Emade koristusnipp?
-
Külaline
Emade koristusnipp?
Tiktok on põnev koht. Nägin seal sellist lapsepõlvetraumat,mälestus-tsul on kapp või sahtlid sassis, ta tuleb ja tõmbab kõik kapist välja või valab sahtlid põrandale. Oh, mulle meenus lapsepõlv.
Huvitav oleks teada, kuidas ta selle peale tuli, et see on kõige parem viis panna laps koristama. Mida ta küll mõelda võis? Või mis see eesmärk oli?
Äkki on teiegi emad nii teinud?
Huvitav oleks teada, kuidas ta selle peale tuli, et see on kõige parem viis panna laps koristama. Mida ta küll mõelda võis? Või mis see eesmärk oli?
-
Külaline
Väga nõme käitumine. Minu vanemad nii ei teinud ja ma ise oma lapsele samuti mitte. Annab ikka millegi nii lolli peale tulla. Minu meelest toimib see rohkem alandusena, midagi pedagoogilist ma sellises käitumises küll ei näe.
-
Külaline
on on see on igivana nipp,ema tegi seda mulle ka. Ise oen juba üle 60 seega teatakse seda "nippi" juba väga kaua, ei ole tiktoki teema.Külaline kirjutas: ↑25 Aug 2025 09:54 Tiktok on põnev koht. Nägin seal sellist lapsepõlvetraumat,mälestus-tsul on kapp või sahtlid sassis, ta tuleb ja tõmbab kõik kapist välja või valab sahtlid põrandale. Oh, mulle meenus lapsepõlv.
-
Külaline
Ei mäleta, et nii oleks tehtud. Seda küll mäletan, et võeti koristamist vajav kirjutuslaua- või riidekapisahtel välja, sest siis oli parem näha ja sorteerida. Aga anti lihtsalt korraldus ja pidid tegutsema hakkama.
-
Külaline
Esimest korda kuulen sellisest nipist. Võtta sahtli täis asju ja maha valades võivad asjad katki minna.
-
Külaline
-
Külaline
Mõte ja eesmärk oli, et laps täiskasvanuna nagu siga sulus ei elaks (ülekohtune märkus sigade suhtes, nad on väga puhtad loomad ja teevad nt ainult 1 sulunurka häda, mujal hoiavad puhtust). Ei, meie emad ei teinud nii ja ise ka ei ole teinud. Viimases hädas ehk teekski, kui käskimine ja vingumine tulemust ei anna. Mõtle ise edasi. Oli kasu ka?Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 09:54 Tiktok on põnev koht. Nägin seal sellist lapsepõlvetraumat,mälestus-tsul on kapp või sahtlid sassis, ta tuleb ja tõmbab kõik kapist välja või valab sahtlid põrandale. Oh, mulle meenus lapsepõlv.
-
Külaline
Jah, ma teen oma sahtlitega nii, sest muidu ei saa ju põhjani korda 
-
Külaline
Kõige parem viis sahtlid korda saada.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 10:00 Väga nõme käitumine. Minu vanemad nii ei teinud ja ma ise oma lapsele samuti mitte. Annab ikka millegi nii lolli peale tulla. Minu meelest toimib see rohkem alandusena, midagi pedagoogilist ma sellises käitumises küll ei näe.
-
Külaline
Nii saab ilma pika jututa korda jah. Aga tänapäeval nad leiavad et see on nartsissislik, selline ülevõimu näitamine, koha kätte näitamine. Psühholoogid pole vanemate poolt.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 20:20Kõige parem viis sahtlid korda saada.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 10:00 Väga nõme käitumine. Minu vanemad nii ei teinud ja ma ise oma lapsele samuti mitte. Annab ikka millegi nii lolli peale tulla. Minu meelest toimib see rohkem alandusena, midagi pedagoogilist ma sellises käitumises küll ei näe.
-
Külaline
Veider, kuidas üldse sahtel sassi sai? Isegi oma trussikute ritta seadmine on poliitiline äärmuslus?Külaline kirjutas: ↑25 Aug 2025 21:12Nii saab ilma pika jututa korda jah. Aga tänapäeval nad leiavad et see on nartsissislik, selline ülevõimu näitamine, koha kätte näitamine. Psühholoogid pole vanemate poolt.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 20:20Kõige parem viis sahtlid korda saada.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 10:00 Väga nõme käitumine. Minu vanemad nii ei teinud ja ma ise oma lapsele samuti mitte. Annab ikka millegi nii lolli peale tulla. Minu meelest toimib see rohkem alandusena, midagi pedagoogilist ma sellises käitumises küll ei näe.
-
Külaline
Minu ajal koolis käis direktor eelviimasel koolipäeval ette hoiatamata kõik klassid läbi, avas suured kapid, kus igal lapsel oli oma riiul oma asjadega, ja tõmbas käega kõik põrandale ühte hunnikusse. Terve klassitäie laste asjad olid kõik ühes hunnikus koos. Teismelistel neidudel oli ka lõhnapudeleid, neist osa purunes ja siis olid päevade sidemed parfüümiga üle kallatud. Mäletan, kuidas klassiõe Kellukese limonaadipudel läks põrandale kukkudes katki ja ujutas üle minu lemmikraamatu. Väga alandav ja vastik oli ja mingit lugupidamist direktori vastu meie enam ei tundnud.
Jah, õpetaja oli meile teatanud, et nädalase koolivaheaja vältel pakub meie koolimaja majutust mingitele spordilastele ja sestap tehku me oma riiulid tühjaks. Võtsime teadmiseks ja arvestasime, et viimase koolipäeva viimase tunni lõppedes hakkame oma riiuleid koristama ja tühjendama. Ent direktor otsustas miskipärast tulla laste riiuleid ise tühjendama, ja mitte viimasel, vaid eelviimasel koolipäeval. Nojah, oli üks nõme mutt see dire. Igatahes mina pole oma lastele iial nii teinud ega tee ka, kui ma neid just ei vihka.
Jah, õpetaja oli meile teatanud, et nädalase koolivaheaja vältel pakub meie koolimaja majutust mingitele spordilastele ja sestap tehku me oma riiulid tühjaks. Võtsime teadmiseks ja arvestasime, et viimase koolipäeva viimase tunni lõppedes hakkame oma riiuleid koristama ja tühjendama. Ent direktor otsustas miskipärast tulla laste riiuleid ise tühjendama, ja mitte viimasel, vaid eelviimasel koolipäeval. Nojah, oli üks nõme mutt see dire. Igatahes mina pole oma lastele iial nii teinud ega tee ka, kui ma neid just ei vihka.
-
Külaline
No viimane näide on tõepoolest nõme. Aga enamasti tehakse seda vist filmides ja siis ka riidekapi riiulitega. Jään enda juurde, et see on kõige parem viis riiul korralikult korda teha, kuigi laste peal ma seda harjutanud ei ole, ise koristan kappe nii.
-
Külaline
Tühjaks valanud ei ole, aga tõstnud küll. Kuidas siis sahtli põhjad muidu puhtaks saaks? Ikka tekib tolm.
-
Külaline
Mulle jääb segaseks, et milleks? Ise koristasin varases teisme-eas tuba nii, et toppisingi asjad suvalistesse kohtadesse ära. Põrand, voodi, laud said korda, voodi all ja sahtlites segadus. Ei mäleta küll, et vanemad sellest numbrit oleksid teinud. Tuba sai ju korda... Jah, läks ka ruttu uuesti segi, sest ma ei leidnud ju asju üles, aga see oli minu probleem. Mina pidin selle lohaka koristamise tõttu sagedamini koristama, ise tegin oma elu keerulisemaks.
See-eest põhikooli lõpus oli tuba laitmatult korras, hommikuti enne kodust lahkumist voodi ka tehtud.
See-eest põhikooli lõpus oli tuba laitmatult korras, hommikuti enne kodust lahkumist voodi ka tehtud.
-
Külaline
Kas on vahet, kas ma otsustan hakata koristama ja tõmban kõik välja.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 15:48 No viimane näide on tõepoolest nõme. Aga enamasti tehakse seda vist filmides ja siis ka riidekapi riiulitega. Jään enda juurde, et see on kõige parem viis riiul korralikult korda teha, kuigi laste peal ma seda harjutanud ei ole, ise koristan kappe nii.
Või otsustab vanem, sa pead koristama. Tõmbab kõik maha.
-
Külaline
Sa EI näe vahet või? Kas teha ise, kuna arvad, et on vaja, või tehakse seda sinu eest, sest teine arvab, et pead?Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 18:49 Kas on vahet, kas ma otsustan hakata koristama ja tõmban kõik välja.
-
Külaline
On jah vaks vahet sees, kas võtan selle aja, lähen kapi juurde, tõmban vabatahtlikult oma pesu välja ning hakkan siis uuesti korralikult tagasi sättima. Või tulen koolist koju, selja taga nädala pikim koolipäev, ning järgmiseks päevaks peab õppima kontrolltööks ja lõpetama essee kirjutamise, aga koju jõudes avastan, et kogu mu riidekapi sisu on kellegi poolt kallatud keset põrandat ühte suurde hunnikusse.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 18:49Kas on vahet, kas ma otsustan hakata koristama ja tõmban kõik välja.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 15:48 No viimane näide on tõepoolest nõme. Aga enamasti tehakse seda vist filmides ja siis ka riidekapi riiulitega. Jään enda juurde, et see on kõige parem viis riiul korralikult korda teha, kuigi laste peal ma seda harjutanud ei ole, ise koristan kappe nii.
Kujutlege, et näiteks teie mees teeb teiega niimoodi - mis tunne oleks?
-
Külaline
No täpselt. Täna otsustan koristada oma kappi. Ma võtangi ja tõmban kõik välja. Sorteerin. Paljusid riideid ma ei kanna ja plaan viia need taaskasutusse. Kapp on väga segi, ma ei tea isegi mis seal mul on. Mul on plaan ja ma hakkan tegutsena.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 08:39On jah vaks vahet sees, kas võtan selle aja, lähen kapi juurde, tõmban vabatahtlikult oma pesu välja ning hakkan siis uuesti korralikult tagasi sättima. Või tulen koolist koju, selja taga nädala pikim koolipäev, ning järgmiseks päevaks peab õppima kontrolltööks ja lõpetama essee kirjutamise, aga koju jõudes avastan, et kogu mu riidekapi sisu on kellegi poolt kallatud keset põrandat ühte suurde hunnikusse.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 18:49Kas on vahet, kas ma otsustan hakata koristama ja tõmban kõik välja.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 15:48 No viimane näide on tõepoolest nõme. Aga enamasti tehakse seda vist filmides ja siis ka riidekapi riiulitega. Jään enda juurde, et see on kõige parem viis riiul korralikult korda teha, kuigi laste peal ma seda harjutanud ei ole, ise koristan kappe nii.
Kujutlege, et näiteks teie mees teeb teiega niimoodi - mis tunne oleks?
Aga kui mees avaks mu kapi. Leiaks et see on kohutav. Ta tõmbab välja ja käsib korda panna. Sest ma ei leia sealt ise ka midagi üles. Ütlus õige ju. Aga kui ta nii teeks?
-
Külaline
Minu ema ka õnneks nii ei teinud.
Aga ma ise koristan kappse riiulite kaupa. Kui ma kõik riiulid korraga hunnikusse välja tõmban, siis võib juhtuda, et poole koristamise ajal kaob mul motivatsioon ja siis pooled surun ikka segamini tagasi

Aga ma ise koristan kappse riiulite kaupa. Kui ma kõik riiulid korraga hunnikusse välja tõmban, siis võib juhtuda, et poole koristamise ajal kaob mul motivatsioon ja siis pooled surun ikka segamini tagasi
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist