Mis inimesed need on, kellel raadio taustaks mängib?

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 21 Aug 2025 19:42
Külaline kirjutas: 21 Aug 2025 19:19
Guest kirjutas: 21 Aug 2025 19:01
Siin on vahe, kas inimene kuulab raadiot või on see tal tapeedi eest. Viimane on täiesti arusaamatu.
Kui ma aias marju korjan ja kuulan mõnd jutusaadet, siis see ongi tapeet, ju!? Fookus on marjakorjamisel, aga taustaks kuulan raadiot. Tüütu töö läheb hulga ladusamalt. Miks see on täiesti arusaamatu?
No su närvihaige naaber tahab linnulaulu kuulata ja sa segad teda.
No konkreetselt mul ei olegi üldse naabreid lähedal. Ja ma tean, et ma täiesti kindlasti ei häiri kedagi.

Ma pigem imestan seda, et mõne inimese arvates on raadio kuulamine veider tegevus. Ma ei kujuta ette, milline näeb välja "mitte tapeediks" raadio kuulamine. Istud tooliga raadio ette, vahid ainiti raadiot, ja kuulad? Raadio kuulamine ongi ju alati tausta tegevus - sõidad autoga, siis raadio käib, teed aiatööd, teed sporti jne jne. Ma näiteks kuulan teatud saateid mõnikord unejutuks. Nii hästi uinutab.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Aug 2025 19:52
Guest kirjutas: 21 Aug 2025 19:19 Kui ma aias marju korjan ja kuulan mõnd jutusaadet, siis see ongi tapeet, ju!? Fookus on marjakorjamisel, aga taustaks kuulan raadiot. Tüütu töö läheb hulga ladusamalt. Miks see on täiesti arusaamatu?
Käed ei liigu, kui keegi taustal ei lärma?
Kust sa seda võtad, et lärmab? Raadiot on võimalik ka normaalsete detsibellidega kuulata.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Aug 2025 21:22 Ma pigem imestan seda, et mõne inimese arvates on raadio kuulamine veider tegevus. Ma ei kujuta ette, milline näeb välja "mitte tapeediks" raadio kuulamine. Istud tooliga raadio ette, vahid ainiti raadiot, ja kuulad? Raadio kuulamine ongi ju alati tausta tegevus - sõidad autoga, siis raadio käib, teed aiatööd, teed sporti jne jne. Ma näiteks kuulan teatud saateid mõnikord unejutuks. Nii hästi uinutab.
Tapeet on see, kui su tähelepanu ei ole suunatud kuulatavale - sa ei oska öelda, mis laule kuulsid, kes rääkisid ja millest, mis uudised olid või üldse mis raadiokanalgi sul mängib. Sinul on tapeet. Kuulamine ei tähenda aga taburetiga raadio ette istumist, vaid seda, et su käed võivad käia marjade kallal, aga aju kuulab teksti, mida räägitakse, sa mõtled kaasa, sul on mingi oma arvamus või siis lihtsalt jätad midagi meelde sellest tekstist. See ei ole tapeet.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Aug 2025 21:39
Guest kirjutas: 21 Aug 2025 21:22 Ma pigem imestan seda, et mõne inimese arvates on raadio kuulamine veider tegevus. Ma ei kujuta ette, milline näeb välja "mitte tapeediks" raadio kuulamine. Istud tooliga raadio ette, vahid ainiti raadiot, ja kuulad? Raadio kuulamine ongi ju alati tausta tegevus - sõidad autoga, siis raadio käib, teed aiatööd, teed sporti jne jne. Ma näiteks kuulan teatud saateid mõnikord unejutuks. Nii hästi uinutab.
Tapeet on see, kui su tähelepanu ei ole suunatud kuulatavale - sa ei oska öelda, mis laule kuulsid, kes rääkisid ja millest, mis uudised olid või üldse mis raadiokanalgi sul mängib. Sinul on tapeet. Kuulamine ei tähenda aga taburetiga raadio ette istumist, vaid seda, et su käed võivad käia marjade kallal, aga aju kuulab teksti, mida räägitakse, sa mõtled kaasa, sul on mingi oma arvamus või siis lihtsalt jätad midagi meelde sellest tekstist. See ei ole tapeet.
Miks sa arvad, et ma ei oska öelda, mida ma raadiost kuulasin? Näiteks vestlussaated tuntud inimestega, mälumängud, kuuldemäng, uudised, Olukorrast riigis, Keskpäevatund... Ja ma tean alati, mis kanalit ma kuulan - mul 2 eelistust vaid ongi.

Aga raadiot kuulan alati mingi tegevuse taustaks. Ma nimelt suudan edukalt kahte asja korraga teha.

Ja, millest arvamus, et ma ei mõtle kaasa ja mul ei teki kuuldu põhjal oma arvamust?

Katsu natukene järge pidada - siin just väidetigi midagi sellist, et raadiokuulajatel ei ole oma mõtteid (mõtlemisvõimet?).
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2025 21:39
See tähendabki, et raadio on taustaks, meeleolu loomiseks. Ma ei pea marju korjates tingimata kaasa laulma. Autos on raadio või spotify enamik ajast põhjas, mul on muidugi korralik helisüsteem ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2025 21:24Kust sa seda võtad, et lärmab? Raadiot on võimalik ka normaalsete detsibellidega kuulata.
Kuula kuidas tahad, aga naabrile ei tohi midagi kuulda olla.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Aug 2025 22:03
Külaline kirjutas: 21 Aug 2025 21:24Kust sa seda võtad, et lärmab? Raadiot on võimalik ka normaalsete detsibellidega kuulata.
Minul ei ole naabreid lähima 500 m raadiuses ja ma täiesti kindlasti ei häiri naabreid. Ma räägin siin niisama kaasa - pigem sellel teemal, et kas raadiot on üleüldse normaalne kuulata. Mõni siin püüab selgeks teha, et ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2025 22:03
Otseloomulikult tohib, mõistlikkuse piirides. Võiksid juba linnaliikluse ka ära keelata-sõidavad ööpäevaringselt oma autodega.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2025 19:56
Külaline kirjutas: 21 Aug 2025 19:52
Guest kirjutas: 21 Aug 2025 19:19 Kui ma aias marju korjan ja kuulan mõnd jutusaadet, siis see ongi tapeet, ju!? Fookus on marjakorjamisel, aga taustaks kuulan raadiot. Tüütu töö läheb hulga ladusamalt. Miks see on täiesti arusaamatu?
Käed ei liigu, kui keegi taustal ei lärma?
Pane tropid kõrva, kui elada ei suuda. Vaevalt tal see raadio põhjas üürgab, tavaline normaalne talumiskohustus. Mis sa siis teed, kui naabritel grillipidu on ja 10-20 inimest räägivad ja naeravad?
Kas naabrid teevad 7 päeva nädalas grillpidu? Kord/kaks kuus kannatab iga normaalbe naaber ära aga häirivaks muutub see siis, kui see liga tihedaks muutub.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Aug 2025 21:54
Külaline kirjutas: 21 Aug 2025 21:39
See tähendabki, et raadio on taustaks, meeleolu loomiseks. Ma ei pea marju korjates tingimata kaasa laulma. Autos on raadio või spotify enamik ajast põhjas, mul on muidugi korralik helisüsteem ka.
Mis asi "see"? Kirjeldasin kahte vastandlikku võimalust ja sa vastad, et jah, see ...
Külaline

Töötasin perefirmas. st. ülemus töötas samas ruumis. Iga päev lasi raadio Kalmerit, nagu ma seda kutsusin, sest sel ajal lasi Elmar pidevalt Kalmer Tennossaart, või siis mingit 70 alguse rokki. Kusjuures duubelkassettraadio oli minu toodud, tema ei raatsinud, kooner oli. Kui siis kord kassetti 80'date diskoga tõin ja mängima panin, kiskus tal nägu ikka väga hapuks. Seelised tegelased siis meie hulgas. Kaua seal ei olnud, sest pettis raha ja lubadustega.
Külaline

Meie ettevõttes oleme 6-kesi samas ruumis, raadio mängib alati taustaks. Räägime ka kõik omavahel, ei sega. Kodus mul midagi taustaks ei mängi, ainult siis, kui mehega õues grillime, siis kuulame raadiost Elmari tantsuõhtut :D Autos kuulan podcaste, kõndimas käies kõrvaklappidest mussi.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 15:47 Meie ettevõttes oleme 6-kesi samas ruumis, raadio mängib alati taustaks.
Appi, ma ei suudaks minutitki tööd teha sellises keskkonnas. Kas te töötate kusagil tsehhis liini ääres? Mõttetööd ei ole küll võimalik niimoodi teha, keskendumiseks on siiski vaikust vaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 16:35
Guest kirjutas: 23 Aug 2025 15:47 Meie ettevõttes oleme 6-kesi samas ruumis, raadio mängib alati taustaks.
Appi, ma ei suudaks minutitki tööd teha sellises keskkonnas. Kas te töötate kusagil tsehhis liini ääres? Mõttetööd ei ole küll võimalik niimoodi teha, keskendumiseks on siiski vaikust vaja.
Ei, kontoris. Tegevjuht, tema abi ning piirkondade müügijuhid. Väga mugav, kõik asjad saab jooksvalt läbi rääkida ja lahendada. Tuntud Eesti ettevõte. Mõttetöö sujub suurepäraselt. Vahest on keegi ka üksi, siis on jube igav ja päev venib.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 16:49
Ei, kontoris. Tegevjuht, tema abi ning piirkondade müügijuhid. Väga mugav, kõik asjad saab jooksvalt läbi rääkida ja lahendada. Tuntud Eesti ettevõte. Mõttetöö sujub suurepäraselt. Vahest on keegi ka üksi, siis on jube igav ja päev venib.
Kuidas saab mõttetöö sujuda suurepäraselt, kui päev läbi 5 inimest + raadio su kõrval räägivad, nagu sa kirjutad? Kuidas saab sellises müras keskenduda?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 20:16
Guest kirjutas: 23 Aug 2025 16:49
Kuidas saab mõttetöö sujuda suurepäraselt, kui päev läbi 5 inimest + raadio su kõrval räägivad, nagu sa kirjutad? Kuidas saab sellises müras keskenduda?
Ega need inimesed siis koguaeg räägi, enamasti tehakse oma asju arvutis. Kui vaja midagi küsida või kooskõlastada, siis räägitakse. Iga inimese töökoha kohta on umbes 10 m2 pinda. Raadio on nii vaikselt, et aimatav, päris raadiost tulev muusika ei ole tuvastatav. Kõik inimesed on korraga kohal vaid esmaspäeviti. Meie jaoks ideaalne keskkond, oleme kõik oma töös profid, avatud olekuga, alal kaua tegutsenud ja asi sujub perfektselt.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 20:47Ega need inimesed siis koguaeg räägi, enamasti tehakse oma asju arvutis. Kui vaja midagi küsida või kooskõlastada, siis räägitakse. Iga inimese töökoha kohta on umbes 10 m2 pinda. Raadio on nii vaikselt, et aimatav, päris raadiost tulev muusika ei ole tuvastatav. Kõik inimesed on korraga kohal vaid esmaspäeviti. Meie jaoks ideaalne keskkond, oleme kõik oma töös profid, avatud olekuga, alal kaua tegutsenud ja asi sujub perfektselt.
No selge siis - neid, keda naabri pidev raadiomüra häirib, käigu kodus vaid esmaspäeviti ja kõik sujub perfektselt.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 20:52
Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 20:47Ega need inimesed siis koguaeg räägi, enamasti tehakse oma asju arvutis. Kui vaja midagi küsida või kooskõlastada, siis räägitakse. Iga inimese töökoha kohta on umbes 10 m2 pinda. Raadio on nii vaikselt, et aimatav, päris raadiost tulev muusika ei ole tuvastatav. Kõik inimesed on korraga kohal vaid esmaspäeviti. Meie jaoks ideaalne keskkond, oleme kõik oma töös profid, avatud olekuga, alal kaua tegutsenud ja asi sujub perfektselt.
No selge siis - neid, keda naabri pidev raadiomüra häirib, käigu kodus vaid esmaspäeviti ja kõik sujub perfektselt.
Miks nii mürgine?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 20:55
Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 20:52
Miks nii mürgine?
Lärmavad naabrid on närvid ära söönud.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 20:47 Ega need inimesed siis koguaeg räägi, enamasti tehakse oma asju arvutis. Kui vaja midagi küsida või kooskõlastada, siis räägitakse. Iga inimese töökoha kohta on umbes 10 m2 pinda. Raadio on nii vaikselt, et aimatav, päris raadiost tulev muusika ei ole tuvastatav. Kõik inimesed on korraga kohal vaid esmaspäeviti.
Ja algne jutt oli sul see, et "oleme 6-kesi samas ruumis, raadio mängib alati taustaks. Räägime ka kõik omavahel". Selle asemel oleksid võinud öelda, et töötan kohas, kus 60 ruutmeetrises hiigeltoas olen enamasti üksinda täielikus vaikuses.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline