Kuskohast osta rotti?

käsitöö, kunst, raamatud jm
Vasta
Orav

Kuskohast osta rotti?

Postitus Postitas Orav »

Soov on soetada endale lemmikloomaks rott. Elan Tallinnas, Nõmme piirkonnas. Kas on olemas mõni loomapood, kuhu pöörduda, nt Mustamäe kandis?
Opossum

Postitus Postitas Opossum »

Nõmmel rotipuudust küll pole. Pane toiduga puurlõks välja ja mõne totu noorlooma saad vast järgmiseks hommikuks kätte.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ehh, nalja võib ikka teha ;) ja eks ole nähtutki mõnd sakris tegelast prügikastide vahel sehkendamas. Ilmselgelt on ju soov nö lemmikloomaks ja sõbraks.
Teadjanaine

Postitus Postitas Teadjanaine »

Kas sul kargas täna hommikul mõte pähe, et võtaks roti? Koolivaheajal igav? Enne roti otsmist tuleb osta varustus, puur, allapanu, söögi-joogitopsid, kuivtoit, ratas, varjualune jms atraktsioonid puuri jne. Kui sul need kõik juba olemas oleks, siis ilmselgelt oleks ka juba välja uuritud, kust rotti osta. Miks sa ometi ei guugelda loomapoode ja siis sinna helista, et küsida, kas neil on parasjagu rotte ja nendele vajalikke tarbeid saada? Ja enne veidi kirjandust vastaval teemal lugeda ei teeks ka paha. Rotte tuleb muideks osta kaks koos.
Külaline

FB-s on mingi rottide grupp, äkki sealt saab infot.
Külaline

Facebookis on näriliste ja rotude grupid. Soovitan sealt vaadata kasvatajaid - hea kasvataja käest ostetud rotilapsed on üldiselt sotsiaalsed, ei karda inimesi. Muidugi tuleb arvestada, et rotte ühe kaupa ei peeta, nad on karjaloomad. Kahekesi (aga samast soost siis ikka) on neil elu lõbusam ja eluiga pikem. Ja puuri soovitan osta kohe korraliku, st piisavalt suure. Allapanu osas kõige odavamad variandid pole tingimata head ja osad ajavad pindu rottide käppadele ka veel. Mina sain korraliku kasvataja käest terved rotipoisid ja nad elasid 3-aastaseks (rotimaailmas väga pikk eluiga). Väga kihvtid ja intelligentsed loomad, kindlasti tasub aega võtta nendega suhtlemiseks. Nad on nagu minikoerad oma olemuselt. Tunnevad omaniku ära, jooksevad vastu, tahavad sügamist, õpivad maitsvate toidupalade nimel trikke selgeks jne.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 21:35 Facebookis on näriliste ja rotude grupid. Soovitan sealt vaadata kasvatajaid - hea kasvataja käest ostetud rotilapsed on üldiselt sotsiaalsed, ei karda inimesi. Muidugi tuleb arvestada, et rotte ühe kaupa ei peeta, nad on karjaloomad. Kahekesi (aga samast soost siis ikka) on neil elu lõbusam ja eluiga pikem. Ja puuri soovitan osta kohe korraliku, st piisavalt suure. Allapanu osas kõige odavamad variandid pole tingimata head ja osad ajavad pindu rottide käppadele ka veel. Mina sain korraliku kasvataja käest terved rotipoisid ja nad elasid 3-aastaseks (rotimaailmas väga pikk eluiga). Väga kihvtid ja intelligentsed loomad, kindlasti tasub aega võtta nendega suhtlemiseks. Nad on nagu minikoerad oma olemuselt. Tunnevad omaniku ära, jooksevad vastu, tahavad sügamist, õpivad maitsvate toidupalade nimel trikke selgeks jne.
Ma tahtsin kunagi meeletult rotte võtta- jäi tegemata, sest nende eluiga on niii lühike. Just jõuad lõpmatuseni armastada ja järsku... teda pole.

Võtsin tsintsilja.

/Juustup
Külaline

osta puuriga lõks ja too mulle keldrisse, arvan, et homme saaksid tagasi puuri koos rotiga juba. tallinn.
Külaline

Mulle meeldivad rotid tohutult ja meie kodus elas lemmikloomrotte palju aastaid.

Praegu meil rotte ei ole, eelmisel aastal sängitasime viimased kaks ja uusi pole suutnud võtta nende lühikese eluea pärast.

Siin mõned soovitavad võtta metsikuid rotte. Ei soovita neid, nad on ikkagi metsikud ja toovad oma põrandaalusest pesast kaasa haigusi. Lemmikrotte saab soetada rotikasvatajatelt, nende kontakte leiab FB rotihuviliste foorumitest. Ka Eestis on mitmeid rotikasvatajaid, kellel pidevalt uued pesakonnad.

Tahaksin niiväga uuesti oma koju armsaid ja tarku rotikesi, kuid ei ole vaimselt valmis neid peagi jälle matma. Mõtlen, et miks rõhuvad rotikasvatajad kõige rohkem sotsiaalsele poolele, kuigi tegelikult tuleks aretustöös rõhuda hoopiski paremale tervisele ja eluea pikendamisele. Rotid ongi loomult sotsiaalsed ja ise olen hankinud rotte väga erinevaid teid pidi - lemmikloomapoest, kus nad olid koos suures hunnikus ja mitte keegi neid ei sotsialiseerinud, millerdajalt, kellel oli lihtsalt kari rotte puuris koos, varjupaigast ja lõpuks korralikult tunnustatud aretajalt. Kõige lühema elueaga rotipaar, kes elas vaid üheaastasteks, pärines just viimaselt. Kõige kauem (3 aastat) elas lemmikloomapoe üksik rott. Sotsiaalsed ja sõbralikud olid ühtemoodi nad kõik.

Seega meelitaks mind uusi rotte hankima mitte see lõputu jutt heast sotsialiseerumisest, vaid tahaks hoopiski lugeda teavet selle rotipoja sugupuust - ehk et kui vanaks elasid tema vanavanemad jne ja kui terved nad olid. Kui vanavanemad ja sealt edasi esivanemad mitme põlve vältel on elanud kolmeaastasteks ja vajanud arsti vaid mõnel lihtsal juhtumil, vaat see oleks juba argument just selle rotikasvatuse kasuks.
Külaline

Inimene hakkab siis lemmiklooma, olgu kasvõi rott, tahtma, kui tegelikult oleks vajadus lapsukeste järele. Tehke rohkem lapsi, siis pole vaja rotte hankida, et oma hoolitsemisvajadust rahuldada.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 10:34 Inimene hakkab siis lemmiklooma, olgu kasvõi rott, tahtma, kui tegelikult oleks vajadus lapsukeste järele. Tehke rohkem lapsi, siis pole vaja rotte hankida, et oma hoolitsemisvajadust rahuldada.
Ei ole nii. Pigem kehtib siin põhimõte: kus on, sinna tuleb juurde ja armastus kasvab suuremaks. Mina olen sinust eelmine vastaja ja meil on peres kaks last, lisaks kass ja koer, rotid olid ka ning igatsen neid siiani. Ei seganud ega välistanud üks sugugi teist.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 14:58
Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 10:34 Inimene hakkab siis lemmiklooma, olgu kasvõi rott, tahtma, kui tegelikult oleks vajadus lapsukeste järele. Tehke rohkem lapsi, siis pole vaja rotte hankida, et oma hoolitsemisvajadust rahuldada.
Ei ole nii. Pigem kehtib siin põhimõte: kus on, sinna tuleb juurde ja armastus kasvab suuremaks. Mina olen sinust eelmine vastaja ja meil on peres kaks last, lisaks kass ja koer, rotid olid ka ning igatsen neid siiani. Ei seganud ega välistanud üks sugugi teist.
Olen päris kindel, et lapsed on juba üpris suured. Kui peres on iga kahe aasta tagant beebi, kes vajab pidevalt kussutamist, paid ja hüpitamist, siis pole vajadust tirida loomaemmedelt nende lapsi endale.
Külaline

Keegi ei võta loomi endale hüpitamiseks.
Kui loomad meeldivad, siis nad ka perre tulevad. Lastel on neist samapalju rõõmu kui täiskasvanutel. Mis "loomaemmed" oma lastega siis teevad, et neid ära võtta ei tohiks? Elavad rõõmsalt perena või? Nii see ju pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 15:23
Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 14:58
Olen päris kindel, et lapsed on juba üpris suured. Kui peres on iga kahe aasta tagant beebi, kes vajab pidevalt kussutamist, paid ja hüpitamist, siis pole vajadust tirida loomaemmedelt nende lapsi endale.
Meil on loomad olnud nii enne lapsi kui ka kogu aeg mil lapsed olnud on. Ja mis jutt see sul on, et "kui peres on iga kahe aasta tagant beebi"? Tunned mind või? Ja mismoodi saab mul olla iga kahe aasta tagant beebi, kui mul on kaks last? ;)

Ja veel, sulle teadmiseks. Kass ja koer hoiavad poegi enda juures kuni umbes 3-4 kuud ja siis tõukavad nad ise eemale. Kui loomaemmedelt nende poegadele uusi kodusid ei otsitaks, lõpetataks nende poegade elud eutaneerimisega.
Külaline

Meie kutsikas nuttis ikka küll palju päevi oma ema taga, kui ta võtsime.
Külaline

Huvitav, milline näeb välimuselt välja naine, kes soovib koduloomaks rotti? Keegi naiselik ja kena välimusega naine vaevalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 13:20 Huvitav, milline näeb välimuselt välja naine, kes soovib koduloomaks rotti? Keegi naiselik ja kena välimusega naine vaevalt.
Ma pakun, et pigem mitte. Selline naine on tavaliselt "märsilohistaja tüüp"
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 13:57
Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 13:20 Huvitav, milline näeb välimuselt välja naine, kes soovib koduloomaks rotti? Keegi naiselik ja kena välimusega naine vaevalt.
Ma pakun, et pigem mitte. Selline naine on tavaliselt "märsilohistaja tüüp"
Poisipeaga ja ei meigi, korpulentne.
Külaline

mina tean väga kena ja naiselikku 25+ naist, kes endale roti võttis. tahtis lemmiklooma - koeraga jalutamiseks ei ole tal töö tõttu aega, kass ajab kohutavalt karva, merisiga si*tub puurist väljas olles kõik kohad täis, hamster on ebaintelligentne. võttiski roti, kes suhtleb, aga ei vaja igapäevast jalutamist ja saab ilusti hakkama, kui mitu päeva kodust ära olla (ema käib siis rotti söötmas-jootmas)
Külaline

Rotid on ühed toredamad ja huvitavamad lemmikloomad, olen neid pidanud aastaid. Miinuseks ongi lühike eluiga, kasvajad, kopsuhaigused. Igatsen suurt puuritäit rotte, kes tormavad vastu ja trügivad välja, kui puuriukse avad.
Soovitan ka võtta mitu ühest soost looma, sest nad tahavad elada kambakesi ja nende omavahelist suhtlemist jälgida on ka omaette põnev.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist