Rimi lollitab kliente

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 10:34
Guest kirjutas: 23 Aug 2025 10:22 See ebamugavus kassas, et ei taha tekitada teistele ebamugavust, vääriks kohe eraldi teemat.
Miks on teised tähtsamad, kui sa ise. Sul on probleem, aga vaikid selle maha teiste pärast. Ei taha sattuda tähelepanu alla, teised võivad ärrituda, läheb kauem aega. Ei ole teised tähtsamad kui sa ise. Pärast tagasi tulles, läheb veel rohkem su aega, miks on teiste pahameel sulle nii tähtis, kui sa vaid seisad enda eest, mitte ei tekita seda kuidagi meelega ega nimelt.
Mina näiteks ei taha olla keskpunktis, mida selline olukord tihti tingib. Ma punastan kergelt ja ei oska alati kohe õigeid sõnu leida ootamatus olukorras. Ja, kui tajun, et järjekord läheb mu selja taha vihaseks, siis oleksin veel eriti kimbatuses. Seetõttu võin vabalt endale mitte kasulikul moel otsustada, peaasi, et pääseks sellest nõmedast olukorrast.
Jah. See on eraldi, vaimse tervise teema. Nii võib olla küll.
Samas julgetakse foorumis sellest rääkida.
Kui poleks seda sotsiofoobiat, saaks probleemi lahendada kohe. Pood saaks aru oma veast, mida ta tekitas kogemata või tahtlikult tillist tõmbamise eesmärgil.
Külaline

Siin paljud nõuavad iga hinna eest oma õiguse tagaajamist ja nimetavad lollideks neid, kes müüja pahameele kartuses ei tihka enda eest seista. Samas ei ole see reageerimine ju mingi paari sõna ja mõne minuti teema! Vaid - nagu siingi üks viimastest külalistest kirjeldas, röövis oma õiguse tagaajamine tal tublisti aega, seletamist ja närve. Müüja ei saa aru, või ei taha aru saada. Seleta, seleta. Siis lubab kutsuda juhataja, aga juhatajat pole kohal - klassika. Kui aru saab, et sa ikka ei jäta, hakkab nähvama. Samal ajal järjekord põrnitseb.

Kokkuvõttes saad sealt lõpuks tulema mitme miljoni närviraku võrra vaesemana ja seda rahas mõõta ei saa. Me peaks jõudma sinnamaale, kus inimene ei peakski kassas hakkama lamenti lööma, kuna hinnasildid on korrektsed ja arusaadavad ning mingit kliendi eksitamist ei toimugi.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 10:43Pood saaks aru oma veast, mida ta tekitas kogemata või tahtlikult tillist tõmbamise eesmärgil.
Seda nüüd vaevalt. Kui just ei tekita üleriigilist skandaali, lasevad samamoodi edasi. Sest raha ju vaja teenida.
Külaline

Kassas saaksid täiesti viisakalt kassapidajat süüdistamata kaubast loobuda ja ei peaks seda ka ise tagasi viima. Võetakse see konkreetne kaup maha, maksad ülejäänu eest ja lahkud. Poe töötaja viib kauba tagasi, mitte sina.

Muideks Rimi kohta oli sarnasel teemal artikkel hiljuti https://arileht.delfi.ee/artikkel/12039 ... aishinnaga
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 10:50 Siin paljud nõuavad iga hinna eest oma õiguse tagaajamist ja nimetavad lollideks neid, kes müüja pahameele kartuses ei tihka enda eest seista. Samas ei ole see reageerimine ju mingi paari sõna ja mõne minuti teema! Vaid - nagu siingi üks viimastest külalistest kirjeldas, röövis oma õiguse tagaajamine tal tublisti aega, seletamist ja närve. Müüja ei saa aru, või ei taha aru saada. Seleta, seleta. Siis lubab kutsuda juhataja, aga juhatajat pole kohal - klassika. Kui aru saab, et sa ikka ei jäta, hakkab nähvama. Samal ajal järjekord põrnitseb.

Kokkuvõttes saad sealt lõpuks tulema mitme miljoni närviraku võrra vaesemana ja seda rahas mõõta ei saa. Me peaks jõudma sinnamaale, kus inimene ei peakski kassas hakkama lamenti lööma, kuna hinnasildid on korrektsed ja arusaadavad ning mingit kliendi eksitamist ei toimugi.
Olgu. Ma olen ise ka tagasihoidlik ja mõistan . Samas olen ma ka ihne. Nii et kui märkan, et mu raha läheb rohkem, kui arvasin, siis kaalub see üle need närvirakud :)
Aga see tundub mulle ikka nii tore vaimse tervise teema. Ei julge öelda. Kardab pahameelt. Kardab võimalikku konflikti. Ennustab pikalevebivat jagelemust ja teiste pahameelt. Kas pole liiga palju ennustusi, ja hirme, etteteadmist ja nn elukogemust, mis ei pruugi üldse nii minna.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 11:07
Guest kirjutas: 23 Aug 2025 10:50 Siin paljud nõuavad iga hinna eest oma õiguse tagaajamist ja nimetavad lollideks neid, kes müüja pahameele kartuses ei tihka enda eest seista. Samas ei ole see reageerimine ju mingi paari sõna ja mõne minuti teema! Vaid - nagu siingi üks viimastest külalistest kirjeldas, röövis oma õiguse tagaajamine tal tublisti aega, seletamist ja närve. Müüja ei saa aru, või ei taha aru saada. Seleta, seleta. Siis lubab kutsuda juhataja, aga juhatajat pole kohal - klassika. Kui aru saab, et sa ikka ei jäta, hakkab nähvama. Samal ajal järjekord põrnitseb.

Olgu. Ma olen ise ka tagasihoidlik ja mõistan . Samas olen ma ka ihne. Nii et kui märkan, et mu raha läheb rohkem, kui arvasin, siis kaalub see üle need närvirakud :)
Aga see tundub mulle ikka nii tore vaimse tervise teema. Ei julge öelda. Kardab pahameelt. Kardab võimalikku konflikti. Ennustab pikalevebivat jagelemust ja teiste pahameelt. Kas pole liiga palju ennustusi, ja hirme, etteteadmist ja nn elukogemust, mis ei pruugi üldse nii minna.
Jaa, aga üks eeldus oli tal vale. Nimelt ei panda kassasse kunagi inimest, kes ei oska juba läbilöödud kaupa maha võtta, mis iseenesest on lihtne ja kiire operatsioon. Mingit konflikti ei tule, lihtsalt ütled, et ma ei soovi x osta, ja nii ongi. See kõik võtab sekundi aega.

Mis müüja pahameelest siin jutt käib, ja kuidas see väljendub? Et müüja keeldub läbilöödud kaupa maha võtmast? Kindlasti mitte.

Mis aga sellesse puutub, et tagasi minnes ei taha müüja raha tagasi anda, sellest ma saan aru. Olin see, kes elab Prantsusmaal ja siin sellise asjaga probleemi pole, enamike poodide poliitika lubab isegi õige hinnaga asjad infoletti tagastada, eeldusel, et neid pole kasutatud. Näiteks riided, ütled, et ostsid oma emale kleidi, ta proovis kodus selga, ja ei sobinud. Aga Eestis võib müüja karta vastutust enda peale võtta, eriti, kui ta ei tea poe poliitikat selles osas. Seega suures poes ma läheksin infoletti sellise sooviga, väikeses poes aga küsiksin kohe vahetuse vanemat või juhatajat, kellel on õigus vastutus võtta. Nii kaob ka tasapisi see Ida-Euroopa mentaliteet, et klient on lammas, keda saab ja peabki pügama.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 10:16
No see, kes siin lubas laimu Rimile edasi saata, et asi kohtusse läheks, on üsna kindlasti Rimi töötaja. Keegi teine ju niimoodi ei reageeriks. Samuti teab ta üsna täpselt, kes on Rimi omanik ja et see on vahepeal kuhugile edasi müüdud. Arvan, et enamus inimesi selliseid asju niisama ei tea, kui neil ei ole asutusega ostest seost või nad pole Äripäeva lugejad.
Ja Äripäeva lugemine on mingi ulmeline asi, mida tavainimesed ei tee… ? :roll:
Rimi müümine taanlastele käis kevadel kõikidest uudistest läbi.
Külaline

Jah, Äripäeva tellimise lõpetasid mõned minu klientidest ettevõtjadki ära kui paberleht kadus.
Sealt ei saa ka üksikuid artikleid osta.
Kas Rimis on kauba mahavõtmine nii keeruline nagu Grossis? Lidli tibi kustutas käterätid ühe klikiga, ei pidanud kedagi Saksamaalt kohale hõikama.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 10:57 Kassas saaksid täiesti viisakalt kassapidajat süüdistamata kaubast loobuda ja ei peaks seda ka ise tagasi viima. Võetakse see konkreetne kaup maha, maksad ülejäänu eest ja lahkud. Poe töötaja viib kauba tagasi, mitte sina.

Muideks Rimi kohta oli sarnasel teemal artikkel hiljuti https://arileht.delfi.ee/artikkel/12039 ... aishinnaga
“TTJA ütleb, et iga kaupleja võib pakkuda tooteid müügiks mis tahes hinnaga, sõltumata sellest, mis sarnane toode mujal maksab.”

Nii ongi. Kui hind ei sobi, siis ära lihtsalt osta.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 12:06
Kas Rimis on kauba mahavõtmine nii keeruline nagu Grossis? Lidli tibi kustutas käterätid ühe klikiga, ei pidanud kedagi Saksamaalt kohale hõikama.
Ei tea. Teemaalgataja võiks su küsimusele vastata, kui oleks veidi enesekindlam inimene.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 13:51 Ma tahaks lihtsalt öelda, et RImist on saanud kõige kallim pood, Selveris ei ole ka nii jubedad hinnad ammu.
Arvata on, kui kauba juurdehindlus on 92%
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 11:47

Jaa, aga üks eeldus oli tal vale. Nimelt ei panda kassasse kunagi inimest, kes ei oska juba läbilöödud kaupa maha võtta, mis iseenesest on lihtne ja kiire operatsioon.
Ei ole nii. Päris mitmetes poodides ei tee seda kassapidaja vaid kutsutakse selleks konkreetne inimene tagant kohale, ilmselt siis juhataja. Terve järjekord seisab ja ootab, vahest käib see juhataja enne veel mõnes muus kassas, kus ka probleem.
Külaline

Miks te ostupulti/telefoni ei kasuta? Seal saab ise kustutada, kui miski ei sobi. Või tavapärane iseteeninduskassa, kutsud müüja kohale ja kustutab toote ära. Lisaks on võimalik KOHE minna infoletti asja klaarima.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 13:16
Jaa, aga üks eeldus oli tal vale. Nimelt ei panda kassasse kunagi inimest, kes ei oska juba läbilöödud kaupa maha võtta, mis iseenesest on lihtne ja kiire operatsioon.
Ei ole nii. Päris mitmetes poodides ei tee seda kassapidaja vaid kutsutakse selleks konkreetne inimene tagant kohale, ilmselt siis juhataja. Terve järjekord seisab ja ootab, vahest käib see juhataja enne veel mõnes muus kassas, kus ka probleem.
Millistes poodides see nii on? Lidlis ja Aldis küll saab müüja kauba ära kustutada, Prismas samuti. Las ma arvan, need on need Eesti omanikega poed? See ongi põhjus, miks ma Eestis käies kunagi Selveris ei käi, kolhoosiesimehe mentaliteet, mikromanageerigu kedagi teist. Kord blokeeris mul seal iseteeninduskassa kinni, lihtsalt kuna panin käekoti kassa kõrvale, nagu ma oleks midagi läbi löömata kõrvale pannud :D. Sellist varast, kes paneb kauba niimoodi lihtsameelselt kõrvale, ma tahaks näha :D .

Rimis ei käi ka, eelpool toodud põhjustel.

Mis aga sellesse järjekorra pahameelde puutub, siis sa kujutad seda ette. Ja kui kardad, siis vaata lihtsalt inimeste poole, naerata, ja vabanda. Eestis ei olegi tavaliselt pikki kassajärjekordi, muide.
Külaline

Ära peaks saama kustuda küll iga tavaline kassapidaja. Sest kui ta kogemata lööb asja läbi tipelt, ei hakka ta ju ometi juhatajat ootama :D ei ole kunagi näinud, et nii juhtuks.
Aga osade toimingute jaoks on küll mingit koodi vms vaja. Näiteks siis, kui tehing on juba lõpetatud/kinnitatud ja kassa on uuesti vaja millegipärast avada.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 13:59Ära peaks saama kustuda küll iga tavaline kassapidaja. Sest kui ta kogemata lööb asja läbi tipelt, ei hakka ta ju ometi juhatajat ootama :D ei ole kunagi näinud, et nii juhtuks.
Sa Grossis ja Maximas ei käi?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 14:06
Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 13:59Ära peaks saama kustuda küll iga tavaline kassapidaja. Sest kui ta kogemata lööb asja läbi tipelt, ei hakka ta ju ometi juhatajat ootama :D ei ole kunagi näinud, et nii juhtuks.
Sa Grossis ja Maximas ei käi?
Ei, minu linnas Grossi pole ja maximas käin ehk paar korda aastas. Coop on põhipood.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 11:55
Guest kirjutas: 23 Aug 2025 10:16
No see, kes siin lubas laimu Rimile edasi saata, et asi kohtusse läheks, on üsna kindlasti Rimi töötaja. Keegi teine ju niimoodi ei reageeriks. Samuti teab ta üsna täpselt, kes on Rimi omanik ja et see on vahepeal kuhugile edasi müüdud. Arvan, et enamus inimesi selliseid asju niisama ei tea, kui neil ei ole asutusega ostest seost või nad pole Äripäeva lugejad.
Ja Äripäeva lugemine on mingi ulmeline asi, mida tavainimesed ei tee… ? :roll:
Rimi müümine taanlastele käis kevadel kõikidest uudistest läbi.
Miks sa arvad, et Äripäeva lugemine on mingi ulmeline asi? Paljud inimesed lihtsalt ei loe Äripäeva, kuna neid ei huvita sedalaadi uudised. Muude väljaannete uudiseid ma muidu jälgin küll, aga ju siis see uudis jäi tähelepanuta või lihtsalt ununes kohe pärast lugemist, sest see ei tundu kuigi eluks oluline ja vajalik asi, mida teada.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 13:16
Minu arust on ka nii! Ja siin pole alati vist asi ainult oskuste puudumises, vaid igal kassapidajal lihtsalt pole vastavat õigust kaupa maha võtta. Ma ise olen päris mitu korda kogenud sellist asja, et keegi teine töötaja tuleb ja teeb paranduse.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 13:46 Miks te ostupulti/telefoni ei kasuta? Seal saab ise kustutada, kui miski ei sobi. Või tavapärane iseteeninduskassa, kutsud müüja kohale ja kustutab toote ära. Lisaks on võimalik KOHE minna infoletti asja klaarima.
Ei ole ju igas poes infoletti.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist