Sulepadi

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Sulepadi

Postitus Postitas Külaline »

Ostsin uue sulepadja. Kui koju jõudsin ja selle kotist välja võtsin, siis sain aru, et padjal on mingi jäle hais.. Kas sellega annab midagi teha, kuidagi sellest haisust lahti saada? Või kas sellise padja võiks homme poodi tagasi viia, selline hais ei ole ju normaalne?
Külaline

Ma viiks tagasi.
Ma olen ise suur sulelemb nii vooditarvetes kui riietuses. Sulg peab saama õhutust, muidu tõmbab ja jätab soovimatu sisse, siis on pepus.
Külaline

Lisan seda ka, et sulepatju ja suletekke pese kevadel enne jaanipäevast aega. Kuivata võimalusel õues ja vali ilusad, nati tuulisemad päevad. Klopi vahepeal suled läbi, et nad eralduksid paremini ja kuivaksid paremini. Peale jaanipäeva õhuniiskus suureneb, võib sulgedesse jääda, seetõttu on kevad parim aeg.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Sept 2025 22:26Peale jaanipäeva õhuniiskus suureneb, võib sulgedesse jääda, seetõttu on kevad parim aeg.
Enne jaane oli puhas vihm ja õhuniiskus ikka väga suur. Mingil hetkel tuli põud ja õhk muutus kuivaks. Nii et vaata ikka suve ennast, mitte ära kirjuta umbluud.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Sept 2025 22:55
Külaline kirjutas: 21 Sept 2025 22:26Peale jaanipäeva õhuniiskus suureneb, võib sulgedesse jääda, seetõttu on kevad parim aeg.
Enne jaane oli puhas vihm ja õhuniiskus ikka väga suur. Mingil hetkel tuli põud ja õhk muutus kuivaks. Nii et vaata ikka suve ennast, mitte ära kirjuta umbluud.
Möödunud suvel ei muutunudki õhk kuivaks kuivatamise mõttes, muideks.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Sept 2025 00:11Möödunud suvel ei muutunudki õhk kuivaks kuivatamise mõttes, muideks.
Ei tea. Meil oli küll väga kuiv 3-4 nädalat jutti. Eks sõltub elukohast.
Enne jaani oli üliniiske, mingi kevadine kuivatamine ei tulnud jutukski..
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Mida te füüsika tunnis tegite: mida soojem on õhk seda rohkem on ta võimeline sisaldama niiskust. Ja vastupidi.
Külaline

Suletooted käivad loomulikult keemilises puhastuses, mitte ei pesta ise.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Sept 2025 10:02 Suletooted käivad loomulikult keemilises puhastuses, mitte ei pesta ise.
Loomulikult. Suled on head keemiasalvestajad. Loomulik, naturaalne elu.
Külaline

Siit soovitus mitte osta Temust või mujalt ürgkaugest veebipoest patju. Kõik kaubad tulevad sealt keemiast läbi vettinuna. Kogemata tellisin kunagi mingist Hiina poest sandaalid. Tõesti kogemata, sest poe nimi oli mingi "Tallinna Mood" vms selline, eksitas totaalselt ära ja alles peale maksmist tarnetähtaegu nähes sain aru, et Tallinnaga pole siin midagi pistmist. No ja need papud haisesid metsikult, kui kohale said. Panin nad õue seisma nädalaks, hais lahkus selle ajaga.
Külaline

Sulepatjadega on väga keeruline. Ühest küljest ei soovitata keemiaga, teisalt on ka veega pesemine üks õudus ja tulemus võib jääda kole. Olen ise proovinud pesta sulega asju, ja ei ole välja tulnud, ehkki enda meelest olen üsna kogenud perenaine. Sulepadi tuli masinast välja vettinuna ja suled on kokku kleepunud, ka tennisepallide kasutamine ei andnud head efekti. Panin küll rõdule kuivama, ja ilm oli ilus, aga ikkagi tuli järgmisel päeval padjale külge surnud kana hais. Või siis hane. Ja vot seda haisu ma oma pea alla terveks ööks küll ei soovinud. Viskasin padja minema.

Soovitan sul panna padi praegu kusagile õhurikkasse ja mitte niiskesse kohta tuulduma. Hädaga võib ka rõdul olla, kui vihm peale ei saja. Hoia teda seal mingi nädalake ja vaata siis. Tihti on netipoodide tekstiiltoodete laod koide hirmus ülepritsitud, selle vastu aitab tuulutamine.

No ja kui nädalaga see hais ikka veel kadunud pole, siis võid tagasi saata. Edaspidi osta patju parem poest, siis saad ikka kohe ninaga aru, kas tasub osta või mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Sept 2025 10:44 Siit soovitus mitte osta Temust või mujalt ürgkaugest veebipoest patju. Kõik kaubad tulevad sealt keemiast läbi vettinuna. Kogemata tellisin kunagi mingist Hiina poest sandaalid. Tõesti kogemata, sest poe nimi oli mingi "Tallinna Mood" vms selline, eksitas totaalselt ära ja alles peale maksmist tarnetähtaegu nähes sain aru, et Tallinnaga pole siin midagi pistmist. No ja need papud haisesid metsikult, kui kohale said. Panin nad õue seisma nädalaks, hais lahkus selle ajaga.
Ise ostan kõik suletooted Joutseni omad, pole lõhna ja hea kvaliteet.
Külaline

Ma ostsingi poest, mitte netipoest. Padi on pakitud lukuga kilepakki ja ma lihtsalt ei taibanud seda lukku lahti teha ja nuusutada. Eks järmine kord olen targem ja nuusutan atja.

Kirjade järgi tundus muidu usaldusväärn: 100% pardisulgedest padi, pealiskangas q00% naturaalne puuvill, toodetud Eestis.
Unemaailm. Ma ei tea, on ebakvalittetne töö või halvasti hoitud või milles asi... Ma kusjuures ei le väga lõhnatundlik inimene, aga pead sedasi haisevale padjale panna küll ei suuda. Samas nii lõhnatundlik ma ei ole, et poes oleksin läbi kile seda lõhna märganud. Öö läbi oli rõdul lahtise rõduakna all, võibolla veidi on nõrgmaks läinud, aga võibolla on see mu soovunelm lihtsalt, ei tea.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Sept 2025 10:52 Sulepatjadega on väga keeruline. Ühest küljest ei soovitata keemiaga, teisalt on ka veega pesemine üks õudus ja tulemus võib jääda kole. Olen ise proovinud pesta sulega asju, ja ei ole välja tulnud, ehkki enda meelest olen üsna kogenud perenaine. Sulepadi tuli masinast välja vettinuna ja suled on kokku kleepunud, ka tennisepallide kasutamine ei andnud head efekti. Panin küll rõdule kuivama, ja ilm oli ilus, aga ikkagi tuli järgmisel päeval padjale külge surnud kana hais. Või siis hane. Ja vot seda haisu ma oma pea alla terveks ööks küll ei soovinud. Viskasin padja minema.
No ma räägin teile - õige ajahetk kuivatamiseks on väga oluline! Võib ju tunduda, et augustis on kuumad kuivad ilmad jmt, aga tegelikult jääb niiskus ikkagi sisse, mõnikord ei kuiva üldse ära. Liigesehaiged ja allergikud peaksid seda kohe eriti silmas pidama.
Pesumasinast väljavõttes ongi suled kokku mässinud. Riputad kuivama, mina klopin vaibaklopperiga läbi kui on kuivanud, kuivatan veel ja ongi korras. Kõik see peab toimuma umbes 10 tunni jooksul. Kevadel. Talvel vooditarbeid ei peseks. Jätaks padjad lihtsalt kevadet ootama.
Keemilisest läbi käinud padja peal ise magada ei tahaks.

Talvel pesen mantlid samamoodi. Mul on ahiküte, riputan ahju kõrvale kuivama, suled klopin kohevaks ikka vaibaklopperiga.

Teemaalgataja padi on ilmselt niiskust saanud (niiske aasta on olnud) ning kõik tootmisest tekkinud lõhnad on nüüd lahvatanud.
Ma annaksin poele sellest teada küll.
Külaline

Jah, otsustasin, et ei hakka tuulutamise ja pesemisega jamama, viiisn täna poodi tagasi. Võibolla oleks tuulutamisega korda saanud, aga mõtlesin, et kui ei saa korda, sis kuu hiljem tagasi viies tekib juba küsimus, et olen ehk ise selle haisu sinna tekitanud. Nüüd viisin vähem kui 24 tundi peale ostmist selle tagasi, mingit probleemi ei olnud. Maksti raha välja ja kõik.

Nüüd on mul ainus mure, kust uus selline mõnus padi saada, nagu see kujult ja suuruselt ja materjalilt oli. Tahaksin samasugust mittehaisvat patja.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Sept 2025 19:55 Jah, otsustasin, et ei hakka tuulutamise ja pesemisega jamama, viiisn täna poodi tagasi. Võibolla oleks tuulutamisega korda saanud, aga mõtlesin, et kui ei saa korda, sis kuu hiljem tagasi viies tekib juba küsimus, et olen ehk ise selle haisu sinna tekitanud. Nüüd viisin vähem kui 24 tundi peale ostmist selle tagasi, mingit probleemi ei olnud. Maksti raha välja ja kõik.

Nüüd on mul ainus mure, kust uus selline mõnus padi saada, nagu see kujult ja suuruselt ja materjalilt oli. Tahaksin samasugust mittehaisvat patja.
Tubli oled!
Ma soovitada kahjuks midagi ei oska, ei tea mis turul hetkel liigub. Mulle meeldib kui sisu on vähemalt pooles ulatuses udusulgedega.
Külaline

Mul on kogemus Ralph Laureni sulejopega, mille ostsin oma teismelisele mõned aastad tagasi. Kuivalt oli ok, aga niipea, kui niiskust tekkis st läksime õue, tekkis ebameeldiv lõhn, mis meenutas märga koera. Võtsin nendega ühendust, palusid proovida keemiliselt puhastada. Puhastasin, ei mingit mõju. Seejärel käskisid tagasi saata. Ostsin uue, teisest partiist ja kõik oli normaalne.
Kuuldavasti kui suled satuvad niisked olema valmistuse käigus, tekib hallitus ja sellest on praktiliselt võimatu lahti saada, sest sa ei saa töödelda nii keemiliselt igat sulge ning päike ka nendeni ei jõua.
Padjaga veel raskem igasugune keemia, seega tagasta.
Külaline

Sulepatju kuivatan ainult pesukuivatiga. Isegi päikselise ilmaga ei saa see piisavalt ruttu kuivaks. Vahel on kuivanud mingid laigud peale jne. Kuivatist tuleb alati ilus, puhas ja kohev padi välja.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 21:49 Sulepatju kuivatan ainult pesukuivatiga. Isegi päikselise ilmaga ei saa see piisavalt ruttu kuivaks. Vahel on kuivanud mingid laigud peale jne. Kuivatist tuleb alati ilus, puhas ja kohev padi välja.
Keemilisse ei raatsi viia? Ahjaa, maksab lausa 13 eurot vms.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Sept 2025 22:10
Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 21:49 Sulepatju kuivatan ainult pesukuivatiga. Isegi päikselise ilmaga ei saa see piisavalt ruttu kuivaks. Vahel on kuivanud mingid laigud peale jne. Kuivatist tuleb alati ilus, puhas ja kohev padi välja.
Keemilisse ei raatsi viia? Ahjaa, maksab lausa 13 eurot vms.
Pesu peaksin ka äkki kuskil pesumajas pesema? Milleks mul see kuivati siis kodus ruumi võtab?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Triibu ja 4 külalist