Kas suhtleksite mehe või naisega, kellel on hambad korrast ära?
-
Külaline
See pealkiri "Kas suhtleksite mehe või naisega, kellel on hambad korrast ära?" tekitab imestust. Jätab mulje, justnagu saaksin ma kõikide inimestega suhtlemist valida?! Noh, ma võin valida nt sõbranna selle järgi, kas tal on hambad korras või mitte. Samuti võin valida meest selle järgi (samas, kui mu abikaasal peaks hammastega miskit juhtuma, siis ma ju suhtleksin temaga endiselt edasi).
Aga ülejäänud inimeste osas ma eriti valida nüüd küll ei saa. Kui tuleb klient, kas ma siis peaks talle ütlema, et "Ma ei suhtle teiega, kuna teie hambad ei ole korras?" Siis kaotan töö ju. Või kui oleksin õpetaja koolis, siis teataksin katkiste hammastega lapsele, et mina tema vihikuid ei paranda ja temaga ei suhtle, vot. Või kui juhtumisi mu oma isa on kehvade hammastega, siis ma pean oma isa maha salgama? Kisub veidraks kätte.
Aga ülejäänud inimeste osas ma eriti valida nüüd küll ei saa. Kui tuleb klient, kas ma siis peaks talle ütlema, et "Ma ei suhtle teiega, kuna teie hambad ei ole korras?" Siis kaotan töö ju. Või kui oleksin õpetaja koolis, siis teataksin katkiste hammastega lapsele, et mina tema vihikuid ei paranda ja temaga ei suhtle, vot. Või kui juhtumisi mu oma isa on kehvade hammastega, siis ma pean oma isa maha salgama? Kisub veidraks kätte.
-
Külaline
Kui nüüd pealkirjast paar rida kaugemale lugeda, on aru saada, et silmad peeti just romantilist laadi suhtlust. Võiks ju selle pingutusr teha, et teema ka läbi lugeda ja mitte hakata kommenteerima pelga pealkirja põhjal.Külaline kirjutas: ↑25 Aug 2025 00:33See pealkiri "Kas suhtleksite mehe või naisega, kellel on hambad korrast ära?" tekitab imestust. Jätab mulje, justnagu saaksin ma kõikide inimestega suhtlemist valida?!
-
Külaline
Puhta segast paned. Peale pealkirja on olemas ka teemaalgatus ise, on ju aru saada, mida mõeldud on. Ei, kindlasti ei ole mõeldud seda, et kas te ostate ilma esihambata papi käest turult kartuleid või valite kartuliostuks müüja, kellel on hollivuudi naeratus.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 00:33 See pealkiri "Kas suhtleksite mehe või naisega, kellel on hambad korrast ära?" tekitab imestust. Jätab mulje, justnagu saaksin ma kõikide inimestega suhtlemist valida?! Noh, ma võin valida nt sõbranna selle järgi, kas tal on hambad korras või mitte. Samuti võin valida meest selle järgi (samas, kui mu abikaasal peaks hammastega miskit juhtuma, siis ma ju suhtleksin temaga endiselt edasi).
Pealkirja juurde tagasi tulles, siis sõltub, kas inimesel on raha hambaraviks, või mitte. Kui pole, mille eest ta neid korda teeb? Implantaat on kallis ja tihtipeale proteesid ei tule välja, maha visatud raha. Seega, suhelda võib küll. Teine asi, kui pappi palju, aga midagi ette ei võta. Sel juhul saab kasvõi kõik juurikad välja tõmmata, ikka parem seisukord.
-
Külaline
Lugesin ka teemaalgatust, aga võtsin edasist juhtumikirjeldust näitena teemaalgataja kohtumisest inimesega, kel pole hambad korras. Siin foorumis on teisteski teemades keskendutud eeskätt pealkirjas esitatud küsimusele, seega nii võib ka. Romantilise suhte korral võib see mees ju hetkel lihtsalt raha koguda ja hommepäev lasta oma hambad korda teha.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 08:01Puhta segast paned. Peale pealkirja on olemas ka teemaalgatus ise, on ju aru saada, mida mõeldud on. Ei, kindlasti ei ole mõeldud seda, et kas te ostate ilma esihambata papi käest turult kartuleid või valite kartuliostuks müüja, kellel on hollivuudi naeratus.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 00:33 See pealkiri "Kas suhtleksite mehe või naisega, kellel on hambad korrast ära?" tekitab imestust. Jätab mulje, justnagu saaksin ma kõikide inimestega suhtlemist valida?! Noh, ma võin valida nt sõbranna selle järgi, kas tal on hambad korras või mitte. Samuti võin valida meest selle järgi (samas, kui mu abikaasal peaks hammastega miskit juhtuma, siis ma ju suhtleksin temaga endiselt edasi).
-
Külaline
Kuule, president Karisel olid ka väga koledad hambad suus ja alles presidendina läks arstile ja lasi proteesid vms panna. Enne seda oli ta miski muuseumi direktor ja kõlbas selliste hammastega elada ja nainegi tal olemas.Tolmukübe kirjutas: ↑25 Aug 2025 08:43 Pealkirja juurde tagasi tulles, siis sõltub, kas inimesel on raha hambaraviks, või mitte. Kui pole, mille eest ta neid korda teeb? Implantaat on kallis ja tihtipeale proteesid ei tule välja, maha visatud raha. Seega, suhelda võib küll. Teine asi, kui pappi palju, aga midagi ette ei võta. Sel juhul saab kasvõi kõik juurikad välja tõmmata, ikka parem seisukord.
-
Külaline
Evelinil olid aga esihambad puseriti ja tehti samuti korda.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 10:44Kuule, president Karisel olid ka väga koledad hambad suus ja alles presidendina läks arstile ja lasi proteesid vms panna. Enne seda oli ta miski muuseumi direktor ja kõlbas selliste hammastega elada ja nainegi tal olemas.Tolmukübe kirjutas: ↑25 Aug 2025 08:43 Pealkirja juurde tagasi tulles, siis sõltub, kas inimesel on raha hambaraviks, või mitte. Kui pole, mille eest ta neid korda teeb? Implantaat on kallis ja tihtipeale proteesid ei tule välja, maha visatud raha. Seega, suhelda võib küll. Teine asi, kui pappi palju, aga midagi ette ei võta. Sel juhul saab kasvõi kõik juurikad välja tõmmata, ikka parem seisukord.
Selline asi hakkab/ -s lihtsalt silma, mitte et ekstra uuriks & puuriks kellegi hambaid. Rääkimata, kui üldse puuduvad hamabad... Aga jah, nagu keegi siin juba tabavalt märkis, et "neid ei saagi näha" :p
-
Külaline
Esihammastega on selline lugu, et ega neid asendushambaid polegi sinna lihtne panna. Tagumisi hambaid asendada on palju kergem. See kõik on ka valus, mitte ainult rahakulukas. See on põhjuseks miks ei minda hambaid korda tegema. Kroonilistel suitsetajatel/veipijatel tulevad ka hambad väga kergelt ära, eriti just esimesed.
-
Külaline
Siin aetakse ikka totaalselt segamini see, kas hambad on lihtsalt puseriti või need on ravimata haisvad köndid. Puseriti, aga muidu siiski ravitud ja korras hambad ei ole mingi põhjus kedagi vältida, kõigil ei pea olema suus Hollywoodi proteesid. Küll aga on päris jube, kui inimene oma hambaid ei ravi, tal on augud, põletik, mädanevad kontsud ja terve suu haiseb. See on täiesti teine olukord. Üks on ilu ja teine terviseküsimus.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 12:09Evelinil olid aga esihambad puseriti ja tehti samuti korda.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 10:44Kuule, president Karisel olid ka väga koledad hambad suus ja alles presidendina läks arstile ja lasi proteesid vms panna. Enne seda oli ta miski muuseumi direktor ja kõlbas selliste hammastega elada ja nainegi tal olemas.Tolmukübe kirjutas: ↑25 Aug 2025 08:43 Pealkirja juurde tagasi tulles, siis sõltub, kas inimesel on raha hambaraviks, või mitte. Kui pole, mille eest ta neid korda teeb? Implantaat on kallis ja tihtipeale proteesid ei tule välja, maha visatud raha. Seega, suhelda võib küll. Teine asi, kui pappi palju, aga midagi ette ei võta. Sel juhul saab kasvõi kõik juurikad välja tõmmata, ikka parem seisukord.
Selline asi hakkab/ -s lihtsalt silma, mitte et ekstra uuriks & puuriks kellegi hambaid. Rääkimata, kui üldse puuduvad hamabad... Aga jah, nagu keegi siin juba tabavalt märkis, et "neid ei saagi näha" :p
-
Külaline
Hammaste kontrolli ja raviga tegeletakse regulaarselt, koguaeg, mitte ei oodata, kuni suus on pruunid köndid või sahtel üldse tühi, et siis hakata raha koguma uute hammaste jaoks. Miks sa kohe, kui auk või probleem tekib, ei lähe arstile? Miks sa pead laskma asja halvaks ja alles siis hakkad tegelema?Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 09:43Lugesin ka teemaalgatust, aga võtsin edasist juhtumikirjeldust näitena teemaalgataja kohtumisest inimesega, kel pole hambad korras. Siin foorumis on teisteski teemades keskendutud eeskätt pealkirjas esitatud küsimusele, seega nii võib ka. Romantilise suhte korral võib see mees ju hetkel lihtsalt raha koguda ja hommepäev lasta oma hambad korda teha.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 08:01Puhta segast paned. Peale pealkirja on olemas ka teemaalgatus ise, on ju aru saada, mida mõeldud on. Ei, kindlasti ei ole mõeldud seda, et kas te ostate ilma esihambata papi käest turult kartuleid või valite kartuliostuks müüja, kellel on hollivuudi naeratus.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 00:33 See pealkiri "Kas suhtleksite mehe või naisega, kellel on hambad korrast ära?" tekitab imestust. Jätab mulje, justnagu saaksin ma kõikide inimestega suhtlemist valida?! Noh, ma võin valida nt sõbranna selle järgi, kas tal on hambad korras või mitte. Samuti võin valida meest selle järgi (samas, kui mu abikaasal peaks hammastega miskit juhtuma, siis ma ju suhtleksin temaga endiselt edasi).
Ilmselt teemaalgataja küsimus paljuski ka seda puudutab, et kas oleksite nõus oma partneriks valima inimese, kellel on nii halb suhtumine oma välimusse ja tervisesse. Mina vastan kohe ära - mina mitte. Täpselt samamoodi ei sooviks ma enda partneriks meest, kes ei viitsi duši all käia, kes ei kammi juukseid, kes käib lagunenud kingadega või vormist ära riietega.
See on rohkem siiski suhtumise, mitte niivõrd raha, küsimus.
-
Külaline
Arstil käis ta siiski ilmselt eluaeg, lihtsalt lasi ilusamad kunsthambad panna.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 10:44Kuule, president Karisel olid ka väga koledad hambad suus ja alles presidendina läks arstile ja lasi proteesid vms panna. Enne seda oli ta miski muuseumi direktor ja kõlbas selliste hammastega elada ja nainegi tal olemas.Tolmukübe kirjutas: ↑25 Aug 2025 08:43 Pealkirja juurde tagasi tulles, siis sõltub, kas inimesel on raha hambaraviks, või mitte. Kui pole, mille eest ta neid korda teeb? Implantaat on kallis ja tihtipeale proteesid ei tule välja, maha visatud raha. Seega, suhelda võib küll. Teine asi, kui pappi palju, aga midagi ette ei võta. Sel juhul saab kasvõi kõik juurikad välja tõmmata, ikka parem seisukord.
-
Külaline
Ma olen 55a. Olen täheldanud, et eakaaslastel on hambad hakanud tooni muutma. Tumedaks, mingi ebamäärane pruunikas-hallikas toon. Kõik küll olemas, aga tumedad. Kas seda saab ennetada? Kardan et varsti endal sama.
-
Külaline
Hambaemail ka kulub, igemed hakkavad logisema, hambakaelad tulevad liiga välja/igemed taanduvad ja muutuvad tundlikuks jne, palju on vanuśega seotud hambahädasid ka.
Teemaalgatusele vastates- ei kujuta ette selliste köndihammaste omanikuga suudlemaski, rääkimata millestki muust, kui vaatepilt juba vastikusevõdinaid tekitab.
Teemaalgatusele vastates- ei kujuta ette selliste köndihammaste omanikuga suudlemaski, rääkimata millestki muust, kui vaatepilt juba vastikusevõdinaid tekitab.
-
Külaline
Minul on alumised esihambad kõhnemaks/peenemaks muutunud. Väga kole, vahed oleks nagu mustad augud. Olen vana jah.
-
Külaline
Mina valgendan hambaid ja ei ole midagi kuskile muutunud.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 08:57 Ma olen 55a. Olen täheldanud, et eakaaslastel on hambad hakanud tooni muutma. Tumedaks, mingi ebamäärane pruunikas-hallikas toon. Kõik küll olemas, aga tumedad. Kas seda saab ennetada? Kardan et varsti endal sama.
Olen tähele pannud, et mõned käivad pigem hambakontsudega kui et lasevad panna eemaldatavad täielikud plaatproteesid. Kui hambad on ikka lootusetult läbi, siis tuleb need asendada, haigekassa peaks andma osalise toetuse. Ja see ei lähe maksma uut sõiduautot. Need on implantaadid mis maksma lähevad. Plaatprotees on tuhat korda kenam kui surnuaed mis ei ole esteetiline ja võib rikkuda enda tervist. Ja annab naeratuse tagasi.
-
Külaline
Mul sugulasel on väga õhukesed ja haprad hambad. Kui tal esihammas ära murdus siis ta lasi omale sillaga proteesi panna. Esimesed 4 hammas. Aga see muidugi eeldab, et on olemas oma hambad, mille külge see sild panna.
Osad osalised proteesid on ka sellised, mis jäädavalt suus on.
Mul endal ka väga kehvad hambad. Käin ikka neid võimaluse piires lappimas. Hambad on küll suus aga ei näe just väga esteetilised välja sellest pidevast plommimisest. Ma arvan, et tulevikus ootab mind ka ees proteesid.
Aga mina ka aru ei saa sellest, et ei taha võltsplastikut suhu vaid käiakse tühja sahtliga. Hammastel ikka on ju ka lisaks ilule, söömise funktsioon tähtis.
Osad osalised proteesid on ka sellised, mis jäädavalt suus on.
Mul endal ka väga kehvad hambad. Käin ikka neid võimaluse piires lappimas. Hambad on küll suus aga ei näe just väga esteetilised välja sellest pidevast plommimisest. Ma arvan, et tulevikus ootab mind ka ees proteesid.
Aga mina ka aru ei saa sellest, et ei taha võltsplastikut suhu vaid käiakse tühja sahtliga. Hammastel ikka on ju ka lisaks ilule, söömise funktsioon tähtis.
-
Külaline
Lõputult ei ole võimalik valgendada. Valgendamine on vesinikperoksiid. Hambavaap kulub ära ja siis on hambad veel kollasemad. Ameerikas pannakse kohe proteesid, sest väljanägemine on väga oluline.Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2025 21:32Mina valgendan hambaid ja ei ole midagi kuskile muutunud.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 08:57 Ma olen 55a. Olen täheldanud, et eakaaslastel on hambad hakanud tooni muutma. Tumedaks, mingi ebamäärane pruunikas-hallikas toon. Kõik küll olemas, aga tumedad. Kas seda saab ennetada? Kardan et varsti endal sama.
-
Külaline
Haigekassa annab rah? Peab ikka väga meelekindel taotleja olema. Nad teevad kõik et mitte mingisugust toetust mitte välja maksta.Egalitaar kirjutas: ↑27 Aug 2025 00:18 Olen tähele pannud, et mõned käivad pigem hambakontsudega kui et lasevad panna eemaldatavad täielikud plaatproteesid. Kui hambad on ikka lootusetult läbi, siis tuleb need asendada, haigekassa peaks andma osalise toetuse. Ja see ei lähe maksma uut sõiduautot. Need on implantaadid mis maksma lähevad. Plaatprotees on tuhat korda kenam kui surnuaed mis ei ole esteetiline ja võib rikkuda enda tervist. Ja annab naeratuse tagasi.
Teatud meditsiinilistel põhjustel maksabki Tervisekassa Teie hambaravi kinni. Tutvuge spetsiifikaga.Külaline kirjutas: ↑27 Aug 2025 20:43Haigekassa annab rah? Peab ikka väga meelekindel taotleja olema. Nad teevad kõik et mitte mingisugust toetust mitte välja maksta.Egalitaar kirjutas: ↑27 Aug 2025 00:18 Olen tähele pannud, et mõned käivad pigem hambakontsudega kui et lasevad panna eemaldatavad täielikud plaatproteesid. Kui hambad on ikka lootusetult läbi, siis tuleb need asendada, haigekassa peaks andma osalise toetuse. Ja see ei lähe maksma uut sõiduautot. Need on implantaadid mis maksma lähevad. Plaatprotees on tuhat korda kenam kui surnuaed mis ei ole esteetiline ja võib rikkuda enda tervist. Ja annab naeratuse tagasi.