Veidrikud

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Veidrikud

Postitus Postitas Külaline »

Delfis on artikkel veidrikest. Millised punktid ja omadused seal välja on toodud?
Külaline

Küll loeks, aga ei leia
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Kellegi Britt Erneweini IMHO subjektiivne, üldistav ja natuke halvustav psühhoanalüüs Delfi Naistekas. Loodetavasti ei teki teil selle peale tunnet, et iga kummaliselt käituva mehe (või naise) põues on pussnuga ja peas halvad kavatsused. :P Aga siin see lugu on, palun, ole lahke:

"Kui ka sinagi oled mõnikord pidanud juurdlema, kas sinu vastas on mees, kes on lihtsalt sotsiaalsetes olukordades häbelik ja kogenematu või on tegu täieliku veidrikuga, siis Relationship Rules on kokku pannud 10 märki, mis aitavad sul seda mõista.

1. Ta ei austa su isiklikku ruumi

Kui ta seisab sulle pidevalt nii lähedal, et sul on ebamugav, naaldub kogu aeg sinu suunas ilma, et sa selleks märku annaks või surub oma keha sinu vastu olenemata sellest, et ruumi on palju, on tegu punase lipuga. Isikliku ruumi austamine on märk austusest. Veidrikel on seda raske mõista.

Kellegi pidev jõllitamine ilma silmkontakti hetkekski katkestamata, on lihtsalt veider.

2. Ta jõllitab sind pidevalt

Väike silmkontakt on tervitatav. Ka väike naeratus on tore. Aga kui tema silmad muud ei tee kui puurivad sind, võib see tekitada ebamugavust. Kellegi pidev jõllitamine ilma silmkontakti hetkekski katkestamata, on lihtsalt veider.
3. Ta esitab kohe tutvudes liiga palju isiklikke küsimusi

Te tutvusite veerand tundi tagasi, aga juba küsib ta su eelnevate suhete ja armuelu kohta, tahab teada täpsemalt kus sa elad, kas sa magad üksinda. Veidrikud ei oska usaldust üles ehitada, vaid sõidavad buldooseriga üle su piiride.

Veidrikud kipuvad arvama, et järjepidev tülitamine on atraktiivne.

4. Ei pole tema jaoks aktsepteeritav vastus

Vahet pole kas teemaks on sulle joogi ostmine, su telefoninumbri saamine või lihtsalt kokku saamine. Veidrikud kipuvad arvama, et järjepidev tülitamine on atraktiivne. Olgu öeldud, et see ei vasta tõele.
5. Ta teeb kummalisi komplimente

Selle asemel, et öelda, et sa näed hea välja, kommenteerib ta su erinevaid kehaosasid või sosistab sulle kõrva midagi, mis sind õudusest värisema paneb. Tema komplimendid pole armsad ega siirad.
6. Ta ilmub kohtadesse, kuhu ei peaks

Mainisid talle jutu sees jõusaali, kus käid või oma lemmikut toidukohta ja nüüd on ta nendes pidevalt? See ilmselt pole kokkusattumus. Veidrikud jätavad säärased detailid meelde ja kasutavad neid sulle ligi pääsemiseks.

Veidrikud on harva valjud peohinged, enamasti on nad lausa hirmutavalt vaiksed.

7. Ta jälgib pidevalt teisi eemalt

Pidudel või muudel seltskondlikel üritusel püsib ta reeglina nurgas ja vaiksena. Jätab endast mulje nagu ta jälgiks kõike, mida teised teevad. Veidrikud on harva valjud peohinged, enamasti on nad lausa hirmutavalt vaiksed.
8. Ta leiab su koheselt sotsiaalmeediast

Sa ei öelnud talle kunagi oma perekonnanime, aga äkitselt on ta sind Facebookis sõbraks lisanud ja saadab kell kolm öösel sulle Instagramis sõnumeid. Veidrikud kasutavad internetti nagu jälitamisseadet.
9. Tal on kummaline huumor

Naljad vägivalla kohta, naljad su keha kohta, naljad mille üle keegi ei naera. Veidrikel on kombeks ebasobivaid asju öeldes väita, et nad tegid lihtsalt nalja. Enamasti on see olukorra päästmiseks ja naljast oli asi kaugel.

Veidrikel on energia, mida sõnad ei suuda alati edasi anda, aga keha tunnetab selle ära.

10. Su sisetunne ütleb, et midagi on valesti

Peamine, mida peaksid usaldama, on tegelikkuses hoopiski su enda sisetunne. Kui keegi tekitab sinus tunde, et sul pole turvaline ja su keha tõmbub krampi, siis rohkem tõestust polegi sul vaja. Veidrikel on energia, mida sõnad ei suuda alati edasi anda, aga keha tunnetab selle ära.

Ilmselgelt ei tähenda see, et iga veidi kummaliselt käituv mees oleks veidrik. Aga iga mees, kes ei austa su piire, on seda küll. Seega usalda oma sisetunnet, oska tähele panna märke, mis viitavad punastele lippudele ja ära karda eemalduda kui keegi sinus ebamugavust tekitab. "
Külaline

Aitäh Egalitaar. Olid abiks.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Minu meelest see kirjeldab küll pigem creepe, mitte veidrikke. Veidrikud hõlmavad küll üsna laia skaala (selle normaalsem ots on minu meelest just huvitavad, ägedad inimesed), aga kui kellegi käitumine juba vastikusjudinaid või hirmu tekitab, siis pole tegu enam veidrikuga. Veidrik on kahjutu. Kui ma peaksin kirjeldama veidrikku, siis oleks selleks sihuke hajameelse professori tüüp, kes võib-olla on mõnes valdkonnast pisut liiga vaimustunud ja ei märka alati teiste inimeste signaale adekvaatselt tõlgendada, kuid oma olemuselt pole pahatahtlik ega perversne.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

iiR kirjutas: 25 Sept 2025 15:10 Minu meelest see kirjeldab küll pigem creepe, mitte veidrikke. Veidrikud hõlmavad küll üsna laia skaala (selle normaalsem ots on minu meelest just huvitavad, ägedad inimesed), aga kui kellegi käitumine juba vastikusjudinaid või hirmu tekitab, siis pole tegu enam veidrikuga. Veidrik on kahjutu. Kui ma peaksin kirjeldama veidrikku, siis oleks selleks sihuke hajameelse professori tüüp, kes võib-olla on mõnes valdkonnast pisut liiga vaimustunud ja ei märka alati teiste inimeste signaale adekvaatselt tõlgendada, kuid oma olemuselt pole pahatahtlik ega perversne.
Autor paneb kõik ühte patta,nii creep'id ahistajad kui "veidrikud". Näiteks punkt 7. "veidrik" võib olla lihtsalt uje inimene, asperger, introvert, pohmellis, halvas tujus, tervis jukerdab, mida vaid - seinast seina. Mis näitab, et ta pole isegi viitsinud teemat sügavamalt analüüsida, lihtsalt vorpis kähku mingi loo valmis ja hakkas uut kirjutama. Tänapäeva ajakirjanikud löövad kvantiteedi mitte kvaliteediga.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Egalitaar kirjutas: 25 Sept 2025 15:17
iiR kirjutas: 25 Sept 2025 15:10 Minu meelest see kirjeldab küll pigem creepe, mitte veidrikke. Veidrikud hõlmavad küll üsna laia skaala (selle normaalsem ots on minu meelest just huvitavad, ägedad inimesed), aga kui kellegi käitumine juba vastikusjudinaid või hirmu tekitab, siis pole tegu enam veidrikuga. Veidrik on kahjutu. Kui ma peaksin kirjeldama veidrikku, siis oleks selleks sihuke hajameelse professori tüüp, kes võib-olla on mõnes valdkonnast pisut liiga vaimustunud ja ei märka alati teiste inimeste signaale adekvaatselt tõlgendada, kuid oma olemuselt pole pahatahtlik ega perversne.
Autor paneb kõik ühte patta,nii creep'id ahistajad kui "veidrikud". Näiteks punkt 7. "veidrik" võib olla lihtsalt uje inimene, asperger, introvert, pohmellis, halvas tujus, tervis jukerdab, mida vaid - seinast seina. Mis näitab, et ta pole isegi viitsinud teemat sügavamalt analüüsida, lihtsalt vorpis kähku mingi loo valmis ja hakkas uut kirjutama. Tänapäeva ajakirjanikud löövad kvantiteedi mitte kvaliteediga.
Nojah, võibolla muidugi on ka viga eeldada, et antud üllitisel midagi ajakirjandusega pistmist on, pigem ongi lihtsalt mingi kehvake tõlge kuskilt kollasest väljaandest.
Külaline

Ma just pidin ütlema, et inimene, kes nii käitub, pole mitte veidrik, vaid täielik creep. Veidrik on see, kellel on kumbki sokk ise paarist. Või see, kes otsustab jalgsi ümber maailma rännata. Mitte mingi haige tüüp, kes sind jälitab ja ahistab.
Külaline

Ma saan aru, et siin on juhtunud tõlkeprobleem. Nemad r'äägivadki creep'st, kes oleks pigem ahistaja või midagi muud, aga eesti keeles veidrik on selle kohta liiga leebe väljend.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 4 külalist