Pigem ajavad tudengid tikutulega taga sobivas asukohas ja hinnaklassis üüripinda. Ühikasse ju kõik ei mahu kahjuks.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2025 15:45
Neid inimesi, kes ei taha ega vajagi palju ruumi, aetakse tikutulega taga. Seegi teema on tehtud ju sel põhjusel.
Korteri üürimine tudengile Tartus
-
Külaline
-
Külaline
Ehkki korter on peaaegu tavalise kahetoalise suuruses, on seal koridor nii täpselt ukse laiune, et kasutuses olevatele jalanõude paigutuseks ruumi pole, peab hakkama kappi toppima....Guest kirjutas: ↑30 Juul 2025 15:24Tüüpiline ühetoaline on u 38 ruutmeetrit, tüüpiline kahetoaline on u 46-51 ruutmeetrit. Selle korteri ruutmeetrite arv on peaaegu kahetoalise jagu. Et siis tõid positiivse näitena sisuliselt kahetoalise, mis on näha ka ruumijaotuses.Guest kirjutas: ↑30 Juul 2025 15:04https://www.kv.ee/eksklusiivne-korter-t ... 61700.htmlKülaline kirjutas: ↑30 Juul 2025 14:47
Isegi üksiku inimesena ei kujuta ette, et peaksin aastakümme ühetoalises stuudiokorteris elama. Kutsun sõbrad külla, kuhu? Sinnasamasse oma magamistuppa voodiservale kügelema, kus vastas kohe külmik, pliit ja söögilaud, nurgas porised saapad ja vihmavari. Isegi potentsiaalset elukaaslast oleks piinlik külla kutsuda. Naaber tuleb midagi küsima, vahib ka sisuliselt otse su voodisse. Nõme.
Minumeelest päris nunnu. Üksikule paras.
-
Külaline
Boože moi!Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2025 16:07Ehkki korter on peaaegu tavalise kahetoalise suuruses, on seal koridor nii täpselt ukse laiune, et kasutuses olevatele jalanõude paigutuseks ruumi pole, peab hakkama kappi toppima....
-
Külaline
Mahuks sinna ka jalanõuderiiul/kingakapp(see on üsna kitsas).Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2025 16:07Ehkki korter on peaaegu tavalise kahetoalise suuruses, on seal koridor nii täpselt ukse laiune, et kasutuses olevatele jalanõude paigutuseks ruumi pole, peab hakkama kappi toppima....Guest kirjutas: ↑30 Juul 2025 15:24Tüüpiline ühetoaline on u 38 ruutmeetrit, tüüpiline kahetoaline on u 46-51 ruutmeetrit. Selle korteri ruutmeetrite arv on peaaegu kahetoalise jagu. Et siis tõid positiivse näitena sisuliselt kahetoalise, mis on näha ka ruumijaotuses.Guest kirjutas: ↑30 Juul 2025 15:04
https://www.kv.ee/eksklusiivne-korter-t ... 61700.html
Aga mis kappi toppimisel viga on?
Ma pigem eelistaksgi, et jalanõud silma alt ära oleks.
-
Külaline
Jalanõuderiiul on tõesti väga kitsas, ja justnimelt see kitsas ruum - 30 cm ongi ukse kõrvalt puudu. Aga väikse elukoha puhul ongi nii, et sellised väiksed asjad hakkavad pikapeale väga häirima, need igapäevased lõputud edasi-tagasi kokku-lahti lappimised, et teha millegi jaoks ruumi. Hindan elukoha juures eelkõige praktilisust, mitte ilu. Ilusaks ja nunnuks oskan ma ka ise teha.Guest kirjutas: ↑30 Juul 2025 16:38Mahuks sinna ka jalanõuderiiul/kingakapp(see on üsna kitsas).Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2025 16:07Ehkki korter on peaaegu tavalise kahetoalise suuruses, on seal koridor nii täpselt ukse laiune, et kasutuses olevatele jalanõude paigutuseks ruumi pole, peab hakkama kappi toppima....Guest kirjutas: ↑30 Juul 2025 15:24
Tüüpiline ühetoaline on u 38 ruutmeetrit, tüüpiline kahetoaline on u 46-51 ruutmeetrit. Selle korteri ruutmeetrite arv on peaaegu kahetoalise jagu. Et siis tõid positiivse näitena sisuliselt kahetoalise, mis on näha ka ruumijaotuses.
Aga mis kappi toppimisel viga on?
Ma pigem eelistaksgi, et jalanõud silma alt ära oleks.
-
Külaline
Selleks see kapp seal on juba jaa. Kas see 1 lisaliigutus on tõesti nii raske? Kole, kui jalatsid põrandal maas.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2025 16:07Ehkki korter on peaaegu tavalise kahetoalise suuruses, on seal koridor nii täpselt ukse laiune, et kasutuses olevatele jalanõude paigutuseks ruumi pole, peab hakkama kappi toppima....Guest kirjutas: ↑30 Juul 2025 15:24Tüüpiline ühetoaline on u 38 ruutmeetrit, tüüpiline kahetoaline on u 46-51 ruutmeetrit. Selle korteri ruutmeetrite arv on peaaegu kahetoalise jagu. Et siis tõid positiivse näitena sisuliselt kahetoalise, mis on näha ka ruumijaotuses.Guest kirjutas: ↑30 Juul 2025 15:04
https://www.kv.ee/eksklusiivne-korter-t ... 61700.html
-
Külaline
Ei kujuta küll ette, et kui oleksin üksik, elaksin 1-toalises korteris (mis tänapäeval on tihti tegelikult lausa kööktuba). 2-toaline kulub ka üksikule inimesele vabalt ära.
-
Külaline
Noore tudengina pole küll midagi viga elada ühetoalises. Ka 16m2 kööktuba on täitsa ok. Ja isegi kahekesi ühikatoas saab ilusti hakkama. Noorena on prioriteedid hoopis teised, kui 30+ vanuses.Guest kirjutas: ↑11 Aug 2025 23:05 Ei kujuta küll ette, et kui oleksin üksik, elaksin 1-toalises korteris (mis tänapäeval on tihti tegelikult lausa kööktuba). 2-toaline kulub ka üksikule inimesele vabalt ära.
-
Külaline
Olen üksik ja mul on kööktuba + magamistuba. Tegelikult elaksin vabalt ka selle magamistoata ära.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 23:05 Ei kujuta küll ette, et kui oleksin üksik, elaksin 1-toalises korteris (mis tänapäeval on tihti tegelikult lausa kööktuba). 2-toaline kulub ka üksikule inimesele vabalt ära.
-
Külaline
Noorena on prioteedid sellised, et ajutiselt võib taluda ebameeldivat elukohta, et saada haridust, millega hiljem rohkem raha ja paremat elukohta saada. Noore tudengina näed sa seda ühetoalist kohta üksnes ajutise lahendusena ja oma kujutelmades elad õige pea unelmate majas. Hiljem oled realistlikum ja mõistad, et maja ei paista ja ajutine lahendus võibki jääda pooleks eluks, siis enam ei taha ühetoalises ja makaronidest elada.Guest kirjutas: ↑12 Aug 2025 11:55Noore tudengina pole küll midagi viga elada ühetoalises. Ka 16m2 kööktuba on täitsa ok. Ja isegi kahekesi ühikatoas saab ilusti hakkama. Noorena on prioriteedid hoopis teised, kui 30+ vanuses.Guest kirjutas: ↑11 Aug 2025 23:05 Ei kujuta küll ette, et kui oleksin üksik, elaksin 1-toalises korteris (mis tänapäeval on tihti tegelikult lausa kööktuba). 2-toaline kulub ka üksikule inimesele vabalt ära.
-
Külaline
Tudeng on ise alles poolenisti laps. Kodus võibolla polnud oma tubagi. Ühetoaline on kõva edasiminek - täiesti privaatsed ruutmeetrid.Guest kirjutas: ↑12 Aug 2025 11:55Noore tudengina pole küll midagi viga elada ühetoalises. Ka 16m2 kööktuba on täitsa ok. Ja isegi kahekesi ühikatoas saab ilusti hakkama. Noorena on prioriteedid hoopis teised, kui 30+ vanuses.Guest kirjutas: ↑11 Aug 2025 23:05 Ei kujuta küll ette, et kui oleksin üksik, elaksin 1-toalises korteris (mis tänapäeval on tihti tegelikult lausa kööktuba). 2-toaline kulub ka üksikule inimesele vabalt ära.
-
Külaline
Ma arvan, et ainult igavad 30+ inimesed saavad öelda, et neid rahuldab kööktuba. Kas keegi kujutab ette, et mõni lahe moekunstnik või teadlane ütleks, et väike kööktuba on just täpselt paras, suuremat eluruumi ei tahagi. Ei kujuta nagu ette. Ei maksa seletama hakata suurtest vaimsetest rikkustest, mis peituvad kööktoa elanikul, see pole usutav.Guest kirjutas: ↑12 Aug 2025 13:03Olen üksik ja mul on kööktuba + magamistuba. Tegelikult elaksin vabalt ka selle magamistoata ära.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 23:05 Ei kujuta küll ette, et kui oleksin üksik, elaksin 1-toalises korteris (mis tänapäeval on tihti tegelikult lausa kööktuba). 2-toaline kulub ka üksikule inimesele vabalt ära.
-
Külaline
Sellist juttu räägivad tavaliselt need igavad inimesed, kel endil mingeid võimalusi ei ole.Guest kirjutas: ↑13 Aug 2025 07:06Ma arvan, et ainult igavad 30+ inimesed saavad öelda, et neid rahuldab kööktuba. Kas keegi kujutab ette, et mõni lahe moekunstnik või teadlane ütleks, et väike kööktuba on just täpselt paras, suuremat eluruumi ei tahagi. Ei kujuta nagu ette. Ei maksa seletama hakata suurtest vaimsetest rikkustest, mis peituvad kööktoa elanikul, see pole usutav.Guest kirjutas: ↑12 Aug 2025 13:03Olen üksik ja mul on kööktuba + magamistuba. Tegelikult elaksin vabalt ka selle magamistoata ära.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 23:05 Ei kujuta küll ette, et kui oleksin üksik, elaksin 1-toalises korteris (mis tänapäeval on tihti tegelikult lausa kööktuba). 2-toaline kulub ka üksikule inimesele vabalt ära.
Võimalustega inimene saab end neis tingimustes väga hästi tunda.
-
Külaline
Jäädki otsima neid võimalustega inimesi, kes elavad neis tingimustes...Guest kirjutas: ↑13 Aug 2025 22:08Sellist juttu räägivad tavaliselt need igavad inimesed, kel endil mingeid võimalusi ei ole.Guest kirjutas: ↑13 Aug 2025 07:06Ma arvan, et ainult igavad 30+ inimesed saavad öelda, et neid rahuldab kööktuba. Kas keegi kujutab ette, et mõni lahe moekunstnik või teadlane ütleks, et väike kööktuba on just täpselt paras, suuremat eluruumi ei tahagi. Ei kujuta nagu ette. Ei maksa seletama hakata suurtest vaimsetest rikkustest, mis peituvad kööktoa elanikul, see pole usutav.Guest kirjutas: ↑12 Aug 2025 13:03
Olen üksik ja mul on kööktuba + magamistuba. Tegelikult elaksin vabalt ka selle magamistoata ära.
Võimalustega inimene saab end neis tingimustes väga hästi tunda.
-
Külaline
Jah kujutan küll ette, sest need inimesed veedavad palju aega tööl, ateljees, raamatukogus jne. Nõukaajal elasidki sellised isikud enamasti kitsastes tingimustes, sest intelligendid polnud nõukaajal soositud. Traktoristid ja lüpsjad said eelisjärjekorras kortereid ja isegi individuaalelamuid.Guest kirjutas: ↑13 Aug 2025 07:06Ma arvan, et ainult igavad 30+ inimesed saavad öelda, et neid rahuldab kööktuba. Kas keegi kujutab ette, et mõni lahe moekunstnik või teadlane ütleks, et väike kööktuba on just täpselt paras, suuremat eluruumi ei tahagi. Ei kujuta nagu ette. Ei maksa seletama hakata suurtest vaimsetest rikkustest, mis peituvad kööktoa elanikul, see pole usutav.Guest kirjutas: ↑12 Aug 2025 13:03Olen üksik ja mul on kööktuba + magamistuba. Tegelikult elaksin vabalt ka selle magamistoata ära.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 23:05 Ei kujuta küll ette, et kui oleksin üksik, elaksin 1-toalises korteris (mis tänapäeval on tihti tegelikult lausa kööktuba). 2-toaline kulub ka üksikule inimesele vabalt ära.
Huvitav, kuidas see tudeng veel õppimisega hakkama saab, kui ei oska kingi kappi panna?
-
Külaline
Tegelikkus on hoopis selline: Neeme Lall üürib alates 2003. aastast linnalt umbes saja ruutmeetri suurust stuudiot. Lisaks on kunstnik aga ebaseaduslikult hõivanud ka stuudio kõrval asuva korteri suurusega 126 ruutmeetrit, kus ta hoiab oma maale, kunstitarbeid ja muid isiklikke asju.Guest kirjutas: ↑14 Aug 2025 22:18Jah kujutan küll ette, sest need inimesed veedavad palju aega tööl, ateljees, raamatukogus jne. Nõukaajal elasidki sellised isikud enamasti kitsastes tingimustes, sest intelligendid polnud nõukaajal soositud. Traktoristid ja lüpsjad said eelisjärjekorras kortereid ja isegi individuaalelamuid.Guest kirjutas: ↑13 Aug 2025 07:06Ma arvan, et ainult igavad 30+ inimesed saavad öelda, et neid rahuldab kööktuba. Kas keegi kujutab ette, et mõni lahe moekunstnik või teadlane ütleks, et väike kööktuba on just täpselt paras, suuremat eluruumi ei tahagi. Ei kujuta nagu ette. Ei maksa seletama hakata suurtest vaimsetest rikkustest, mis peituvad kööktoa elanikul, see pole usutav.Guest kirjutas: ↑12 Aug 2025 13:03
Olen üksik ja mul on kööktuba + magamistuba. Tegelikult elaksin vabalt ka selle magamistoata ära.
-
Külaline
Mu tuttav otsib praegu ühetoalist. Ilusat, uues või uuemas majas. Ei ole saada. Või kui on, siis hind on väga kõrge.Guest kirjutas: ↑30 Juul 2025 12:28 Ühetoalised on kõige mõttetumad korterid üldse. Mingid lastekorterid, kus elutuba on ühtlasi ka magamistuba. Viimasel ajal ehitatakse palju ka selliseid ühetoaliseid, kus elutuba on ühtlasi nii magamistuba kui ka köök-koridor. Sobivad tõesti vaid hädaabina mõnele äsja vanematekodust lahkunud õpilasele.
Võiks olla ka kahetoaline, aga väike. Sest ruutmeetrite pealt on kõik kulud- koridori valgus, lifti hooldus, koristus, panipaiga küte jne.
Minu kogemus on just et väikekorterid on väga minevad. Ka pensioni eas. Kõige odavam, kõige väiksemad kulud.
-
Külaline
Odavuse ja kokkuhoiu tõttu, mitte sellepärast, et nii meeldibki kõige rohkem, ehkki nii öeldakse lohutuseks.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 10:11Mu tuttav otsib praegu ühetoalist. Ilusat, uues või uuemas majas. Ei ole saada. Või kui on, siis hind on väga kõrge.Guest kirjutas: ↑30 Juul 2025 12:28 Ühetoalised on kõige mõttetumad korterid üldse. Mingid lastekorterid, kus elutuba on ühtlasi ka magamistuba. Viimasel ajal ehitatakse palju ka selliseid ühetoaliseid, kus elutuba on ühtlasi nii magamistuba kui ka köök-koridor. Sobivad tõesti vaid hädaabina mõnele äsja vanematekodust lahkunud õpilasele.
Võiks olla ka kahetoaline, aga väike. Sest ruutmeetrite pealt on kõik kulud- koridori valgus, lifti hooldus, koristus, panipaiga küte jne.
Minu kogemus on just et väikekorterid on väga minevad. Ka pensioni eas. Kõige odavam, kõige väiksemad kulud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist