Teemaalgataja siin. Mina rääkisin oma naabrist, kes reaalselt paneb raadio õue peal kell 8 üürgama ja õhtul kella 7 paiku keerab kinni. Selline mulje, et inimene pole võimeline ühtki liigutust ilma raadiota tegema. No ei ole normaalne.
Mis inimesed need on, kellel raadio taustaks mängib?
-
Külaline
-
Külaline
On tõesti vahe, kas raadiot kuulatakse vaikselt või see lõugab kõvasti nii, et naabrid ka kuulevad.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 22:59Teemaalgataja siin. Mina rääkisin oma naabrist, kes reaalselt paneb raadio õue peal kell 8 üürgama ja õhtul kella 7 paiku keerab kinni. Selline mulje, et inimene pole võimeline ühtki liigutust ilma raadiota tegema. No ei ole normaalne.
Ma isiklikult tean mõnda vanemat inimest kes ka kuulavad koguaeg taustaks raadiot aga see ei üürga kunagi nii, et teisi segaks.
Äkki tõesti naabril on kuulmisega kehvasti?
TA, oled küsimas käinud, et miks see nii kõvasti olema peab?
-
Külaline
Kuna seaduse järgi on keelatud tekitada naabreid häirivat müra, siis tasub midagi ette võtta küll. Politsei kaasamine tuleb kõne alla viimasena, sest seal oleneb tohutu palju, missuguse ametniku otsa täpselt satud. Kui on halb politseinik, siis temalt abi ei saa, vaid hoopis probleeme lisaks.
Soovitan naabriga kõigepealt vestelda. Rahulikult, sõbralikult. Ütle talle ilma keerutamata, et ta muusika on väga vali. Võimalik, et ta ise ei ole tulnud selle pealegi või ei teadvusta seda endale. Võid paluda vaadata seda raadiot ja uurida, kas sel on tehniline võimekus mingi süsteemi, näiteks juhtmevabade kõrvaklappide lisamiseks. Võid täitsa ise kaaluda naabrile nende kõrvaklappide vms vajaliku varustuse ostmist. Need ei maksa palju, kui kaalul on sinu õigus rahule ja vaikusele ning ühtlasi head suhted naabriga. Muidugi võib igasugune tehniline uuendus tunduda vanaga äraharjunud inimesele (eriti eakale) üsna võõras ja harjumatu, aga pole viga, äkki harjub? Vähemalt proovida tasub ikka.
Soovitan naabriga kõigepealt vestelda. Rahulikult, sõbralikult. Ütle talle ilma keerutamata, et ta muusika on väga vali. Võimalik, et ta ise ei ole tulnud selle pealegi või ei teadvusta seda endale. Võid paluda vaadata seda raadiot ja uurida, kas sel on tehniline võimekus mingi süsteemi, näiteks juhtmevabade kõrvaklappide lisamiseks. Võid täitsa ise kaaluda naabrile nende kõrvaklappide vms vajaliku varustuse ostmist. Need ei maksa palju, kui kaalul on sinu õigus rahule ja vaikusele ning ühtlasi head suhted naabriga. Muidugi võib igasugune tehniline uuendus tunduda vanaga äraharjunud inimesele (eriti eakale) üsna võõras ja harjumatu, aga pole viga, äkki harjub? Vähemalt proovida tasub ikka.
-
Külaline
Olen korduvalt naabrile seda öelnud, ka meili sel teemal saatnud. Samuti SMS-i, kui kell 22 ikka raadio mängib. Mingeid klappe pole talle vaja osta, ta ei ole ei vanur ega vaene. Lihtsalt ülbe. Kui ma füüsiliselt kohale lähen, siis ütleb, et tema probleemi ei näe ja pöördub tagasi oma tegevuse juurde.
-
Külaline
Siis vist tõesti ei ole muud teha kui kaasata piirkonnakonstaabel. Äkki juhtub olema mõistlik inimene, kes seadusi järgib? Siis saad mure lahendatud.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 08:59 Olen korduvalt naabrile seda öelnud, ka meili sel teemal saatnud. Samuti SMS-i, kui kell 22 ikka raadio mängib. Mingeid klappe pole talle vaja osta, ta ei ole ei vanur ega vaene. Lihtsalt ülbe. Kui ma füüsiliselt kohale lähen, siis ütleb, et tema probleemi ei näe ja pöördub tagasi oma tegevuse juurde.
-
Külaline
No ilmselt nii sa mõtlesidki, aga pealkiri viitab justkui sellele, et kõik inimesed, kes kuulavad raadiot (s h need, kes kuulavad normaalsete detsibellidega), askeldamise taustaks, on imelikud.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 22:59Teemaalgataja siin. Mina rääkisin oma naabrist, kes reaalselt paneb raadio õue peal kell 8 üürgama ja õhtul kella 7 paiku keerab kinni. Selline mulje, et inimene pole võimeline ühtki liigutust ilma raadiota tegema. No ei ole normaalne.
-
Külaline
Raadio on kukepea. Minu suvilanaaber mõned majad eemal ei kohku tagasi ka öösel kell 1 kreissaega lõikamisest. Teate küll seda heli. Ja mitte üks kord, vaid seeria lõikeid. Aga raadio, mis päeval kõvasti ka lõugab, oli hästi vaikseks keeratud ...
Töömehe asi, ei tulnud selle pealegi, et saag võib ka lärm olla?
-
Külaline
R ja L algab öörahu 00.00st, teistel päevadel 22.00. Sinnani võib teha, mida hing ihkab.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 08:59 Olen korduvalt naabrile seda öelnud, ka meili sel teemal saatnud. Samuti SMS-i, kui kell 22 ikka raadio mängib. Mingeid klappe pole talle vaja osta, ta ei ole ei vanur ega vaene. Lihtsalt ülbe. Kui ma füüsiliselt kohale lähen, siis ütleb, et tema probleemi ei näe ja pöördub tagasi oma tegevuse juurde.
-
Külaline
Ei või naabreid peedistada ühelgi kellaajal.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 18:54 R ja L algab öörahu 00.00st, teistel päevadel 22.00. Sinnani võib teha, mida hing ihkab.
-
Külaline
Siin on vahe, kas inimene kuulab raadiot või on see tal tapeedi eest. Viimane on täiesti arusaamatu.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 18:44No ilmselt nii sa mõtlesidki, aga pealkiri viitab justkui sellele, et kõik inimesed, kes kuulavad raadiot (s h need, kes kuulavad normaalsete detsibellidega), askeldamise taustaks, on imelikud.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 22:59Teemaalgataja siin. Mina rääkisin oma naabrist, kes reaalselt paneb raadio õue peal kell 8 üürgama ja õhtul kella 7 paiku keerab kinni. Selline mulje, et inimene pole võimeline ühtki liigutust ilma raadiota tegema. No ei ole normaalne.
-
Külaline
Ja need ongi nõmedad ülbikud, kes selle "seaduse" järgu elavad. "Teen mis tahan". Ometi võiks ju igalühel ka oma moraalne kompass olla, mis näitab, et mõni tegevus võib ka päevasel ajal häirida.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 18:54R ja L algab öörahu 00.00st, teistel päevadel 22.00. Sinnani võib teha, mida hing ihkab.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 08:59 Olen korduvalt naabrile seda öelnud, ka meili sel teemal saatnud. Samuti SMS-i, kui kell 22 ikka raadio mängib. Mingeid klappe pole talle vaja osta, ta ei ole ei vanur ega vaene. Lihtsalt ülbe. Kui ma füüsiliselt kohale lähen, siis ütleb, et tema probleemi ei näe ja pöördub tagasi oma tegevuse juurde.
Me peame kõik siia maailma ära mahtuma.
-
Külaline
Kusjuures tegelikult ei luba ükski seadus laamendada ja lärmata nii palju kui torust tuleb! Ja sellegi juhtumi kohta on olemas seadus, isegi terve rida seaduseid, mis selgesõnaliselt niisuguse tegevuse ära keelavad.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 19:06Ja need ongi nõmedad ülbikud, kes selle "seaduse" järgu elavad. "Teen mis tahan". Ometi võiks ju igalühel ka oma moraalne kompass olla, mis näitab, et mõni tegevus võib ka päevasel ajal häirida.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 18:54R ja L algab öörahu 00.00st, teistel päevadel 22.00. Sinnani võib teha, mida hing ihkab.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 08:59 Olen korduvalt naabrile seda öelnud, ka meili sel teemal saatnud. Samuti SMS-i, kui kell 22 ikka raadio mängib. Mingeid klappe pole talle vaja osta, ta ei ole ei vanur ega vaene. Lihtsalt ülbe. Kui ma füüsiliselt kohale lähen, siis ütleb, et tema probleemi ei näe ja pöördub tagasi oma tegevuse juurde.
-
Külaline
Kui ma aias marju korjan ja kuulan mõnd jutusaadet, siis see ongi tapeet, ju!? Fookus on marjakorjamisel, aga taustaks kuulan raadiot. Tüütu töö läheb hulga ladusamalt. Miks see on täiesti arusaamatu?Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 19:01Siin on vahe, kas inimene kuulab raadiot või on see tal tapeedi eest. Viimane on täiesti arusaamatu.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 18:44No ilmselt nii sa mõtlesidki, aga pealkiri viitab justkui sellele, et kõik inimesed, kes kuulavad raadiot (s h need, kes kuulavad normaalsete detsibellidega), askeldamise taustaks, on imelikud.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 22:59
Teemaalgataja siin. Mina rääkisin oma naabrist, kes reaalselt paneb raadio õue peal kell 8 üürgama ja õhtul kella 7 paiku keerab kinni. Selline mulje, et inimene pole võimeline ühtki liigutust ilma raadiota tegema. No ei ole normaalne.
-
Külaline
Siis kutsud politsei ja kui politsei leiab, et see on keskmise inimese tajule liiga kõvasti, käsitletakse seda väärteona.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 19:11Kusjuures tegelikult ei luba ükski seadus laamendada ja lärmata nii palju kui torust tuleb! Ja sellegi juhtumi kohta on olemas seadus, isegi terve rida seaduseid, mis selgesõnaliselt niisuguse tegevuse ära keelavad.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 19:06Ja need ongi nõmedad ülbikud, kes selle "seaduse" järgu elavad. "Teen mis tahan". Ometi võiks ju igalühel ka oma moraalne kompass olla, mis näitab, et mõni tegevus võib ka päevasel ajal häirida.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 18:54
R ja L algab öörahu 00.00st, teistel päevadel 22.00. Sinnani võib teha, mida hing ihkab.
-
Külaline
No su närvihaige naaber tahab linnulaulu kuulata ja sa segad teda.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 19:19Kui ma aias marju korjan ja kuulan mõnd jutusaadet, siis see ongi tapeet, ju!? Fookus on marjakorjamisel, aga taustaks kuulan raadiot. Tüütu töö läheb hulga ladusamalt. Miks see on täiesti arusaamatu?Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 19:01Siin on vahe, kas inimene kuulab raadiot või on see tal tapeedi eest. Viimane on täiesti arusaamatu.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 18:44
No ilmselt nii sa mõtlesidki, aga pealkiri viitab justkui sellele, et kõik inimesed, kes kuulavad raadiot (s h need, kes kuulavad normaalsete detsibellidega), askeldamise taustaks, on imelikud.
-
Külaline
Käed ei liigu, kui keegi taustal ei lärma?Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 19:19 Kui ma aias marju korjan ja kuulan mõnd jutusaadet, siis see ongi tapeet, ju!? Fookus on marjakorjamisel, aga taustaks kuulan raadiot. Tüütu töö läheb hulga ladusamalt. Miks see on täiesti arusaamatu?
-
Külaline
Pane tropid kõrva, kui elada ei suuda. Vaevalt tal see raadio põhjas üürgab, tavaline normaalne talumiskohustus. Mis sa siis teed, kui naabritel grillipidu on ja 10-20 inimest räägivad ja naeravad?Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 19:52Käed ei liigu, kui keegi taustal ei lärma?Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 19:19 Kui ma aias marju korjan ja kuulan mõnd jutusaadet, siis see ongi tapeet, ju!? Fookus on marjakorjamisel, aga taustaks kuulan raadiot. Tüütu töö läheb hulga ladusamalt. Miks see on täiesti arusaamatu?
-
Külaline
Kui on pifu, siis see on harva ja on arusaadav.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 19:56 Pane tropid kõrva, kui elada ei suuda. Vaevalt tal see raadio põhjas üürgab, tavaline normaalne talumiskohustus. Mis sa siis teed, kui naabritel grillipidu on ja 10-20 inimest räägivad ja naeravad?
Igapäevaselt naabri raadiot kuulata ei taga.
Pane kõrvalkapid kõrva kui ilma ei saa.
Ei pea ka taluma kellegi raadiot ka normalse valjusega.
-
Külaline
Suvel on grilliüritused paar korda nädalas. Kui on pereringis, siis juba 7 inimest.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 20:18Kui on pifu, siis see on harva ja on arusaadav.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 19:56 Pane tropid kõrva, kui elada ei suuda. Vaevalt tal see raadio põhjas üürgab, tavaline normaalne talumiskohustus. Mis sa siis teed, kui naabritel grillipidu on ja 10-20 inimest räägivad ja naeravad?
Pead ikka kuulama naabri raadiot küll, justnimelt normaalse valjusega.
-
Külaline
Meie naabril pole olnud ühtki pidu. Ainult kõpitseb oma maja remontida ja õue peal üürgab raadio kella kaheksast hommikul kuni õhtuni välja. Keegi seda ei kuula, ehitajad või mingid abilised tuiavad ringi ja teevad tööd, raadio lihtsalt käib valjult. Nii valjult, et ma ärkan oma majas üles selle peale. Ma ei leia, et see on normaalne.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 20:23Suvel on grilliüritused paar korda nädalas. Kui on pereringis, siis juba 7 inimest.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 20:18Kui on pifu, siis see on harva ja on arusaadav.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 19:56 Pane tropid kõrva, kui elada ei suuda. Vaevalt tal see raadio põhjas üürgab, tavaline normaalne talumiskohustus. Mis sa siis teed, kui naabritel grillipidu on ja 10-20 inimest räägivad ja naeravad?
Pead ikka kuulama naabri raadiot küll, justnimelt normaalse valjusega.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Triibu ja 5 külalist