Minu arust ei ole selline mangumine okei. Inimesed ei kirjuta, et neil mingi häda oleks, vaid ongi stiilis, et tahaks homme Viljandisse folgile minna, kas keegi on sinnapoole sõitmas ja võtaks mind peale. Osta endale bussipilet, mitte ära pressi tasuta end suvalistele inimestele kaela peale. Ja siis mingid ullikesed arvavadki, et inimesel on häda ja sõidutavad tasuta. Puhas ullikeste ärakasutamine, mitte häda. On lihtsalt üks sort inimesi, kellele meeldib teiste peal liugu lasta. Sest miks maksta, kui alati on mõni varmas abipakkuja käepärast, eks ole.Guest kirjutas: ↑12 Sept 2025 21:39 Sa ju tegelikult ei tea, kas ka neil küsijatel pole äkki häda käes. Selliselt ma hinnanguid ei jagaks ja minu arust on umbisikule abi palumine okei
Ma olen imelik?
-
Külaline
-
Külaline
Minu meelest "kas kellegi on üleliigset külmkappi, pesumasinat, mööblitükki..." küsimine on selles mõttes mõistetav, et küsitakse üleliigset asja, st. asja, mis teisel inimesel on ehk tüliks ees ja niikuinii tahab lahti saada. Üleliigseid asju tekib näiteks põhjusel, et inimesed kolivad ega taha kõike kaasa tassida, inimesed kujundavad kodu ümber ja mööbel/kodumasinad ei sobi enam või siis lihtsalt mood muutub, tahetakse moodsamat ja seda vanamoodsamat (kuigi toimivat) asja enam ei taheta. Võiks ka müüa, kuid kõik ei viitsi jännata mahamüümisega (läheb aega ja võibolla lõpuks ikka keegi ei osta - tüütu!). Paljudel juhtudel ongi lihtsam see külmik, voodi vms mõnele ära sokutada - saab kiiresti lahti. Ehk siis kasu on siiski vastastikune - üks saab endale üleliigsest esemest lahti ja teine vajaliku eseme. Kui rääkida "tasuta" gruppidest, siis mida imet peaks see, kellel midagi üleliigset pole, sinna üldse vaatama minema, et mida seal siis saada tahetakse? Ma arvan,et läheb ikka see, kellel ongi midagi üleliigset, mille heameelega kellelgi ära sokutaks.Guest kirjutas: ↑12 Sept 2025 21:57Mulle ka need inimesed ei meeldi, kes pole hädas, aga tahavad lihtsalt inimesi ära kasutada. Tasuta asjade grupis näed ikka imeasju. Näiteks, soovin tasuta saada korralikku aiamööblit, voodit, grilli, kardinaid, pimendavaid ruloosid jne, jne, katkiseid ja kulunud asju mitte pakkuda. Või siis korralikku arvutit, telefoni. Eks küsida võib muidugi kõike.Guest kirjutas: ↑12 Sept 2025 21:35Sina oled normaalne. Need küsijad on teiste kulul elajad. Ma alati mõtlen, kui loen FB-s küsimusi nagu "kas keegi sõidab homme X linna ja oleks nõus mind peale võtma" või "kas kellelgi on üleliigset diivanit (külmkappi, pesumasinat jne), et on ikka imelikke inimesi. Normaalne inimene ostab endale bussipileti ja vajaliku mööblitüki või kodumasina, mitte ei hakka teiste käest tasuta nuiama. Normaalne inimene võtabki hotelli toa, lapsele lapsehoidja ja transportimiseks kasutab taksot või rendib auto. Ma ei tule kunagi sellistele mangujatele vastu. Küll aga pakun abi ise, kui näen, et inimesel on häda käes.Guest kirjutas: ↑12 Sept 2025 10:22 Ma olen nõutu, kuidas mult julgetakse nii palju abi paluda. Või ongi see tavaline ja mina ise olen imelik, et ei julge teisi oma elu sujuvusega tüüdata. Kas saad mu koera, last, kassi hoida. Last transportida. Need on põhilised küsimused. Kas me saame su juures ööbida nädala.
Ma pole võtnud koera kassi, sest see tekitab probleeme kuhugi minnes.
Ma ei taha teistele teha tüli, minnes nende linna küll. Olen võtnud hotellis toa. Maksnud selle eest.
Ma nüüd ei mõistagi, kas asi on minus või teistes. Kas on ok paluda abi? Kas peaks mõtlema üldse nii palju kui mina ja ka kutsuma end külla ja paluma lapsi valvata?
Sõidusoovid on muidugi natuke teine asi. Kuigi "x-kohtades" tekivad need sõidusoovid vahel ka sel põhjusel, et soovitud kellaajal ühistransporti ei liigu.
-
Külaline
Ma arvan, et kes folgile või muidu kuhugi peole sõita soovijaid võtavad, neil vast ka endal mingi motiiv, näiteks see sõita soovija üle vaadata, jutu peale saada, võibolla tüdruk/poissõber leida vms. Niimoodi peole sõitmine ja sõidutamine on noorte (või muidu vabade-vallaliste) seiklemine, arvata on.Guest kirjutas: ↑12 Sept 2025 23:08Minu arust ei ole selline mangumine okei. Inimesed ei kirjuta, et neil mingi häda oleks, vaid ongi stiilis, et tahaks homme Viljandisse folgile minna, kas keegi on sinnapoole sõitmas ja võtaks mind peale. Osta endale bussipilet, mitte ära pressi tasuta end suvalistele inimestele kaela peale. Ja siis mingid ullikesed arvavadki, et inimesel on häda ja sõidutavad tasuta. Puhas ullikeste ärakasutamine, mitte häda. On lihtsalt üks sort inimesi, kellele meeldib teiste peal liugu lasta. Sest miks maksta, kui alati on mõni varmas abipakkuja käepärast, eks ole.Guest kirjutas: ↑12 Sept 2025 21:39 Sa ju tegelikult ei tea, kas ka neil küsijatel pole äkki häda käes. Selliselt ma hinnanguid ei jagaks ja minu arust on umbisikule abi palumine okei
-
Külaline
Seda on ka olnud, et koristan elamist ja kappe. Sugulane saab sellest teada jutu sees. Kui midagi üle, ma tulen vaatan üle! Mul on asju üle küll ja ma tahaks neid müüa. Aga sugulaselt ju raha ei küsi. Piinlik kuidagi seda 10- 50e küsida. Sugulane ikkagi.
Tema poolt jah, küsi kui midagi tahad. Minu poolt- sa saad ei öelda. Aga mul on ebamugav olla ahne. Ikkagi oma inimene. Ühe 10eurose asjaga ma rikkaks ei saa. Aga kui plaaniks müüa nt 30- ga, on see ikkagi hea raha.
Jah, saan aru et peaks ütlema, esialgu proovin müüa ja kui keegi ei taha saad endale. Aga see on mulle ebamugav millegi pärast. Ta tuleb lootuses saada tasuta ja nii ma valmistan talle pettumuse. Just need emotsioonid segavad mind.
Tema poolt jah, küsi kui midagi tahad. Minu poolt- sa saad ei öelda. Aga mul on ebamugav olla ahne. Ikkagi oma inimene. Ühe 10eurose asjaga ma rikkaks ei saa. Aga kui plaaniks müüa nt 30- ga, on see ikkagi hea raha.
Jah, saan aru et peaks ütlema, esialgu proovin müüa ja kui keegi ei taha saad endale. Aga see on mulle ebamugav millegi pärast. Ta tuleb lootuses saada tasuta ja nii ma valmistan talle pettumuse. Just need emotsioonid segavad mind.
Antud juhul tuleb sugulane lootuses saada tasuta, aga selle peale ta ei mõtle, et sina saaksid 30e, et sul oleks seda raha vaja. Miljonär sa ju ei ole. Siit tuleb välja, et sinu sugulane mõtleb ainult enda peale, peaasi, et ise saab, sina istugu ilma. Kui sul on sellised oma inimesed ja sa ei neile ei ütle, siis käivad edasi sinu manu. Eks sugulasi ole igasuguseid.
-
Külaline
eks oleneb, kuidas sa ennast tunned. tundub, et mitte väga hästi? siis lõpeta ära ja ütle "ei". mina abi ei paku ja ei küsi ka. mulle ka ei pakuta ega küsita. mulle meeldib. no oma perega on teisiti ja seda pean normaalseks.
-
Külaline
Jälle üks, kelle arust abi küsimine on okei ainult siis, kui enne kogu eluloo koos kõigi ebameeldivate detailidega kirja paned. Minu arust on sinu suhtumine väga nõme. Inimene teab ise, miks tal abi vaja on, ta ei pea seda sulle selgitama. Ära aita, kui ei soovi, tema küsimust ei tee see halvemaks, et ta sulle tausta ei ava.Guest kirjutas: ↑12 Sept 2025 23:08Minu arust ei ole selline mangumine okei. Inimesed ei kirjuta, et neil mingi häda oleks, vaid ongi stiilis, et tahaks homme Viljandisse folgile minna, kas keegi on sinnapoole sõitmas ja võtaks mind peale. Osta endale bussipilet, mitte ära pressi tasuta end suvalistele inimestele kaela peale. Ja siis mingid ullikesed arvavadki, et inimesel on häda ja sõidutavad tasuta. Puhas ullikeste ärakasutamine, mitte häda. On lihtsalt üks sort inimesi, kellele meeldib teiste peal liugu lasta. Sest miks maksta, kui alati on mõni varmas abipakkuja käepärast, eks ole.Guest kirjutas: ↑12 Sept 2025 21:39 Sa ju tegelikult ei tea, kas ka neil küsijatel pole äkki häda käes. Selliselt ma hinnanguid ei jagaks ja minu arust on umbisikule abi palumine okei
-
Külaline
Mina ka ei saa aru nendest, kes sunnivad teisi lennujaama vastu tulema, on see siis ööl või päeval. Kui sul ei ole nii palju raha, et taksoga koju sõita, ei tasuks reisile üldse minnagi. Ma ei kutsu isegi meest vastu, kui tulen ise öösel reisilt.
Olen siis TA sarnane, ei taha teistele tüli teha ja palun teenet ainult hädavajadusel. Koera viime küll minu ema juurde, kui reisime ja siis vaevatasuks kuhjaga delikatesse reisilt. Mõlemad rahul, ainus pirtutaja on koer, aga temagi kohaneb.
Olen siis TA sarnane, ei taha teistele tüli teha ja palun teenet ainult hädavajadusel. Koera viime küll minu ema juurde, kui reisime ja siis vaevatasuks kuhjaga delikatesse reisilt. Mõlemad rahul, ainus pirtutaja on koer, aga temagi kohaneb.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2025 07:09 Seda on ka olnud, et koristan elamist ja kappe. Sugulane saab sellest teada jutu sees. Kui midagi üle, ma tulen vaatan üle! Mul on asju üle küll ja ma tahaks neid müüa. Aga sugulaselt ju raha ei küsi. Piinlik kuidagi seda 10- 50e küsida. Sugulane ikkagi.
See on küll ära kasutamine. Eriti, kui ta ISE ilma sinu pakkumata hakkab juba asjadele küüsi taha ajama.
-
Külaline
See ei ole abi küsimine, see on selge soov teiste kulul elada. Kui küsitakse abi, siis nii öeldaksegi. Mitte ei kirjutata, et "heihei, olen uude koju kolimas ja puudu on üks mõnus lahtikäiv diivan. Võiks olla uueväärne."Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 13:30Jälle üks, kelle arust abi küsimine on okei ainult siis, kui enne kogu eluloo koos kõigi ebameeldivate detailidega kirja paned. Minu arust on sinu suhtumine väga nõme. Inimene teab ise, miks tal abi vaja on, ta ei pea seda sulle selgitama. Ära aita, kui ei soovi, tema küsimust ei tee see halvemaks, et ta sulle tausta ei ava.Guest kirjutas: ↑12 Sept 2025 23:08Minu arust ei ole selline mangumine okei. Inimesed ei kirjuta, et neil mingi häda oleks, vaid ongi stiilis, et tahaks homme Viljandisse folgile minna, kas keegi on sinnapoole sõitmas ja võtaks mind peale. Osta endale bussipilet, mitte ära pressi tasuta end suvalistele inimestele kaela peale. Ja siis mingid ullikesed arvavadki, et inimesel on häda ja sõidutavad tasuta. Puhas ullikeste ärakasutamine, mitte häda. On lihtsalt üks sort inimesi, kellele meeldib teiste peal liugu lasta. Sest miks maksta, kui alati on mõni varmas abipakkuja käepärast, eks ole.Guest kirjutas: ↑12 Sept 2025 21:39 Sa ju tegelikult ei tea, kas ka neil küsijatel pole äkki häda käes. Selliselt ma hinnanguid ei jagaks ja minu arust on umbisikule abi palumine okei
-
Külaline
Ma ka arvan, et kui inimene jaksab lennureisi osta, siis jaksab ta ka taksosõitu kinni maksa. See on ärakasutamine. Aitaksin ainult neid, kellest ma tõesti tean, et nad on liiga vaesed, et hotelli minna vmt.Guest kirjutas: ↑12 Sept 2025 18:12Ma ka ei saa sellest aru, et miks peaks mind keegi lennujaama viima ja tooma. Mõni kutsub igale poole kellegi vastu, milleks. Ma võtan bolt drive'i, selle saab ilusti lennujaama jätta ja sealt saab mingi auto alati tagasisõiduks ka võtta. Kui ma sõita ei oskaks, siis võtaks takso. Minu arust enne peaks ikka proovima ise hakkama saada ja kui siis tõesti ei saa, siis paluma abi. Aga kui sa palud kellelgi ära teha asju, mida saaksid ka ise teha, siis on see ärakasutamine. Samamoodi on mingite asjadega, mida saaksid teenusena tellida. Miks peab seda keegi sulle tasuta tegema. Mingi väike asi tõesti läheb abivalmiduse alla, aga suuremad asjad mitte. Näiteks mingi pidev tööle viimine, lapse ära toomine, lapsehoidmine, ehitamine vms. Mõnel nagu pole seda tunnetust, et mida sobib paluda ja mida mitte. Näiteks ei pea sugulane sul kogu aeg tasuta hambaid ravima, nädal aega kellegi juures ööbimist on liig, kellegi koera hoidmine kuu aega on liig, kellegi lapse pidev viimine on liig. Jne, jne.Ag vot sellised lood nagu kuhugi vastu kutsumine nt lennujaama, ma tegelikult ei mõista. Miks peab keegi teine end liigutama hakkama ja oma kütust kulutama, kui oma käel saaks ju ka tulema. Ma isegi oma pereliikmele sellist tüli ei teeks.
-
Külaline
Aga sellisest näitest pole ju siin juttu olnud. Selline tekst pole loomulikult ok.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 16:30See ei ole abi küsimine, see on selge soov teiste kulul elada. Kui küsitakse abi, siis nii öeldaksegi. Mitte ei kirjutata, et "heihei, olen uude koju kolimas ja puudu on üks mõnus lahtikäiv diivan. Võiks olla uueväärne."Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 13:30Jälle üks, kelle arust abi küsimine on okei ainult siis, kui enne kogu eluloo koos kõigi ebameeldivate detailidega kirja paned. Minu arust on sinu suhtumine väga nõme. Inimene teab ise, miks tal abi vaja on, ta ei pea seda sulle selgitama. Ära aita, kui ei soovi, tema küsimust ei tee see halvemaks, et ta sulle tausta ei ava.Guest kirjutas: ↑12 Sept 2025 23:08
Minu arust ei ole selline mangumine okei. Inimesed ei kirjuta, et neil mingi häda oleks, vaid ongi stiilis, et tahaks homme Viljandisse folgile minna, kas keegi on sinnapoole sõitmas ja võtaks mind peale. Osta endale bussipilet, mitte ära pressi tasuta end suvalistele inimestele kaela peale. Ja siis mingid ullikesed arvavadki, et inimesel on häda ja sõidutavad tasuta. Puhas ullikeste ärakasutamine, mitte häda. On lihtsalt üks sort inimesi, kellele meeldib teiste peal liugu lasta. Sest miks maksta, kui alati on mõni varmas abipakkuja käepärast, eks ole.
-
Külaline
Just sellistest näidetest ongi jutt.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 18:37Aga sellisest näitest pole ju siin juttu olnud. Selline tekst pole loomulikult ok.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 16:30See ei ole abi küsimine, see on selge soov teiste kulul elada. Kui küsitakse abi, siis nii öeldaksegi. Mitte ei kirjutata, et "heihei, olen uude koju kolimas ja puudu on üks mõnus lahtikäiv diivan. Võiks olla uueväärne."Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 13:30 Jälle üks, kelle arust abi küsimine on okei ainult siis, kui enne kogu eluloo koos kõigi ebameeldivate detailidega kirja paned. Minu arust on sinu suhtumine väga nõme. Inimene teab ise, miks tal abi vaja on, ta ei pea seda sulle selgitama. Ära aita, kui ei soovi, tema küsimust ei tee see halvemaks, et ta sulle tausta ei ava.
- Plaan homme Viljandi folgile minna. Kas leidub keegi, kes sooviks mind peale võtta? Kuulutust võib jagada!
- Meie uus aiamajake hakkab ilmet võtma. Kas kellelgi on pakkuda üleliigset külmkappi? (Diivanit, lauda, kappi jne)
- Olen järgmisel nädalal Londonisse tulemas. Kas kellelgi leidub toanurka, kuhu pea panna?
- Meie musirull saab peagi aastaseks. Kas kellelgi ära anda uueväärne kombekas (soovitavalt Reima)?
- Sõbrad-tuttavad! Laupäeval läheb lahti ahju väljalõhkumine ja puude laduine meie maakodus. Kõik on oodatud talgutele! Meie poolt on maitsev talgusupp ja õhtune saun!
-
Külaline
Need ei ole suunatud konkreetsele inimesele, seepärast pole ignoreerimine mingi probleem.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 18:50Just sellistest näidetest ongi jutt.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 18:37Aga sellisest näitest pole ju siin juttu olnud. Selline tekst pole loomulikult ok.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 16:30
See ei ole abi küsimine, see on selge soov teiste kulul elada. Kui küsitakse abi, siis nii öeldaksegi. Mitte ei kirjutata, et "heihei, olen uude koju kolimas ja puudu on üks mõnus lahtikäiv diivan. Võiks olla uueväärne."
- Plaan homme Viljandi folgile minna. Kas leidub keegi, kes sooviks mind peale võtta? Kuulutust võib jagada!
- Meie uus aiamajake hakkab ilmet võtma. Kas kellelgi on pakkuda üleliigset külmkappi? (Diivanit, lauda, kappi jne)
- Olen järgmisel nädalal Londonisse tulemas. Kas kellelgi leidub toanurka, kuhu pea panna?
- Meie musirull saab peagi aastaseks. Kas kellelgi ära anda uueväärne kombekas (soovitavalt Reima)?
- Sõbrad-tuttavad! Laupäeval läheb lahti ahju väljalõhkumine ja puude laduine meie maakodus. Kõik on oodatud talgutele! Meie poolt on maitsev talgusupp ja õhtune saun!
-
Külaline
Need ülaltoodud näited on tegelikult okei. Mõni tahabki üleliigsest prahist lahti saada ning teine otsib seltskonda ja uusi tuttavaid.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 19:11Need ei ole suunatud konkreetsele inimesele, seepärast pole ignoreerimine mingi probleem.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 18:50Just sellistest näidetest ongi jutt.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 18:37 Aga sellisest näitest pole ju siin juttu olnud. Selline tekst pole loomulikult ok.
-
Külaline
Kui need näited on esitatud FB-s lähedastele sõpradele, võiks veel ütelda, et ok, kuigi ma ise sedagi ei teeks. Lihsalt mingis foorumis, grupis vm...on tegemist siiski tasuta teenuse otsimisega, sest enamuse nendest võib ise muretseda lihtsalt suht talutava summa eest. Kusjuures oodata ööbimist Londoni kellegi korteris- nii vaesena pole mõtet sinna minna, see pole odav linn. Ja päev otsa rassida tööd supi ja sauna eest- võib-olla kui tegemist venna, õega...Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 19:15Need ülaltoodud näited on tegelikult okei. Mõni tahabki üleliigsest prahist lahti saada ning teine otsib seltskonda ja uusi tuttavaid.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 19:11Need ei ole suunatud konkreetsele inimesele, seepärast pole ignoreerimine mingi probleem.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 18:50
Just sellistest näidetest ongi jutt.
-
Külaline
Mõni aeg tagasi oli vabatahtlik töö talgute korras väga populaarne. Inimesed massiliselt käisid vabahtlikuna tööd tegemas ja selleks olid lausa eraldi veebilehed, kus registreeruda. Oma kodukoha ümbruse korrastus, mereranna prügist puhastamine jne.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 19:56Kui need näited on esitatud FB-s lähedastele sõpradele, võiks veel ütelda, et ok, kuigi ma ise sedagi ei teeks. Lihsalt mingis foorumis, grupis vm...on tegemist siiski tasuta teenuse otsimisega, sest enamuse nendest võib ise muretseda lihtsalt suht talutava summa eest. Kusjuures oodata ööbimist Londoni kellegi korteris- nii vaesena pole mõtet sinna minna, see pole odav linn. Ja päev otsa rassida tööd supi ja sauna eest- võib-olla kui tegemist venna, õega...
-
Külaline
Mõni inimene on selline, et ei pea teise kulusid mittemiskiks. Sõidutaja kulud on ju sama suured, kui sõitjal oleks üheotsa taksot võtta. A mis tal tost teise rahast.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 18:08Ma ka arvan, et kui inimene jaksab lennureisi osta, siis jaksab ta ka taksosõitu kinni maksa. See on ärakasutamine. Aitaksin ainult neid, kellest ma tõesti tean, et nad on liiga vaesed, et hotelli minna vmt.Guest kirjutas: ↑12 Sept 2025 18:12Ma ka ei saa sellest aru, et miks peaks mind keegi lennujaama viima ja tooma. Mõni kutsub igale poole kellegi vastu, milleks. Ma võtan bolt drive'i, selle saab ilusti lennujaama jätta ja sealt saab mingi auto alati tagasisõiduks ka võtta. Kui ma sõita ei oskaks, siis võtaks takso. Minu arust enne peaks ikka proovima ise hakkama saada ja kui siis tõesti ei saa, siis paluma abi. Aga kui sa palud kellelgi ära teha asju, mida saaksid ka ise teha, siis on see ärakasutamine. Samamoodi on mingite asjadega, mida saaksid teenusena tellida. Miks peab seda keegi sulle tasuta tegema. Mingi väike asi tõesti läheb abivalmiduse alla, aga suuremad asjad mitte. Näiteks mingi pidev tööle viimine, lapse ära toomine, lapsehoidmine, ehitamine vms. Mõnel nagu pole seda tunnetust, et mida sobib paluda ja mida mitte. Näiteks ei pea sugulane sul kogu aeg tasuta hambaid ravima, nädal aega kellegi juures ööbimist on liig, kellegi koera hoidmine kuu aega on liig, kellegi lapse pidev viimine on liig. Jne, jne.Ag vot sellised lood nagu kuhugi vastu kutsumine nt lennujaama, ma tegelikult ei mõista. Miks peab keegi teine end liigutama hakkama ja oma kütust kulutama, kui oma käel saaks ju ka tulema. Ma isegi oma pereliikmele sellist tüli ei teeks.
-
Külaline
Muidugi on need okei. Mõni inimene on lihtsalt ülitundlik - ju on teda kas ära kasutatud eriti palju või ei oska ta lihtsalt üldse enda eest seista ning ei öelda. Tegelik probleem on tal iseendas, mitte neis inimestes, kes lihtsalt küsivad, ilma mingeid kohustusi seadmata. Vat kui sõber mulle helistab ja nurub, et kuule, sul on üks kapp üle ja mul on puudu, anna mulle või et saad homme mulle tööle vastu tulla palun - need on nõmedad ja egoistlikud nõudmised.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 19:15Need ülaltoodud näited on tegelikult okei. Mõni tahabki üleliigsest prahist lahti saada ning teine otsib seltskonda ja uusi tuttavaid.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 19:11Need ei ole suunatud konkreetsele inimesele, seepärast pole ignoreerimine mingi probleem.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 18:50
Just sellistest näidetest ongi jutt.
-
Külaline
Üks asi on teha midagi ühiskonna või kogukonna jaoks - teine asi on tasuta kellegi isikliku kasu jaoks töötada või raha kulutada. Ullikesed sageli ei saagi sellest vahest aru ja usuvad, et nii käibki. Nutikad kasuahned indiviidid samal ajal itsitavad pihku.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 19:59Mõni aeg tagasi oli vabatahtlik töö talgute korras väga populaarne. Inimesed massiliselt käisid vabahtlikuna tööd tegemas ja selleks olid lausa eraldi veebilehed, kus registreeruda. Oma kodukoha ümbruse korrastus, mereranna prügist puhastamine jne.Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 19:56Kui need näited on esitatud FB-s lähedastele sõpradele, võiks veel ütelda, et ok, kuigi ma ise sedagi ei teeks. Lihsalt mingis foorumis, grupis vm...on tegemist siiski tasuta teenuse otsimisega, sest enamuse nendest võib ise muretseda lihtsalt suht talutava summa eest. Kusjuures oodata ööbimist Londoni kellegi korteris- nii vaesena pole mõtet sinna minna, see pole odav linn. Ja päev otsa rassida tööd supi ja sauna eest- võib-olla kui tegemist venna, õega...Guest kirjutas: ↑13 Sept 2025 19:15
Need ülaltoodud näited on tegelikult okei. Mõni tahabki üleliigsest prahist lahti saada ning teine otsib seltskonda ja uusi tuttavaid.
Mul oli kunagi üks tuttav, kes kutsus suure hulga sõpru endale kusagile kolkasse uude maakoju külla. Kui kõik kohale jõudsid, suunati sõbrad sujuvalt mingit kõrvalhoonet lammutama, maastikku puhtaks tegema jmt - kutsuja ise teatas, et läheb metsa mediteerima. Mina igal juhul keeldusin ja võtsin päikest, aga 20 ülejäänud sõpra rassis, nii et vähe polnud. Õhtul tuli mediteerija metsast välja, sõidutas sõbrad poodi grillimise jaoks liha ostma (ise sentigi kulutamata) ja õhtul tegi sauna. Mina sõitsin järgmisel päeval minema, ülejäänud sõbrad olla mõne päevaga kõik tööd ära teinud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 3 külalist