Millist lemmiklooma te ei võtaks?

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 07:57
külaline kirjutas: 04 Juul 2024 22:10
Külaline kirjutas: 25 Juun 2024 18:15 Ma ei võtaks ühtki muud lemmiklooma peale kassi. Kass on minu jaoks ideaalne: armas, sotsiaalne ja kiinduv; samas saab ka ise endaga hakkama ja ei vaja jalutamist, treenimist, kasvatamist vms.
Sama siin. Ei kujuta ette, et peaksin peale laste kasvatamise kasvatama ja treenima veel koera.

Muidu lapsepõlves mitmel sõbrannal olid koerad ja need olid toredad käisime koos jalutamas. Aga üks asi on tegeleda koeraga teismelisena, kui sul on vähe kohustusi ja teine asi täiskasvanud inimesena, kellel on ilma koeratagi palju tegemist.
Päris naljakas, koera treenimisest tehakse nagu ma ei tea mis suur aeganõudev kohustus. See võtab päevas 10-15 minutit. Kui enne pole koera olnud, siis vist peaks käima ka mõned kuud kutsikakoolis, õpetatakse nipid selgeks ja siis lased ise edasi. Kui koer on juba vanem, ega siis iga päev ei peagi teda enam treenima. Laste kasvatamine on ka ju selline pidev protsess, mis eraldi aega ei võta, see on lihtsalt igapäevaelu osa. Ei tea, mis kasvatustööd sa teed muidu lastega, mis hirmsasti aega võtab?
Ei ole see, kellele vastad, aga probleem on täitsa olemas tänapäeval. Pruugib vaid mõnel kutsul kuidagi ebasobivalt käituda, nii kohe karatakse tema omanikule kraesse - miks ei ole kasvatatud?! Mingi 10-15 minutiga päevas ei tee ära mitte midagi, vaja on ikka tundide viisi kutsut lõbustada. Mäletan, kuis vanas Perekoolis sõimati neid, kes julgesid tunnistada, et nad ei vii oma koera iga jumala päev 15-kilomeetri pikkusele jooksuringile. Nad tituleeriti loomapiinajateks ja soovitati oma koer kohe ära anda jne.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Ma võin öelda, mida olen nõus ainult võtma - närilised ja kassi :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist