Mul ei lõuga kedagi ega midagi õue peal.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2025 18:21Sul kõigil tuttavatel hommikust õhtuni raadio lõugab õue peal? Normaalne seltskond.
Mis inimesed need on, kellel raadio taustaks mängib?
-
Külaline
-
Külaline
Siis kuulaku klapid peas, kui tahavad, et neile 10 x päevas uudiseid valjuhäälselt ette loetaks. Teised inimesed ei pea sellest kohustuslikus korras osa saama.Guest kirjutas: ↑19 Aug 2025 18:50 Normaalsed inimesed, kellele meeldib muusika ja kes tahavad kuulata uudiseid. Tööd tehes tahad loomulikult tausta, linnulaulu kuulad vabal ajal. Raadio valjus on hoopis teine asi.
-
Külaline
Meie naabirmehega oli pikka aega sama - Elmar lõugas lakkamatult. Ise ka imestan, aga kuidagi leppisin sellega - kuulsin ise ka regulaarselt uudised ära. Jäin praegu mõtlema, et millegipärast on see suvi imelikult vaikne olnud, tuleb välja, et naabrimehe harjumused on muutunud.
-
Külaline
Proovi veel naabrimehega rääkida, et see raadio väga häirib sind, et äkki saaks ikka vaiksemaks panna. Õudne tegelt selline müraterror. Kahju sust.
-
Külaline
Panna oma muusika valjemalt vastu mängima. Ise võiks kodust ära minna.
-
Külaline
Ei pea jah. Aga kui müra ei ületa päevasel ajal lubatud dB, siis polegi midagi muud teha, kui naabriga rääkida. Häiriv või mitte, aga ükski ametivõim sinu olukorda lahendama ei tule.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2025 19:58Siis kuulaku klapid peas, kui tahavad, et neile 10 x päevas uudiseid valjuhäälselt ette loetaks. Teised inimesed ei pea sellest kohustuslikus korras osa saama.
Üsna hiljuti kirjutati meedias Tallinnas üht peret ülivalju muusikaga terroriseerivast ebastabiilsest noorest naisest - teeb seda juba aastaid. Kõlarid on suunatud otse naabri aeda maksimumi peal. Mitte ükski seadus tema vastu ei saa. Ei viitsi linki otsida, aga olukord on neil ikka tunduvalt hullem.
-
Külaline
Tegelikult saab küll seadusega sihukeste ebastabiilsete tegelaste vastu, artiklist nähtus, et sel perel lihtsalt ei vedanud piirkonnakonstaabliga. Kui ikka viimane otsustab, et niisugune kius ongi õige ja normaalne, siis pole miskit teha; ja ka vastupidi - oleks piirkonnakas selgelt tollele neiule teatanud, et nii ei lähe mitte, oleks lärmil ka eos lõpp olnud. Seadus igatahes sihukest tahtlikku lärmi ei luba.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 00:59Ei pea jah. Aga kui müra ei ületa päevasel ajal lubatud dB, siis polegi midagi muud teha, kui naabriga rääkida. Häiriv või mitte, aga ükski ametivõim sinu olukorda lahendama ei tule.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2025 19:58Siis kuulaku klapid peas, kui tahavad, et neile 10 x päevas uudiseid valjuhäälselt ette loetaks. Teised inimesed ei pea sellest kohustuslikus korras osa saama.
Üsna hiljuti kirjutati meedias Tallinnas üht peret ülivalju muusikaga terroriseerivast ebastabiilsest noorest naisest - teeb seda juba aastaid. Kõlarid on suunatud otse naabri aeda maksimumi peal. Mitte ükski seadus tema vastu ei saa. Ei viitsi linki otsida, aga olukord on neil ikka tunduvalt hullem.
-
Külaline
See pole päris õige. Ilmselt kohtus saaks õigust, aga sinna kannataja ei ole pöördunud (raha pärast).Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 00:59Ei pea jah. Aga kui müra ei ületa päevasel ajal lubatud dB, siis polegi midagi muud teha, kui naabriga rääkida. Häiriv või mitte, aga ükski ametivõim sinu olukorda lahendama ei tule.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2025 19:58Siis kuulaku klapid peas, kui tahavad, et neile 10 x päevas uudiseid valjuhäälselt ette loetaks. Teised inimesed ei pea sellest kohustuslikus korras osa saama.
-
Külaline
Minul ka tööl kontoris kogu aeg raadio tööl mängib. Kuulan uudiseid, muusika loob meeleolu ja tööpäev kulgeb kiiremini. Küll aga aias tööd tehes ma raadiot ei vaja. Võibolla marju oleks toredam korjata koos raadioga, sest see on nüri töö, aga ma ei paneks seda karjuma, vaid nii palju, et ma ise kuulen.
-
Külaline
Sel juhul tekib küsimus, et milleks meile üldse politseid, eriti piirkonnapolitseinikke vaja on? Ainult niisama mugavalt kooliväravas seisma ja lastele helkuri kandmise kohta sõnu peale lugemas? Aga kui inimestel mingi mure on, siis viskab piirkonnakonstaabel vaid: "Pöörduge kohtusse!"Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 05:19See pole päris õige. Ilmselt kohtus saaks õigust, aga sinna kannataja ei ole pöördunud (raha pärast).Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 00:59Ei pea jah. Aga kui müra ei ületa päevasel ajal lubatud dB, siis polegi midagi muud teha, kui naabriga rääkida. Häiriv või mitte, aga ükski ametivõim sinu olukorda lahendama ei tule.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2025 19:58Siis kuulaku klapid peas, kui tahavad, et neile 10 x päevas uudiseid valjuhäälselt ette loetaks. Teised inimesed ei pea sellest kohustuslikus korras osa saama.
-
Külaline
Ma laseks need kõlarid näiteks õhupüssiga katki.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 00:59Üsna hiljuti kirjutati meedias Tallinnas üht peret ülivalju muusikaga terroriseerivast ebastabiilsest noorest naisest - teeb seda juba aastaid. Kõlarid on suunatud otse naabri aeda maksimumi peal. Mitte ükski seadus tema vastu ei saa.
-
Külaline
Mul mängib raadio õues. Mulle meeldib nii. On muusikat, uudiseid. Pole igav tööd teha.
-
Külaline
Kui ma oleks su naaber, siis mulle nii ei meeldi.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 11:08 Mul mängib raadio õues. Mulle meeldib nii. On muusikat, uudiseid. Pole igav tööd teha.
Ma paneks oma musa peale ja kõlarid sinu poole. Et sul poleks igav.
-
Külaline
Müraterrorit ma ei poolda, aga seda loen küll suure imestusega, et on kuidagi imelik õues tööd tehes raadiot kuulata. Ma kuulan ka! Peenra rohimine, kasvuhoones toimetamine, marjakorjamine läheb kordi kiiremini, kui raadiost mõni hea jutusaade käib. Tõsi, mul lähedal naabreid ei ole. Ja raadio mängib sellise kõvadusega, et kostab vaid seal lähedal, kus ma ise toimetan.
Praegu mõtlengi, et kas teemaalgaja on kuri müraterrori pärast või peab ka seda imelikuks, et keegi töö tegemise taustaks raadiot kuulab? Augustikuus mingit linnulaulu nagunii ei ole enam.
Praegu mõtlengi, et kas teemaalgaja on kuri müraterrori pärast või peab ka seda imelikuks, et keegi töö tegemise taustaks raadiot kuulab? Augustikuus mingit linnulaulu nagunii ei ole enam.
-
Külaline
Kui seadust ei rikuta, siis ei saa midagi teha. Sama kõiksugu jotadega. Heal juhul saad kainerisse viia, aga neid pole võimalik kuhugi ära isoleerida ja üksikule saarele küüditada. Sageli inimesed tahavad, et politsei tuleks rebiks minema pingil tukkuva haisukolli, aga ta ei riku korda. Nõme ja häiriv, aga ühtegi seadust ta seal ei riku ja politseil pole õigust teda sikutada.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 10:13Sel juhul tekib küsimus, et milleks meile üldse politseid, eriti piirkonnapolitseinikke vaja on? Ainult niisama mugavalt kooliväravas seisma ja lastele helkuri kandmise kohta sõnu peale lugemas? Aga kui inimestel mingi mure on, siis viskab piirkonnakonstaabel vaid: "Pöörduge kohtusse!"Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 05:19See pole päris õige. Ilmselt kohtus saaks õigust, aga sinna kannataja ei ole pöördunud (raha pärast).Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 00:59
Ei pea jah. Aga kui müra ei ületa päevasel ajal lubatud dB, siis polegi midagi muud teha, kui naabriga rääkida. Häiriv või mitte, aga ükski ametivõim sinu olukorda lahendama ei tule.
-
Külaline
Ma olen kuri sellepärast, et ma ei taha naabri raadiot kuulata - kui keeruline on sellest aru saada? Ma elan maal ja ei taha mingi tehisliku mürafooni sees elada. Mulle meeldib, kui mul õues taustaks lind laulab, ritsikad siristavad, tuulehoog sahistab lehtedes, hirv huikab. Piisab täiesti, kui sellele lisaks veel muru niidetakse, puid saetakse, ehitatakse jne. Selle ma talun ära, sest need on ka siiski loomulikud helid. Aga et sellele lisaks veel mingit müra juurde peab tootma ja veel nii, et teised ka sunniviisil selle sees peavad olema, see on täiesti arusaamatu.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 11:58 Müraterrorit ma ei poolda, aga seda loen küll suure imestusega, et on kuidagi imelik õues tööd tehes raadiot kuulata. Ma kuulan ka! Peenra rohimine, kasvuhoones toimetamine, marjakorjamine läheb kordi kiiremini, kui raadiost mõni hea jutusaade käib. Tõsi, mul lähedal naabreid ei ole. Ja raadio mängib sellise kõvadusega, et kostab vaid seal lähedal, kus ma ise toimetan.
-
Külaline
Seda sa arvad ise, et see kusagile ei kosta. Helilained liiguvad õues ikka väga kaugele. Ja ei saa ka aru loogikast, et selle müra sees töö kiiremini läheb. Kas sul mõtteid pole peas, mida rahulikult mõelda, kui tööd teed?Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 11:58 Müraterrorit ma ei poolda, aga seda loen küll suure imestusega, et on kuidagi imelik õues tööd tehes raadiot kuulata. Ma kuulan ka! Peenra rohimine, kasvuhoones toimetamine, marjakorjamine läheb kordi kiiremini, kui raadiost mõni hea jutusaade käib. Tõsi, mul lähedal naabreid ei ole. Ja raadio mängib sellise kõvadusega, et kostab vaid seal lähedal, kus ma ise toimetan.
-
Külaline
Ma võiks kuulata ka sinu raadiot. Probleem ongi, et ma kogu aia ulatuses oma raadiot ei kuule. Pean seda kaasa võtma, kui kaugemale lähen, et kuuleks
-
Külaline
A proovi mõni mõte mõelda, võib meeldima hakata. Ei pea kogu aeg ju ümberringi tingel-tangel käima, et sul igav ei oleks?Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 11:08 Mul mängib raadio õues. Mulle meeldib nii. On muusikat, uudiseid. Pole igav tööd teha.
-
Külaline
Kuidas sa tööd saad teha, kui raadio mängib? Mind küll segab. Oleneb muidugi tööst ka. Ja raadiojaamast.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 09:19 Minul ka tööl kontoris kogu aeg raadio tööl mängib. Kuulan uudiseid, muusika loob meeleolu ja tööpäev kulgeb kiiremini. Küll aga aias tööd tehes ma raadiot ei vaja. Võibolla marju oleks toredam korjata koos raadioga, sest see on nüri töö, aga ma ei paneks seda karjuma, vaid nii palju, et ma ise kuulen.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline