Molutamine või depressioon
-
Külaline
Molutamine või depressioon
Kas mu mehel võib olla stess või depressioon.
Tööl käib. Peale tööd istub teleka ees, telefon käes.
On see normaalne molutamine või depressiooni näitaja?
-
Külaline
Kui vana ta on? Ma enne 50a silkasin kogu aeg ringi, nüüd 55a ja tahangi ainult kodus teleka ees molutada telefon peos.Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2025 12:07 Kas mu mehel võib olla stess või depressioon.
Sõltub, milline meeleolu tal on. Kui on kurvapoolne või rõhutud, eks siis ikka depressiooni poole see asi kaldub. Kui aga meeleolu on selline, nagu ennevanastigi, siis võib lihtsalt nt vanusest tingitud laiskus (nn. molutamine) olla, või on tööst väsima hakanud, või on tervisega midagi, et muud teha ei jaksa - variante on mitmeid.
-
Külaline
Pigem on su kallil mehel ekraanisõltuvus.Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2025 12:07 Kas mu mehel võib olla stess või depressioon.
-
Külaline
Ekraanist eemaldumine oleks samm depressiooni vastu.
-
Külaline
Nii napi info põhjal ei oska mitte midagi arvata.Guest kirjutas: ↑21 Sept 2025 12:07 Kas mu mehel võib olla stess või depressioon.
Samas, üldiselt tahavad paljud inimesed pärast täistööpäeva lihtsalt molutada. Minule endale meeldib ka tulla õhtul koju, süüa ja visata end mõnusalt diivanile pikutama. Vaataks telekat, näpiks natuke nutikat, lobiseks pereliikmetega, mängiks lapsega kabet. Ei ole soovi hüpata ja kuskile tormata.
-
Külaline
Tundub, nagu see mõttetu skrollimine või ekraanivaatamine "lõõgastaks" aju, et saab mõttetööst puhata. Tegelikult muidugi vastupidi, raiskab aega, väsitab veel enam silmi (kui niigi töö arvutiga) ja aju, keha vajab liikumist. Palju parema enesetunde saaks jalutamisest, hobist jms.
On ju vahe, kas ta on kõigest tüdinud ja lihtsalt ei taha/jaksa enam midagi muud teha, või on see tema viis ennast ümber lülitada tööst (või ongi ekraanisõltlane, väga tõenäoline variant), muul ajal ikkat on tegus ka, nt nädalavahetusel. nn funtsioneeriv depressiivik ei elavne ka nädalavahetusel, vastupidi. Aga näägutmine (kõige paremate kavatsustega) "mis sa siin istud, tule- tee- ole..." ei aita, tuleb teistmoodi motiveerida.
On ju vahe, kas ta on kõigest tüdinud ja lihtsalt ei taha/jaksa enam midagi muud teha, või on see tema viis ennast ümber lülitada tööst (või ongi ekraanisõltlane, väga tõenäoline variant), muul ajal ikkat on tegus ka, nt nädalavahetusel. nn funtsioneeriv depressiivik ei elavne ka nädalavahetusel, vastupidi. Aga näägutmine (kõige paremate kavatsustega) "mis sa siin istud, tule- tee- ole..." ei aita, tuleb teistmoodi motiveerida.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], rucola ja 7 külalist