Seriaal "Pulss"

käsitöö, kunst, raamatud jm
Vasta
Külaline

Seriaal "Pulss"

Postitus Postitas Külaline »

Mulle väga meeldib see seriaal, aga mõned asjad on natuke imelikud. Haiglas on arstid ja eriti kirurgid sellised kunnid, et võivad kõike teha. Peaarst on loll, kes kaitseb ainult kirurge, teisi mitte. Arstid saavad mingit ulmepalka ja ikka virisevad ja lähevad veel erakliinikusse tööle, et veel rohkem saada. Õdede elu on täielik orjus, palka saavad vähe, neid sõimavad arstid ja patsiendid. Palk on nii väike, et mõni on pidevalt võlgades ja peab prostituudiks hakkama. Kogu sõimu peavad alati ära kannatama, ei tohi ärritunult patsiendile midagi öeldagi, kohe saavad kaebuse. Isegi kõige leebemad patsiendid võivad iga kell ära keerata ja sõimlema hakata vittu ja pergele. Ma vaatan, et Eestis on siis ikka parem õdedel töötada. Kui mina haiglas olin, siis pidiid patsiendid olema madalamad kui muru, ikka õde sõimas, kui tahtis, mitte patsient. Pooled olid umbkeelsed. Tuli minu juurde ja tõmbas raksaki teki pealt ja kukkus operatsioonihaava läraki-läraki puhastama, nii et pidin valust karjuma hakkama. Ühtki sõna ei öelnud, mis ta teeb või miks ta tuli.
Külaline

See on ju ikkagi seriaal, mitte päriselu 😀
Ongi asjad väheke üle võlli keeratud ka seal. Ei ole tegelt Soomes selline haiglaelu.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 15:00 See on ju ikkagi seriaal, mitte päriselu 😀
Ongi asjad väheke üle võlli keeratud ka seal. Ei ole tegelt Soomes selline haiglaelu.
Seda kindlasti, aga mõtlen lihtsalt, et miks seda haiglaelu sellisena tahetakse näidata üldse. Nagu õde oleks mingi suur ohver, kelle elu on nii jube.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 15:21
Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 15:00 See on ju ikkagi seriaal, mitte päriselu 😀
Seda kindlasti, aga mõtlen lihtsalt, et miks seda haiglaelu sellisena tahetakse näidata üldse. Nagu õde oleks mingi suur ohver, kelle elu on nii jube.
Et põnevust oleks.
Külaline

See on ju film mitte päriselu. Haiglast on lihtne seriaali teha, kuna saab kergelt erinevaid karaktereid ning juhtumeid sisse tuua ja ka kiirelt välja viia. Saab tekitada erinevaid suhteliine patsient-arst, arst-õde jne
Külaline

Mina vaatan ja mõtlen kas soomlased ongi on sellised, nagu seriaalis paistab. Ei tundu lahked ega viisakad med personali vastu. Muudkui nõuavad ja nö ütlevad ausalt. Ma ei mõtle neid patsiente, kes ära pööravad. Aga enamus kes tulevad, muudkui nõuavad, tunduvad kurjad, pidades end kõige tähtsamaks. Või see emo ja haigla on nende viimne piir, nii stress olukord, mis tekitab sellise käitumise. Ja muidu on soomlased ikka õnnelik rahvas, maailma õnnelikum.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 07:34 Mina vaatan ja mõtlen kas soomlased ongi on sellised, nagu seriaalis paistab. Ei tundu lahked ega viisakad med personali vastu. Muudkui nõuavad ja nö ütlevad ausalt. Ma ei mõtle neid patsiente, kes ära pööravad. Aga enamus kes tulevad, muudkui nõuavad, tunduvad kurjad, pidades end kõige tähtsamaks. Või see emo ja haigla on nende viimne piir, nii stress olukord, mis tekitab sellise käitumise. Ja muidu on soomlased ikka õnnelik rahvas, maailma õnnelikum.
noh ega meilgi suurt õnnelikud ja rahulolevad ei ole, samasugused nõudvad ja pahurad ja oma õigust täis.
Külaline

Mina jälle ei saa aru, kas seal need õed on õed või hoopis sanitarid. Ühel hetkel assisteerivad südameoppi, teisel hetkel vahetavad voodipesu. Või käibki Soomes nii?

Ja muidugi need juhtumid ise. Nt. Tippsportlane sööb suvalist Hiinast tellitud toidulisandit. Kui usutav see nüüd on? Aga eks see läheb sinna seriaali huvitavamaks tegemise kategooriasse.
Külaline

Minu arust ka soomlased on suht viisakad, aga seal kõik patsiendid kukuvad kohe sõimlema, kui midagi ei meeldi. Eestis olen palju haiglas olnud, ei ole ühtki sõimlejat näinud, kuigi põhjust oleks küll. Pigem on õed ülbed (eranditega), arstid on toredad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline