Mis muudab mutiks
70 on kindlasti juba mutt, aga ta peab oma vanusele ka vastav välja nägema, tavaliselt nad näevadki, mõni üksik erand välja arvatud.
-
Külaline
Olid ka mutisoeng, mutiriided ja mutikoer.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 11:33 Mulle tuli selle teemaalgatusega seoses meelde perekooli teema "Milline on muti king". Ma ei tea miks, aga nii naerma ajab. See teema oli lihtsalt nii naljakas.
-
Külaline
Iseenda pealt vaadates muudavad mutiks riietus ja soeng. Mul on poisipea, aga kui ma juukseid ei värviks ja ägedamalt ei sätiks, siis olekski mutisoeng. Siis veel poolde säärde seelik ja kahtlased kingad ja olengi mutt valmis..
-
Külaline
Arvad, et miniseelik ei muuda mutiks? Ei need vanainimese koivad on siis veel rohkem näha. Kõigil jääb keha vanaks ja ei päästa siin pubeka moodi riietumine.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 15:39 Iseenda pealt vaadates muudavad mutiks riietus ja soeng. Mul on poisipea, aga kui ma juukseid ei värviks ja ägedamalt ei sätiks, siis olekski mutisoeng. Siis veel poolde säärde seelik ja kahtlased kingad ja olengi mutt valmis..
-
Külaline
Ei keegi jää nooreks. Kõik olete ühel hetke mutid. Masendav muidugi, et naised ise vanu inimesi sõimavad ja halvustavad.
-
Külaline
mul hakkas ka täiesti halb seda teemat lugedes. jube, kui palju on siin kitsarinnalisi noori, kelle suhtumine eakamatesse inimestesse annaks täiesti õigustatult neid endaid mutiks sõimata.
-
Külaline
No naljakas on see, et kõik arvavad enda kohta, et tema pole mutt, aga 20 aastat vanem on. Seega 30 aastased peavad mutiks 50+ naisi, aga Tolmukübe, kes ise on 54, tema arvates on mutid 70+.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 15:59 mul hakkas ka täiesti halb seda teemat lugedes. jube, kui palju on siin kitsarinnalisi noori, kelle suhtumine eakamatesse inimestesse annaks täiesti õigustatult neid endaid mutiks sõimata.
Mina isiklikult olen teisel arvamusel, muti tegu ja nägu ei olene vanusest. On ka 25 aastaseid mutte olemas. Üks on minu töökohas. Arvasin, et ta on nii 40+, aga siis ta saatis mulle FB sõbrakutse ja selgus, et 10 aastat tagasi oli ta alles laps, praegu siis vist mingi 20 alles. Käib riides täiesti mutiriietega, arusaamad on muti omad ja ta on ka hästi paks.
-
Külaline
Minul tekitab küsimust, miks vanem inimene enda keha varjama peaks? On vanem inimene, on, aktsepteerib seda ise igati, miks tema koivad siis kaetud peavad kohe olema? Saan aru, kui vanem inimene kannab lühemaid riideid seksapiili pärast, see pole kohane, aga muidu ma küll pahaks ei paneks. Pealegi, kas te pole näinud imeilusaid siledaid tselluliidivabu veenilaienditevabu 70 aastase jalgu? Jah, harva näeb, aga häbeneda pole küll midagi.
Mutt on minu jaoks see, kel oma elu ei ole, ja siis vahib, mida teised kõik valesti teevad. Ei jäta seda kommenteerimata ka muidugi.
Mutt on minu jaoks see, kel oma elu ei ole, ja siis vahib, mida teised kõik valesti teevad. Ei jäta seda kommenteerimata ka muidugi.
-
Külaline
Siin on paljud muti esimeseks kriteeriumiks toonud ülekaalu. Sattusin kolmapäeval üle hulga aja Tartusse. Ilm oli ilus ja päikeseline, inimesed õhukrstes suveriietes. Mis silma torkas, oli kohutavalt palju ülekaalulisi ja suisa rasvunud noori inimesi.
-
Külaline
Paraku ei ole näinud 70-aastastel imeilusaid jalgu ega ka ilusaid pikki juukseid nagu ühes siinses teemas väideti. Ei pea olema tselluliiti ega veenilaiendeid - vanuri jalad on vanuri jalad.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 16:53 Minul tekitab küsimust, miks vanem inimene enda keha varjama peaks? On vanem inimene, on, aktsepteerib seda ise igati, miks tema koivad siis kaetud peavad kohe olema? Saan aru, kui vanem inimene kannab lühemaid riideid seksapiili pärast, see pole kohane, aga muidu ma küll pahaks ei paneks. Pealegi, kas te pole näinud imeilusaid siledaid tselluliidivabu veenilaienditevabu 70 aastase jalgu? Jah, harva näeb, aga häbeneda pole küll midagi.
-
Külaline
Jah, olen nõus, et rasvumine on noorte hulgas tõsisem probleem kui keskealiste ja vanemaealiste hulgas. Neil ilmselt on nõukaajast säilinud ise toidu valmistamise ja korralikuma toitumise harjumus ning igasugune pitsa, burger, päev läbi näksimine ja limonaadi kaanimine, on võõrad.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 17:03 Siin on paljud muti esimeseks kriteeriumiks toonud ülekaalu. Sattusin kolmapäeval üle hulga aja Tartusse. Ilm oli ilus ja päikeseline, inimesed õhukrstes suveriietes. Mis silma torkas, oli kohutavalt palju ülekaalulisi ja suisa rasvunud noori inimesi.
-
Külaline
Sest nad on "sunnitud" neid varjama. Isepäised, sõltumatud ja vabad inimesed on ilusad ja ei pea varjama.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 17:06Paraku ei ole näinud 70-aastastel imeilusaid jalgu ega ka ilusaid pikki juukseid nagu ühes siinses teemas väideti. Ei pea olema tselluliiti ega veenilaiendeid - vanuri jalad on vanuri jalad.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 16:53 Minul tekitab küsimust, miks vanem inimene enda keha varjama peaks? On vanem inimene, on, aktsepteerib seda ise igati, miks tema koivad siis kaetud peavad kohe olema? Saan aru, kui vanem inimene kannab lühemaid riideid seksapiili pärast, see pole kohane, aga muidu ma küll pahaks ei paneks. Pealegi, kas te pole näinud imeilusaid siledaid tselluliidivabu veenilaienditevabu 70 aastase jalgu? Jah, harva näeb, aga häbeneda pole küll midagi.
Samas etiketti oskavad sellised järgida ja mingite paljaste õlgade ja käsivartega pidulikku kohta ei ilmu. See ei sobi ka noorele.
Ma mõtlen, kas ainult Eesti suguses perifeerias valitseb seisukord, et vanamutid peavad oma jalgu varjama, või on vabas maailmas ikkagi norm, et igaüks käib, kuidas tahab, ja keegi ei kobise? Kes käsib vanamuti koledaid jalgu vahtida? Ela ise, ja lase teisel elada. Ega vanainimene ei pea suvel 30 kraadiga kuumarabandust saama, tal tahab ka keha õhku saada.
-
Külaline
Kahju, et sa pole näinud. Või ei ole osanud näha.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 17:06Paraku ei ole näinud 70-aastastel imeilusaid jalgu ega ka ilusaid pikki juukseid nagu ühes siinses teemas väideti. Ei pea olema tselluliiti ega veenilaiendeid - vanuri jalad on vanuri jalad.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 16:53 Minul tekitab küsimust, miks vanem inimene enda keha varjama peaks? On vanem inimene, on, aktsepteerib seda ise igati, miks tema koivad siis kaetud peavad kohe olema? Saan aru, kui vanem inimene kannab lühemaid riideid seksapiili pärast, see pole kohane, aga muidu ma küll pahaks ei paneks. Pealegi, kas te pole näinud imeilusaid siledaid tselluliidivabu veenilaienditevabu 70 aastase jalgu? Jah, harva näeb, aga häbeneda pole küll midagi.
-
Külaline
Mitte ainult õhku, ka päikest ja vett ja aktiivsust ja rõõmu elust! See ongi ilu pant!Tolmukübe kirjutas: ↑16 Aug 2025 17:43 Ma mõtlen, kas ainult Eesti suguses perifeerias valitseb seisukord, et vanamutid peavad oma jalgu varjama, või on vabas maailmas ikkagi norm, et igaüks käib, kuidas tahab, ja keegi ei kobise? Kes käsib vanamuti koledaid jalgu vahtida? Ela ise, ja lase teisel elada. Ega vanainimene ei pea suvel 30 kraadiga kuumarabandust saama, tal tahab ka keha õhku saada.
-
Külaline
See on mõlemad koos. Kui omaelaiste seltskonnas (45+) ringi vaadata, siis mutistunud paistavad kohe silma. Kehakaal, hoiak, riided ja üldine käitumine. Nn nooruslikud on saledapoolsed, hea rühiga (teevad trenni), kannavad moodsaid riideid, on erksa mõtlemise ja aktiivse hoiakuga. Sama asi tegelikult ka meestega: hallipäine, kõhukas, viletsa rühi, stiilitu soengu ja vanaaegsete riietega mees paistab vana igas valguses. Samas kui sportlik, heas vormis, stiilse soengu ja kenade riietega mees võib vägagi hea välja näha (G. Clooney näiteks).
Algpõhjus on tegelikult see, et 50+ vanuses enamik inimesi kipub kaotama motivatsiooni, eespool ei paista enam midagi suurt, põnevat, väljakutsetest rääkimata, tulemusest nn "seisva vee seisund." Seetõttu ei teki ka himu tormata metsajooksule, keeli õppima või kulutada raha riietele (kui on mida kulutada). Meeleolu veel peale selle, mida vanus võb vägagi mõjutada ja millest end välja mõelda nõuab tahtejõudu. Kogu "mitte mutistumine" nõuab tahtejõudu ja sihipärast tegutsemist ning paraku siiski ka piisavalt raha.
Algpõhjus on tegelikult see, et 50+ vanuses enamik inimesi kipub kaotama motivatsiooni, eespool ei paista enam midagi suurt, põnevat, väljakutsetest rääkimata, tulemusest nn "seisva vee seisund." Seetõttu ei teki ka himu tormata metsajooksule, keeli õppima või kulutada raha riietele (kui on mida kulutada). Meeleolu veel peale selle, mida vanus võb vägagi mõjutada ja millest end välja mõelda nõuab tahtejõudu. Kogu "mitte mutistumine" nõuab tahtejõudu ja sihipärast tegutsemist ning paraku siiski ka piisavalt raha.
-
Külaline
Mulle tuli samuti see teema meelde. Perekoolis oli üldse muti-teema väga aktuaalne.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2025 11:33 Mulle tuli selle teemaalgatusega seoses meelde perekooli teema "Milline on muti king". Ma ei tea miks, aga nii naerma ajab. See teema oli lihtsalt nii naljakas.
-
Külaline
Ma jälle ei mõista miks ei või mutt olla. Vot kui tahan, siis olen ja käin mutiriietega. Sama muude riietega. No kui 70 tahab minit, siis las käia. Meil siin Eestis soovitakse jah hirmsasti teisi õpetada, kuidas riietuma ja olema peab.
Riided ja ilutsemine pole maailma tähtsaim asi... tõdesin ma oma esimeses töökohas. Mul oli kolleegiks üks pensieale lähenev tore proua, kes oli väga nooruslik, aktiivne, väga hoolikalt valitud moodne riietus. Ilmselgelt olid väljanägemine tema jaoks ülioluline. Ja siis äkki diagnoositi tal raske haigus. Hea vorm kadus kiiresti, seejärel kadus mõistus ja kustus leek. Siis ma mõtisklesin selle teema üle. Kulutage see ilutsemisele kuluv aeg parem oma perele, mehele, lastele, lastelastele. Ei need hilbud pole krossigi väärt ja selle ilu tagaajamisel kulutatakse oma elu mõttetult.
Riided ja ilutsemine pole maailma tähtsaim asi... tõdesin ma oma esimeses töökohas. Mul oli kolleegiks üks pensieale lähenev tore proua, kes oli väga nooruslik, aktiivne, väga hoolikalt valitud moodne riietus. Ilmselgelt olid väljanägemine tema jaoks ülioluline. Ja siis äkki diagnoositi tal raske haigus. Hea vorm kadus kiiresti, seejärel kadus mõistus ja kustus leek. Siis ma mõtisklesin selle teema üle. Kulutage see ilutsemisele kuluv aeg parem oma perele, mehele, lastele, lastelastele. Ei need hilbud pole krossigi väärt ja selle ilu tagaajamisel kulutatakse oma elu mõttetult.
-
Külaline
Kui ebameeldiv ja kadedusest pakatav kommentaar! Mis oleks muutunud, kui see hoolitsetud proua oleks käinud koledate mutiriietega? Poleks haigestunud? Peale selle, et võimalik, et siis oleksid ka mees ja lapsed temasse suhtunud kui mutti.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 19:11
-
Külaline
Midagi nii rumalat pile ma siit ammu lugenud.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 19:11
Kas sa tahad nüüd seda öelda, et pensionieelik ei peaks enam enda peale kulutama, vaid andma kõik raha lastele ja lastelastele?!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist