Liiga soolased marineeritud seened
-
Külaline
Liiga soolased marineeritud seened
Marineeritud männiriisikad said liiga soolased. Mis täpsemalt nendega nüüd teha, kuidas saaks soola maha võtta? Teen uue marinaadi? Leotan enne mingi (millise?) aja vees? Muud variandid?
-
Külaline
Leotaks üleöö külmas vees. Siis maitseks, kuidas on. Uuele marinaadile soole üldse ei paneks.
Või siis on variant, et teed üldse soolaseenteks ümber.
Pigem kasutaks kah soolaseentena, salatiks koos sibula, õuna ja hapukoorega. Aga kui ikka tulisoolased said, siis leotaks ka enne. Uus marinaad kõlab nagu liigne ületöötlemine, ei teeks. Või tee seeneseljankaks - haki, lisa juurde riivitud porgand, sibul, küüslauk, tomat, paprika jms - kuumuta ja purki.
-
Külaline
Mul on ka mõned purgid soolased juhtunud. Olen lihtsalt päev enne söömist pool marinaadi ära valanud ja kraanivett peale pannud. Nagunii läheb purk kohe tarvitamiseks ja külmikus ei juhtu temaga midagi.Külaline kirjutas: ↑19 Sept 2025 22:44 Marineeritud männiriisikad said liiga soolased. Mis täpsemalt nendega nüüd teha, kuidas saaks soola maha võtta? Teen uue marinaadi? Leotan enne mingi (millise?) aja vees? Muud variandid?
Pole kunagi uut marinaadi keetnud ega leotanud, väga ok on saanud.
-
Külaline
Üleöö on küll liialdus. Isegi soolaseentele piisab, kui mõned korrad loputada ja siis nõrutada.Guest kirjutas: ↑19 Sept 2025 22:51 Leotaks üleöö külmas vees. Siis maitseks, kuidas on. Uuele marinaadile soole üldse ei paneks.
-
Külaline
Jaa, väga hea plaan. Mul oli ka tunne, et uus marinaad oleks liig. Nii teengi, tänan kinnitamast, et nii saab.Guest kirjutas: ↑19 Sept 2025 23:21Mul on ka mõned purgid soolased juhtunud. Olen lihtsalt päev enne söömist pool marinaadi ära valanud ja kraanivett peale pannud. Nagunii läheb purk kohe tarvitamiseks ja külmikus ei juhtu temaga midagi.Külaline kirjutas: ↑19 Sept 2025 22:44 Marineeritud männiriisikad said liiga soolased. Mis täpsemalt nendega nüüd teha, kuidas saaks soola maha võtta? Teen uue marinaadi? Leotan enne mingi (millise?) aja vees? Muud variandid?
Pole kunagi uut marinaadi keetnud ega leotanud, väga ok on saanud.
-
Külaline
Ma vist kallaks purgi marinaadist tühjaks ja siis kallaks jahtunud keedetud vee purki, seentele peale. Loksutaks natukene ja laseks seista.
Kraaniveega ma ei toimetaks.
Kraaniveega ma ei toimetaks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist