Tööalane roteerumine

Külaline

Tööalane roteerumine

Postitus Postitas Külaline »

Alustasin just asutusesisest roteerumist teises valdkonnas. Töö on huvitav ja tore, roteerumise tähtaeg on 1 aasta.

Küsimus on palga kohta. Meil on igal aastal novembris palgaläbirääkimised. Kui ma nüüd roteerusin teise osakonda, siis jään ma ilmselgelt enda päris ametikoha palga läbirääkimisest välja. Ilmselt oleksin palka juurde saanud, kuna olen meie osakonna parim töötaja.

Kui ma siis nüüd pärast roteerumistähtaega oma vanale kohale platseerun, siis ma olen ilmsel oma osakonna kõige madalama palgaga töötaja.

Küsimus. Kas ja kuidas sellisel puhul töötasu ja palgatõusu arvestatakse? Siinkohal ütlen, et osakond, kus praegu ajutiselt töötan on oluliselt suurema palgaga, kui mu nn päris töökoht. Uuena mulle loomulikult aga ei pakuta nende palka.
Külaline

Püha Jumal küll, miks mingi suvalise arutle.ee foorumi inimesed peaks teadma Teie ettevõtte personali ja palgapoliitikat?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 19:27 Püha Jumal küll, miks mingi suvalise arutle.ee foorumi inimesed peaks teadma Teie ettevõtte personali ja palgapoliitikat?
TA küsis pigem üldise tava kohta.
Külaline

Sõltub puhtalt tööandja tujust ja kuidas sa ülemustele meeldid.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 19:47

TA küsis pigem üldise tava kohta.
Vaevalt siin on mingit üldist tava. Puhtalt töötaja ja tööandja vahelise kokkuleppe küsimus.
Külaline

No kui roteerumise aeg on 1 aasta, siis jõuad ju täpselt enne järjekordseid palgaläbirääkimisi oma vanale kohale tagasi. Eks siis saadki teada, kuivõrd sinust hoolitakse - kas tõstetakse palk teistega samale tasemele või jääb see aste madalamaks, sest üks aasta jäi vahele.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Sept 2025 18:55kuna olen meie osakonna parim töötaja.
Kust sa seda nii täpselt tead?

Ise arvad seda? Kui aga ülemus seda öelnud on, siis ju tagasi minnes oma osakonda ei teki ka küsimust, et saad palka juurde.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 19:57 No kui roteerumise aeg on 1 aasta, siis jõuad ju täpselt enne järjekordseid palgaläbirääkimisi oma vanale kohale tagasi. Eks siis saadki teada, kuivõrd sinust hoolitakse - kas tõstetakse palk teistega samale tasemele või jääb see aste madalamaks, sest üks aasta jäi vahele.
Peaks jääma aste madalamaks, sest ta alles peab ju uute arengutega end kurssi viima, seega pole oma ametikohal nii professionaalne kui enne.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 20:13

Ise arvad seda? Kui aga ülemus seda öelnud on, siis ju tagasi minnes oma osakonda ei teki ka küsimust, et saad palka juurde.
Ma tean seda oma müügitulemuste pealt, mis mul on meie osakonna kõige kõrgem.
Külaline

See roteerumine oli siis kohustuslik ja sunniviisiline? Ja selle kokkuleppimise käigus mingeid palgakokkuleppeid siis ei tehtud? Selle sama teema oleks saanud ju siis läbi rääkida, et millal või mille alusel sul palgatõusu arutama hakatakse, ja kui sulle poleks sobinud, siis sa polekski kuskile roteerunud ju.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 20:36

Ma tean seda oma müügitulemuste pealt, mis mul on meie osakonna kõige kõrgem.
Vahet pole, lõpp-kokkuvõttes sõltub ikkagi kõik ülemuse suvast. Kui just töölepingus ei ole täpselt kirjas, mis ja kuidas.
Külaline

Kõiki neid asju küsi oma tööandja käest. Mingit tava siin pole, kui on tegemist erafirmaga, siis korraldab ta asju täpselt nii, nagu tema ise tahab.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 18:55 Alustasin just asutusesisest roteerumist teises valdkonnas. Töö on huvitav ja tore, roteerumise tähtaeg on 1 aasta.

Küsimus on palga kohta. Meil on igal aastal novembris palgaläbirääkimised. Kui ma nüüd roteerusin teise osakonda, siis jään ma ilmselgelt enda päris ametikoha palga läbirääkimisest välja. Ilmselt oleksin palka juurde saanud, kuna olen meie osakonna parim töötaja.

Kui ma siis nüüd pärast roteerumistähtaega oma vanale kohale platseerun, siis ma olen ilmsel oma osakonna kõige madalama palgaga töötaja.

Küsimus. Kas ja kuidas sellisel puhul töötasu ja palgatõusu arvestatakse? Siinkohal ütlen, et osakond, kus praegu ajutiselt töötan on oluliselt suurema palgaga, kui mu nn päris töökoht. Uuena mulle loomulikult aga ei pakuta nende palka.
Mis selle roteerumise mõte on, lihtsalt huvi pärast töötad aasta aega teises osakonnas, et pärast enda omas madalamat palka saada?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 21:17
Guest kirjutas: 20 Sept 2025 18:55 Alustasin just asutusesisest roteerumist teises valdkonnas. Töö on huvitav ja tore, roteerumise tähtaeg on 1 aasta.

Mis selle roteerumise mõte on, lihtsalt huvi pärast töötad aasta aega teises osakonnas, et pärast enda omas madalamat palka saada?
Silmaringi laiendamine. Teadmiste ja oskuste suurendamine.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 20:20
Guest kirjutas: 20 Sept 2025 19:57 No kui roteerumise aeg on 1 aasta, siis jõuad ju täpselt enne järjekordseid palgaläbirääkimisi oma vanale kohale tagasi. Eks siis saadki teada, kuivõrd sinust hoolitakse - kas tõstetakse palk teistega samale tasemele või jääb see aste madalamaks, sest üks aasta jäi vahele.
Peaks jääma aste madalamaks, sest ta alles peab ju uute arengutega end kurssi viima, seega pole oma ametikohal nii professionaalne kui enne.
Ma küll ei usu, et aastaga kvalifikatsioon nii palju langeb, et ei ole alust teistega samaväärset palka saada. Seoses uue töökohaga mu professioon hoopis tõuseb, kuna see koht, kuhu roteerusin sisaldab vajalikke oskusi ka minu senises ametis.
Külaline

Küsimus on rohkem selles, et teistel ilmselt palk nüüd novembris tõuseb. Minul aga jääb samaks. Seega, ma saan aasta aega teistest madalamat palka.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Sept 2025 08:03

Küsimus on rohkem selles, et teistel ilmselt palk nüüd novembris tõuseb. Minul aga jääb samaks. Seega, ma saan aasta aega teistest madalamat palka.
Ma ei saa päris täpselt aru, miks see nii peaks olema? Miks sina palka juurde ei saa, ettevõte ju sama.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Sept 2025 08:49

Ma ei saa päris täpselt aru, miks see nii peaks olema? Miks sina palka juurde ei saa, ettevõte ju sama.
Osakonna juhid on erinevad. Ja, kuna mina ei ole palgaläbirääkimise ajal oma osakonnas tööl ja ei puutu oma juhiga kokku, siis ei pea tema minuga ka arenguvestlusi, palgavestlusi jne.

Uues kohas, uue juhi all ilmselt ka palgaläbirääkimist ei saa olla, sest olen ju alles roheline. Lisaks on uues kohas täiesti teine palgavahemik kui minu senises osakonnas.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Sept 2025 09:26
Guest kirjutas: 21 Sept 2025 08:49

Osakonna juhid on erinevad. Ja, kuna mina ei ole palgaläbirääkimise ajal oma osakonnas tööl ja ei puutu oma juhiga kokku, siis ei pea tema minuga ka arenguvestlusi, palgavestlusi jne.

Uues kohas, uue juhi all ilmselt ka palgaläbirääkimist ei saa olla, sest olen ju alles roheline. Lisaks on uues kohas täiesti teine palgavahemik kui minu senises osakonnas.
Nagu aru saan, lähed sa pärast oma endisesse osakonda tööle? Seega peaks ka sinu palka novembris tõstma.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Sept 2025 09:28
Nagu aru saan, lähed sa pärast oma endisesse osakonda tööle? Seega peaks ka sinu palka novembris tõstma.
Miks PEAKS? Endise osakonna juht seda teha ei saa, sest inimene enam ei tööta seal. Uue osakonna juht seda ilmselt ei tee, kuna seal pole TA parim töötaja, vaid on uus, ilmselt vajab ka mingil määral väljaõpet. Üldiselt on meil seda küsimust siin mõttetu arutada, see oleks tulnud läbi rääkida siis, kui roteerumine jutuks tuli. Praegu vist on hilja juba tingimusi seada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist