Liigne suhkur toodetes

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Liigne suhkur toodetes

Postitus Postitas Külaline »

Miks ometi on nii rohkelt ülemagustatud tooteid turul???

Smuutid, mahlad, kokteilid, jogurtid, joogijogurtid, kohupiimakreemid, desserdid tulevad esmalt meelde
Kiirtoidukettide kokteilid, tulimagusad minu jaoks!
Kakao-kohvisegud, rohkkelt lisatud suhkrut, nagu siirupit jooks!

Enamike jaoks on liiga magusad, milleks ebamugavalt siirupid olema peavad? Säilivuse pikendamiseks?
Poes 2 vähesema suhkrusisaldusega joogijogurtit mis kannatasid lõunaks tarbida, nüüdki on needki tina tuhka kadunud.
Külaline

põhjuseks ilmselt säilivus ja laiade masside maitsemeel. Eriti jubedad on "vähendatud suhkruga" tooted - neis kasutatakse ju suhkruasendajaid.
Kiirtoiduketist ei ole vist tervislikku toitu mõtet otsidagi-

Õnneks on võimalik osta maitsestamata jogurteid ja kohupiima. Jäätistest suudan süüa väga väheseid - Regatti näiteks.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Jah, inimesed on harjunud nende maitsetega, sh mina. Mulle need poolmagusad ja poolmagedad asjad just ei istu. Mõni asi on tõesti ehk liiga magus (nt Ben&Jerrys jäätised, aga ma ei näe ka nende järele vajadust), aga igal tootel on üldiselt alternatiiv.
Külaline

Vastik, kui igale poole magusat maitset topitakse. Isegi poe salatites on suhkur sees, öka. Eks peab ise tegema, jah, aga alati ei viitsi.
Külaline

No ärge ostke kui ei meeldi! Miks peab maailm teie järgi käima? Mulle meeldib ja mina ostan. Mis ei meeldi, ei osta ja ei nurise.
Külaline

Minu meelest pole liigne suhkur süüdi vaid liigsed suhkruasendajad. Suhkru lisamine mid ei häiri, võin vabalt marjad pooleks suhkruga moosi tarbida või võisaia peale paksult suhrut raputada, no isegi tükike tükksuhkrut on täitsa ok kui magusa isu tuleb.
Aga poodides müüdavad kondiitritooted ja magustoidud on minu jaoks enamasti ülimagusad, enamus jäätiseid samuti. Tegelikult on see ju hea, kui silmadega söökski mingit poekooki, siis mõistus tuletab meelde, et mingit sarnast sai maitstud ja see oli ülimagus, seega jääb ostmata. Et näitame vähem suhkrut, aga teeme tooted mingi keemiaga 100x magusamaks? Võiks vähemalt siis doseerima õppida, et maiustused vähegi normaalselt maitseks ja esimesele ampsule lisaks sooviks ka teise ja kolmanda võtta.
Ma olen veel selline imelik, kes minu jaoks magusatesse söökidesse soola ei pane, pannkoogid või puder näiteks. Samas mind ei häiri ja maitseb samuti hästi kui keegi teine paneb, See et poe toorsalatites suhkrut on, mind ei häiri, kuigi kui ise analoogse teeks, siis suhkrut ei lisaks.
Kui ma nüüd teemaalgatusest õigesti aru sain, siis probleemiks pole mitte liigne suhkur (mille oragnism enamasti esimesena ära kasutab energia tootmiseks) vaid liigne magusus. Ja sellega olen väga nõus.
Külaline

Samas paljud tootjad on ju rääkinud, et niikui magusust vähendad, ostetakse vähem. Inimestele meeldib magus. Neil oleks ju odavam suhkrut vähem panna. Aga ju siis on üldiselt inimeste maitsemeel nii rikutud, et peabki tulimagus olema. Minu jaoks on poes müüdavad asjad ka tulisoolased, ka soola on liiga palju. Aga jälle, inimestele pidavat meeldima. Eks tootjad sätivad toodete koostist ikkagi nii, et rohkem ostetaks. Ja midagi pole teha, tervislikumaid toitujaid on vähemuses.
Külaline

Minu teada osad tootjad on juba oma toodete suhkrusisaldust vähendanud. Seda ei saa teha liiga drastiliselt, muidu saavad tarbijad suurest maitsevahest aru ja enam ei osta. Ostavad lihtsalt teist, suure suhkrusisaldusega toodet. Seda tuleb teha tasapisi, et tarbija maitsemeeled harjuksid. Sellega on nüüd ka turule ka lähenetud. Mõne aasta pärast on jälle pilt ilmselt palju parem.
Külaline

Ostsin üle hulga aja rollmopsi. Õudne kui magus. Samamoodi olen alt läinud erinevate praetud kaladega marinaadis. Nagu suhkruvees oleksid.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 11:21 Ostsin üle hulga aja rollmopsi. Õudne kui magus. Samamoodi olen alt läinud erinevate praetud kaladega marinaadis. Nagu suhkruvees oleksid.
Mind see ka häirib. Eriti, mis puudutab kalatooteid. Samuti kurgiviilud purgis, no kas need peavad nii magusad olema? Tundub, et suuremad tootjad võtavad snitti teiste riikide populaarsete toodete pealt, et maitseid ühtlustada. Nii saab eesti kurki müüa ka Saksamaal ja Skandinaavias, kus marineeritud kurk on ülimagus. Ketšupeid ja kastmeid ei tarbita meie peres just nende suure suhkrusisalduse tõttu.

Maitse poolest sobivad mulle näiteks Poolas ja Venemaal toodetud marineeritud kraam. Seal on äädika-suhkru kooslus mõnusalt kodune. (Ei ole putinist).
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 10:19 Minu teada osad tootjad on juba oma toodete suhkrusisaldust vähendanud. Seda ei saa teha liiga drastiliselt, muidu saavad tarbijad suurest maitsevahest aru ja enam ei osta. Ostavad lihtsalt teist, suure suhkrusisaldusega toodet. Seda tuleb teha tasapisi, et tarbija maitsemeeled harjuksid. Sellega on nüüd ka turule ka lähenetud. Mõne aasta pärast on jälle pilt ilmselt palju parem.
Ma ei tea, iga kord, kui Kalevit ostan, on see veel magusam. Paari aasta takka proovin, iga korraga hulle.
Fazer sama. No ongi hea, ei osta siis neid.
Külaline

Minule just meeldivad magushapud marinaadid nii kalal kui kurgil. Teravhapu sõpradele peaks ju ka omad tooted olemas olema.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 22:46 No ärge ostke kui ei meeldi! Miks peab maailm teie järgi käima? Mulle meeldib ja mina ostan. Mis ei meeldi, ei osta ja ei nurise.
Tore ju, osta, mis tahad. Aga kui ei meeldi, ära loe.. Ega inimesed sinu järgi ei pea vait ka olema..
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 11:11 Miks ometi on nii rohkelt ülemagustatud tooteid turul???

Smuutid, mahlad, kokteilid, jogurtid, joogijogurtid, kohupiimakreemid, desserdid tulevad esmalt meelde

Enamike jaoks on liiga magusad, milleks ebamugavalt siirupid olema peavad? Säilivuse pikendamiseks?
Poes 2 vähesema suhkrusisaldusega joogijogurtit mis kannatasid lõunaks tarbida, nüüdki on needki tina tuhka kadunud.
Ma olen sinuga nii sama meelt! Tahaksin näiteks jogurteid ja mahlu, kus ongi vaid naturaalne puuviljasuhkur sees, ilma igasuguse lisasuhkruta. Vahel loen paki peal: Ei ole lisatud suhkrut. Hakkan siis koostisainete nimekirja uurima: aspartaam vöi mingi muu magustaja sees! Nii vihale ajab.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 16:47
Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 11:11 Miks ometi on nii rohkelt ülemagustatud tooteid turul???

Ma olen sinuga nii sama meelt! Tahaksin näiteks jogurteid ja mahlu, kus ongi vaid naturaalne puuviljasuhkur sees, ilma igasuguse lisasuhkruta. Vahel loen paki peal: Ei ole lisatud suhkrut. Hakkan siis koostisainete nimekirja uurima: aspartaam vöi mingi muu magustaja sees! Nii vihale ajab.
Prismas on mingi jogurtisari (Juustoportti), kus tõepoolest pole ei suhkrut ega ka mingeid muid magusaineid lisatud.
Külaline

Väga jubedad on need Jacobsi ja Nescafe jne 3in1 kohvisegud. Ma nii tahaksin neid tööle kaasa võtta, sest ma eriti ei joo musta ja mõru kohvi, kuid need segud on joodamatud, see on nagu pruuni värvi kohvilõhnaline siirup. Mul ei ole töö juures võimalik piima ja suhkruga mökerdada ja kohvimasinat ei ole, tuleb tassi teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 11:25 Väga jubedad on need Jacobsi ja Nescafe jne 3in1 kohvisegud. Ma nii tahaksin neid tööle kaasa võtta, sest ma eriti ei joo musta ja mõru kohvi, kuid need segud on joodamatud, see on nagu pruuni värvi kohvilõhnaline siirup. Mul ei ole töö juures võimalik piima ja suhkruga mökerdada ja kohvimasinat ei ole, tuleb tassi teha.
Saad ju teha purki valmis segu lahustuvast kohvist, piimapulbrist ja suhkrust, mis on sinu jaoks sobivas vahekorras. Kõiki neid asju on eraldi müügil.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 12:22
Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 11:25 Väga jubedad on need Jacobsi ja Nescafe jne 3in1 kohvisegud. Ma nii tahaksin neid tööle kaasa võtta, sest ma eriti ei joo musta ja mõru kohvi, kuid need segud on joodamatud, see on nagu pruuni värvi kohvilõhnaline siirup. Mul ei ole töö juures võimalik piima ja suhkruga mökerdada ja kohvimasinat ei ole, tuleb tassi teha.
Saad ju teha purki valmis segu lahustuvast kohvist, piimapulbrist ja suhkrust, mis on sinu jaoks sobivas vahekorras. Kõiki neid asju on eraldi müügil.
Ja kohvist tilkuvat kotti puhastada :lol: …tehtud proovitud
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 14:13
Lahustuv kohv, piimapulber ja kohv on minu teada kuivained. Mis sul seal tilgub? See siin on ikka tõsiste vingatsite teema. Kui poest oma maitse järgi toodet ei saa, siis tee ise! Toorained on tänapäeval kõik saadaval.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 14:30
Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 14:13

Lahustuv kohv, piimapulber ja kohv on minu teada kuivained. Mis sul seal tilgub? See siin on ikka tõsiste vingatsite teema. Kui poest oma maitse järgi toodet ei saa, siis tee ise! Toorained on tänapäeval kõik saadaval.
Mõni pole jah veel suletavat termostassi leiutisest midagi kuulnud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist