Guest kirjutas: ↑23 Aug 2025 11:07
Guest kirjutas: ↑23 Aug 2025 10:50
Siin paljud nõuavad iga hinna eest oma õiguse tagaajamist ja nimetavad lollideks neid, kes müüja pahameele kartuses ei tihka enda eest seista. Samas ei ole see reageerimine ju mingi paari sõna ja mõne minuti teema! Vaid - nagu siingi üks viimastest külalistest kirjeldas, röövis oma õiguse tagaajamine tal tublisti aega, seletamist ja närve. Müüja ei saa aru, või ei taha aru saada. Seleta, seleta. Siis lubab kutsuda juhataja, aga juhatajat pole kohal - klassika. Kui aru saab, et sa ikka ei jäta, hakkab nähvama. Samal ajal järjekord põrnitseb.
Kokkuvõttes saad sealt lõpuks tulema mitme miljoni närviraku võrra vaesemana ja seda rahas mõõta ei saa. Me peaks jõudma sinnamaale, kus inimene ei peakski kassas hakkama lamenti lööma, kuna hinnasildid on korrektsed ja arusaadavad ning mingit kliendi eksitamist ei toimugi.
Olgu. Ma olen ise ka tagasihoidlik ja mõistan . Samas olen ma ka ihne. Nii et kui märkan, et mu raha läheb rohkem, kui arvasin, siis kaalub see üle need närvirakud
Aga see tundub mulle ikka nii tore vaimse tervise teema. Ei julge öelda. Kardab pahameelt. Kardab võimalikku konflikti. Ennustab pikalevebivat jagelemust ja teiste pahameelt. Kas pole liiga palju ennustusi, ja hirme, etteteadmist ja nn elukogemust, mis ei pruugi üldse nii minna.
Jaa, aga üks eeldus oli tal vale. Nimelt ei panda kassasse kunagi inimest, kes ei oska juba läbilöödud kaupa maha võtta, mis iseenesest on lihtne ja kiire operatsioon. Mingit konflikti ei tule, lihtsalt ütled, et ma ei soovi x osta, ja nii ongi. See kõik võtab sekundi aega.
Mis müüja pahameelest siin jutt käib, ja kuidas see väljendub? Et müüja keeldub läbilöödud kaupa maha võtmast? Kindlasti mitte.
Mis aga sellesse puutub, et tagasi minnes ei taha müüja raha tagasi anda, sellest ma saan aru. Olin see, kes elab Prantsusmaal ja siin sellise asjaga probleemi pole, enamike poodide poliitika lubab isegi õige hinnaga asjad infoletti tagastada, eeldusel, et neid pole kasutatud. Näiteks riided, ütled, et ostsid oma emale kleidi, ta proovis kodus selga, ja ei sobinud. Aga Eestis võib müüja karta vastutust enda peale võtta, eriti, kui ta ei tea poe poliitikat selles osas. Seega suures poes ma läheksin infoletti sellise sooviga, väikeses poes aga küsiksin kohe vahetuse vanemat või juhatajat, kellel on õigus vastutus võtta. Nii kaob ka tasapisi see Ida-Euroopa mentaliteet, et klient on lammas, keda saab ja peabki pügama.