Kohtutäitur sobrab Rahvastikuregistris
-
Külaline
Kohtutäitur sobrab Rahvastikuregistris
Tere. Avastasin eesti.ee portaali andmejälgijas, et üks kohtutäitur on minu isikuandmeid rahvastikuregistris vaadanud. Pole mul ei selle ega ühegi teise kohtutäituriga mingit pistmist. Pole võlglane ja pole ka lähisugulaste seas võlglasi. Kui seda kohtutäiturit guugeldasin, siis leidsin kellegi kommentaari, et ka tema isikuandmeid on täiesti põhjendamatult vaadatud. Suudab keegi mingit seletust anda? Kas kohtutäitur teeb mingeid masspäringuid? Esitasin Kohtutäiturite Kojale ka pöördumise, kus küsisin selgitust ja ootan vastust. On keegi avastanud midagi sellist seal riigiportaalis? Mingeid kummalisi päringuid?
-
Külaline
Oih! Ma just vaatasin sinu postitust.
-
Külaline
Vabandust, aga kas sa tõesti oled nii juhm, et ei saa aru, mis vahe on ühes foorumis tehtud avaliku postituse ja kellegi eraeluliste isikuandmete (ebaseaduslikus) vaatamises?Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 08:48 Oih! Ma just vaatasin sinu postitust.
-
Külaline
Vabandust, aga kas sa oled autist?
-
Külaline
Palun suundu Delfi ajuhälvikute hulka tagasi. Tänan.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2025 08:48Oih! Ma just vaatasin sinu postitust.
-
Külaline
Aga mis vahe on? Peale ebaseaduslikkuse.
Meenub lastejutt, kus kitseke loomi üle luges ...
-
Külaline
Kõigepealt - kui soovisid vastust, mitte draamat, oleks olnud mõistlik pöörduda kohtutäituri enda büroo, mitte täiturite koja poole. Oleksid väga suure tõenäosusega saanud ammendava vastuse ja hulga kiiremini kui läbi koja.Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 08:11 Tere. Avastasin eesti.ee portaali andmejälgijas, et üks kohtutäitur on minu isikuandmeid rahvastikuregistris vaadanud. Pole mul ei selle ega ühegi teise kohtutäituriga mingit pistmist. Pole võlglane ja pole ka lähisugulaste seas võlglasi. Kui seda kohtutäiturit guugeldasin, siis leidsin kellegi kommentaari, et ka tema isikuandmeid on täiesti põhjendamatult vaadatud. Suudab keegi mingit seletust anda? Kas kohtutäitur teeb mingeid masspäringuid? Esitasin Kohtutäiturite Kojale ka pöördumise, kus küsisin selgitust ja ootan vastust. On keegi avastanud midagi sellist seal riigiportaalis? Mingeid kummalisi päringuid?
Kohtutäitur võib sinu andmeid vaadanud olla ka seoses mõne lähedase või sugulase võlaga - et kontrollida, et sinu nimele pole vara kanditud.
-
Külaline
Kas see on ok ainult Lehtme puhul?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2025 12:29Kohtutäitur võib sinu andmeid vaadanud olla ka seoses mõne lähedase või sugulase võlaga - et kontrollida, et sinu nimele pole vara kanditud.
-
Külaline
Kohe võivadki niimoodi nuhkida, no ei usu...Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2025 12:29Kohtutäitur võib sinu andmeid vaadanud olla ka seoses mõne lähedase või sugulase võlaga - et kontrollida, et sinu nimele pole vara kanditud.
-
Külaline
Rahvastikuregistris peab vaataja märkima põhjuse, miks on andmeid vaadatud. Mis seal kirjas on?
-
Külaline
Mingi pärandvara toimik.Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 12:48 Rahvastikuregistris peab vaataja märkima põhjuse, miks on andmeid vaadatud. Mis seal kirjas on?
-
Külaline
Päringu tegijaks oligi Koda. Pärngu selgituses oli kohtutäituri nimi.Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 12:29Kõigepealt - kui soovisid vastust, mitte draamat, oleks olnud mõistlik pöörduda kohtutäituri enda büroo, mitte täiturite koja poole. Oleksid väga suure tõenäosusega saanud ammendava vastuse ja hulga kiiremini kui läbi koja.Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 08:11 Tere. Avastasin eesti.ee portaali andmejälgijas, et üks kohtutäitur on minu isikuandmeid rahvastikuregistris vaadanud. Pole mul ei selle ega ühegi teise kohtutäituriga mingit pistmist. Pole võlglane ja pole ka lähisugulaste seas võlglasi. Kui seda kohtutäiturit guugeldasin, siis leidsin kellegi kommentaari, et ka tema isikuandmeid on täiesti põhjendamatult vaadatud. Suudab keegi mingit seletust anda? Kas kohtutäitur teeb mingeid masspäringuid? Esitasin Kohtutäiturite Kojale ka pöördumise, kus küsisin selgitust ja ootan vastust. On keegi avastanud midagi sellist seal riigiportaalis? Mingeid kummalisi päringuid?
Kohtutäitur võib sinu andmeid vaadanud olla ka seoses mõne lähedase või sugulase võlaga - et kontrollida, et sinu nimele pole vara kanditud.
-
Külaline
Ja jutt käib siis Rahvastikuregistrist, mitte Kinnistusraamatust. Sinule kuuluvat kinnisvara näeb Kinnistusraamatust.
-
Külaline
No siis on ju selge? Oled kas millegi pärija või siis oled kellegi sugulane, kes pärib - ja sina ei päri.
-
Külaline
Päranditega tegelevad ikka notarid, mitte kohtutäiturid.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2025 13:51No siis on ju selge? Oled kas millegi pärija või siis oled kellegi sugulane, kes pärib - ja sina ei päri.
-
Külaline
Ja, kust sa tead, et tema ei päri? Või, kuidas sa üldse jõudsid sellise seoseni?Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 13:51No siis on ju selge? Oled kas millegi pärija või siis oled kellegi sugulane, kes pärib - ja sina ei päri.
Muus suhtes jah, nagu eelkõneleja ütles, et pärimise teemaga tegeleb notar, mitte kohtutäitur.
-
Külaline
Pärandvara inventuuriga tegelevad justnimelt kohtutäiturid.
-
Külaline
Loe uuesti, mis ma kirjutasin. Kirjutasin, et kas pärib - või ei päri ja on lihtsalt sugulane.Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 14:27Ja, kust sa tead, et tema ei päri? Või, kuidas sa üldse jõudsid sellise seoseni?
-
Külaline
Võib olla ka selline juhus, et inimest ei ole kätte saadud. Aadress vale vms. Ja kolme kuu jooksul siis läheb pärand automaatselt, kui ei ole reageeritud. Ja kui on päritud ka võlad, siis sellega tegeleb kohtutäitur.
-
Külaline
minul on ka kohtutäituri poolt käidud, lausa aasta algusest mitu korda. Mul pole niipalju sugulasi olemaski kes otsimise jaoks surnud, aadress on juba aastakümneid sama, telefoni nr samuti, kätte on ka saanud kõik kes tahtnud.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2025 14:46 Võib olla ka selline juhus, et inimest ei ole kätte saadud. Aadress vale vms. Ja kolme kuu jooksul siis läheb pärand automaatselt, kui ei ole reageeritud. Ja kui on päritud ka võlad, siis sellega tegeleb kohtutäitur.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 3 külalist