Hoidised "määrivad"

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Hoidised "määrivad"

Postitus Postitas Külaline »

Mul on eelmisel aastal tehtud hoidised laotud kastidesse, üksteise otsa. Kui täna ühe purgi sealt välja võtsin, märkasin, et pealmine purk oli alumised ära määrinud. Purk ise on pealt ilus ja puhas, aga kuskilt siiski tekib mingi mustus - nagu väike pigiplekk oli purgi all. Siis märkasin, et mõnel on veel niimoodi.

Hoidised on täiesti korras ja söödavad. Midagi ei ole pahaks ega käärima läinud. Purgid oleks lihtsalt nagu mingit pigi välja higistanud. Mis asi see võiks olla?
Külaline

Mul määris üks meepurk riiuli ära. Kaas oli puhas ja korralikult kinni. Uurisin seda klaaspurki lausa luubiga 😀
Avastasin ülipeene mõra. Ehk oli kukkunud.
Ühe moosipurgiga oli samamoodi aastaid tagasi, vist oli kuuma moosi sisse pannes mõrake tekkinud, mida silmaga kohe ei näinud.
Kui purk on ülevalt puhas ja kaane vahelt välja ei aja, siis on purk kustkilt altpoolt katki. Ega klaas ju muidu läbi ei lase.
Külaline

Eka ikka kusagilt immitseb midagi. Ei pruugi kaane vahelt olla. Eelmine seletas loogiliselt, et kusagil klaasis võib väike mõra olla. Tõsta kõik tasaselt, siis saad aru, milline määrib ja tarbi see esmajärjekorras ära, kui on veel kõlblik.
Külaline

Mul hakkas ÖKO mesi "100 eesti taime vägi" purgist üle ääre välja tulema. Tea kas sellist käärivat küpsetatuna võib süüa?
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2025 20:21 Mul hakkas ÖKO mesi "100 eesti taime vägi" purgist üle ääre välja tulema. Tea kas sellist käärivat küpsetatuna võib süüa?
Ei tea, kas võib, aga miks peaks?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist