Sugade katku peiteaeg on 5-40 påevs ja haigustunnusteta loom nakatab samal ajal usinsati teisi. Kuidas sa vahet tedd sel ajal terve ja kohe haigestuva ja nakatava looma vahel? Liha toota ei saa, ksrantiini ja isolatsiooni eraldi 4000 siga ei pane ju....Guest kirjutas: ↑13 Aug 2025 20:17 Ma kuskile protestima ei lähe, aga mõte, et mitutuhat tervet looma hukata tuleb, ajab nutma küll. Kui peiteaeg on möödas ja seni ükski siga rohkem haigeks jäänud ei ole? Ehk siis ma mõistusega saan aru, et ju siis on vaja seda teha, aga kahju on ikka.
Sigade katk
-
Külaline
-
Külaline
Pole päris õige. Sigade katku peiteaeg võib harvadel juhtudel ulatuda kuni 19 päevani, aga enamasti lööb välja 4-7 päevaga. Mingit 40 päeva ei ole ja ka see 19 päeva on väga suur erand.Guest kirjutas: ↑15 Aug 2025 14:24Sugade katku peiteaeg on 5-40 påevs ja haigustunnusteta loom nakatab samal ajal usinsati teisi. Kuidas sa vahet tedd sel ajal terve ja kohe haigestuva ja nakatava looma vahel? Liha toota ei saa, ksrantiini ja isolatsiooni eraldi 4000 siga ei pane ju....Guest kirjutas: ↑13 Aug 2025 20:17 Ma kuskile protestima ei lähe, aga mõte, et mitutuhat tervet looma hukata tuleb, ajab nutma küll. Kui peiteaeg on möödas ja seni ükski siga rohkem haigeks jäänud ei ole? Ehk siis ma mõistusega saan aru, et ju siis on vaja seda teha, aga kahju on ikka.
-
Külaline
Mulle väga meeldib Hannes Võrno kirjutis sellest seatapu-draamast. Väga hästi võtab kokku asja olemuse.
MIks te ei googelda, saab ju tõlkida, kui aru ei saa. Ma ei suuda aru saa, miks on nii palju rumalaid, kes ei suvatse end asjaga kurssi viia, ei nõua ju palju aega ja selle asemel kas halavad, süüdistavad kedagi, kahtlevad või suisa ronivad protestima (mille vastu iganes).
Kui palju kordi on seda segitatud, et niipea, kui midagi piisavalt kaua loed, pakutakse sulle sarnaseid artikleid ja seejärel veell rohkem. Mida rohkem loed, seda rohkem keegi raha teenib, misiganes lauslollustega tegemist pole. Sama lugu oli ka vaktsiiniteemadega. EHk siis, tuleb ISE infot otsida ja kriitiliselt valida.
Siis siis info neile, kes arvavad, et kui rohkem sigu ei haigestu, peale selle vaese ÜHE sea, pole katki midagi. See info kõigil kätte saadav, ka neile, kes seal farmi juures seda levitavad. Mis te arvate, miks see neid ei huvita???? (sarkasm, mitte küsimus).
Viirus on stabiilne laias temperatuuride ja pH vahemikus. See talub mädanemist, liha laagerdumist, keetmist, suitsutamist, kuivatamist, õhu käes kuivatamist, soolamist ja külmutamist.
Viirus on nakkav:
11 päeva väljaheites
Kuu aega luuüdis
15 nädalat jahutatud lihas
> 15 nädalat külmutatud lihas
3-6 kuud suitsutatud singides, mis ei ole saavutanud kõrget temperatuuri küpsetamist.
Kui palju kordi on seda segitatud, et niipea, kui midagi piisavalt kaua loed, pakutakse sulle sarnaseid artikleid ja seejärel veell rohkem. Mida rohkem loed, seda rohkem keegi raha teenib, misiganes lauslollustega tegemist pole. Sama lugu oli ka vaktsiiniteemadega. EHk siis, tuleb ISE infot otsida ja kriitiliselt valida.
Siis siis info neile, kes arvavad, et kui rohkem sigu ei haigestu, peale selle vaese ÜHE sea, pole katki midagi. See info kõigil kätte saadav, ka neile, kes seal farmi juures seda levitavad. Mis te arvate, miks see neid ei huvita???? (sarkasm, mitte küsimus).
Viirus on stabiilne laias temperatuuride ja pH vahemikus. See talub mädanemist, liha laagerdumist, keetmist, suitsutamist, kuivatamist, õhu käes kuivatamist, soolamist ja külmutamist.
Viirus on nakkav:
11 päeva väljaheites
Kuu aega luuüdis
15 nädalat jahutatud lihas
> 15 nädalat külmutatud lihas
3-6 kuud suitsutatud singides, mis ei ole saavutanud kõrget temperatuuri küpsetamist.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Semrush [Bot] ja 6 külalist