Nõksud, et mitte mutiks muutuda

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 21:39Nii ongi. Loen siinseid kommentaare erinevates teemades ja need on enamasti ju muttide tehtud. Otsivad üles iga sõna või mõtte, mida aga saaks halvustada ja muudkui torust tuleb!
Kuna siin pole just väga palju igapäevaseid kasutajaid, siis ilmselt samad inimesed, kes muretsevad mutistumise pärast
+1
Pole vaja inimest päriselus nähagi, mutilik/pässilik suhtumine peegeldub puhtalt kommentaarides.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Aug 2025 21:19 Ma hakkasin mõtlema, kes see mutt siis õieti on. Mul on naabrinaine, keda ma kutsusin mutiks. Lillemutiks, sest ta oli lillehull ja terve korteri võimalik ümbrus oli tema lilli täis istutatud. Aga miks ma mutiks teda kutsusin, oli see, et ta mölises absoluutselt kõigiga. Ka külalistega, kui tal paha tuju oli. Mõnikord oli täitsa meeldiv vestelda aga samas võis lambist ka viriseda tühiasjade üle.
Ta oli veidi üle 60ne.

Kas te teate kes on uueaja "Karen"? Karen is a pejorative slang term typically used to refer to a middle class woman who is perceived as entitled or excessively demanding. The term is often portrayed in memes depicting middle-class white women who "use their white and class privilege to demand their own way".

Minu arvates see Karen täitsa hästi iseloomustab mutti. Ja ei ole üldse välimuses asi. Pigem suhtumine ja mõtlemislaad.
Minu jaoks nad pole sama. Karen on lamendilööja ja maailmanaba, kes on valmis oma tahtmise nimel igasuguse väärikuse kaotama. Pigem nooremapoolne. Youtubis ameeriklastel on palju nn Kareni videosid elust enesest. Karen õiendamas lennukis, restoranis, hotellis jne.

Mutt võib olla ka tagasihoidlik, ah mis mina, ma juba vana. Ei ole ilmtingimata õiendaja. Õiendaja mutt on pigem isehakanud korrapidaja, kes ei talu reeglite rikkumist.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 22:41Õiendaja mutt on pigem isehakanud korrapidaja, kes ei talu reeglite rikkumist.
See ongi ju mutistunud Karen, olgu ta noor või vana 😄
Suva situatsioonis, ka kommentaariumis.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 21:19 Ma hakkasin mõtlema, kes see mutt siis õieti on. Mul on naabrinaine, keda ma kutsusin mutiks. Lillemutiks, sest ta oli lillehull ja terve korteri võimalik ümbrus oli tema lilli täis istutatud. Aga miks ma mutiks teda kutsusin, oli see, et ta mölises absoluutselt kõigiga. Ka külalistega, kui tal paha tuju oli. Mõnikord oli täitsa meeldiv vestelda aga samas võis lambist ka viriseda tühiasjade üle.
Ta oli veidi üle 60ne.

Kas te teate kes on uueaja "Karen"? Karen is a pejorative slang term typically used to refer to a middle class woman who is perceived as entitled or excessively demanding. The term is often portrayed in memes depicting middle-class white women who "use their white and class privilege to demand their own way".

Minu arvates see Karen täitsa hästi iseloomustab mutti. Ja ei ole üldse välimuses asi. Pigem suhtumine ja mõtlemislaad.
Jälle mingi Perekooli veidrik oma Kareniga. Kuulen sellest Karenist nüüd teist korda elus.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 00:02
Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 21:19 Ma hakkasin mõtlema, kes see mutt siis õieti on. Mul on naabrinaine, keda ma kutsusin mutiks. Lillemutiks, sest ta oli lillehull ja terve korteri võimalik ümbrus oli tema lilli täis istutatud. Aga miks ma mutiks teda kutsusin, oli see, et ta mölises absoluutselt kõigiga. Ka külalistega, kui tal paha tuju oli. Mõnikord oli täitsa meeldiv vestelda aga samas võis lambist ka viriseda tühiasjade üle.
Ta oli veidi üle 60ne.

Jälle mingi Perekooli veidrik oma Kareniga. Kuulen sellest Karenist nüüd teist korda elus.
Perekooli ajal ei olnud sellist terminit veel välja mõeldud.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 00:09
Ta oli veidi üle 60ne.

Ehket paar aastat tagasi veel polnud? Nujah.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 00:22
Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 00:09

Ehket paar aastat tagasi veel polnud? Nujah.
Nunujah ei olnud. See on 2024 tekkinud. Peale perekooli suögemist. Ja üleüldse Tiktokist/Instagrami reelsidest.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 22:41Minu jaoks nad pole sama. Karen on lamendilööja ja maailmanaba, kes on valmis oma tahtmise nimel igasuguse väärikuse kaotama. Pigem nooremapoolne. Youtubis ameeriklastel on palju nn Kareni videosid elust enesest. Karen õiendamas lennukis, restoranis, hotellis jne.
Selline ei ole eestlane.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 22:41
Guest kirjutas: 29 Aug 2025 21:19 Ma hakkasin mõtlema, kes see mutt siis õieti on. Mul on naabrinaine, keda ma kutsusin mutiks. Lillemutiks, sest ta oli lillehull ja terve korteri võimalik ümbrus oli tema lilli täis istutatud. Aga miks ma mutiks teda kutsusin, oli see, et ta mölises absoluutselt kõigiga. Ka külalistega, kui tal paha tuju oli. Mõnikord oli täitsa meeldiv vestelda aga samas võis lambist ka viriseda tühiasjade üle.
Ta oli veidi üle 60ne.

Minu jaoks nad pole sama. Karen on lamendilööja ja maailmanaba, kes on valmis oma tahtmise nimel igasuguse väärikuse kaotama. Pigem nooremapoolne. Youtubis ameeriklastel on palju nn Kareni videosid elust enesest. Karen õiendamas lennukis, restoranis, hotellis jne.

Mutt võib olla ka tagasihoidlik, ah mis mina, ma juba vana. Ei ole ilmtingimata õiendaja. Õiendaja mutt on pigem isehakanud korrapidaja, kes ei talu reeglite rikkumist.
Ei pruugi. Karen on ka kõva ohkega silmi pööritaja. Ei pea üldse lamenti lööma ja röökima.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 00:09
Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 00:02 Jälle mingi Perekooli veidrik oma Kareniga. Kuulen sellest Karenist nüüd teist korda elus.
Issand halasta, Karen on ingliskeelses maailmas mingi bitchi sünonüüm olnud vist vähemalt viimased 100 aastat. Tundub, et mõni siin elab kott peas.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 01:28
Guest kirjutas: 30 Aug 2025 00:09
Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 00:02 Jälle mingi Perekooli veidrik oma Kareniga. Kuulen sellest Karenist nüüd teist korda elus.
Issand halasta, Karen on ingliskeelses maailmas mingi bitchi sünonüüm olnud vist vähemalt viimased 100 aastat. Tundub, et mõni siin elab kott peas.
Sul nii kurb öö, et ajab tigetsema :)
Külaline

Guest kirjutas: 29 Aug 2025 21:04
Guest kirjutas: 29 Aug 2025 20:59
- ei ole juba ammu ennast värvinud. eelistan madalaid jalatseid. tööl kannan põhiliselt mugavaid veniva värvliga teksaseid või pikki pükse (kleit või seelik + kontsad vaid pidulikel üritustel). kübar ja villane mantel umbes korra aastas (nt matusel), muidu soojad vateeritud mantlid. vihmase ilmaga julgelt kummikud jalas.
mutt? vist küll :)
Mitte vist, vaid päris kindlasti.
Mitte mutt, vaid lõpuks ometi enesekindel ja endaga rahul olev inimene
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 08:14

Eks kõik mutid arvavad nii :D
Külaline

Jajah, need veniva värvliga püksid on kindlasti enesekindla inimese tunnus.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Aug 2025 21:19 as te teate kes on uueaja "Karen"? Karen is a pejorative slang term typically used to refer to a middle class woman who is perceived as entitled or excessively demanding. The term is often portrayed in memes depicting middle-class white women who "use their white and class privilege to demand their own way".
No "Karen" on hoopis midagi muud, Karen võib olla ka õhku täis 20+ tibi, kes arvab, et maailm peab tema ees kummaradama. Mõned mutid on Karenid kindlasti, aga kõik Karenid pole kindlasti mutid :)
Külaline

Eelmises teemas loeti palju asju, mis teevad mutiks- väldi neid kõiki ja voila! ei saa sinust kunagi mutti :)

Keegi siin mainis, et talle meeldib "nähtamatu" olla. Mu kolleeg (siis oli tema 50+ ja mina 25) naljatas, et " noored mind enam ei vaata ja vanad ei näe!"- ma ei saanud siis naljast aru, nüüd saan kül juba natuke :) Kes- ja vaneamealiste naiste põlvkond muutubki nähtamatuks, kahjuks käib see ka tööturu ja ühiskonna kohta üldisemalt. Nii hull asi kindlasti enam pole, kui noorusekutluses paarkümmend aastat tagasi, aga on ikka, et eelistatakse nooremat.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 01:28 Issand halasta, Karen on ingliskeelses maailmas mingi bitchi sünonüüm olnud vist vähemalt viimased 100 aastat. Tundub, et mõni siin elab kott peas.
Tundub küll, et elad kott peas, et ei taipa enne lõugama hakkamist vähekegi kontrollida oma "teadmisi", Karen.

Karen is a pejorative slang term typically used to refer to a middle class woman who is perceived as entitled or excessively demanding. The term is often portrayed in memes depicting middle-class white women who "use their white and class privilege to demand their own way".Depictions include demanding to "speak to the manager", being racist, or wearing a particular bob cut hairstyle. It was popularized in the aftermath of the Central Park birdwatching incident in 2020, when a woman called the police during a disagreement over the requirement for her dog to be leashed in an area of the park.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 08:41
Jajah, need veniva värvliga püksid on kindlasti enesekindla inimese tunnus.
Miks ei?
Sul vist kitsas silmaring ja mingid mutipüksid kangastuvad? Sa ise vist riietud kuidagi igavalt, iga päev üks ja sama?
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 09:02
Miks ei?
Sul vist kitsas silmaring ja mingid mutipüksid kangastuvad? Sa ise vist riietud kuidagi igavalt, iga päev üks ja sama?
Eks seda "venivat värvlit" kasutatakse siis, kui kere on paks või keskkoht olematu ja see on üks mutitunnus tõesti.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ei siin muud nõksu polegi, kui elada edasi nii, nagu noorena elasid (kui muidugi tervis lubab). Vanemas eas võib ka nooruslik olla, ei pea tingimata ära mutistuma. Aga üldiselt, mutt on laialt levinud sõna, mul näiteks sugulane kasutas tütre kolleegide suhtes sõna mutid, aga need olid keskealised või nooremad naised. Nii et see mutt võib ka suhteline olla. No ja kui vanus on muti näitaja, siis see mutt ootab meid ees kõiki, iseasi, kas sa oled nooruslik mutt, normaalne mutt, muti moodi mutt, või mis iganes. Või kas sa tunned ennast mutina, see ka tähtis.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], dmy, elke, Google [Bot], kiisu ja 7 külalist