Vannitoa põrand ja sein kui plaate ei soovi kasutada
-
Külaline
Vannitoa põrand ja sein kui plaate ei soovi kasutada
Mul on vannitoaremont käsil ja plaate ei tahaks. Jagage palun kogemusi, kel pole plaaditud, mis materjale kasutasite ja kuidas niiskes ruumis need materjalid on kestnud.
-
Külaline
Mul sai kunagi 25 aastat tagasi paigaldatud pehme linoleumi laadne materjal, millel justkui vuugitud plaadid kujutiseks peal. Kõlbab sama hästi, kui plaadid. Praegu tahaks ise juba ammu ümber vahetada ja plaadid panna, aga kui kellelegi selline variant sobib, siis tehnilise poole pealt on see täiesti okei.
-
Külaline
Ma just tahtsin öelda, et ära ainult mingit vakstut või linoleumi pane. Need näevad inetud välja vannitoa seinal.
-
Külaline
Palju kasutatkse tänapäeval mikrotsementi.
https://mikrotsement.ee/projects-item/vannituba/
Aga kui on väga kare vesi, siis pidi selle hooldus üsna raske ja tüütu olema.
https://mikrotsement.ee/projects-item/vannituba/
Aga kui on väga kare vesi, siis pidi selle hooldus üsna raske ja tüütu olema.
-
Külaline
Mikrotsement on kallim, kui plaadid. Kare vesi on põhjarannikul tõesti, lõunapool vast selega parem olukord.
Seda vakstulaadset toodet kasutas sugulane ühes kortris, mis läks müügiks. Tegelikult jäi väga kena, aga ma muidugi ei tea, kuidas vastu pidas.
Ma ise paneks ikka plaadid, aga suured ja minimaalsete vahedega.
Seda vakstulaadset toodet kasutas sugulane ühes kortris, mis läks müügiks. Tegelikult jäi väga kena, aga ma muidugi ei tea, kuidas vastu pidas.
Ma ise paneks ikka plaadid, aga suured ja minimaalsete vahedega.
-
Külaline
Ma küsiks, et millist pinda mõtled. Kas seina või põrandat?
Põrandale on rohkem variante. Aga ega seinale muu peale plaadi väga praktiline polegi.
Võimalikult suur plaat nii põrandale kui seina, siis on ka vähem vuugivahesid küürida.
Põrandale on rohkem variante. Aga ega seinale muu peale plaadi väga praktiline polegi.
Võimalikult suur plaat nii põrandale kui seina, siis on ka vähem vuugivahesid küürida.
-
Külaline
Sa ei oska pealkirja lugeda?Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2025 22:23Ma küsiks, et millist pinda mõtled. Kas seina või põrandat?
-
Külaline
Mina viimase vannitoa remondi ajal tegin ühe seina mikrotsemendiga aktsendiks (muidu plaaditud). Mulle tundus igati ise teostatav töö ja hinna poolest ka ok ning olen mõelnud järgmisel vannitoa remondil ka seda kasutada.
Põranda osas pean isiklikult ohutust VÄGA oluliseks ja minu jaoks ilmselt ainus valik libisemiskindluse klassiga (vähemalt R9, pigem R10) plaadid. Hea meelega valiks ka sinna mikrotsemendi, aga ei leia infot libisemiskindluse osas ning selle osas järeleandmisi tegema pole nõus.
Muidu on võimalik ka vannitoas seinad värvida - spetsiaalsed vannitoa värvid olemas. Peab ka täitsa viisakalt vastu ning eks taastamine/värskendamine ka üsna lihtsad.
Põranda osas EPO, lihvitud ja kaitstud betoon, PVC põrandakate. Kõrgema duši dušinurga või vanni korral saab ka puitpõrandaga hakkama, lisaks puidul ka veekindlad variandi (tiik vist oli, millega laevatekke tehakse).
Samuti sobib niiskesse ruumi tadelakt, aga see töömahukas.
No ja põhimõtteliselt saab ka tapeetida ning näiteks dušinurgas ka seina poole klaas kaitseks panna.
Põranda osas pean isiklikult ohutust VÄGA oluliseks ja minu jaoks ilmselt ainus valik libisemiskindluse klassiga (vähemalt R9, pigem R10) plaadid. Hea meelega valiks ka sinna mikrotsemendi, aga ei leia infot libisemiskindluse osas ning selle osas järeleandmisi tegema pole nõus.
Muidu on võimalik ka vannitoas seinad värvida - spetsiaalsed vannitoa värvid olemas. Peab ka täitsa viisakalt vastu ning eks taastamine/värskendamine ka üsna lihtsad.
Põranda osas EPO, lihvitud ja kaitstud betoon, PVC põrandakate. Kõrgema duši dušinurga või vanni korral saab ka puitpõrandaga hakkama, lisaks puidul ka veekindlad variandi (tiik vist oli, millega laevatekke tehakse).
No ja põhimõtteliselt saab ka tapeetida ning näiteks dušinurgas ka seina poole klaas kaitseks panna.
-
Külaline
Kaua sul mikrotsement on kestnud? Ma tegin kunagi Kreidezeitiga (marmorijahust krohv) ja pealmise pinna seebitasin. Kestis üle 5 aasta, lõpuks ikka puges niiskus sisse selle koha pealt, kus toru seina läks. Oli kallis, töömahukas aga ilus.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 11:48 Mina viimase vannitoa remondi ajal tegin ühe seina mikrotsemendiga aktsendiks (muidu plaaditud). Mulle tundus igati ise teostatav töö ja hinna poolest ka ok ning olen mõelnud järgmisel vannitoa remondil ka seda kasutada.
-
Külaline
Mul sai remont alles 2023 lõpus tehtud, seega kasutust väga vähe. Töömaht ja hind tundusid samas sellised, et kui ka 5 aasta tagant pisut värskendama peaks, siis see väga palju ei morjendaks. Ma päris saamatu pole, aga mitte ka hullult osav maaler ja sain oma ca 5 ruutmeetrit seina üsna kiirelt tehtud. Kõige keerulisem osa on ühtlaselt ja siledalt pahteldamine.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2025 12:13Kaua sul mikrotsement on kestnud? Ma tegin kunagi Kreidezeitiga (marmorijahust krohv) ja pealmise pinna seebitasin. Kestis üle 5 aasta, lõpuks ikka puges niiskus sisse selle koha pealt, kus toru seina läks. Oli kallis, töömahukas aga ilus.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 11:48 Mina viimase vannitoa remondi ajal tegin ühe seina mikrotsemendiga aktsendiks (muidu plaaditud). Mulle tundus igati ise teostatav töö ja hinna poolest ka ok ning olen mõelnud järgmisel vannitoa remondil ka seda kasutada.
-
Külaline
suuremas vannitoas on täiesti võimalik veega mittekokkupuutuv kaugem sein kasvõi tapeetida.
Seinte värvimine on alati võimalik lahendus. Dushinurk peaks siiski olema kas plaaditud või eraldi kabiin. Tadelakt on ilus, aga kallis ja töömahukas.
Aga plaat on ikkagi kõige kenam ja praktilisem, põrandana ka turvalisem. Plaatide valik ka tohutu, hiigelsuurest ei saa arugi, et tegu plaadiga.
Seinte värvimine on alati võimalik lahendus. Dushinurk peaks siiski olema kas plaaditud või eraldi kabiin. Tadelakt on ilus, aga kallis ja töömahukas.
Aga plaat on ikkagi kõige kenam ja praktilisem, põrandana ka turvalisem. Plaatide valik ka tohutu, hiigelsuurest ei saa arugi, et tegu plaadiga.
-
Külaline
Kasutan ka seda teemat ära - millega soovitate katta seina väikses WC-s, mis on vannitoast eraldi ruumis? Ei ole niiskust, aga on väike ja kitsas. Mulle endale meeldiks plaaditud sein, aga remondimees arvas, et plaatida ei ole mõtet nii väikest ruumi ja soovitab värvi.
On võimalik teha nii, et tagumine sein on plaaditud ja ülejäänud värvitud. Meil tegi sellises väikese WCs sisekujundaja sellise lahenduse, et plaatis poolde seina, siis altpoolt alates potist natuke kõrgemale. Ülejäänud läks värvi alla. Põrand muidugi ka plaaditi.Guest kirjutas: ↑12 Aug 2025 15:39 Kasutan ka seda teemat ära - millega soovitate katta seina väikses WC-s, mis on vannitoast eraldi ruumis? Ei ole niiskust, aga on väike ja kitsas. Mulle endale meeldiks plaaditud sein, aga remondimees arvas, et plaatida ei ole mõtet nii väikest ruumi ja soovitab värvi.
-
Külaline
Meil oli seintel veekindel tapeet, põrandal plaadid. Võtsime seda väikest vetsu naljana - no sai ikka igasugu lahedaid värve katsetatud! Kord oli tumepunane, siis potisinine, kord kärtskollane. Pisike ruum, poole päevaga sai ümber teha, kui tuju tuli.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2025 15:39 Kasutan ka seda teemat ära - millega soovitate katta seina väikses WC-s, mis on vannitoast eraldi ruumis? Ei ole niiskust, aga on väike ja kitsas. Mulle endale meeldiks plaaditud sein, aga remondimees arvas, et plaatida ei ole mõtet nii väikest ruumi ja soovitab värvi.
-
Külaline
Kui plaate ei soovi, kas siis vuugivahede päras, või materjali?
Tellimustööna saab näiteka marmorit vastavalt mõõtudele tellida. Siis on ühes suures tükis ja vuugivahesid pole, kui pole just hiiglaslik vannutuba.
Tellimustööna saab näiteka marmorit vastavalt mõõtudele tellida. Siis on ühes suures tükis ja vuugivahesid pole, kui pole just hiiglaslik vannutuba.
-
Külaline
Ot, mis ajas remondimehed on hakanud materjalide valikut dikteerima kui omanik plaati soovib? Mis mõttes "ei ole mõtet!"?Guest kirjutas: ↑12 Aug 2025 15:39 Kasutan ka seda teemat ära - millega soovitate katta seina väikses WC-s, mis on vannitoast eraldi ruumis? Ei ole niiskust, aga on väike ja kitsas. Mulle endale meeldiks plaaditud sein, aga remondimees arvas, et plaatida ei ole mõtet nii väikest ruumi ja soovitab värvi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Keithy ja 1 külaline