Tööalane roteerumine

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 21 Sept 2025 07:20
Guest kirjutas: 20 Sept 2025 21:17
Guest kirjutas: 20 Sept 2025 18:55 Alustasin just asutusesisest roteerumist teises valdkonnas. Töö on huvitav ja tore, roteerumise tähtaeg on 1 aasta.

Küsimus on palga kohta. Meil on igal aastal novembris palgaläbirääkimised. Kui ma nüüd roteerusin teise osakonda, siis jään ma ilmselgelt enda päris ametikoha palga läbirääkimisest välja. Ilmselt oleksin palka juurde saanud, kuna olen meie osakonna parim töötaja.

Kui ma siis nüüd pärast roteerumistähtaega oma vanale kohale platseerun, siis ma olen ilmsel oma osakonna kõige madalama palgaga töötaja.

Küsimus. Kas ja kuidas sellisel puhul töötasu ja palgatõusu arvestatakse? Siinkohal ütlen, et osakond, kus praegu ajutiselt töötan on oluliselt suurema palgaga, kui mu nn päris töökoht. Uuena mulle loomulikult aga ei pakuta nende palka.
Mis selle roteerumise mõte on, lihtsalt huvi pärast töötad aasta aega teises osakonnas, et pärast enda omas madalamat palka saada?
Silmaringi laiendamine. Teadmiste ja oskuste suurendamine.
Kui sul oma osakonda naastes on laiem silmaring ja rohkem teadmisi-oskusi kui varem, siis peaks su palka just ju tõstetama, vastasel juhul ei ole sellel roteerimisel ju üldse mingit pointi, kui seda kasutatakse selleks, et kõrgema kvalifikatsiooniga töötajaid palgatõusust eemal hoida.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Sept 2025 12:46
Guest kirjutas: 20 Sept 2025 21:17
Mis selle roteerumise mõte on, lihtsalt huvi pärast töötad aasta aega teises osakonnas, et pärast enda omas madalamat palka saada?
Kui sul oma osakonda naastes on laiem silmaring ja rohkem teadmisi-oskusi kui varem, siis peaks su palka just ju tõstetama, vastasel juhul ei ole sellel roteerimisel ju üldse mingit pointi, kui seda kasutatakse selleks, et kõrgema kvalifikatsiooniga töötajaid palgatõusust eemal hoida.
No ju tõstetaksegi, aga alles aasta pärast, kui olen vanale kohale naasnud ja uus palgaläbirääkimiste aeg algab. Aasta aega saan ma teistest, endistest kolleegides, vähem palka. Ja mõistagi ka uutest kolleegidest.
Külaline

Kui palgavahe nii suur probleem on, miks siis üldse nõus sellise muudatusega olid? See pidi ju ometi ennem lepingulisa allkirjastamist selgitatud olema?!?
Külaline

Täitsa ausalt, mis sellise roteerumise mõte võiks olla?

Mina küll ei usuks, et nt koolis saaks "roteerumise korras" kehalise õpsi kohustuslikus korras aastaks suunata gümnaasiumi lõpuklassile matemaatikat või keemiat õpetama. Või ei ministeeriumi personaliosakonna töötaja peaks hakkama üleöö arvutivõrgu administraatoriks. Või et PERHi või ITK gastroenteroloog peaks hakkama juba järgmisest nädalast hoopis sama haigla silmakliinikus silmaoppe tegema.
Absurdne ju.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Sept 2025 14:49
No ju tõstetaksegi, aga alles aasta pärast, kui olen vanale kohale naasnud ja uus palgaläbirääkimiste aeg algab. Aasta aega saan ma teistest, endistest kolleegides, vähem palka. Ja mõistagi ka uutest kolleegidest.
Aasta aega pole siis ülemustele aru saada, et sul on nüüd rohkem oskusi-teadmisi ja seda hoolimata asjaolust, et nad ise saatsid sind spetsiaalselt neid hankima? Nüüd pead hakkama neile seda läbirääkimistega tõestama??
Külaline

Guest kirjutas: 21 Sept 2025 15:05 Täitsa ausalt, mis sellise roteerumise mõte võiks olla?

Mina küll ei usuks, et nt koolis saaks "roteerumise korras" kehalise õpsi kohustuslikus korras aastaks suunata gümnaasiumi lõpuklassile matemaatikat või keemiat õpetama. Või ei ministeeriumi personaliosakonna töötaja peaks hakkama üleöö arvutivõrgu administraatoriks. Või et PERHi või ITK gastroenteroloog peaks hakkama juba järgmisest nädalast hoopis sama haigla silmakliinikus silmaoppe tegema.
Absurdne ju.
Eespool sai juba öeldud, et silmaringi, teadmiste ja oskuste laiendamine. Mõistagi ei tööta ma haiglas ega koolis, kus on oma töö tegemiseks vajalik konkreetne haridus. Konkreetne osakond, kuhu tööle läksin on üsna tugevas seoses selle osakonna tööga, kus ma seni olin. Nii et töö tegemiseks piisab täiesti tavalisest väljaõppest, osad asjad olid teada ka enda tööst. Lihtsalt üks kõrvalharu minu senisest töös, mis läheb rohkem süvitsi ja kaugemale, kui senises töös oli vaja.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Sept 2025 15:23
Aasta aega pole siis ülemustele aru saada, et sul on nüüd rohkem oskusi-teadmisi ja seda hoolimata asjaolust, et nad ise saatsid sind spetsiaalselt neid hankima? Nüüd pead hakkama neile seda läbirääkimistega tõestama??
Sa saad valesti aru! Ma räägin sellest, et palgaläbirääkimised toimuvad meie asutuses novembris. Mina aga alustasin uues kohas tööd septembri alguses. Seega, minu palka tõenäoliselt novembris ei tõsteta, sest ma ei ole oma praeguse ülemuse alluvuses. Järgmine palgaläbirääkimine on aasta pärast novembris. Ehk siis, kui minu vanadel kolleegidel nüüd novembris tõstetakse ja uutel ka, siis mina pean töötama väiksema palgaga kui minu vanad kolleegid. Ehkki olin hea töötaja ja koha peale jäädes oleksin ka palgatõusust osa saanud.

Tööle asudes ei tulnud tõesti pähe selle kohta küsida.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Sept 2025 15:30

Sa saad valesti aru! Ma räägin sellest, et palgaläbirääkimised toimuvad meie asutuses novembris. Mina aga alustasin uues kohas tööd septembri alguses. Seega, minu palka tõenäoliselt novembris ei tõsteta, sest ma ei ole oma praeguse ülemuse alluvuses. Järgmine palgaläbirääkimine on aasta pärast novembris. Ehk siis, kui minu vanadel kolleegidel nüüd novembris tõstetakse ja uutel ka, siis mina pean töötama väiksema palgaga kui minu vanad kolleegid. Ehkki olin hea töötaja ja koha peale jäädes oleksin ka palgatõusust osa saanud.

Mis sind nüüd takistab suud lahti tegemast? Praegu on alles september!
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Sept 2025 15:30

Kuna uues ametis on palgatase nagunii kõrgem, siis küsidki pea sama palga.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Mu meelest oleks väga normaalne saata eelmisele otsesele ülemusele kiri, kus ütledki, et kuna roteerusid ja palga osa jäi läbi rääkimata, siis soovid teada, millisel määral sinu palk käesoleval aastal muutub või milline on firma üldine tava roteerumiste korral palga osas. Või miks mitte seda sama küsida uuelt ülemuselt.
Külaline

Miks tagasi lähed kui seal madalam palk?
Külaline

Guest kirjutas: 22 Sept 2025 22:15 Miks tagasi lähed kui seal madalam palk?
Roteerumine tähendabki seda, et töötad ajutiselt, tähtajalise lepinguga. Kui tähtaeg saab täis, lõppeb ka rotatsioon. Kui selleks ajaks on mõni inimene lahkunud ja/või on töökäsi puudu uuel kohal, siis võib-olla saab ka tähtajatu lepinguga tööle asuda.

Üldiselt ei ole töötajal siin suurt sõnaõigust. Kui ta on hea ja usin töötaja olnud, siis võib olla saab pakkumise jätkamiseks.
Külaline

Kujutan ette, et see oleks üks esimesi küsimusi, kui see roteerumine üldse jutuks tuli. Loomulikult räägitakse see selgeks ja lepingu tingimustes saab samuti paika panna, ka etteulatavalt. Kui sa siis ei julgenud suud lahti teha, tuleks nüüd seda teha ja üle küsida.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline