Vee joomine
-
Külaline
Vee joomine
Kuidas on tekkinud see vee joomise soovitus, päevas u 1-1,5l?
Ma lapsepõlves ei joonud kunagi vett, kui mul polnud janu. U 30a olen elanud nii.
Aga siis tekkis see vee joomise soovitus. Millest?
ma praegugi ei saa selle joomisega hästi hakkama. Päeva lõpus ikka avastan, et polegi vett joonud. Olen joonud teed, mahla, kohvi, keefiiri. Aga vett mitte.
Tekib dehüdratsioon? Peaks ju januna tundma kui see tekib.
Ma lapsepõlves ei joonud kunagi vett, kui mul polnud janu. U 30a olen elanud nii.
ma praegugi ei saa selle joomisega hästi hakkama. Päeva lõpus ikka avastan, et polegi vett joonud. Olen joonud teed, mahla, kohvi, keefiiri. Aga vett mitte.
-
Külaline
Mina arvan, et see veejoomise jutt on pigem mingi moeteema. Ma saan 60 - pole kunagi joonud. Söön palju puuvilju ja köögivilju, joon teed ja kohvi, aga vett ei taha. Kui ma tunnen ennast seejuures hästi, siis mitte keegi ei veena mind, et ma peaksin vett jooma, kui mul pole janu.
-
Külaline
Mina olen samasugune. Vahel on ikka lausa pingutus see klaasike vett ära juua, lihtsalt joomise pärast. Palava ilmaga või pärast trenni loomulikult tarbin rohkem vett, aga niisama mitte. Linnapeale asju ajama minnes on mul alati veepudel kaasas, aga tööl olles ei pruugi ma päev otsa vett juua. Arvan, et keha ütleb, millal vett tahab ja oma keha tuleb kuulata.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2025 09:39 Kuidas on tekkinud see vee joomise soovitus, päevas u 1-1,5l?
-
Külaline
Olen 54 ja nii kaua, kui mäletan, siis alati joonud. Mahla ja keefiri niisama küll ei joo. Kui janu, siis vett. Trennis veidi üle liitri ja kodus ca 1,5l.
-
Külaline
Tööl jood äkki kohvi? Ma joon päeva jooksul 3 tassi kohvi, siis ei taha vett, sest vedelik on juba sees.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2025 10:13Mina olen samasugune. Vahel on ikka lausa pingutus see klaasike vett ära juua, lihtsalt joomise pärast. Palava ilmaga või pärast trenni loomulikult tarbin rohkem vett, aga niisama mitte. Linnapeale asju ajama minnes on mul alati veepudel kaasas, aga tööl olles ei pruugi ma päev otsa vett juua. Arvan, et keha ütleb, millal vett tahab ja oma keha tuleb kuulata.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2025 09:39 Kuidas on tekkinud see vee joomise soovitus, päevas u 1-1,5l?
-
Külaline
Kohv on vedelikku väljutava toimega. Seega tuleks vett lisaks juua. Kõrge vererõhu probleemid algavad liiga vähesest veetarbimisest. Juba seetõttu tuleks vett juua.
Ise 51, tarbin iga päev soovitatud koguse vett ja vererõhk on seni ideaalses korras. (Ptüi, ptüi.) Kohvi joon küll ka paar tassi, kuid igasuguseid keefireid ja asju käsitlen pigem toiduna. Kontrollitakse mul vererõhku ja verd mitu korda aastas, kui jälle annetamas käin.
Ise 51, tarbin iga päev soovitatud koguse vett ja vererõhk on seni ideaalses korras. (Ptüi, ptüi.) Kohvi joon küll ka paar tassi, kuid igasuguseid keefireid ja asju käsitlen pigem toiduna. Kontrollitakse mul vererõhku ja verd mitu korda aastas, kui jälle annetamas käin.
-
Külaline
Selle müüdi kohta, et inimene peaks normaalse toitumise ja kehalise aktiivsuse juures endale veel jõuga liitreid vett sisse vägistama, on paljud arstid kirjutanud.
Ei pea, kui janu pole. Kõik sõltub toidust, füüsilusest tegevusest, välistemperatuurist ja higistamisest.
Jah, vahel tuleb ka janu ennetada, aga see pole mingi reegel, et iga päev peaks neere kurnama mittevajaliku koguse veega.
Ei pea, kui janu pole. Kõik sõltub toidust, füüsilusest tegevusest, välistemperatuurist ja higistamisest.
Jah, vahel tuleb ka janu ennetada, aga see pole mingi reegel, et iga päev peaks neere kurnama mittevajaliku koguse veega.
-
Külaline
Tegelikult tuleb monitoorida uriini värvust. Kui see pole enam helekollane, tuleb vett juua isegi kui hetkel janutunnet pole. Keegi ei räägi siinjuures liitrite kaupa vee sisse vägistamisest, vaid asja tuleb ikka normaalselt võtta. Janutunne tekibki mõnel liiga hilja.
Kui uriin pole enam helekollane, vaid nt pruunikas, siis tuleb arsti juurde minna, see viitab sapipõie häirele. Mitte liitrite viisi vett sisse kaanida. Ja liiga palju vedelikku ka ei tohi, mul kunagi oli põiepõletik, jõin palju teed, arst tegi uriinianalüüsi, ütles, et uriin näitab, et joote liiga palju, võtke vähemaks. Seega liitrite viis vedeliku sisse kaanimine pole tervislik nagunii. Jooma peab, minu perearst ütles, et umbes 1, 5 l päevas, ja sinna sisse läheb ka toiduga saadav vedelik. Ja kui uriin on ilus kollane, mitte helekollane, siis on ka uriiniga kõik korras.Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2025 06:58 Tegelikult tuleb monitoorida uriini värvust. Kui see pole enam helekollane, tuleb vett juua isegi kui hetkel janutunnet pole. Keegi ei räägi siinjuures liitrite kaupa vee sisse vägistamisest, vaid asja tuleb ikka normaalselt võtta. Janutunne tekibki mõnel liiga hilja.
-
Külaline
See uriini värvuse järgi analüüsimine tuli wc pottidega rahva hulka. Enne seda ei teadnud keegi mis värvi see täpselt on või ei uurinud seda ise.
Joodi kui oli janu. Kas see teadmatus kahjustas nende tervist?
-
Külaline
Siis olid mängus ka muud faktorid, aga kokkuvõttes oligi inimeste eluiga lühem, sh vereõhuprobleemide tõttu.Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2025 08:06 See uriini värvuse järgi analüüsimine tuli wc pottidega rahva hulka. Enne seda ei teadnud keegi mis värvi see täpselt on või ei uurinud seda ise.
-
Külaline
Et suurest liikumisest ja füüsilisest tööst tekkisid vererõhuprobleemid?Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2025 09:19Siis olid mängus ka muud faktorid, aga kokkuvõttes oligi inimeste eluiga lühem, sh vereõhuprobleemide tõttu.
-
Külaline
Jutt oli vähesest veetarbimisest tingitud dehüdratsioonist vererõhuprobleemide põhjustajana. Ja tõsi, kui liigud palju, teed füüsilist tööd, kuid vett piisavalt ei tarbi, tekib dehüdratsioon.
-
Külaline
Mul on vee joomine seedimisega suht otseses seoses, seepärast püüan ikka juua. Aga kui räägitakse, et tekib vee joomise harjumus, siis mul seda pole küll tekkinud. Jõin vahepeall kuu aega järjest teadlikult iga päev liitri vett, siis vajus see komme taas kuidagi vaikselt ära, ei tundnud kuidagi, et janu oleks.
-
Külaline
Ma ei saa sellisest asjast üldse aru. Hommikul jood paar tassi kohvi ja siis oled terve ülejäänud aja joomata?Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2025 22:29 Mul on vee joomine seedimisega suht otseses seoses, seepärast püüan ikka juua. Aga kui räägitakse, et tekib vee joomise harjumus, siis mul seda pole küll tekkinud. Jõin vahepeall kuu aega järjest teadlikult iga päev liitri vett, siis vajus see komme taas kuidagi vaikselt ära, ei tundnud kuidagi, et janu oleks.
-
Külaline
No miks peaks jooma, kui ei taha? Oleneb ju toidust, mida sööd. Iga toit sisaldab vett. Kui see toit pole liiga magus ega soolane, siis piisab ju vähesest lisavedelikust. Nt kurgis ja tomatis ongi protsentuaalselt väga palju vett. Samuti ka paljudes teistes viljades.Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2025 22:43Ma ei saa sellisest asjast üldse aru. Hommikul jood paar tassi kohvi ja siis oled terve ülejäänud aja joomata?Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2025 22:29 Mul on vee joomine seedimisega suht otseses seoses, seepärast püüan ikka juua. Aga kui räägitakse, et tekib vee joomise harjumus, siis mul seda pole küll tekkinud. Jõin vahepeall kuu aega järjest teadlikult iga päev liitri vett, siis vajus see komme taas kuidagi vaikselt ära, ei tundnud kuidagi, et janu oleks.
Kes sööb rohkem suppe või aedviljaroogasid, vajab lisaks vähem vett.
Muidugi sõltub ka füüsilisest aktiivsusest.
-
Külaline
Mina näiteks joon päeval ka kohvi. Vett ei joo kunagi.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 22:43
Ma ei saa sellisest asjast üldse aru. Hommikul jood paar tassi kohvi ja siis oled terve ülejäänud aja joomata?
-
Külaline
Kohv on selline kahtlane jook, mis näib vedelikuna küll, aga selle toimel kogub see kokku ja väljutab kehast hulka vett.
Jaa peale kohvi on küll piss hele. Aga siis pole vetsu enam tükk aega asja.
Jaa peale kohvi on küll piss hele. Aga siis pole vetsu enam tükk aega asja.
-
Külaline
Trenni ajal ja peale trenni jood ka kohvi?
-
Külaline
Minu trenn on pikad tiirud koeraga ja pärast neid joon tõesti kohvi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist