Lampjala op

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Lampjala op

Postitus Postitas Külaline »

On siin kellelgi kogemust lampjalgsuse korrigeerimise operatsiooniga? Kuidas taastumine oöi ja kuidas tulemused? Kus tegite ja kui vanalt?
cat
Kontakt:

Postitus Postitas cat »

Ainult väga moondunud liigeste korral rakendatakse kirurgilist ravi ja liiges jäigastatakse.Paranemine võtab 6-8 kuud.
Külaline

cat kirjutas: 17 Aug 2025 15:47 Ainult väga moondunud liigeste korral rakendatakse kirurgilist ravi ja liiges jäigastatakse.Paranemine võtab 6-8 kuud.
Ma küsisin tegelikult inimeste isiklikke kogemusi. Mul on valida, kas teen seda või mitte. Seda, mida internetist leida on, juba tean. Kogemusi sealt aga kahjuks ei leia - et kas oli kasu, kui hull reaalselt taastumine oli, kas hullem kui tavalise luumurru puhul, kas mingi aja pärast sai jalg tõesti paremaks ja valud kadusid jne.
Külaline

Tegemist on operatsiooniga kus 6 kuud on jalg kipsis.Peale kipsi maha võtmist ei hakka ilus elu pihta.Järgneb füsioteraapia.
Tegemist on suure operatsiooniga ning alati ei pruugi saavutada “täiesti normaalset” jalga. Mõnel juhul võib jääda mõõdukas piirang või vajadus jätkata sobivate jalanõude kasutamist.
Külaline

Milline on hetke kaebus? Kas on valud? Valude vastu on füsioteraapia väga tõhus.Teed spetsiaalharjutusi.Muidugi kunagi ei tea kui palju võimlemisega paremaks läheb.Mina olen füsioteraapiast vaimustuses igatahes.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Aug 2025 23:39 Tegemist on operatsiooniga kus 6 kuud on jalg kipsis.Peale kipsi maha võtmist ei hakka ilus elu pihta.Järgneb füsioteraapia.
Tegemist on suure operatsiooniga ning alati ei pruugi saavutada “täiesti normaalset” jalga. Mõnel juhul võib jääda mõõdukas piirang või vajadus jätkata sobivate jalanõude kasutamist.
Mind ajab erinevatest kohtadest leitav info segadusse. Kohati räägitakse umbes päevaravist, et lähed, on opp ja õhtul koju. Samas sina ja mõni teine ütlevad, et on suur opp. Kohati on kirjas, et 4-6 nädalat kõnnid karkudega, sina ütled, et 6 kuud kipsis. Ei taibanud arstilt ka nii täpselt küsida, eeldasin, et leian netist kõik info, mis otsustamiseks vajalik. Jah, füsioteraapia on loomulikult osa asjast ning üleöö ilusa elu algamist ei pidanud ma silmas.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Aug 2025 02:06 Milline on hetke kaebus? Kas on valud? Valude vastu on füsioteraapia väga tõhus.Teed spetsiaalharjutusi.Muidugi kunagi ei tea kui palju võimlemisega paremaks läheb.Mina olen füsioteraapiast vaimustuses igatahes.
Kaebus on, et kõndimine on raske, tekivad valud, max 1 km saab käia. Rahuolekus ei valuta.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Aug 2025 11:49
Guest kirjutas: 18 Aug 2025 02:06 Milline on hetke kaebus? Kas on valud? Valude vastu on füsioteraapia väga tõhus.Teed spetsiaalharjutusi.Muidugi kunagi ei tea kui palju võimlemisega paremaks läheb.Mina olen füsioteraapiast vaimustuses igatahes.
Kaebus on, et kõndimine on raske, tekivad valud, max 1 km saab käia. Rahuolekus ei valuta.
Siis on operatsioon hädavajalik. Sa ju sisuliselt üldse liikuda ei saa.
Vähene liikumine mõjub väga halvasti südamele,süda tahab koguaeg koormust saada.Kindlasti tuleks uurida milline on vere kolesterooli näit.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Aug 2025 19:23
Guest kirjutas: 18 Aug 2025 11:49
Siis on operatsioon hädavajalik. Sa ju sisuliselt üldse liikuda ei saa.
Vähene liikumine mõjub väga halvasti südamele,süda tahab koguaeg koormust saada.Kindlasti tuleks uurida milline on vere kolesterooli näit.
Kõik on kontrollitud, igapäevased liikumised saan kenasti tehtud ja kõndimine pole ainus viis liikudes südant treenida. Küsimus oli lampjala operatsiooni tagajärgedest.
Külaline

Lampjala opist taastud 6 kuud, aga puusaliigese vahetusest kuu? Nalja teete?
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Aug 2025 22:01 Lampjala opist taastud 6 kuud, aga puusaliigese vahetusest kuu? Nalja teete?
Kes rääkis puusaliigese opist kuuga taastumisest?
Aga jah, nii on, et eri liigestel on täiesti erinev taastumise aeg. Nt põlveliigese vahetus vajab pikemat aega taastumiseks kui puusaliiges. Ja palju igapäevaseid harjutusi. Mida nt vanemal inimesel vahetatud puus nii palju ei vaja, et paraneda.
Eks iga liigese puhul on ju oluline sinna peale langev kehamass. Jala distaalsele osale langeb kõige suurem - kogu keha. Loomulikult vajab jalalaba taastumiseks kõige pikemat aega.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist