud, kuidas te siis rahumeelselt lahendate, palju ta on sinuga, palju sõpradega, palju hobidele ja sugulastele jääb.. No kui pole kokku leppinud, kas siis ei tule draamat, et "oled pidevalt sõpradega ninapidi koos, minu jätad unarusse"? Või see köis nii suvalt lohiseb, täna nii, homme naa...
No kui inimesed ja soovid muutuvad, siis kokkulepped ka muutuvad. Lugesin, kuidas ühe tuntud inimese naine ütles, et elu näinud inimestena leppisime kokku, et näeme üksteist vähemalt 3x kuus. Ja need inimesed ei olnud enam esimeses nooruses. Seega, mingid kokkulepped peaks olema, nt kes maksab üüri ja kes ostab süüa, jne. Siis tekib tunne, et paar toimib nagu meeskond. Üks panustab, teine panustab. Mitte nii, et kuidas juhtub. Aga nagu siinsetest vastustest näha, saab ka ilma kokkulepeteta.Külaline kirjutas: ↑27 Sept 2025 01:11Sa ei tea vist abielust ega üldse koos elamisest mitte midagiTolmukübe kirjutas: ↑26 Sept 2025 17:13 Kui pole kokku leppinud, kuidas te siis rahumeelselt lahendate, palju ta on sinuga, palju sõpradega, palju hobidele ja sugulastele jääb.. No kui pole kokku leppinud, kas siis ei tule draamat, et "oled pidevalt sõpradega ninapidi koos, minu jätad unarusse"? Või see köis nii suvalt lohiseb, täna nii, homme naa...
Kõik suhted muutuvad ju ajas pidevalt sõltuvalt elu kulgemisest ja suhete iseloomust.
Leppisid 5 aastat tagasi kokku, et igal nädalavahetusel läheme koos Eestit avastama, aga siis tahaks hoopis sõbrannadega saunaõhtut veeta. Normaalne, et inimesed ja soovid muutuvad.
No just. Inimesed on erinevad, seega ka suhted on erinevad. On, kellel vbl niisama toimib, aga on, kes eelistab sõpru kaasale, või hobisid, siis tekib küsimus, et miks üldse koos olla. Ühine voodi, köök ja üürimaksed. No nii võib ju ka, ega ma ei vaidle. Kui aga tahad kindlustunnet, et sulle ka nö hingele midagi, siis lepitegi alguses kokku, palju kvaliteetaega koos veedate. Annab nagu kindlustunde, et teine peab oma sõna. Siis tead, mis suhe sulle pakub. Kui aga nagunii tahab enamus aega sinuga veeta, siis pole nö kokkuleppeid vaja, nagunii kogu aeg käepärast võtta. Siis vbl vastupidised kokkulepped, kui palju sul endale aega vaja on, ei saa ainult hommikust õhtuni ninapidi koos olla, muu elu ka olemas.Külaline kirjutas: ↑27 Sept 2025 07:54On ka selline variant, et omavahel koosolemist kokku pole lepitud ja seetõttu oled pidevalt sõpradega ninapidi koos. Muidu see köis jääbki lohisema, täna mõtleb kaaslane nii, homme naa, aga kellegiga koosoldud ei saa. Või oled kokkulepitult kaaslasega koos, too aga istub telefonis ja suhtleb samal ajal oma sõpradega. See ka ei lähe.Tolmukübe kirjutas: ↑26 Sept 2025 17:13 Kui pole kokku leppinud, kuidas te siis rahumeelselt lahendate, palju ta on sinuga, palju sõpradega, palju hobidele ja sugulastele jääb.. No kui pole kokku leppinud, kas siis ei tule draamat, et "oled pidevalt sõpradega ninapidi koos, minu jätad unarusse"? Või see köis nii suvalt lohiseb, täna nii, homme naa...
-
Külaline
Otseseid kokkuleppeid eriti ei ole. On see, et mul peab olema iga päev tunnike mulle endale. Ei mingit segamist mehe poolt. Ei musisid-kallisid või muud tegevust. Pean saama olla üksi, täiesti omaette.Tolmukübe kirjutas: ↑26 Sept 2025 16:12 No näiteks. Seitse päeva nädalas. Kas teil on kokku lepitud, mitu päeva nädalas koos midagi teete? Et on nö meie aeg. Ja mitu päeva nädalas teete omi asju (hobid, sõbrad, sugulased, puhkus omaette - siin ma mõtlen, et on kodune, aga ei suhtle, nt loeb raamatut, istub arvutis, vaatab telekat, pikutab niisama). Peaks olema mingid kokkulepped. Et aeg endale, ja aeg suhtele. Kas olete ajajaotusega rahul? Või võiks üht aega rohkem olla, kui teist?
Üle 20 aasta abielu - ja pole mingeid kokkuleppeid, kui miski kummalgi ei meeldi, eks siis tuleb sellest juttu teha ja püüame jooksvalt olukorda muuta, nii et mõlemal oleks ok. Kui oleksime mõlemad superekstravertsed inimesed, kes töövälisel ajal aina ringi tuulaks ja sajas erinevas projektis osaleks ja iga päev oleks mitu hobitegevust, siis ilmselt oleks küll kasu teadlikust planeerimisest, et vot kolmapäevad on meie õhtud, sinna me muid kohustusi ei võta. Aga me oleme pigem introvertsusesse kalduvad nohikud, koos oleme kindlasti rohkem õhtuid kui lahus, seega pigem vahel tahakski hoopis täitsa üksi olla ja selleks tuleb aega planeerida, mitte ei pea pingutama, et koos olemiseks aega ja kohta leida.
-
Külaline
no näiteks sel nädalal minu ja abikaasa ühine aeg:
KNR hommikul 20min ühiselt koos autos tööle sõites (ET läksin mina oluliselt hiljem): mees viis minu varahommikul tööle, siis sõitis edasi oma töö juurde.
ETKN+P sõime/sööme koos õhtust, ETKNP läksime/läheme ühte voodisse magama.
reede õhtust pühapäeva õhtuni oleme sel nädalal eri linnades: mina kodus, mees meie suvekodus viimaseid suvehooaja õuetoimetusi tegemas.
Abielus 27 aastat.
Kui kuskile on vaja koos minna, siis lepime eelnevalt kokku. nt ühised sünnipäevadele minekud koos. teatriskäigud. kontserdikülastused. tööpäevadel üldjuhul mõlemad tööl, mina jõuan koju ca 16st, mees umbes 19st. nädalavahetustel vahel koos, vahel eraldi, kuna meil on mitu erinevat kinnisvara.
KNR hommikul 20min ühiselt koos autos tööle sõites (ET läksin mina oluliselt hiljem): mees viis minu varahommikul tööle, siis sõitis edasi oma töö juurde.
ETKN+P sõime/sööme koos õhtust, ETKNP läksime/läheme ühte voodisse magama.
reede õhtust pühapäeva õhtuni oleme sel nädalal eri linnades: mina kodus, mees meie suvekodus viimaseid suvehooaja õuetoimetusi tegemas.
Abielus 27 aastat.
Kui kuskile on vaja koos minna, siis lepime eelnevalt kokku. nt ühised sünnipäevadele minekud koos. teatriskäigud. kontserdikülastused. tööpäevadel üldjuhul mõlemad tööl, mina jõuan koju ca 16st, mees umbes 19st. nädalavahetustel vahel koos, vahel eraldi, kuna meil on mitu erinevat kinnisvara.
-
Külaline
Lihtsalt huvi pärast küsin, et miks sa koos mehega suvekodus ei käi?Külaline kirjutas: ↑27 Sept 2025 17:50reede õhtust pühapäeva õhtuni oleme sel nädalal eri linnades: mina kodus, mees meie suvekodus viimaseid suvehooaja õuetoimetusi tegemas.
-
Külaline
mina olen sel nädalavahetusel kodus erinevaid asju teinud: õunu korjanud, hoidiseid teinud, pesu pesnud, maja ja aeda koristanud, homme vaja veel järgmise nädala loengumaterjalid üle vaadata ja triikida. mehe põhisoov oli suvilas veel viimast korda sel suvel muru ära niita (kodus niidab laps), ebaküdooniad ära korjata ja kohalikul surnuaial vanemate haual ära käia.
too suvila asub meie kodust 3h autosõidu kaugusel, minu meelest arutult kaugel ja tohutu ajaraiskamine sinna pidevalt edasi-tagasi sõita, aga mehe jaoks on see sentimentaalsete lapsepõlvemälestustega seotud, seega maha müüa ka ei saa esialgu.
-
Külaline
Suhtele ei ole mingit eraldi aega vaja - sa oled 24h suhtes, mitte mingil spetsiaalselt valitud ajahetkel. Samamoodi nagu sa oled ema, õde, tütar vmt. See on osa sinu identiteedist, millest lähtuvalt sa teed jooksvalt mingeid valikuid.Tolmukübe kirjutas: ↑26 Sept 2025 16:12 No näiteks. Seitse päeva nädalas. Kas teil on kokku lepitud, mitu päeva nädalas koos midagi teete? Et on nö meie aeg. Ja mitu päeva nädalas teete omi asju (hobid, sõbrad, sugulased, puhkus omaette - siin ma mõtlen, et on kodune, aga ei suhtle, nt loeb raamatut, istub arvutis, vaatab telekat, pikutab niisama). Peaks olema mingid kokkulepped. Et aeg endale, ja aeg suhtele. Kas olete ajajaotusega rahul? Või võiks üht aega rohkem olla, kui teist?
Ilmselt sellepärast, et seal peab ta oma tangiakusid liigutama ja see väsitab.
-
Külaline
Midagi siin ei lohise, ära fantaseeri. Kui tekib tunne, et koos on vähe aega, siis räägitakse sellest ja võetakse midagi koos ette, mõni üritus koos või muud toredat. Ja tavaliselt töö-ja pereinimesel pole nagunii aegagi olla pidevat sõpradega. Meil on pigem, et mõnel õhtul tuleb sõpradega olemiseks spets aega võtta kuus, et natukene kodust välja. Trenn jms on suht elementaarne enese eest hoolitsemine, et tavaline trennikoormus 2-3 õhtul nädalas ei peaks nüüd küll suhtele põntsu panema. Me üsna kodused inimesed ka, pealegi töötame palju kodukontoris, koosolemiseks aega ja tahtmist jagub.Tolmukübe kirjutas: ↑26 Sept 2025 17:13 Kui pole kokku leppinud, kuidas te siis rahumeelselt lahendate, palju ta on sinuga, palju sõpradega, palju hobidele ja sugulastele jääb.. No kui pole kokku leppinud, kas siis ei tule draamat, et "oled pidevalt sõpradega ninapidi koos, minu jätad unarusse"? Või see köis nii suvalt lohiseb, täna nii, homme naa...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], taivopalm ja 4 külalist