Hortensia ja hapu
-
Külaline
Hortensia ja hapu
Hortensiat peaks kastma hapu veega. Ostsin sidrunihapet, aga kuidagi ei suuda leida infot, mis vahekorras peaks vesi ja sidrunihape olema. Oletame, et kastan 10-liitrise kastekannuga.
-
Külaline
Ma ei oska ka sulle gramme öelda, aga olen teinud nii, et veel maitstes on vaevu hapukas maitse.
-
Külaline
No umbes? Teelusikatäis mingi koguse peale? Ma maitsta ei saa, sest kastan tünnis seisnud veega.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 14:08 Ma ei oska ka sulle gramme öelda, aga olen teinud nii, et veel maitstes on vaevu hapukas maitse.
-
Külaline
-
Külaline
mitte mingil juhul liiga hapu, ma arvan, et see gramm/liiter on ka liiga palju, teeks triiki supilusikatäis 10l kastekannu peale.
-
Külaline
Hortensiale jm happelist mulda armastavatele taimedel võib näiteks panna ligidusse ka punasesõstramahla aurutamisjääke (kobestada natuke maasse või multši sisse, komposteerub ära ja hapestab mulda), männikooremultš on happeline jms.
-
Külaline
1 spl= 25 grammi. Kui gramm liitri peale on palju, siis 1 spl 10 liitri peale on kordi rohkem ju?Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 22:24 mitte mingil juhul liiga hapu, ma arvan, et see gramm/liiter on ka liiga palju, teeks triiki supilusikatäis 10l kastekannu peale.
-
Külaline
Ma ise jäin ka mõtlema, et nii palju tegelikult ikka ei paneks, pigem väiksema teelusikatäie 10l kastekannu peale. Ja ei pea olema tuntavalt hapu, siis on ikka liiga kange, pole mõtet ju taime ära põletada. Ja parem kasuta juba hostade-rodode väetist või mulda. Kui üldse on vaja, tead sa, missugune muld on, äkki ongi juba happeline ja kogu jamal pole mingit mõtet?
-
Külaline
Küsi Võiste puukooli facebooki lehelt, saad kõige kindlamini teada. Tegelikult on ka raamat olemas hortensiate kohta, seal oli ka juttu minu meelest.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline