Miks teeb haiget?

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 29 Aug 2025 20:32 Mina ei kannata kriitikat, eriti mis tõsi on. Ma küll väga välja ei näita aga pistab küll.
Selline kriitika on eriti valus, kui ise ka tead, et tegelikult on tal õigus!

Aga absoluutselt ebaõiglase kriitika peale solvumine on vast just sellepärast, et see ütleja on sulle tähtis ja haiget teeb see, et ta sinust hästi ei arva (antud hetkel, ju endal mingi probleem tal, või on üleüldse suhtumine millegipärast halvenenud sinu suunas). Solvumise ja nurgas nutmise asemel võid järgmine kord kohe ütelda "Miks sa niimoodi ütled, see on ebaõiglane, ma...", see tuletab sulle endale ja talle meelde, et asi pole ikka nii nagu näkku just plärtsuti.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 02:03
Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 21:57
Guest kirjutas: 29 Aug 2025 21:07
Olen teemaalgataja. Tegemist oli mu 20-aastase pojaga. Ma natuke põdesin, aga siis lahendasin omal moel - ütlesin, et kas ta mõtles selle peale, et see ütlemine võis haiget teha ning ülekohtune olla. Jäi vaikseks, vastu vähemalt ei vaielnud, ta muidu on kohutav vastu vaidleja, alati on mingi oma argument. Ehk jõudis kohale.
Ikkagi on veider, miks see mind alguses nii endast välja lõi. Lausa siia foorumisse pani kirjutama ja pisara silma.
oh nii noore poisi ütlemine on veel tema must-valgest maailmast. Ta ei tule selle pealegi, et millegi ütlemine võib teisele haiget teha, seda hakkab hiljem tajuma.
Mis jutt? Tegemist pole 2-aastasega, vaid täismehega. Loomulikult saab ta aru, mida ta teeb ja mis mõju tema sõnadel on.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 12:31Mis jutt? Tegemist pole 2-aastasega, vaid täismehega. Loomulikult saab ta aru, mida ta teeb ja mis mõju tema sõnadel on.
Seda arvad sina, et nii peaks olema. Tegelikult võib hoopis teisiti olla.
Külaline

Siin võib mitu asja olla. Vb poeg ütles seda sellepärast, et on eelnevalt näinud, et ema tõesti ei saa hakkama. TA aga ise arvab, et saab.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 15:22 Siin võib mitu asja olla. Vb poeg ütles seda sellepärast, et on eelnevalt näinud, et ema tõesti ei saa hakkama. TA aga ise arvab, et saab.
Saab see ema hakkama või ei saa, aga kummalgi juhul ei ole temast hooliva inimese poolt okei öelda, et "sa ei saa millegagi kunagi hakkama" või kuidas see oligi.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Ah, nende hilisteismeliste ja noorte täiskasvanud lastega on hoopis iseteema! Nemad peavad end lahti rabelema ja emast tõukuma mingil ajal kangesti, muidu jääadki liigselt kodu mõjuälja tiirutama.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 15:31
Guest kirjutas: 30 Aug 2025 15:22 Siin võib mitu asja olla. Vb poeg ütles seda sellepärast, et on eelnevalt näinud, et ema tõesti ei saa hakkama. TA aga ise arvab, et saab.
Saab see ema hakkama või ei saa, aga kummalgi juhul ei ole temast hooliva inimese poolt okei öelda, et "sa ei saa millegagi kunagi hakkama" või kuidas see oligi.
Ja huvitav, mis suurte tegudega noorhärra siis ise hakkama on kah saanud? Või elab ema pinnal ja ema raha eest ja teeb muudkui suuri sõnu?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 20:10
Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 18:59 Õudsad on sellised solvujad inimesed. Solvumine on otsus, märtri-inimeste otsus.
Õudsad on sellised nagu sina. Keegi ei otsusta, et olen solvuja. See kas on või pole mingil põhjusel.
Oled sa mõelnud, et sa oled otsustanud olla solvaja. Ja siis vaatad, et appi kui õudne, et solvus sinu jutu peale.
Haiget saada ja valu tunda on inimlik ja okei. Solvunud olla saab vaid inimene, kes on oma olemuselt manipulaator.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 21:29
Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 18:59 Õudsad on sellised solvujad inimesed. Solvumine on otsus, märtri-inimeste otsus.
Õudsad on sellised nagu sina. Keegi ei otsusta, et olen solvuja. See kas on või pole mingil põhjusel.
Oled sa mõelnud, et sa oled otsustanud olla solvaja. Ja siis vaatad, et appi kui õudne, et solvus sinu jutu peale.
Haiget saada ja valu tunda on inimlik ja okei. Solvunud olla saab vaid inimene, kes on oma olemuselt manipulaator.
Ja haiget saanud ning valu tundev inimene võib ka solvunud olla. See on samamoodi inimlik. Solvumine siis.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 21:34
Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 21:29
Ja haiget saanud ning valu tundev inimene võib ka solvunud olla. See on samamoodi inimlik. Solvumine siis.
Ei ole. See on sama, kui arvata, et nartsissistlik olla on väga ok. Ühtki solvujat pole mõtet enda lähedal hoida-head teed neil minna.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 21:29
Minu arust manipuleerid just sina siin praegu sõnadega.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 22:33
Vastupidi. Sina, kes õigustad solvumist, on manipulaator, kes julgustab samasuguseid. Solvumine on üks inetumaid asju üldse,veider, et keegi seda õigustab.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 22:44
Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 22:33

Vastupidi. Sina, kes õigustad solvumist, on manipulaator, kes julgustab samasuguseid. Solvumine on üks inetumaid asju üldse,veider, et keegi seda õigustab.
Sama rõve, kui näägutamine, mis on samamoodi vaimne vägivald. Aga seda need rõvedad näägutavad mutid ju ei mõista.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 22:51
Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 22:33 Minu arust manipuleerid just sina siin praegu sõnadega.
Sama rõve, kui näägutamine, mis on samamoodi vaimne vägivald. Aga seda need rõvedad näägutavad mutid ju ei mõista.
Meil kõigil on kahju, et sul on mingi isiklik trauma nii tahtliku solvumise kui näägutamisega, aga võta nüüd tablett ära ja siis saad vast ise ka aru, et oleks aeg vait jääda.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 23:24

Meil kõigil on kahju, et sul on mingi isiklik trauma nii tahtliku solvumise kui näägutamisega, aga võta nüüd tablett ära ja siis saad vast ise ka aru, et oleks aeg vait jääda.
Minul pole mingit traumat ei solvumise ega näägutamisega. Paistab, et sinul on see juba kasvatuses, kui pead seda normaalseks. Kui suudad väheke edasi areneda, märkad äkki, et vaimne vägivald pole okei ja mitte keegi ei viitsi su solvumist taluda. Jube rumala mulje jätad muide endast.
https://eestinaine.delfi.ee/artikkel/19 ... seestpoolt
https://raimoulavere.com/2014/11/03/miks-me-solvume/
https://latene.ee/blog/post;srsltid;Afm ... g-offended
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 23:24Meil kõigil on kahju, et sul on mingi isiklik trauma nii tahtliku solvumise kui näägutamisega, aga võta nüüd tablett ära ja siis saad vast ise ka aru, et oleks aeg vait jääda.
Kellel teil kõigil?
Ise muudkui näägutad kah 😄
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 23:41
Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 23:24Meil kõigil on kahju, et sul on mingi isiklik trauma nii tahtliku solvumise kui näägutamisega, aga võta nüüd tablett ära ja siis saad vast ise ka aru, et oleks aeg vait jääda.
Kellel teil kõigil?
Ise muudkui näägutad kah 😄
Minult oli see esimene vastus sulle. Aitab nüüd, eks.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 22:33 Minu arust manipuleerid just sina siin praegu sõnadega.
Mulle tundub just seesinane olevat rõve sõnavõtt.
Külaline

Kui mõelda lausele- sa ei saa mitte millegagi hakkama. Kas te ise ütleks nii kellelegi?
Võib öelda erinevatel põhjustel. Tahan ärritada. Teen nalja. Tahan haiget teha. Ütlen seepärast, et nii öeldakse tänitamisena, aga tegelikult ma nii ei mõtle, mängin tänitamist. Ütlen seepärast, et kord ma haavusin ta ütluse peale ja nüüd teen tagasi. Või mul on kujunenud arvamus, sa ei saa hakkama mingite kindlate asjadega, aga üldistan, sest asjadega millega sa ei saa hakkama, on nii lihtsad.
Oleks huvitav teada, mis eelnes sellele ütlusele. Ei usu, et see oli mingi vestlus, mille peale poiss tundis muret su vähese hakkamasaamise pärast.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Aug 2025 08:29 Oleks huvitav teada, mis eelnes sellele ütlusele. Ei usu, et see oli mingi vestlus, mille peale poiss tundis muret su vähese hakkamasaamise pärast.
Eelnes etteheide, et üks ettepanek, mida ta ühe köögikapi osas on teinud, on tegemata (poiss ise seda ära teha ei saa, see nõuab raha ja ta ei ela pealegi pidevalt kodus). Pole absoluutselt minu jaoks mingi prioriteet, ma pole midagi lubanud ning sama hästi võiks ta isalt küsida, miks tegemata. Aga alati olen mina süüdi, isa kallal ei õienda kunagi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Google [Bot] ja 3 külalist