Mis kuradi pärast see Lidl

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Mis kuradi pärast see Lidl

Postitus Postitas Külaline »

ei suuda hindu riiulitele panna Eestimaa kombe kohaselt? Ajasin jälle sassi, olen vana ja ei suuda õppida :)
Arvasin, et ostan soodukaga, aga ei.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Aug 2025 16:26 ei suuda hindu riiulitele panna Eestimaa kombe kohaselt? Ajasin jälle sassi, olen vana ja ei suuda õppida :)
Eks siis tuleb kassas öelda, et soovid tootest loobuda. See kaupluste süüdiatamine kõigis oma hädades hakkab juba naeruväärseks muutuma.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2025 16:36
Guest kirjutas: 28 Aug 2025 16:26 ei suuda hindu riiulitele panna Eestimaa kombe kohaselt? Ajasin jälle sassi, olen vana ja ei suuda õppida :)
Eks siis tuleb kassas öelda, et soovid tootest loobuda. See kaupluste süüdiatamine kõigis oma hädades hakkab juba naeruväärseks muutuma.
Seda küll, aga mind ka häirib, et hinnad on harjumatus kohas.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Aug 2025 18:38
Seda küll, aga mind ka häirib, et hinnad on harjumatus kohas.
No aga käige siis ometi nendes poodides, kus hinnad on harjumuspärases kohas! Ega Lidlis ostlemine pole inimõigus.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Vaake hoolega, et hinna all ostate õiget toodet, sest nad eksivad tihti. Tavaliselt tarbija kahjuks. Tuleb olla väga tähelepanelik. Hinnasildid on neil elektroonilised, e-tindiga, ja hinda muudetakse nö. juhtmevabalt. Tavaliselt olen öelnud kui hind vale, ikka juhtub, aga kord vihastasin välja, kui mind labaselt ignoreeriti. Eksimus on andestatav, jultumus ja hoolimatus ei ole teps mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2025 18:54No aga käige siis ometi nendes poodides, kus hinnad on harjumuspärases kohas! Ega Lidlis ostlemine pole inimõigus.
Tõega väää
Külaline

Mis jälle häda oli siis?! Kuidas inimesed väljaspool kodu nii saamatud on... Iseteeninduskassa näitab ju hinnad ja hinnaalandused otsekohe, kui hinnasildist aru ei saa. Ei pea isegi kassas värisema, et äkki keegi saab kurjaks, või mis eelmises teemas muret tegi. Elektroonilisi hinnasilte pole paljudes Lidlites olemaski ja teiseks on Selveris ja muudes poodides need ammu olemas, mis ime see siis on nüüd.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2025 21:39Kuidas inimesed väljaspool kodu nii saamatud on..
Kuidas tead, et nad kodus saamatud ei ole?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2025 16:26 ei suuda hindu riiulitele panna Eestimaa kombe kohaselt? Ajasin jälle sassi, olen vana ja ei suuda õppida :)
Viska suvalises poes kõigepealt pilk kõige kõrgemale riiulile. Kui selle kohal on sildid, on kohe näha, milline süsteem on.
Pole mitte ainult Lidlis, mu väikeses kodupoes on samuti etiketid üleval.
Külaline

Ma ise pole nende siltidega Lidlis alt läinud, on ikka juba meelde jäänud, kus sildid on. Aga muidu leian nagu TA, et ostjal oleks mugavam, kui sildid oleksid samuti nagu teistes poodides. Ehk kunagi see muutub -väiksemad kärud/korvid ja iseteeninduskassad juba on.
Külaline

Kas selles poes hinnakontrolli aparaati pole?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2025 23:11Kas selles poes hinnakontrolli aparaati pole?
Näitan aparaadile saiakest ja ütleb hinna või?
Külaline

Tõtt-öelda on Lidlis jah need hinnasildid üleval, kui mujal Eesti poodides on all. Iseenesest justkui lihtne asi ja lihtne visata, et "ah, harju ära!" Aga vot, ei ole see ühes, kogu muust kombest erinevas poes ümberharjumine nii lihtne midagi. Ise ma kuskile kaevanud ei ole, käin Lidlis aeg-ajalt. Aga see pidev meeleshoidmine, et selles ühes konkreetses poes tuleb hinda otsida sootuks teisest kohast kui harilikult, on miinuseks.

Tänapäevases poodide ja kauba ülekülluses, kus kaupmehed venitavad endal (väidetavasti) lausa naba paigast, et ometigi kuidagi kliente juurde saada, hakkavad rolli mängima just niisugused pisiasjad. Näiteks mina valin poodi, mida külastada, tasuta parkimise järgi. Kui poe kõrval on võimalik autot mugavalt ja tasuta parkida, siis see pood läheb loosi. Kui seda võimalust ei ole, siis sõidan autoga mööda, 100 meetri kaugusel asuvasse teise sama suurde poodi. Ehk siis, kui mu töö ja kodu trajektooril asub ridamisi terve hulk poode ja õhtul kodu poole sõites mõttes kaalun, et kuhu siis täna ka sisse astuda, hakkavadki rolli mängima pisikesed mugavused. Miskipärast arvavad meie kaupmehed, et ainukene asi, mis ostjat huvitab, on karjumine "kampaania, soodushind!" Tegelikult aga on ostjad ammugi läbi hammustanud, et tegelikku soodukat seal sisuliselt pole, lõppkokkuvõttes maksad oma ostukorvi eest ikka tavapärase hinna.

Töötasin mõni aeg tagasi Soomes turu-uuringute küsitlejana. Kaupmehed palkasid uuringufirma, et too küsitleks ostjaid nende rahulolu kohta ettevõttega. Pikad küsimustikud olid, kus tellija tundis sügavat huvi selle vastu, millise mulje jätab ostjale poe välimus, kauba paigutus lettidel, hinnalipikute asukohad, vajaliku kauba leidmise käepärasus jne. Üldiselt olid inimesed positiivsed ja pigem tänasid, et nii tore et ka ostja arvamuse vastu huvi tuntakse. St inimesed tundsid, et kaupmees ei tee seda asja vaid iseenda lõbuks. Vaadates praegust Eesti kaubandust, kipub küll jääma vägisi selline mulje.
Külaline

Pole Eestis mitte kunagi Lidlis käinud ja ei tunne puudust ka. Dublinis käisin, seal oli kõik ok.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 09:11Töötasin mõni aeg tagasi Soomes turu-uuringute küsitlejana. Kaupmehed palkasid uuringufirma, et too küsitleks ostjaid nende rahulolu kohta ettevõttega. Pikad küsimustikud olid, kus tellija tundis sügavat huvi selle vastu, millise mulje jätab ostjale poe välimus, kauba paigutus lettidel, hinnalipikute asukohad, vajaliku kauba leidmise käepärasus jne.
Mina valin isegi tasuta vetsu järgi.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Aug 2025 09:11 Näiteks mina valin poodi, mida külastada, tasuta parkimise järgi. Kui poe kõrval on võimalik autot mugavalt ja tasuta parkida, siis see pood läheb loosi. Kui seda võimalust ei ole, siis sõidan autoga mööda, 100 meetri kaugusel asuvasse teise sama suurde poodi.
Enamasti suurte poodide juures on nagunii tasuta parkimine, Lidli juures on ainult kella vaja.
Aga päriselt sõidadki selle pärast nt Lidlist nt Tähesajus mööda ja keerad Selverisse sisse selleks, et parkimisraha kokku hoida? Mis sa arvad, kas sellest kaupade ostukorvi järgi pärast mingit "säästu" järgi jääb, või vastupidi? Väheke kummastavad kokkuhoiuharjumused.

Ja ma ei saa hästi aru teemaalgatusest, mismõttes "mõtlesin, et ostan selle ajsa soodushinnaga, aga oli ikka tavahind". Kui sel kaubal on soodustus, siis on soodustus. Kui sa valisid vale asja, siis milles kauplus süüdi on?
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 09:27
Guest kirjutas: 29 Aug 2025 09:11 Näiteks mina valin poodi, mida külastada, tasuta parkimise järgi. Kui poe kõrval on võimalik autot mugavalt ja tasuta parkida, siis see pood läheb loosi. Kui seda võimalust ei ole, siis sõidan autoga mööda, 100 meetri kaugusel asuvasse teise sama suurde poodi.
Enamasti suurte poodide juures on nagunii tasuta parkimine, Lidli juures on ainult kella vaja.
Aga päriselt sõidadki selle pärast nt Lidlist nt Tähesajus mööda ja keerad Selverisse sisse selleks, et parkimisraha kokku hoida? Mis sa arvad, kas sellest kaupade ostukorvi järgi pärast mingit "säästu" järgi jääb, või vastupidi? Väheke kummastavad kokkuhoiuharjumused.

Ja ma ei saa hästi aru teemaalgatusest, mismõttes "mõtlesin, et ostan selle ajsa soodushinnaga, aga oli ikka tavahind". Kui sel kaubal on soodustus, siis on soodustus. Kui sa valisid vale asja, siis milles kauplus süüdi on?
Miks sulle see Selver nüüd äkki ette jäi? Konkurent? Kas ostja peab kõikide kaupluste kõikide kaubaartiklite hinnad endale pähe tuupima või, et suudaks hinnata, mis selle "õige" hind on ja kas on siis soodukas või mitte. Kusjuures, mina käin Lidlis mitte sellepärast, et sealsed hinnad oleks muust märgatavalt odavamad (tegelikult ei ole), vaid huvitavamate kaubaartiklite pärast.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 8 külalist