Astute teole peale?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Astute teole peale?

Postitus Postitas Külaline »

Kui näete oma teel hispaania teetigu, kas astute neile peale?
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ei astu. Läheb laiaks, määrib jalanõu ära. Aga mida temaga teha, ei tea, aiapidaja pole, nippe ei oska jagada.
Külaline

Ei astu.
Külaline

Mis siis teete nendega kui aias nad olemas?
Külaline

Guest kirjutas: 04 Sept 2025 15:48 Mis siis teete nendega kui aias nad olemas?
Google on rikkis sul? Seda infot on ju terve nett täis. Keevasse vette, soolvette, lubjavette, kogumiskonteinerisse.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 16:44
Google on rikkis sul? Seda infot on ju terve nett täis. Keevasse vette, soolvette, lubjavette, kogumiskonteinerisse.
Et neid ei tuleks aeda, et juurde ei sigineks. Sa tegeled tagajärjega, kui ise nad üles korjad.
Külaline

Meelega ei astu peale. Kuigi jah tean, et head nad pole. Mul oma aeda pole(korter) aga kõnnin igapäevaselt lapsega üht asfalteeritud metsarada, kus neid on peale vihma mustmiljon. Käruga on üsna raske neist ja juba nende laipadest mööda laveerida. Ja mõnikord jäävad need laiakslitsutud lägased laibad koos puulehtedega kärurataste külge. Rõve. Enne tuppa minemist puuoksaga kraabin need ära.
Aga ma ilen tähele pannud, et teised terved isendid kogunevad kuhjas selle laiali litsutud laiba peale. Miks? Kas nad söövad üksteist? :?
Külaline

Guest kirjutas: 04 Sept 2025 17:43
Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 16:44
Et neid ei tuleks aeda, et juurde ei sigineks. Sa tegeled tagajärjega, kui ise nad üles korjad.
Ei saagi selleks midagi teha, et neid ei tuleks. Ei, saab - ümbritse oma aed kaks meetrit laia ning 15 cm kõrguse tuhapeenraga. Sealt nad üle ei peaks saama. Teoorias.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Sept 2025 18:57 Meelega ei astu peale. Kuigi jah tean, et head nad pole. Mul oma aeda pole(korter) aga kõnnin igapäevaselt lapsega üht asfalteeritud metsarada, kus neid on peale vihma mustmiljon. Käruga on üsna raske neist ja juba nende laipadest mööda laveerida. Ja mõnikord jäävad need laiakslitsutud lägased laibad koos puulehtedega kärurataste külge. Rõve. Enne tuppa minemist puuoksaga kraabin need ära.
Aga ma ilen tähele pannud, et teised terved isendid kogunevad kuhjas selle laiali litsutud laiba peale. Miks? Kas nad söövad üksteist? :?
Jah, söövad jah. Oma poegi ka söövad. Väga tublid.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 19:23
Guest kirjutas: 04 Sept 2025 18:57 Meelega ei astu peale. Kuigi jah tean, et head nad pole. Mul oma aeda pole(korter) aga kõnnin igapäevaselt lapsega üht asfalteeritud metsarada, kus neid on peale vihma mustmiljon. Käruga on üsna raske neist ja juba nende laipadest mööda laveerida. Ja mõnikord jäävad need laiakslitsutud lägased laibad koos puulehtedega kärurataste külge. Rõve. Enne tuppa minemist puuoksaga kraabin need ära.
Jah, söövad jah. Oma poegi ka söövad. Väga tublid.
Huh, rõve 🥹
Külaline

Ei astu, nendel kergliiklusteedel, kus hispaania teetigusid on, vaatan hoolega jalge ette ja laveerin mööda, ei taha jalanõusid selle ligaga ära määrida.

Mida olen aga märganud, et tavalised karbiga teod tunduvad nende võõramaiste nälkjate kõrval nüüd lausa nunnud ja armsad loomad!
Külaline

Kunagi räägiti, et kui peale astuda, siis neist väljub automaatselt tuhandeid nähtamatuid mune...et ei tohiks kindlasti astuda
Külaline

Ei, kuis sa astud nii suurele elukale peale?
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Ühekaupa neid talludes suuremat edu ei saavuta, ainult tallad määrib ära selle lögaga.
Külaline

Mõnel tänaval kõndides peab läbima takistusriba, et mitte ühelegi pihta saada. Nt lapsevankrit lükates pole kuidagi võimalik. Paljudel on seetõttu koduümbruse jalutamise piirkond üsna väikeseks kahanenud - pole enam tigudest puhtaid teid.
Külaline

Vastik on jah ja määrib jalanõud. Aga kas peaks? Kas nii nad häviks ka?
Külaline

Guest kirjutas: 05 Sept 2025 10:32 Kunagi räägiti, et kui peale astuda, siis neist väljub automaatselt tuhandeid nähtamatuid mune...et ei tohiks kindlasti astuda
Kui ei astu, siis jäävad munad nende sisse? Mu loogika ütleb et siis nad munevad need munad ikka. Ainult see isend kes on laiaks astutud rohkem mune ei tekita. Ja kas osagi mune laiaks astudes ei hävine?
Külaline

https://maaelu.postimees.ee/8039141/his ... htlik-viga
Külaline

Guest kirjutas: 04 Sept 2025 18:57 Aga ma ilen tähele pannud, et teised terved isendid kogunevad kuhjas selle laiali litsutud laiba peale. Miks? Kas nad söövad üksteist? :?
Jah, söövad küll, omasuguseid ja teisi tigusid. (Tavalised teod söövad ka, nii need nälkjad kui tavalised kojateod kogunevad laipade ümber).
Astun peal, et neid r***ku vähem olema, kuigi kasu on sest vähe. Aiaomaikuna olebngi väga verine nende peale.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Sept 2025 10:32 Kunagi räägiti, et kui peale astuda, siis neist väljub automaatselt tuhandeid nähtamatuid mune...et ei tohiks kindlasti astuda
Lollus. Munad ei ole "nähtamatud" ja kui nad jäävad maapinnal või kuhugi lihtsalt vedelema, ei arene neist midagi, linnud söövad ära või lagunevad niisama. Tigu/nälkjas muneb munad mulla sisse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist